PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Wing Dragon RTF Almayın!

Emret
08-02-2009, 12:14
Arkadaşlar size bir önerim Wing Dragonun birleştirilmiş hazır modelini almamanızdır.
Biraz araştırma yaparak thkdan tek tek parçalarını alın. (Kuyruk kanatları,dümen,ana kanat ve gövde, iniş takımı gibi..)

Ardından unitedhobbies.com 'dan ideal parçaları bulup lipolu ve güçlü motor + 30 dolarlık 2.4 ghzlik kumandalı bir uçağınız olsun.

Bunları montelemek size kalmış tabi.

Çünkü uçak kendi donanımıyla aldığım ve düzgün montelediğim üzere stall olup duruyor.
Çok hafif esintilere bile gelemiyor.Düz tarlada bile zor ilerliyor.Havalanması uzun sürüyor.
Elden atınca şans eseri havalanabiliyor.Pili uyduruk.Şarj edicisi aşırı uyduruk.

Böyle modellerle değil öğrenmek ancak eziyet çekersiniz.
Üstelikte pil ömrü çok kısa.

Tavsiyem: Kaliteli bir esc,fırçasız motor,lipo ve hobbyking.com 'dan 30 dolarlık 2.4 ghzlik
kumandayı almanızdır.

BÖYLECE VE BÖYLECE MODELİ MONTE EDİLMİŞİNDEN ÇOK DAHA UCUZA GETİRMİŞ OLURSUNUZ.
ÜSTELİK 3 KATI GÜÇLÜ OLUR.

www.wingdragon4.com da modifiye edilmişi var burdaki parçalardan bulup, toplayabilirsiniz.

not: pervane olarak iten pervane alın.

Emret
08-02-2009, 12:23
modeli sağlamlaştırmak içinde çok uğraştık.Lakin 90 derece burun üstü hafifte çakıldığında bile standart donanım pervanesi fırlayıp obak kısmından kırılıyor.
eğer yere indiremezseniz hücum kanatları vesaire elektrik bandıyla sağlamlaştırmadığınız takdirde biçilir.Ana kanat kanatçıklarınıda pervaneye yakın kısımdan süper bir şekilde güzelce elektrik bandıyla kaplayıp korumanız gerekiyor.

Yoksa pervane arkadan ana kanatı biçiyor.

whoomp
08-02-2009, 15:44
yaklasık bir 100 ytl lik motor esc pil donanımı alınırsa anca denkliyor Thk daki radyolu wd4 ü =) Bende yeni wd4radyolu aldım .Baslarda kendi ucagımı yapmayı düsündüm ama. Gerek elektronik bilgi yetersizligim. Gerek bu iste hic tecrubem olmaması biraz geri plana itti bunu. Kımset bakalım bundan sonraki ucagım inş kendi yapımım olur.

atambay
08-02-2009, 16:47
Nasıl yapılacağı bu başlıkta detaylı olarak anlatılmıştı.
Wingdragon modifikasyonu (http://www.hobbyrc.com/forum/showthread.php?t=32778)
Yanlız bu önerilen kumandanın kalitesinden emin değilim.

whoomp
08-02-2009, 17:00
Almasına alınır parcalar ama bu hobide hic tecrübem yok, heves ettim.İşi berbat edipte sogumak var birde. Zamanla ogrenıcez inşallah.

emo23
08-02-2009, 17:38
bence talihsiz bir başlık olmuş bu.
"Almayın" diye ön yargıya girmemek gerekir. Ben bu modeli bir arkadaşım için aldım. Arkadaş piste gelemeden önce benim ofiste sadece 1 saat sim. çalıştı. ona sim. başında çok kısa bir eğitim verdik. kontrol yüzeyleri ne yapar ? ne işe yarar gibilerinden.

piste geldi ve WD4 ü stok donanımı ile aslanlar gibi 30 dk ya yakın 2 pil ile uçurdu. ertesi hafta yine ayni şekilde devam etti fakat zevk almamaya başladı.
yukarıdaki metin abinin konusundan yararlanarak modifiye etti modeli ve akrobasi uçuşlarına geçti.

