PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Datça'nın yeni yamaç planörü

koka
29-01-2009, 13:36
merhaba .yeni yamaç planörüm tam bitmese de ilk fotolarını iszlerle paylaşmak istedim.
kanat açıklığı 180cm.gövde boyu 150cm .

PATO
29-01-2009, 13:40
Adeta forumun üretim lokomotifi gibisin Naci. Eline sağlık. Yoksa hazır mı aldın?:)

koka
29-01-2009, 13:46
Adeta forumun üretim lokomotifi gibisin Naci. Eline sağlık. Yoksa hazır mı aldın?:)

teşekkürler Gürman abi.bende daha hızlı çalışanlar var forumda :) hazır almadım abi :D kanatlar köpük üstüne vinil kapladım.gövde de burun kısmındaki beyaz kısım kalıptan çıkma pvc gibi bir malzeme gövdede ki boru olta kamışı.gövdenin tamamını bana Marmaristen Onur abi hediye etti,Bodruma taşınıyordu elindeki fazlalık bikaç bişeyi bana verdi sağolsun bende boş durmadım hemen değerlendirdim gövdeyi :)yakında uçuş videosunu eklerim uçarsa şayet :D

koka
02-02-2009, 09:19
modeli dün uçuşa hazır hale getirdim.gövdenin kuyruk kısmı baya ağır oldu burnuna ilave kurşun eklemek zorunda kaldım.düzlükte uçuş testinide elden atarak yaptım.rüzgar yoktu sakin havada süzülebiliyor.yamaçta da uçar sanırım .uygun hava oldugunda gidip deniycem.

myssba
02-02-2009, 18:16
Naci eline sağlık. Gürman beyinde dediği gibi hayli hızlısın.:)
Planörden pek anlamam ama, çok kurşun eklemek gibi bir durum hasıl olursa. Boruyu biraz kısaltıp kuyruğu öne doğru alırsan eklenecek ağılığı azaltırsın.
Sonucu bekliyoruz.

koka
03-02-2009, 09:07
Naci eline sağlık. Gürman beyinde dediği gibi hayli hızlısın.:)
Planörden pek anlamam ama, çok kurşun eklemek gibi bir durum hasıl olursa. Boruyu biraz kısaltıp kuyruğu öne doğru alırsan eklenecek ağılığı azaltırsın.
Sonucu bekliyoruz.

teşekkürler Mehmet abi.kuyruk konusunda haklısında ,birkere yapıştırmış bulundum stablizerleri ,sökmeye kıyamadım .kurşunlarla iyi uçmazsa mecbur kesip kısaltıcam zaten :)

koka
04-02-2009, 16:09
evet bugün planörüm ilk uçuşunu yaptı ama ne yaptı :) rüzgar çok şiddetliydi uçuşa gitmiycektim aslında.sonradan dedim ne olursa olsun gidicem bugün.vakit bulmuşken kaptım modeli gittim yamaca.o nasıl rüzgar öle :) modele 200gr ilave kurşun taktım.toplamda ağırlığı 1600gr oldu (kurşunlarla)yalnız gittiğim için kısa bir video çektim.zaten toplam 3 sorti uçtum kısa kısa ,çünkü o külçe gibi model rüzgarda sanki tokat yiyormuş gibi oluyordu bir ara alıp başını gidicek sandım :D .videodaki uçuşu ilk uçuş,görüntünün sonuna doğru benden bir bağırma sesi geliyor onuda anlatıyım hemen ,duyan modeli kırdım sanır ama kırmadım aslında iniş yapmadan hemen önceki adrenalin patlamasından oldu galiba istemsiz bir ses çıktı benden .model uçarken habire aşağı elevatör veriyordum çünkü öyle bir yükseliyorduki,yükseldikçede rüzgar şiddetleniyor sanırım model saçmalamaya başlıyordu.bende aşağı indirmek için ters elevatör kumandası veriyordum.kontrolden çıkıcanı düşünüp indirmeye çalışmaya başladığımda baya ileri gitti model yaklaştırmaya uğraşırken rüzgarı arkasına aldı son gaz bana doğru geliyordu dönüş kumnadası ve yükselişi bir arada vermeye başladım yamaçın yüzeyini sıyırarak son hız önümden geçti ama kamera açısına girmemiş o sahne, rüzgara karşı döndü ve yere kırılmadan indi.(işte o ses o anda çıktı benden ) kamerayı kapatmaya geldiğimde rüzgardan gözlerim sulanmıştı ağlıyor gibiydim. videonun yarısına kadar cesaretimi toplamaya çalıştım :D
http://video.google.com/videoplay?docid=4608478176257693624
model çok hoşuma gitti rüzgarın birazdaha hafif olduğu bir gün tekrar gidicem uçuşa.

