Orijinalini görmek için tıklayınız : 2 saatten biten ucucu ''gecekondu'
Gece kondu denecek kadar çabuk biten (2 saat) Tamamen 5 mm depron ve kanadı strafor minik model.
800 mAh 2S pil ile 7x5 SF pervane
500 mAh 3S pil ile 6x5 pervane Her iki pilin tamamanını kullanarak toplam 1 saate yakın uçuş süresi.
Motor:
AX 1806N 2100kv Brushless Micro Motor (19g)
Esc:
TowerPro W30A Brushless Speed Controller
Bataryalar:
ZIPPY 800mAh 2S1P 20C ve
ZIPPY 500mAh 3S1P 15C
2 Ad. servo:
HXT500 5g / .8kg / 10sec Micro Servo
Kanat: Boy 76 cm. Chord 17 cm.
Gövde: 56 cm.
Uçuş ağırlığı: 250 gr. (800 mAh pil ve iniş takımları ile)
Zaman darlığından dolayı kısa bir kalkış-iniş videosu.:)
http://www.metacafe.com/watch/2275071//
Gece konduysa.. gündüz uçmaz bu model.. :)
Tebrikler...
Sağol Yaman.
Şu gizli gizli yapıp uçurduğun modelleri foruma eklersin artık.:)
mehmet abi
uçak fabrikası gibisin maşallah... artık oturduğun yerden uçuruyorsun bakıyorum. çok güldüm valla :lol:
Tebrikler, renkler uyumlu olsa idi daha iyi olacağından eminim. Başarılarınızın devamını diliyorum.
RealPower
11-01-2009, 00:28
Mehmet abi otururken uçurmak gerçekten ayakta uçurmaya göre daha fazla haz veriyor stadta yağmur yağarken bende bazen yedek klubesine oturup uçuş yapıyorum çok zevkli oluyor :) modele diyecek yok tebrikler...
Bunca yılın tecrübesi+2 saat demek daha doğru olur :)
2 pille 1 saate yakın uçuş ise gerçekten çok iyi.
hkartol123
11-01-2009, 02:57
Harika olmuş her zamanki gibi Mehmet abi ellerine sağlık....
model çok şirin olmuş .elinize sağlık Mehmet abi.
Scorpion_King
11-01-2009, 10:59
bu model 2 saatte normalde bitmez, siz 2 satte bitirmişsiniz.:) ben yapsam sırf motoru sağlam birşekilde monte etmem bile minimum 3 saatimi alıyor. denenmiştir:)
hakanoncul
11-01-2009, 11:00
Gizli saklı uçur yoksa belediye yıkımını yapar.
Sağol Yaman.
Şu gizli gizli yapıp uçurduğun modelleri foruma eklersin artık.:)
Tellerden fırsat olmuyor ki.. :P İkinci havalanışta 20 saniye sonra tele taktırdım uçağı.. :)
Buda pusher type modelime ağırlık merkezini ayarlamak için telefon takmıştım.. :D o zaman cektim bu resmi.
tellerden sonra nasıl aldın modeli .inşallah kırılmamıştır yaman.
mehmet abi
uçak fabrikası gibisin maşallah... artık oturduğun yerden uçuruyorsun bakıyorum. çok güldüm valla :lol:
Yeni taşınıyorum, karışıklıktan şezlongu bulamadım. O yüzden kaldırım taşına oturdumdu.:D
Yaşlılık napıcan.:D
Tebrikler, renkler uyumlu olsa idi daha iyi olacağından eminim. Başarılarınızın devamını diliyorum.
İkincisini tek renk ve görseli şık yapmaya çalışıp, yapım detaylarını forumda vermeye çalışacağım. Model hem ucuza mal oluyor, hem dengeli, hemde yapımı basit.
Mehmet abi otururken uçurmak gerçekten ayakta uçurmaya göre daha fazla haz veriyor stadta yağmur yağarken bende bazen yedek klubesine oturup uçuş yapıyorum çok zevkli oluyor :) modele diyecek yok tebrikler...
