PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Hafif bir ucucu denemesi

myssba
18-01-2009, 20:33
''Gecekondu'' adlı model çöpe atılınca, taşınma arasına sıkıştırıp, yine hafif ve uçucu, kısmen kolay yapılabilen, maaliyeti asgari seviyede elektrikli bir model yapmayı düşündüm.
Yapım aşamalarını, belki yapmak isteyen arkadaşlar olur diye elimden geldiğince resimleyip paylaşmak istedim.
Kullanmayı düşündüğüm malzeme:
2 tür kanat:
A- Sıcak telle kesilmiş Clark-Y airfoil yapılı dihedralli.
B- 6 mm kapron yada depronu soba borusu çapına yakın çapta karton boru üstüne yatırıp, fön makinesi ile kavislendirme ile elde edilecek dihedralsiz düz bir kanat

Gövde: 5 cm kalınlıkta mavi strafordan ve üzeri 4 mm yeşil kapronla kaplanmış.
Kuyruk takımı: 4 mm. yeşil kapron.
İniş takımı: 1.5 mm celik tel ve 6 cm. çap iki tekerlek, iki klemens vidası.
Az miktarda 5 mm. balsa, veya kavak kontraplak
20-25 cm boyda 3 mm karbon çubuk ve 2 ad çöp şiş
Deniz tutkalı veya 5-30 dakikalık epoxy.
25 cm. iki adet 2 mm karbon CUBUK
2 adet dümen yekesi
Elektronikler:
19-20 gr ağırlıkta 337 gr. çekiş verebilen fırcasız motor.
2 ad. 5 gr. hextronik servo
1 ad. tower esc 30A
1 ad. 2 cell 860 mAh lipo pil
1 ad. 7x5 SF pervane
Kaprondan kanat yapımı.(İlk kez deniyorum, umarım iyi sonuç verir)
Alışkanlıkla kanadı iki parca (17.5x40 cm.) yapmaya karar verdim..Oysa tek parca da yapılırdı.(80x17.5cm)
Parçalar karton boru üstüne uygun şekilde çıtalar ve bantlar yardımı ile tutturularak kavis verilip 5-10 dakika fön makinesi ile ısıya maruz bırakıldı.
Bir miktar kavis alan parçaların hucum kenarları zımpara ile yuvarlatıldı. Firar kenarı ise sadece üst kısımdan 2-2.5 cm zımparalanarak inceltildi.

iron_eagle
18-01-2009, 20:47
B- 6 mm kapron yada depronu soba borusu çapına yakın çapta karton boru üstüne yatırıp, fön makinesi ile kavislendirme ile elde edilecek dihedralsiz düz bir kanat

Abi işte budur :D şimdi kapronu yatıracak bişey bulmak lazım

email
02-02-2009, 10:56
mehmet abi bu yaptığın oldumu sence.:agla:
alıştırdın milleti (en azından beni) günübirlik uçak yapımına ve en geç iki gün sonrasında video eklemeye.
konuyu açıyorsun güzel güzelde gerisi nerde abiii. taşınıyorum dedin, unutturdun zannetme:D

myssba
02-02-2009, 11:13
mehmet abi bu yaptığın oldumu sence.:agla:
alıştırdın milleti (en azından beni) günübirlik uçak yapımına ve en geç iki gün sonrasında video eklemeye.
konuyu açıyorsun güzel güzelde gerisi nerde abiii. taşınıyorum dedin, unutturdun zannetme:D

Taşınma daha dün bitti.:) 2 hafta da yerleşme hengamesi devam eder sanırım.
Aslında bu model bitti ve uçtu. Kanat desteği zayıf olmuş ama kanat çırparak uçuyor model.
Yapım aşamaları bozulan bir harddiskin içinde mahsur kaldı. Ancak uçuş videosunu ekleyeceğim.
Kafamda yeni projeler var birazda zihni sinir tarzı.
Hem daha duman ve sis olayı var yapılacak
:D

email
02-02-2009, 11:32
yokluğunda boş durmadım. bende çalışıyorum.:D
yarıyıl tatilindeyim güya hanım iş çıkarmadan durmuyor.:S
bunu ne ile boyasam diye kara kara düşünüyorum. su bazlı bir kaç boya denedim, pek tatmin etmedi. köpügün kendisi depron marka (ambalaj kutusunda depron markasını okudum) 6mm. tabakası 20 ytl. 1,5 tabaka kullandım. araya gitsin istemiyorum. en azından uçmasada tavana asayım yahuu..

myssba
02-02-2009, 13:38
yokluğunda boş durmadım. bende çalışıyorum.:D
yarıyıl tatilindeyim güya hanım iş çıkarmadan durmuyor.:S
bunu ne ile boyasam diye kara kara düşünüyorum. su bazlı bir kaç boya denedim, pek tatmin etmedi. köpügün kendisi depron marka (ambalaj kutusunda depron markasını okudum) 6mm. tabakası 20 ytl. 1,5 tabaka kullandım. araya gitsin istemiyorum. en azından uçmasada tavana asayım yahuu..

Sevgili Email(:))
Depron, kapron ve strafor en tehlikesiz su bazlı akrilik boya ile boyanır. Son kat akrilik boyanın icine yine akrilik su bazlı medium (parlağı var, matı var) katılılarak uygulanırsa, boya koruma ve parlatma özellıkleri var.
Kolay gelsin, Güzel olmuş.:)

iron_eagle
02-02-2009, 14:17
küçük tüplerde cam boyaları satılıyor akrilik. Cam boyama işi yapanlar kullanıyor. bildiğim kadarıyla boyadıktan sonra fırça izlerini silmek için nemli süngerle kurumadan üzerinden bir yöne doğru siliyorlar. Belki deneyebilirsiniz.

email
02-02-2009, 15:04
serhan, biz küçükken okulda cam boyama işleri yapardık. o boyayı düzeltmekten daha iğrenç ve gereksiz bir iş hatırlamıyorum. deneyeceğim ama....

mehmet abi, senin konuyu dağıttım ama kusura bakma:fifufifu:. sonradan su37 konusunu buldum , 3 sayfa geride kalmış, oraya da yazdım, fotoda ekledim. forumu kirlettik biraz affola....
marka olarak bir tavsiyen varmı abi (sen kesin bir kaç merka denemişsindir) söylesende deneme olayını azaltsam.:fisdua:

myssba
02-02-2009, 17:51
Konuyu kirletmek ne demek?:)
Benim konu güncel kalmış oluyor.:D
Kırtasiyelerde, resim malzemesi satan yerlerde filan var. PBO marka en iyisi, fakat pahalıcadır.(biraz ressamılık varda:D. Aslında ben yağlı boya çalışıyorum.) DYO nunda ürünleri var. Piyasadan çekmediyse. Birde yerli SUTEKS var. Kolay gelsin.