sonuç itibari ile WD4 stok donanım ile uçar. Lakin hava şartları sert olmaması gerek. aslında hafiften bir rüzgara karşı burunu verip irtifa kazanması ile motoru rolantiye çekip dk. larda süzülücü bir model. yeni başlayanlar ve üzerinde bir tedirginlik hissedenler için şiddetle tavsiye ederim.

poryaz
12-02-2009, 17:59
Emrah kardeşim sayende RF4 sim proğramını indirdik, bilgisayarlarımıza kurduk. 1-2 haftadır sim'de eğitim yaptık dün THK'mundan "1 adet WD4, 1 adet Sporster, 1 adet Cessna 182, 1 adet Albatros 2 m Planör, 2 adet USB Bağlantılı R/C Sümulatör 6 Kanal kumanda siparişi verdik" toplam 5 arkadaş bu camiaya ilk adımızı attık hafta sonu rüzgarlı bir hava olmaz ise "WD4 ve Sporster" uçurmayı düşünüyoruz. sana burdan çok teşekür ederim...

realmavi
03-04-2009, 17:12
arkadaslar bende wd4 ü yeni baslayanlara tavsiye ederim..hafif ruzgarli oldugu gunler benim icin daha da kolay oluyordu inise gecerken...motoru rolantiye aldiktan sonra burnu ruzgara verdigimde ayni planor gibi suzulerek kendiliginden inise geciyor ve cok yumusak ve basarili bir sekilde inis yapiyorum.. kirimsiz olarak evime dönuyorum..herkese tavsiyem wd4 tur...

saygilar
C.Mavi
BUDAPEST

kbeser
05-04-2009, 23:35
ben de yeni başladım ve forumlardan öğrendiğim kadarıyla wd 4 başlangıç için iyi bir model..
peki ileride geliştirmek istediğimizde üzerindeki servo lar vs. ile radyo kumandası işe yaramayacak mı?
bu konuyu anlayamadım..
fırçasız motor,pil,vs. değiştiğinde diğer donanımlar da değişmeli mi?
stock wd 4 ancak başlangıçta mı işe yarar.. sonrasında sadece gövde mi işe yarar yani?
tsk..

red_fin
06-04-2009, 10:06
İleride geliştirmek istediğiniz zaman zaten size wing dragonun üzerindeki 4 servo yetmeycek, yeni yeni servolar almak isteyeceksiniz. Alıcı ile radyo bir süre işinizi görür. Ama uçmayı öğrendiğiniz zaman zaten daha iyi bir radyo alma hevesine düşeceksiniz.

Fırçasız motor taktığınız zaman, ESC'yi ve pili değiştirmeniz gerekecek.

Siz hele hayırlısıyla bir WD alıp başlayın ve uçağı havada tutmayı öğrenin, gerisi gelecek.

kbeser
06-04-2009, 12:51
stock WD 4 ümü sipariş ettim..
yarın elimde olacak İNŞAALLAH bi aksilik olmazsa..
önce bi alışalım simülatörde 1 aya kadar uçurma teşebbüslerine başlarım diye düşünüyorum..
diğer taraftan silverlit x twin bi plane aldım alıştırma maksatlı..
önce onu bi harçayacağım sanıyorum..
zira ilk heli ile başlayıp 2 kanallı bir minik heliyi uçamaz hale getirmeyi başardım 1 günde.. ( ama azimliyim tamir edeceğim )
ardından 3 kanallı salvation 1 aldım şimdi güzel güzel uçuyoruz..
sırada silverlit minik var.. umarım onu dağıtmadan WD 4 e geçiş yapabilirim..
bu hobby işi şaka gibi..
bir anda elimde 4 tane rc model oldu yaa :) :)
selamlar..

cemozal
07-04-2009, 19:08
Benim de uzuun aralıklarla devam eden bir uçak merakım vardı. Onlarca planör inşaası sonrasında bir de rc denemek için aldım WD sportster i. Önceleri çok hassas davranarak el üstünde tutuyordum. Ta ki her uçuşta ufak tefek kırımlar olup da tamir edebilinceye kadar. Sonrasında malzemeleri tanımaya, kanat yapmaya, kendimce değişikliker yapsm bile uçtuğunu görmeye başladım. Evet pervaneleri, pili, şarj aleti oldukça sıkıntılı, ama yine de kendi donanımı uçuşu ve kontrolü iyice öğreninceye kadar oldukça yeterli. Elbetteki amacınızın ne olduğuna da bağlı. Eğer akrobasi yapacaksanız o zaman ya yanlış uçaktan bahsediyoruz ya da bu uçağı modifiye etmeniz gerekir. Ben de www.hobbycity.com dan siparişler vererek bir süre sonra biraz modifikasyona gideceğim. Şimdi daha önce kendi yaptığım A2 Akbaba modeli planöre servolar takıp denemeye başlıyorum. :)

