myssba
18-01-2009, 20:33
''Gecekondu'' adlı model çöpe atılınca, taşınma arasına sıkıştırıp, yine hafif ve uçucu, kısmen kolay yapılabilen, maaliyeti asgari seviyede elektrikli bir model yapmayı düşündüm.
Yapım aşamalarını, belki yapmak isteyen arkadaşlar olur diye elimden geldiğince resimleyip paylaşmak istedim.
Kullanmayı düşündüğüm malzeme:
2 tür kanat:
A- Sıcak telle kesilmiş Clark-Y airfoil yapılı dihedralli.
B- 6 mm kapron yada depronu soba borusu çapına yakın çapta karton boru üstüne yatırıp, fön makinesi ile kavislendirme ile elde edilecek dihedralsiz düz bir kanat
Gövde: 5 cm kalınlıkta mavi strafordan ve üzeri 4 mm yeşil kapronla kaplanmış.
Kuyruk takımı: 4 mm. yeşil kapron.
İniş takımı: 1.5 mm celik tel ve 6 cm. çap iki tekerlek, iki klemens vidası.
Az miktarda 5 mm. balsa, veya kavak kontraplak
20-25 cm boyda 3 mm karbon çubuk ve 2 ad çöp şiş
Deniz tutkalı veya 5-30 dakikalık epoxy.
25 cm. iki adet 2 mm karbon CUBUK
2 adet dümen yekesi
Elektronikler:
19-20 gr ağırlıkta 337 gr. çekiş verebilen fırcasız motor.
2 ad. 5 gr. hextronik servo
1 ad. tower esc 30A
1 ad. 2 cell 860 mAh lipo pil
1 ad. 7x5 SF pervane
Kaprondan kanat yapımı.(İlk kez deniyorum, umarım iyi sonuç verir)
Alışkanlıkla kanadı iki parca (17.5x40 cm.) yapmaya karar verdim..Oysa tek parca da yapılırdı.(80x17.5cm)
Parçalar karton boru üstüne uygun şekilde çıtalar ve bantlar yardımı ile tutturularak kavis verilip 5-10 dakika fön makinesi ile ısıya maruz bırakıldı.
Bir miktar kavis alan parçaların hucum kenarları zımpara ile yuvarlatıldı. Firar kenarı ise sadece üst kısımdan 2-2.5 cm zımparalanarak inceltildi.
Yapım aşamalarını, belki yapmak isteyen arkadaşlar olur diye elimden geldiğince resimleyip paylaşmak istedim.
Kullanmayı düşündüğüm malzeme:
2 tür kanat:
A- Sıcak telle kesilmiş Clark-Y airfoil yapılı dihedralli.
B- 6 mm kapron yada depronu soba borusu çapına yakın çapta karton boru üstüne yatırıp, fön makinesi ile kavislendirme ile elde edilecek dihedralsiz düz bir kanat
Gövde: 5 cm kalınlıkta mavi strafordan ve üzeri 4 mm yeşil kapronla kaplanmış.
Kuyruk takımı: 4 mm. yeşil kapron.
İniş takımı: 1.5 mm celik tel ve 6 cm. çap iki tekerlek, iki klemens vidası.
Az miktarda 5 mm. balsa, veya kavak kontraplak
20-25 cm boyda 3 mm karbon çubuk ve 2 ad çöp şiş
Deniz tutkalı veya 5-30 dakikalık epoxy.
25 cm. iki adet 2 mm karbon CUBUK
2 adet dümen yekesi
Elektronikler:
19-20 gr ağırlıkta 337 gr. çekiş verebilen fırcasız motor.
2 ad. 5 gr. hextronik servo
1 ad. tower esc 30A
1 ad. 2 cell 860 mAh lipo pil
1 ad. 7x5 SF pervane
Kaprondan kanat yapımı.(İlk kez deniyorum, umarım iyi sonuç verir)
Alışkanlıkla kanadı iki parca (17.5x40 cm.) yapmaya karar verdim..Oysa tek parca da yapılırdı.(80x17.5cm)
Parçalar karton boru üstüne uygun şekilde çıtalar ve bantlar yardımı ile tutturularak kavis verilip 5-10 dakika fön makinesi ile ısıya maruz bırakıldı.
Bir miktar kavis alan parçaların hucum kenarları zımpara ile yuvarlatıldı. Firar kenarı ise sadece üst kısımdan 2-2.5 cm zımparalanarak inceltildi.