Teşekkürler.:)
Görüntüler izleyenleri sıkmasın diye kısa film ekledim. Ama bir model daha uçurmuştum. İki modelin toplam uçuşları 3 saat içinde 2 saat civarı olunca yoruluyor insan. Oturmak kaçınılmaz.:D
Bunca yılın tecrübesi+2 saat demek daha doğru olur :)
2 pille 1 saate yakın uçuş ise gerçekten çok iyi.
Metin bey, o gün toplamda 2 saatti zaten son zamanlarda çökmek zorunda kaldık. Model de gecekondu filan ama biraz yükselince dakikalarca motor stop geziyor. Bir ara karga sürüsü ile birlikte uçtu, baktım kargalar sinirli bağrışıyor. Motor stop edip dakikalarca dönüp durdu.
Harika olmuş her zamanki gibi Mehmet abi ellerine sağlık....
Teşekkürler.:) Hüseyin.:)
model çok şirin olmuş .elinize sağlık Mehmet abi.
Sağol Naci. Balsa modelden memnunsundur umuyorum.
bu model 2 saatte normalde bitmez, siz 2 satte bitirmişsiniz.:) ben yapsam sırf motoru sağlam birşekilde monte etmem bile minimum 3 saatimi alıyor. denenmiştir:)
Berkay ben kolayını buldum. Motorun monte edildiği parçayı 5-6 mm kontraplaktan yapıyorum. Çaprazlama iki sunta vidası saplayınca, motor montesi 2 dakikada bitiyor..
Modelin geri kalan herşeyi 5 dakıkalık epoxy ile toptan yapıştırılıyor. Fazlalıklar maket bıçağı ile temizleniyor, koli bantından menteşe filan derken, çabuk bitiyor.:)
Gizli saklı uçur yoksa belediye yıkımını yapar.
Hakan, sanırım belediyeye gerek yok. Şahsen iki günde yaptıgı toplam 3-4 saatlik uçuş sonrası çöpe yollancak.:)
Yaman, bravo.
Defalarca gerilim hatlarına çarptım hiç modeli tellere takamadım.
Artık eğe yerine daha modern bir cihaz (cep tlf.) ile ağırlık ve denge olayını çözmek akıllıca. Ağırlık bir işe yarıyor.:)
balsa model görüntü olarak çok güzelde .henüz uçuşunu göremedik :D
SiNcaNLı
11-01-2009, 14:27
En hız rc model uçak yapma yarışması yapılsa birinci olur herhalde:)
Hem küçük, hem şirin, hem de uzun süre uçuyor.E daha ne olsun.Tebrikler....
En hız rc model uçak yapma yarışması yapılsa birinci olur herhalde:)
Hem küçük, hem şirin, hem de uzun süre uçuyor.E daha ne olsun.Tebrikler....
Çağrı sağol.:)
Daha hızlı yapanlar var.:D
Ellerinize sağlık Mehmet Abi yine fabrikanızdan guzel bir model çıkartmışsınız.Hem şirin hemde guzel ucuyor.
balsa model görüntü olarak çok güzelde .henüz uçuşunu göremedik :D
Sevgili Naci.
Çekiçiliği bir yana modelin güzelde uçacak.
Eğer model çok kusurlu ve kural dışı yapılmadıysa, artık her modeli uçuracak deneyimin var.
Yani tuğlaya iki kanat bağlasan uçurusun.;oleeea:
Mehmet Bey elinize sağlık, model de uçuşu da (yapım süresine göre) gayet güzel.
Video sonunda ayağa kalkmasaydınız abi, o kısmı makaslasaydınız keşke :D:D:D.
tellerden sonra nasıl aldın modeli .inşallah kırılmamıştır yaman.
Valla şeytan taşlar gibi taşladık uçağı.. Komşunun cocuklarını felan yardımcı oldu taşlarken :) kuyruğu ve powerpod kırıldı başka sorun yok..
Yaman, bravo.
Defalarca gerilim hatlarına çarptım hiç modeli tellere takamadım.
