PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Sayenizde uçağımı seçtim galiba

canertumay
06-02-2009, 01:20
Hepinize selamlar arkadaşlar.

Çocukluğumda üyesi olduğum THK'nda ozamanlar için şu an 9-10 liraya sattıkaları serbest uçuş modellerinden çok kere yapmış ve başarıyla uçurmuştum. RC merakım araba yönüne kaydı ve uzun zamandır bu konuda yoğunum. Ama artık bir uçak zamanının geldiğini hissediyorum ve tamamen acemiyim.

Forumdan edindiğim bilgiye göre Wingdragon 4 RTF en iyi seçenek. Ben hızlı bir uçak istemiyorum aslında, dengeli ve süzülüşünü izleyebileceğim bir model bana yeter. Cumartesi eşime sevgilier günü hediyemi aldırmayı düşünüyorum (Ankara THK dan) ama öncelikle birkaç sorum var yardımcı olursanız sevinirim.

Aklımda 2 model daha var ; 1. Super Miss 2. Yak 54

Wingdragon 4 RTF.. bu modele fırçasız motor ve esc ekleyerek ilerde kesinlikle kabaracak iştahımı biraz olsun tatmin edebilirmiyim?

Super Miss.. bu modele ilerde fırçasız motor ve esc ekleyerek Wingdragon 4 RTF den daha iyi bir modelemi sahip olurum?

Yak 54 başlangıç için beni çokmu zorlar? (simülatör desteği aldıktan sonra)

verceğiniz cevaplar için şimdiden çok teşekkür ederim, herkeze kırımsız, eğlenceli uçuşlar dilerim.

Caner Tümay

onurkorkusuz
06-02-2009, 03:13
merhabalar
bana göre ( ki büyüklerimin affına sıgınarak ) yeni başlayan birisi için bence üstten kanatlı bir model daha hayırlı olur..
Yani süper miss ve wd4 ilk tercihiniz olmalı..
tabi burada ayrılacak olan bütce de önemli ki wd4 rtf bir set halinde çok uygun ama alabiliyorsanız süper miss almanızı tavsiye ederim tabii bunun için yanında bir de kumanda seti almanız gerekiyor.. Süper Miss bana göre fırcasız bir motorve esc yle wd 4 ten daha iyi bir hal alabilir..

Bu benim nacizane fikrim..

Şimdiden hayırlı olsun..

Kırımsız uçuşlar..

Zeki Onur KORKUSUZ

whoomp
06-02-2009, 03:28
Super miss Stoklarda bulunmuyor suanda. Benimde almadan önce edindigim bilgiler ve bana verilmis olan tavsiyeler dogrultusunda wd4 almanı onerırım.

teote
06-02-2009, 16:51
Supermiss uygun bir başlangıç modeli olabilir,ama WD4 ile karşılaştırıldığında WD4 ün köpük yapısı;kırımlarda daha az hasar alması çok basit ve hızlı tamir edilebilmesi ve kanat-gövde-kuyruk takımının ayrı olarak satılması ayrıca pervane ve motorun arkada olması gibi özelliklerinden dolayı bu model yeni başlayanlara THK da satılan elektrikli modeller arasında tavsiye edebileceğim tek modeldir.

Tabi sizin ahşap inşaa tecrübeniz olduğuna göre bu süper miss i de tercih edebilirsiniz...

YAK 54 ise yeni başlayan birisi için hiçte uygun bir model değil.

hkartol123
07-02-2009, 00:05
Başlangıç için kesinle yak 54 ü tavsiye etmiyorum.Arkadaşlarımınızda dediği gibi ilk başlayanlar için biçilmiş kaftan wing Dragon 4 şu aralar fiyatıda düştü %10 indirim ve 10 taksit imanı ile THK da satışta.

canertumay
07-02-2009, 00:20
Verdiğiniz tavsiyelere uyup yarın THK dan Wing Dragon alıcam. Orada danışıcam ama sanırım 1 kanat,1 pervane ve yapıştırıcı da yedekte olucak. Ayrıca daha uzun uçuş için birde yedek pil almak lazım galiba. En yakın zamanda arabam ve uçağımla Ankara pistlerinde sizlerle buluşmak dileğiyle, herkeze modelleriyle kırımsız birliktelikler dilerim.

canertumay
07-02-2009, 23:20
Tekrar merhaba

Bugün Wing Dragon almak için THK na gittim. Çok ilgili birileriyle karşılaştığım içinde mutlu oldum. Aklımda olan uçağı almak istediğimi söyleyince (ki konuyu anlattıktan sonra onlarda bu modeli önerdiler) modelin bütün özelliklerini saydıktan ve uygun olduğunu söyledikten sonra bana E-FLY simulation u uçurmadan önce kullanmamı önerdiler. İyiki önermişler uçağı almayı bir sonraki haftaya erteleyerek simülatörü aldım. 6 saattir başındayım, (Wing Dragon u seçtim) kaldırıyorum,taklalar atıyorum, yere çok yakın paralel gidiyorum ama kırmadan indiremedim.Gerçi bu modelin (okuduğum ve THK da bana verilen bilgilere göre) çok dengeli ve kırıma karşı body material ve motor yerleşim yeri gibi avantajlarını olduğunu biliyorum ama kırımlar hep inerken yaşandığı için ve ben simülatörde bunu beceremediğim için gözüm korktu açıkçası. Sizlerden yorum ve öneri bekliyorum, cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.