Orijinalini görmek için tıklayınız : THK 2008 Tanıtım Filmi (Havacılığa Gönül Veren Herkesin İzlemesi Gerek)
hkartol123
04-02-2009, 20:51
Selam Arkadaşlar.
Bugün THk Şubesinde Elime Bir Cd Geçti Türk Hava Kurumunun Doğuşunu Görevlerini Ve Faaliyetlerini İçeren Havacılığa Gönül Veren Herkesin İzlemesine İnandığım Bir Videoyu Uploadladım Ve Şimdide Sizlerle Paylaşıyorum.İyi Seyirler:)
/2384754//
kağanşeker
05-02-2009, 20:30
Bence gayet güzel bir video.
Modelciyim ya da havacılıkla uğraşıyorum diye geçinip, "THK'mıza" laf söyleyenler bu videoyu seyrettikten sonra lütfen biraz düşünsünler.
hkartol123
05-02-2009, 22:20
Haklısınız Kağan bey Türk Hava Kurumu' nun Geçmişini ve Türkiye' ye kazandırdıklarını bilmeden yorum yapan arkadaşlara iyi bir rehber olabilir.
Ama şuda bir gerçektir ki o zamanın THK sı İle Şu andaki THK nın arasında Dağlar kadar fark var. Türk Hava Kurumunu pasifleştirenler utansın...
Süper bir paylaşım olmuş Teşekkürler...
kağanşeker
06-02-2009, 17:41
Haklısınız Kağan bey Türk Hava Kurumu' nun Geçmişini ve Türkiye' ye kazandırdıklarını bilmeden yorum yapan arkadaşlara iyi bir rehber olabilir.
Ama şuda bir gerçektir ki o zamanın THK sı İle Şu andaki THK nın arasında Dağlar kadar fark var. Türk Hava Kurumunu pasifleştirenler utansın...
Çok haklısınız.Bence şu anki "THK'mızın" en büyük eksiği üretim ve tasarım konusu.:agla:Her yaz Ankara'daki Paraşüt Kulesi'nin yanındaki müzeye ailemle birlikte gidiyoruz.Orada THK adı taşıyan THK tasarımı uçakların maketleri var.Onları gördükçe içim bir garip oluyor.Babamla konuşmuştuk bu konuyu.Taa o zamanlar THK tasarımlar yapıyormuş.Taa o zamanlar Kayseri Tayyare Fabrikası'nda kendi uçağımızı kendimiz yapıyormuşuz.Malesef şu anda kendi uçağımızı üretebilecek durumda değiliz yada gücümüz ve durumumuz el verdiği halde üretim yapmıyoruz.(Durumumuz el verip de üretememek en acı verici olanı):agla:
Bence biz modelcilere düşen görev kendi işimizi en iyi şekilde yapmak, yeni modeller tasarlamak ve "THK'mız" tarafından tasarlanmış, üretilmiş uçakların modellerini yaparak onların anısını yaşatmaktır.
"THK'mızı" ve "Havacılık sanayimizi" köreltenler utansın...
hkartol123
07-02-2009, 00:28
Aynen çok güzel süzmüşsünüz olayı.2 . dünya savaşının patlak vermesinin ve soğuk savaşın sonucu olarak görüyom ben bu durumu.Tarihte her zaman olduğu gibi savaşarak yıkamadıkları bizi paralarıyla yıkmaya çalışanların rolü bu işte büyük.
Ama şuna inanıyorumki bir gün gelecek ve THK da bu sanayide boş bıraktığı yeri dolduracaktır.
Kurtuluş savaşından güçlükle çıkmış ve bir ülkenin küllerinden doğmuş bir Genç Türkiye devletinin o yıllarda bile uçak üretecek bilgi beceriye sahip olduğunu düşünürsek ve şimdiki imkanları baz aldığımızda üretmemek için hiçbir sebep göremiyorum.Kaldı ki ülkemizin durumunu kötü diye nitelendirenlere şunu diyorum heralde kurtuluş savından çıktığımızdakinden kötü olamaz.Peki neden üretemiyoruz bizi engellenyen şey nedir?
Tek fark şu o zaman ATATÜRK ' müz vardı.Şimdi ise hiçbişiyimiz yok...:agla::agla::mad:
ferit567
07-02-2009, 03:17
çok teşekkürler Hüseyin abi güzel bir belgesel..
Herşeyi Atatürk sağlamış.
bu arada o yerden kalkan alttan kanatlı cessna hoşuma gitti :D
Cok begendim, bunun belgeselini yapsalar ne güzel olur =)
vBulletin v4.1.7, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.