kbeser
07-04-2009, 20:13
amaç elbetteki tam anlamıyla modeli uçurup yere sağlam şekilde indirebilmek..
yani arada rijit bağlar ya da kumandalar olmadan ve sizden belli bir mesafe uzaktaki uçan bir nesneyi elinizdeki elektronik kutudan istediğiniz şekilde yönlendirip hakimiyeti sağlamak..
akrobasi vs. teşebbüsleri daha sonra olabilir ki bu hakimiyeti sağladıktan sonra insanın canı durmaz zaten ve şahsi hakimiyeti ile modelin kabiliyeti elverdiği sürece yapmaya da çalışır..
şimdilik bugün ulaşan minik bi plane silverlit uçağım ile WD 4 ile alakasız da olsa hakimiyet kazanma alıştırmaları yapıyorum..
bu arada uçağın kanatlarını vs. bantladım ki köpük olan gövde ve kanatlar düşmelerde deforme olmasın...
sanırım bu şeklde uçağın ağırlığını arttırdım :( kötü de oldu :(
bende şimdilik durumlar böyle..
selamlar..

kbeser
07-04-2009, 21:19
bantlamak yanlış seçim..
uçak ağırlaştığı için uçmuyor...
daireler çizip yere iniyor..
eskiden daireler çizerek yükselirdi..
hey gidi hey..
bantları söktüm,uçmaya başladı..
bu kez de köpük üzerindeki plastikimsi koruyucu boya çıktı bantlarla..
şiddetle tavsiye etmem böyle hafif bir uçağı bantlamayı..
ya da iyice ince dandik bant kullancanız..
benim kullandığım bant büyük tekstil alıcılarının ihracat kolilerinde şart koşulan 3M firmasının kalın film tabakalı bantı olunca.. :(
bu bant WD 4 te işe yarar ama değil mi?

PATO
07-04-2009, 23:02
WD4 kanadını şeffaf adi koli bandı ile kaplayın. Özellikle hücum kenarlarını mutlaka kaplayın.

kbeser
08-04-2009, 17:19
WD 4 geldiiiii...
kanatları özellikle de hücum kanadı köpükmüş gerçekten..
uçağı kurdum ve çalıştırdım..
bu arada sorularım devam ediyor;
hücum kanadını bantlamayı nasıl yapacağım?
tamamen bant mı kaplamalıyım ya da sadece kenarları ve köşeleri mi yapmalıyım?
teşekkürler..

kbeser
08-04-2009, 17:47
acil bir sorum daha var;
batarya uçağın üzerinde takılı iken kendi kendine boşalır mı?
radyo kumanda kapalı iken ama..
yaklaşık 1 saat bu şekilde bekledikten sonra motor yarı devrine gelince kapatmaya başladı..
sebebi bataryanın bitmesi midir yoksa esc vs. midir sizce?
tsk..

iron_eagle
08-04-2009, 18:05
WD 4 geldiiiii...
kanatları özellikle de hücum kanadı köpükmüş gerçekten..
uçağı kurdum ve çalıştırdım..
bu arada sorularım devam ediyor;
hücum kanadını bantlamayı nasıl yapacağım?
tamamen bant mı kaplamalıyım ya da sadece kenarları ve köşeleri mi yapmalıyım?
teşekkürler..

