PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : ebay dan siparis!!

Bison
30-04-2005, 14:21
selam arkadaşlar..
Bende aracım icin yedek parca siparişi verecektim.. ancak towerdan almaya karar verdiğim esnada baktımki ebay da nerdeyse tum parçalar bi hayli daha ucuz...
bende su anda kadar bir kaç tane sıfır orjinal parça sipariş ettim... ve hemen hemen hepsinde 5 dolar ve uzerinde kar ettim...
ancak iyi bakmak lazım... cunki ucuz parcaları tower dan almak cok daha mantıklı...

muhammet
30-04-2005, 14:25
bide ebay çıktı başımıza...bak gari şimdi.....

Bison
30-04-2005, 15:01
valla istersen bi bak... tmaxx yaz.. bak nasil satiyor adamlar ne fiyatlara :)

DeliRc
30-04-2005, 16:21
ebay.de mi com mu ?=

cem
30-04-2005, 19:00
Ben ebayden defalarca alısverıs yaptım.Aldıgınız ozellıkle 2.el urunler cogu zaman bekledıgınız gıbı cıkmıyor.Baska bır konuda bır cok uretıcı web sıtelerınde bu konuyla ılgılı uyarı yayınlıyorlar.Bu urunlerın sahte olması,ıcınden eksık parca cıkması vs gıbı konularda uyarıları var.
Ayrıca satılan malların acık arttırma bıttıkten sonra kaca satıldıgına bakmak lazım,bıtmeden oncekı fıyatlar aldatıcı olabılır bırde yukarıda saydıgım rıskler var.

Bison
01-05-2005, 14:20
www.ebay.com (http://www.ebay.com)
haklisin aslinda.. iyi dikkat etmek lazim ama.. sonucta satici adamin guvenirligi onemli.. bide sunu unutmamak lazim... diyelim aldin mali.. adamin dedigi gibi sıfır parca cıkmadı.. yada sahte cıktı.. sunu unutmamak lazım.. herzaman geri gonderme şansımız var.... ve ebay resmi bi alışveriş sitesi olduğu için ordakilerin alıcıya kazık atma ihtimali sıfır... yani kazık atarsa adam ömür boyu ebaydan bidaha satış yapamaz... o riski alıyorsa yapar.. beğenmessen malını geri gonder...
ben su anda 2-3 parca aldım ve towera gore hepsinden daha ucuza geldi.. tabi dedigin gibi fiyatlara iyi bakmak lazım.. pahalıya gelebilir dikkat etmessek.

cem
01-05-2005, 17:35
Eger avrupa yada amerıkada oturuyorsan dedıgın gıbı gerı gonderme ıslerı vs. oldukca kolay ancak trden olunca ısler bıraz daha karmasık hale gelır.Sahsen paypal olayıda bana cok kullanıslı gelmıyor.

torlak_t
02-05-2005, 00:57
PayPol'u biraz anladım:) da tam olarak nedir açıklayabilir misiniz:confused:

M_tech
02-05-2005, 01:54
bir ara ebay konusuna değineceğim.

red_fin
02-05-2005, 10:02
Ben ıvır zıvırımın çoğunu e-bay'dan alıyorum. Daha yeni 2 adet 3200mah pil getirttim. Kargo margo dahil toplam 46.80$. Pil başına 23.40$, süper fiyat.
Geçen ay tb-01 alüminyum motor mount almıştım. Buradaki fiyatı 50 euro'mu ne. Bana maliyeti 24$. :D
Yanlız genelde ebay store'lardan yapıyorum alışverişi. Hem garanti filan da veriyorlar, hem de sıfır mal satıyorlar. Çok karlı, ufak tefek parçalarda deneyin bence. Yanlız e-bay'den hiç 100 euro'nun üzerinde mal almadım, gümrük muhabbetlerini bilmiyorum onun için.

red_fin
02-05-2005, 10:04
PayPol'u biraz anladım:) da tam olarak nedir açıklayabilir misiniz:confused:
Pay Pal, para transferinde aracılık yapan bir şirket, özetle. Pay pal kullanmak için buraya kayıt yaptırmanız gerek. adresi www.paypal.com. transferlerde küçük bir komisyon alıyor, karşılığında da hem satıcıyı hem alıcıyı koruyor. Başarılı bir kuruluş..