Artık eğe yerine daha modern bir cihaz (cep tlf.) ile ağırlık ve denge olayını çözmek akıllıca. Ağırlık bir işe yarıyor.:)
Acemilikte böyle şeyler oluyor.. motoru ön tarafa alarak bu sorunu cözdüm..Artık kurşun koyuyorum :)
Mehmet Bey elinize sağlık, model de uçuşu da (yapım süresine göre) gayet güzel.
Video sonunda ayağa kalkmasaydınız abi, o kısmı makaslasaydınız keşke :D:D:D.
Teşekkür ederim Hakan bey.
Kalkmayacaktımda model yanıma gelmedi.:D
Zemin bozuk parke taş ve arka tekerlek yok.:D
Mecburen yanına gittim.
Zaten vatandaşı sıkmasın diye hayli kısa fılm ekledım. En esprili kalkış ve en kötü inişi monte ettim. Biraz gayret olursa avucumuza konduracağız.
fullturkey
11-01-2009, 23:57
Mehmet Abi,
ellerine sağlık, süper bir uçak olmuş, bu arada kaldırımda oturarak bile kaldırılabilen bir uçak bu :)
Iyi Aksamlar,
Mehmet Abi,
ellerine sağlık, süper bir uçak olmuş, bu arada kaldırımda oturarak bile kaldırılabilen bir uçak bu :)
Iyi Aksamlar,
Teşekkür ederim.
En kısa sürede daha şirin ve yakışıklısının yapım aşamalarını forumda paylaşmayı umuyorum.
Acemilikte böyle şeyler oluyor.. motoru ön tarafa alarak bu sorunu cözdüm..Artık kurşun koyuyorum :)
Aklın yolu birdir. Gereksiz ağırlık eklemek yerine, model üzerindeki vaz geçilmez malzemenin yerini değiştirerek denge sorununu halletmek daha makul.
Mehmet Abi eline saglik,gece kondu gunduz kalkti :D
Mehmet Abi eline saglik,gece kondu gunduz kalkti :D
He valla gündüz kalktı ve bu gün çöpe gitti....Yenisini yapıcaz, iki oda bi salon forumda paylaşacağız.:D
Mehmet Abi uçakların super artık gözu kapalı bile model yaparsın, biz amatörler bi uçagı gunlerce ugraşıp yapalım (herzaman uçmayan) sen sanki kagıt uçak gibi bir kaç saatte model yap uçur bide ustune ustluk KIRIP AT evde birikmesin diye, sana fabrika demek kesinlikle yanlış değil. ellerine sağlık. Ama cessnayı uçuracağım ne kadar zamanım kısıtlıda olsa.
Senin disposable modellerine bitiyorum Mehmet abi. Çek at fotoğraf makinaları gibi. Uçur-at model. :D
Mehmet Abi uçakların super artık gözu kapalı bile model yaparsın, biz amatörler bi uçagı gunlerce ugraşıp yapalım (herzaman uçmayan) sen sanki kagıt uçak gibi bir kaç saatte model yap uçur bide ustune ustluk KIRIP AT evde birikmesin diye, sana fabrika demek kesinlikle yanlış değil. ellerine sağlık. Ama cessnayı uçuracağım ne kadar zamanım kısıtlıda olsa.
Seco valla o cesna yılan hikayesi. Üstüne beş model bitirecem o hala bitmeyecek (gaz:D)
Teşekkür ederim. Senin de elin alışınca biliyorum ki günde bir model çıkaracaksın. Ne demişler? ''boynuz kulağı geçermiş'':)
Senin disposable modellerine bitiyorum Mehmet abi. Çek at fotoğraf makinaları gibi. Uçur-at model. :D
Sevgili Egemen valla öyle oluyor artık. Yap, uçur at diye bir seri çıkarsak fena olmaz gibi.:D
0 gibi bir maliyet olunca ne olucak azıcık kanat ucu yıprandı diye tamir etmeyeceğiz.
