Orijinalini görmek için tıklayınız : wingdragon benzeri model planı..
wingdragon modeline benzeyen (motor ortada) bi model planı arıyorum. nerden bulabilirim boyle bi plan yardımcı olabilecek varmı?
SiNcaNLı
07-01-2009, 23:56
Gerçek bir wd4 ü birebir taklid edebilirsin ben yapmıştım herşey göz kararı ama orantılı idi.Pervane ortada ve arkadan itişli idi ve uçmuştu.:)Ama kanat olrak wd yedek kanadını kullanmıştım.
ana kanat boyu ,eni
kuyruk boyu, eni
anakanat ve kuyruk arası mesafe
ve agırlık merkezinin anakanat hücum kenarından nekadar geride olduğunu (cm) yazabilirmisiniz? 130-140 cm lık bi kanat acıklığı düşünüyorum. 100 gr lık bi kamera tasıyabilmeli. toplam 1100gr cıvarı bişe olacak uçuş agırlığı
SiNcaNLı
08-01-2009, 00:36
Gövdesinin eni 2cm boyu ise 65 cmdi.Elektroniği gövdeye gömmüşdüm.pervane 7x4 idi.gövdeninde buna uygun yaklaşık 10 cmlik yüksekliği vardı.Kanat eni 21 cm ve boyu 104cm idi.9 cm burun kısmı için 21cm kanatın oturacağı yer için 35 cmde kuyruk için hizalamıştım.Kontrol tellerinide meşrubat kamışları içinden kuyruğa iletmiştim.İniş takımı yoktu.370lik fırçalı helikoter motoru ile toplam uçuş ağırlığı 500 ila 550 gr arasında idi.1000 mahlık 9.6 v luk nikel pil kullanmıştım.elevatör ve rudderi vardı.Kötü pilotaj sebebiyle 2. ve 3. uçuşlarda aldığı hasarlar sonrası gövde tamir edilemez hale geldiği için çöpe attım.Dursaydı resmini de koyardım.Tavsiyem gövdeyi depron ve ya kaprondan inşa etmeniz.Böylece daha hafif olacaktır.Yine depron ve ya kaprondan bir kutu kanat ile ğırlık daha aşağı çeklebilir.Kolay gelsin.Başarılar.
RealPower
08-01-2009, 06:46
Kamera takmak için en iyi ucak bence Cem beyin Pelikanı....
Bir plan hazırladım fakat internette sadece kanat acıklığı ve gövde uzunluğunu bulabildim. sizce bu ölçüler uygun olurmu? eğer uygunsa kanat acıklığı 140cm olacak sekilde büyütmeyi düşünüyorum.
SiNcaNLı
16-01-2009, 02:36
Plandaki ölçüler wd4 ile birebir uygun olup büyütülmesi halinde orjinalinden daha iyi uçacağı kanatindeyim.Tabi kullanacağınız malzemenin uçuş karakterini değiştireceğinide göz önüne bulundurursak hangi malzemeyi nerede kullanmanız gerektiğinde forumdaki tecrübeli ağabeylerimize danıştığınız takdirde yardımcı olacaklardır.Eğer uçağı yapmaya başlarsanız yapım aşamalarını resimlerle anlatırak buraya da koyarsanız sevinirim.Şimdiden başarılar.
Bir plan hazırladım fakat internette sadece kanat acıklığı ve gövde uzunluğunu bulabildim. sizce bu ölçüler uygun olurmu? eğer uygunsa kanat acıklığı 140cm olacak sekilde büyütmeyi düşünüyorum.
Elektronik olarak ne kullanmayı düşünüyorsunuz?
Motor, esc, pil ve servo gibi.
Kullanacağınız motor gücü, pil, esc ve pervane modelin boyutlarını belli bir ölçüde tutmanıza nedendir.
Malzemelerin neler olduğunu açıklarsanız. Model boyutu hakkında genel bir bilgi verilebilir.:)
Gövde, kanat boyunun %70'i civarı düşünün. Asıl zorluklar motorun ve dolayısıyla pervanenin kanat üstü itkili olacağı için montaj ve açı ayarı olabilir.
Fotoğraf ve video modeli olarak düşündüğünüze göre; Kanat yükü de 30 gr/dm2 geçmez ise daha sakin ve motor stop ederek süzülebilen bir model olur.
elektronik olarak
-Turnigy C35-30 1400kv Bell Motor 30A
-2200mah 3s1p batarya ve 1300mah 3s1p batarya
- HXT900 9g servo x4 adet
-40A esc kullanıcagım.
elimde APC 10*4 , 8*4, 9*6, sport 8*3.8E pervane var sizce bu motora hangisi daha iyi olur?
Malzeme olarak sarı 3cm strafor , çam veya balsa cıta 20*20 , 3mm balsa levha düşündüm.
ön gövdeyi 3 tane 3cm lık straforu planda çizdiğim şekilde keserek ve birbirine yapıştırarak kullanıcagım , sadece ortadaki straforu motor batrya arası (esc koymak için) ve planda kesik çizgi ile çizdiğim yerden( agırlık azaltmak ve bataryayı koymak için) kesiceğim . daha sora zımpara ile şekil vericeğim.
kuyruk takımı için balsa kullanmayı düşündüm .
Motor için bir eğim düşünmedim aslında. saft ekseni, kuyruk ve kanat eksenine paralel olacak sekilde koymayı düşünüyorum. herhangi bi açı ,eğim, gerekir mi?
kanat boyu 140 cm eni 25 cm olursa 1050gr lik modelin kanat yükü 30 gr/dm2 olur yanlış hesaplamadıysam.
vBulletin v4.1.7, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.