Bison
02-05-2005, 12:17
evte bende bunu demek istedim.. sonuçta gümrükde problem olurmu olmazmı onu bilmiyorum.. ama ebay daki mağzalardan ve özelikle "brand new" ibareli ürünler inanın cok daha ucuza geliyor. ama genede tower fiayati ile karsilastirip dikkat etmek lazim...

torlak_t
02-05-2005, 21:29
Pay Pal, para transferinde aracılık yapan bir şirket, özetle. Pay pal kullanmak için buraya kayıt yaptırmanız gerek. adresi www.paypal.com (http://www.paypal.com/). transferlerde küçük bir komisyon alıyor, karşılığında da hem satıcıyı hem alıcıyı koruyor. Başarılı bir kuruluş..He anladım yani biz parayı direk adama vermiyoruz PayPal ödüyor... Teşekkürler..

M_tech
03-05-2005, 01:38
Pay Pal, para transferinde aracılık yapan bir şirket, özetle. Pay pal kullanmak için buraya kayıt yaptırmanız gerek. adresi www.paypal.com. transferlerde küçük bir komisyon alıyor, karşılığında da hem satıcıyı hem alıcıyı koruyor. Başarılı bir kuruluş..

satıcıyı koruyorda alıcı için aynı şeyi nasıl yapıyor ben hala anlamadım. sonucta siz parayı ödeyince yolluyor adamlar malı,ya yollamassa ne olcak,pay pal bunu bize geri ödeme garantisi veriyormu?

Bison
03-05-2005, 10:18
tabiki geri ödüyor... hem o kadarla da kalmıyor... öle burdaki gittigidiyor.com gibi istediğin kdar kullanıcı acamıyorsun.. hesap numarası ve kimlik bilgilerini verdiğin için bir insan sadece bir ebay hesabı acabiliyor. mesela mal aldın.. adam sıfır parça dedi.. geldi eline kullanılmış veya dediği gibi değil.. hemen ebay a bildiriyorsun... parçayı iade ediyorsun.... ebay sana paranı geri ödüyor... adamada negatif not veriyorsun... bölece adam 3 kere negatif not alırsa bi daha ebayda satış yapamaz hale geliyor... o yüzden alıcıda kullanıcıda koruma altında..

M_tech
03-05-2005, 17:46
tabiki geri ödüyor... hem o kadarla da kalmıyor... öle burdaki gittigidiyor.com gibi istediğin kdar kullanıcı acamıyorsun.. hesap numarası ve kimlik bilgilerini verdiğin için bir insan sadece bir ebay hesabı acabiliyor. mesela mal aldın.. adam sıfır parça dedi.. geldi eline kullanılmış veya dediği gibi değil.. hemen ebay a bildiriyorsun... parçayı iade ediyorsun.... ebay sana paranı geri ödüyor... adamada negatif not veriyorsun... bölece adam 3 kere negatif not alırsa bi daha ebayda satış yapamaz hale geliyor... o yüzden alıcıda kullanıcıda koruma altında..

ebayda alıcıyım 2. hesabı açmak zorunda kaldım çünkü hesabımı kitlediler yapılmayan ödemelerden dolayı.

umitp
09-05-2005, 20:30
abi konu biraz eski kalmis ama bende tc4 e bakiorum store dan sanarim 0 oluyor oradakiler 162 dolar diyor bu dogrumu yani yoksa aldatici bir fiyatmi satanda bir hobbyshop

red_fin
10-05-2005, 08:28
abi konu biraz eski kalmis ama bende tc4 e bakiorum store dan sanarim 0 oluyor oradakiler 162 dolar diyor bu dogrumu yani yoksa aldatici bir fiyatmi satanda bir hobbyshop
Aldatıcı değildir, doğrudur. Ama satınalmadan önce gerekiyorsa "ask seller a question" (satıcıya soru sorun) kısmına girip, shipping guarantee veriyorlarmı sormak lazım. Genelde 1,5 dolar filan karşılığında shipping guarantee yaptırılıyor. Malızın herhangi bir nedenden dolayı elinize geçmezse ya aynısından bir tane daha gönderiyorlar, ya da pay pal üzerinden paranızı geri veriyorlar. Bir de satıcının rating'ine bak. Bütün %95'in üzerinde olumlu yorum aldıysa güvenilir satıcıdır.

umitp
10-05-2005, 16:26
saol abi....