clyz.wr
04-02-2009, 18:21
Çalışma gerçekten çok hoş uçuşta sanki cam varmış gibi aynı yerde sekiyordu :) İkinci videoyu merakla bekliyoruz kolay gelsin.

atambay
04-02-2009, 19:59
Havalanmadan önce elinde tutarken bile zor zaptedildiği belli oluyor. Sanki bırakır bırakmaz rüzgarla yere yapışacak gibi. Ama uçuş görüntüsü çok farklı. Oldukça dengeli uçmuş. O havada kırmadan indirmek de bir başarı. Eline sağlık.
Sadece o kadar narin yapılı bir model nasıl 1400 gram oldu onu anlamadım.

myssba
04-02-2009, 22:13
Naci ne diyeyim..Sen aştın artık.. Daha sonraki fılmlerde söyleyecek birşey bırakmadın.
Eline sağlık. Kutlarım.

koka
05-02-2009, 09:39
Çalışma gerçekten çok hoş uçuşta sanki cam varmış gibi aynı yerde sekiyordu :) İkinci videoyu merakla bekliyoruz kolay gelsin.

teşekkürler.uçuştaki cam olayını anlamadım yalnız :)

koka
05-02-2009, 09:44
Havalanmadan önce elinde tutarken bile zor zaptedildiği belli oluyor. Sanki bırakır bırakmaz rüzgarla yere yapışacak gibi. Ama uçuş görüntüsü çok farklı. Oldukça dengeli uçmuş. O havada kırmadan indirmek de bir başarı. Eline sağlık.
Sadece o kadar narin yapılı bir model nasıl 1400 gram oldu onu anlamadım.

rüzgar gerçekten çok fazlaydı :) bende ilk 1 dakika atsammı atmasammı diye baya düşündüm :) sonradan amannn nolcak dedim yenisini yaparım diye düşündüm bıraktım elimden çok dengeli uçuyor aslında .modelin agır olmasının sebebi.sadece kanat 600gr zaten sağlam olsun diye içine çita koydum. uzun oldugu için köpük.birde gövde plastikten kalıptan çıkma oda gerçekten çok sağlam ama biraz ağır.boom kalın olta kamışı.iyiki okadar ağır olmuş yoksa o rüzgarda asla uçmazdı :D

koka
05-02-2009, 09:47
Naci ne diyeyim..Sen aştın artık.. Daha sonraki fılmlerde söyleyecek birşey bırakmadın.
Eline sağlık. Kutlarım.

teşekkürler Mehmet abi.:) daha aşılcak çok şey var.birazda akrobasi öğrensem çok güzel olucak :D hafif elektroniğim yolda yakında onunda videolarını yüklemek nasip olur inşallah

koka
18-04-2009, 10:59
dün rüzgar çok güzel esiyordu.modelimin gövdesini birazcık kısaltıp ,buruna fazladan eklemek zorunda olduğum ağırlıklardan kurtuldum.gerçi rüzgarın şiddeti fazla olduğundan yine ağırlık ilavesiyle ,modelin burnunu ağırlaştırdım ,güzel bir uçuş günü oldu.
buyrun link : http://www.vimeo.com/4208145

koka
18-04-2009, 11:08
düne ait bir foto.

koka
18-04-2009, 17:28
bir foto daha.in çık spor yaparken :)

PATO
18-04-2009, 18:56
Çok güzel uçuşlar Naci. Slope soaring keyifli olduğu kadar da eziyetli bir iş. Sporcu olmak lazım.

koka
18-04-2009, 19:23
Çok güzel uçuşlar Naci. Slope soaring keyifli olduğu kadar da eziyetli bir iş. Sporcu olmak lazım.

teşekkürler Gürman abi,dün baya bir ter attım :)

email
18-04-2009, 23:15
iki yazda toplam 22 gün bulunduğum, hemen hemen her koyunu dolandığım, badem ağaçlarına dadandığım datçanın o tepelerinde terlemenin ayrı bir güzellik olduğunu düşünüyorum ki birde üstüne radyo kontrol "yemede yanında yat" tarzı birşey oluyordur herhalde. "kırımsız uçuşlar" yanında "yakına inişler" dileğiyle

koka
19-04-2009, 09:02
iki yazda toplam 22 gün bulunduğum, hemen hemen her koyunu dolandığım, badem ağaçlarına dadandığım datçanın o tepelerinde terlemenin ayrı bir güzellik olduğunu düşünüyorum ki birde üstüne radyo kontrol "yemede yanında yat" tarzı birşey oluyordur herhalde. "kırımsız uçuşlar" yanında "yakına inişler" dileğiyle

güzel dilekleriniz için teşekkürler.burda oksijen sarhoşu oluyor insan :)

koka
24-04-2009, 19:40
bugün yaptığım uçuşun videosu.havalar sürekli rüzgarlı gitmeye başladı sık sık yamaça uğruyorum artık
http://www.vimeo.com/4313068