Orijinalini görmek için tıklayınız : Nitro Orani
HPI RS4 3 SS ve 12 SS Motorum var kullandığım benzin şuan %20 lik nitrolu felix marka acaba %25 yada %30 mu kullanmak daha iyidir benim arabanın motoru için yoksa kullandığım iyi benzinin motora bir zararı olmazmı? iyimidir yani? yoksa değiştirmelimiyim?
Genel kabul göre kural, başladığın Nitro oranı ile devam etmektir.
Rodaj sırasında bu konular zaten konuşulmuştu. Yani özetle %20 ile devam etmende fayda var
ne kadar ekmek o kadar köfte ne demek yani ne kadar nitro o kadar performans ama çok köfte yersen gut olursun.motoru eline alır bakarsın sonra nasıl boyle oldu yaw die.
bencede nitro oranını abartmamakta fayda var. en azından motor daha uzun ömürlü oluyor düşük oranlarda. sonuçta arabayı alıp her gun yarıs yapmıyoruz efendi efendi kullanın en iyisi :)
%20 ila %25 oranını kullanabilirim demekki saolun
bırde felıx yerıne kalıtelı bır benzın alırsan daha ıyı olur. Bende Felıx kullanıyordum artık omega yanı morgan kullanıyorum. Felıx ucuz dıye almıstım basta ve Turk malı oldugunu orenınce degıstırdım :D:D
Bu msj'i bilgisayarimda sakliyorum, bu soru forumun standart sorularindan oldugu icin :) zamani gelince "Paste" ediyorum :)
"% kac ile baslarsan onla devam edersin" dogru bir yaklasim ama aslen soyle imis konunun asli.
nitro oranini dusuk tuttuguruzda aracin pistonu daha dusuk patlama siddetine maruz kaliyor ve silindir icinde daha dar bir yol yapiyor kendine. Ve piston daha siiki bir sekilde gidip geliyor. Eger yuksek nitro ile baslarsaniz silindirde pistonun kendine acacagi yatak buyuyor. Sonuc eger dusuk nitro ile baslarsaniz yuksek nitroya gecmeniz durumunda dar olan silindirdaki yuksek nitro patlamasi size yuksek nitro ile rodaji yapilmis bir araca nazaran daha yuksek bir basinc saglar (cunku silindi dar). Elbette bu kisa surede hararet sorunu ortaya cikaracaktir. Ancak yuksek nitro ile rodaj yapmissaniz genis olan silindir icinde dusuk nitrolu benzin kullanmaniz ise dusuk nitronun basincinin yetersizligi yuzunden motor gucunuzu dusuk nitro ile calisan bir aractan daha da dusuk olmasini saglar ve motorunuz basinc eksiikligi yuzunden stop eder.
Ve karar ;D dusuk nitro ile baslamis olsaniz bile zamanla motorunuz eskiyecek ve silindir genislecektir, iste ozaman orani yukseltmeye basliyacaksiniz :) Ama yuksek nitro ile kullanan arkadaslarin nitro oranlarini dusurmeleri asla sozkonusu olmayacak.
Umarim aydinlatabilmisimdir ;D
bu arada FELIX kullanmayin, benim bircok arkadas mutsuz oldu onu kullaninca.
mhmtg, bu kadar detaylı bilgileri nereden aldın ????
Yüksek nitro orani çin yeni ama daha kısa bir rodaj süresi gibi bişeyler mantıklı olmaz mı anlattığına göte mhmtg? Yani yükseğe geçerken de biraz alıştıralım, piston yerini bulsun.
Arabamı ilk aldığımda kitabında %20 nitro ile kullanın diyordu bi hobbyshop a götrdüğümde %30 nitro lu verdi ve şimdi gene benzin alcam sizce eskisiyle devam mı edeyim yoksa kaç nitrolu benzin alıyım yardımlarınız için şimdiden teşekkürler...
bu arada araba savage 25
bence eger yuksek nitro oranlı benzin kullanılacaksa rodaj yapılırken %15 daha sonraki kullanımlarda %25 %30 oranlı benzinler kullanmak daha mantıklı
mehmetg gercekten cok teknik ve anlasilabilir bilgiler vermis,bence bundan sonra kimse bence soyle olmali yada boyle olmali demesin cunku olmasi gereken gayet guzel bir sekilde aciklanmis.
bence en ıdalı %15 morgan en cok tercıh edılenı oymus su anda bende bunu kullanıyorum gayet memlunum
vBulletin v4.1.7, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.