Darısı ARF cıların başına (büyük mü konuştuk ne?):D
oguzhangunes
12-01-2009, 22:43
Abi kalkmaya bile tenezzül etmiyosanız artık aşmanın ötesinde bi pozisyonda oldugunuzu düşünüyorum.
Ellerinize sağlık Mehmet Abi yine fabrikanızdan guzel bir model çıkartmışsınız.Hem şirin hemde guzel ucuyor.
Atlamışım afedersin. Teşekkür ederim.
Bu arada uzun süredir merak ettiğin C160 2. versiyonu umarım kaçırmadın. :)
Abi kalkmaya bile tenezzül etmiyosanız artık aşmanın ötesinde bi pozisyonda oldugunuzu düşünüyorum.
Sevgili Oğuzhan, yukarda da yazdım. Tenezzül etmemek değil.:)
Cidden yorulacak kadar uzun uçuş oldu.
Rahmetli çok genç yaşta aramızdan ayrılıp çöp konteynerine gitti, ama anısına uzun ve güzel bir filmi hazırlanıyor.:)
Bazen kendime kızıyorum.:mad: Ani kararlar vermek yanlış yaptırıyor.:agla:
İyiler çabuk gider, yani rahmetli olur gibilerden bir inanış vardır.
Gerçek galiba... ve cansızlar içinde geçerli.
Güzel güzel, gayet munis uçuyordu.
Uçarken bir yandan karga kovalamayı da ihmal etmiyordu.
Alçak irtifada sazlara sürünerek geçmek gibi yetenekleri bile vardı.
Üstelik kanadını alttan ya da üstten takmamı dahi umursamadan.:agla:
Önceki gün atölye kalabalığını azaltma adına, görseli çirkin ama görevini çok iyi yerine getiren ''Gecekondu'', adını da saymazsak, isimsiz geldi ve elektroniksiz çöpe gitti.
Hüzünlendim ardından, kalan uçuş videolarını toparlarken.:agla:
5-6 saatlik kısa uçuş ömründen geriye kalan yaşam özeti 3.50 dakikalık filmi.
http://www.metacafe.com/watch/2286896/rc_plane_makeshift_attack_of_the_crows/
hakanoncul
13-01-2009, 15:07
BAŞIMIZ SAĞOLSUN , RUHU ŞAD OLSUN :agla::bye:
Mehmet ağabey Allah sabır versin,acınızı en içten dileklerimle paylaşıyorum.
"Şişman Ördeği" takip ediyorum abi başarılı bir çalışma olmuş ilk yaptıgınıza yazık olmuş ama 2. si guzel olmuş ellerinize sağlık abi.Bu arada dalamandan bi arkadaşımı size yönlendirecegim abi...
Sevgi ve saygılarımla :)
"Şişman Ördeği" takip ediyorum abi başarılı bir çalışma olmuş ilk yaptıgınıza yazık olmuş ama 2. si guzel olmuş ellerinize sağlık abi.Bu arada dalamandan bi arkadaşımı size yönlendirecegim abi...
Sevgi ve saygılarımla :)
Teşekkürler.
Ben tasınııyorum dalamandan bir 15 km daha uzaga gıdıyorum. fethıyeye yakın.
Ne zaman başlayacaksın? hadi artık.:)
Abi az kaldı radyo geldi.Elektronikte gelecek yakın zamanda onu bekliyorum.Yavaştan boş odayıda atölye yapıyorum.Baharda ilk modelimizi uçururuz inş. :) Tabii sizinde kapınızı çalacagım abi zamanı gelinc :))
Hadi hayırlısı. Sabırsızlıkla bekliyorum aramıza katılmanı...:)
Kapımız her zaman açık:)
Mehmet abi cessnanın ilk göruntuleri <Snake Fake>
diğer resimleri, sondaki resimi photoshopta boyadım öylesine , bugun deneme ucusu yaptım evin yanındaki portakal bahçesinde gayet iyiydi eksikleri olmakla beraber, son ayarlardan sonra görucuye cıkaracağım :)
diğer resimleri, sondaki resimi photoshopta boyadım öylesine , bugun deneme ucusu yaptım evin yanındaki portakal bahçesinde gayet iyiydi eksikleri olmakla beraber, son ayarlardan sonra görucuye cıkaracağım :)
Eline sağlık. Haylidir görüşemedik. Gizli gizli bitirmişsin modeli.