Hücum kanadı değil:)
Kanadın ön kenarına "hücum kenarı" denir, karşıdan gelen havanın kanada ilk çarptığı, hücum ettiği yer olduğu için; kanadın arka kenarına ise "firar kenarı" denir, kanat üstündeki havanın kanattan kurtulduğu, kaçtığı yer olduğu için.
Çarpma durumlarında en çok darbe alan yerler kanadın ön tarafı ve özellikle köşelerdir. Sadece hücum kenarına bir şerit halinde bant çekip(5cm enindeki koli bantının 2cm i kanadın altında, 2cm i kanadın üstünde,1cm i ise hücum kenarındaki yuvarlak kısımda kalacak şekilde yani), köşeler için bir 10cm lik ikinci bir kat bant takviyesi yeterli olur. Kanadın tamamını kaplarsanız çok daha mukavim olur ama WD4 ün motorunu fazlasıyla zorlayacak kadar da ağır olur. Bir diğer konuda da söylediğim gibi uçan birşeyin hafif olması herzaman iyidir.

kbeser
08-04-2009, 19:03
cehalet çok zor çookkk :)
ama öğrenmeye çalışıyorum işte..
herşeyi bir anda öğrenmeye çalışırsanız hücum kenarı oluyor hücum kanadı :(
kanatların her tarafını kaplamak ağırlaştırır bence de zira bunu minik silverlit x twin'de denedim uçak uçamadı..tecrübeyle sabit..
simülatörü şöyle kısa tarafından kurdum ama laptop'ta mı başarılı olamadım bilmiyorum kumandayı tanımıyor..
forumları okumaya devamm.. öğreneceğiz onu da elbette..
teşekkürler..

cemozal
08-04-2009, 22:31
smartpropopulos du galiba. böyle bir programla çöülüyordu sorun. Ben de laptopa yüklemiştim programı. Forumda olacaktı bununla ilgili bişeyler. Kolay gelsin. :D

kbeser
08-04-2009, 22:45
tamam simulatörü kurdum kurmasına..
o iki programı da 1 saat uğraşıp hallettim..
herşey güzel tamam da throttle tam ters çalışıyor..
açıkken kapalı,kapalı iken açık oluyor gaz..
işte bir tek bunu çözemedim..
belki de tam ters çalışıyordur herşey onu da bilemiyorum ki hiç uçmadım :(

iron_eagle
09-04-2009, 12:23
tamam simulatörü kurdum kurmasına..
o iki programı da 1 saat uğraşıp hallettim..
herşey güzel tamam da throttle tam ters çalışıyor..
açıkken kapalı,kapalı iken açık oluyor gaz..
işte bir tek bunu çözemedim..
belki de tam ters çalışıyordur herşey onu da bilemiyorum ki hiç uçmadım :(

Oyunun kalibrasyon menüsünde, her kanalın yanında bir reverse kutusu vardır. Ters çalışan kanalın yanındaki kutucukta işaret varsa işareti kaldırın, işaret yoksa işaret koyun düzelir.

kbeser
11-04-2009, 11:17
peki gerçekte uçağı uçururken kumanda foksiyonları nasıl olmalı?

benim bildiklerim ya da tahminim;

gaz ayarı için aşağısı 0 , yukarısı artış
aynı kumanda da sağa hareket ile rudder kontrolü ve sağa dönüş
sola hareket ile rudder kontrolü ve sola dönüş

soldaki kol ile ise;
normal duruş ortada;
aşağı hareket ile elevatör ve uçak yükseliş
yukarı hareket ile elevatör ve uçak alçalış
sola hareket ile aileronlar ile sola doğru yatış
sağa hareket ile aileronlar sağa yatış

doğru mu yoksa tam ters mi?
tsk..

emo23
11-04-2009, 11:33
http://www.gokmenmodelucak.com/Yenibaslayanlar/text/Kumandakontrolleri.html
bu sayfa kafanızdaki soruları çözecektir..

Sayfayı bizler ile paylaşan Gökmen Abi ye teşekkürler....

peki gerçekte uçağı uçururken kumanda foksiyonları nasıl olmalı?

benim bildiklerim ya da tahminim;

gaz ayarı için aşağısı 0 , yukarısı artış
aynı kumanda da sağa hareket ile rudder kontrolü ve sağa dönüş
sola hareket ile rudder kontrolü ve sola dönüş

soldaki kol ile ise;
normal duruş ortada;
aşağı hareket ile elevatör ve uçak yükseliş
yukarı hareket ile elevatör ve uçak alçalış
sola hareket ile aileronlar ile sola doğru yatış
sağa hareket ile aileronlar sağa yatış

doğru mu yoksa tam ters mi?
tsk..