Uçuşunu video yapmadınızmı?
Bu arada, Keşke yapım aşamalarını ve modele taktığın donanımı açıklayıcı bilgileri içeren metni yeni bir başlık açıp koysaydın.
10 sn uçtu anca video olayı yok, motor açısı, dikey dumen ayarları yapılcak, donanımı en uygun olanı ayarlayıp ondan sonra yazacagım elektronikleri,
10 sn uçtu anca video olayı yok, motor açısı, dikey dumen ayarları yapılcak, donanımı en uygun olanı ayarlayıp ondan sonra yazacagım elektronikleri,
10 saniye iyi, kendi yaptığın ilk model. Kırımda yoksa sorun yok. Ayarları yapınca uçacaktır.:)
abi sen nerdesin daha gelmedin mi bugun senden aldıgım black hawk ile göcek semalarında epey turladım, iniş takımı eksikliğinden yine pervane kırık, :p bi ara beraber uçalım...
abi sen nerdesin daha gelmedin mi bugun senden aldıgım black hawk ile göcek semalarında epey turladım, iniş takımı eksikliğinden yine pervane kırık, :p bi ara beraber uçalım...
Akşam döndüm. Yarın zamanın olursa saat 12-16 arası. Yeni uçuş alanına bekliyorum.
Uçüşunun videosunu ben çekerim.
Snake Fake (cessna 182) nin son resimleri. bitti sonunda, videolarıda mehmet abide bi ara uçuş videolarını da atarız. kontrolu cok zor ve ağırlık merkezinde bi problem var, mehmet abiyle burun kısmına taş bağlayıp öyle uçurduk :) şimdilik garaj uçağı. elif (eşim) annesindeydi 2 gun bende fırsattan istifade yeni bir model bitirdim. kanadı bugun kaplayıp uşuşa hazır hale getireceğim.
İşine karışmak gibi olmasın,aileronsuz kanat'a biraz açı versen iyi olmazmı..?
blackboard
29-01-2009, 20:11
hocam bu cessnaların ağırlık merkezleri bildiğim kadarıyla önden ikinci camın ortalarında falan.Birde burnu biraz aşağı baksın ama çok değil, çok az.
bu arada o kullandığınız motor gerçekden çok iyi bir motor.O motorda kendini kanıtlamış bir motor.
İşine karışmak gibi olmasın,aileronsuz kanat'a biraz açı versen iyi olmazmı..?
Bana kalırsa Yaman haklı. Ya aileron yada az bile olsa dihedral.:)
teşekkur ederim, biraz yogunum şu aralar, aileron takma zamanım geldi sanırım, ama sehir merkezinde uçmasam iyi olur aileron ile. iyi uçuşlar
teşekkur ederim, biraz yogunum şu aralar, aileron takma zamanım geldi sanırım, ama sehir merkezinde uçmasam iyi olur aileron ile. iyi uçuşlar
Aileronlu ilk uçuşu, aileronlara adapte olana kadar geniş bir alanda (malum çayırda) yaparsan iyi olur. Ve göreceksinki rudder ile uçmaktan daha keyifli.:)
Aileronlu ilk uçuşu, aileronlara adapte olana kadar geniş bir alanda (malum çayırda) yaparsan iyi olur. Ve göreceksinki rudder ile uçmaktan daha keyifli.:)
Evet Mehmet abi haklı,hatta cevrende hiç ağaç'da olmamalı.. :)
malum çayır şu an bataklık kurumamış hala, kuruyana kadar anca takarım herhalde, ağaçsız olmaz aralarından geçip show yapmam lazım :)
Seco, o çayır mayıs ayına kadar öyle kalacak, bilgin olsun.
Sen en iyisi yakıt parası çok tutmaz, model hazır olunca bana gel. burası kuru ve güzel:)
vBulletin v4.1.7, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.