Orijinalini görmek için tıklayınız : MCD mi? BAJA 5T mi?
Arkadaşlar selam. Forma yeni üye oldum. Elimdeki muhtelif nitrolu araçları sattım. Ve benzinli bir araç alıcım. MCD mi yoksa BAJA 5T mi yada daha başka bir modelmi karar veremiyorum. MCD modellerinde ciddi indirim var kullanıma hazır olarak OFF road 1790 tl na veriyorlar. Bu konuda yardımcı olacak olan arkadaşların mesajını bekliyorum.
mcd tabiki. baaja 5t nin daha hiçbiyerde parçası yok. ayrıca tecrübede yok neresine bişe oldugu zaman nasıl yapılacagı hakkında bilgi bulamazsın tavsiye alamazsın, mcd baja 1000 tek geçerim
MCD nin yeni fiyatı ile ilgili ne düşünüyorsun
hell_spawn
16-02-2009, 12:30
ayrıca baja 5t 2 ceker mcd 4 cekerr
race runner 1750 civarında sanırım baja 1000 de 950 civarında.
araçların 2 side sport modeli. Comp. modeli değil. zaten çok aman aman bir farkları yok. 4 çeker istediğinde drift içinde kullanabilirsin uygun zeminde:)
2.4 acoms kumanda ile geliyor. ama acoms kumandaların çok iyi olmadığını soylediler.
hpi baja larda eğlenceli araçlar.mcd den daha hafif oldukları için atlama zıplamalarda kırım olayı daha az yaşanıyor. ama 2 çeker olması ve lastiklerin sert toprak yada asfaltta çok çabuk erimesi dezavantaj.
Burda seçim çok zor :) kullandığınız yada kullanabileceğiniz alanlarda bu seçimde onemli. hpilar geniş duz arazilerde kullanabilecek bir araç mcd yi daha genel kullanabilirsiniz. asfalt arazi vs vs.
race runner alırsanız asfalttan ziyade arazide kullanmanızı tavsiye ederim. malum lastikler pahallı :)
kolay gelsin
MSenturk
16-02-2009, 16:03
Sanirim oldukca sabirsizsiniz.!
Bu konudan haric ayni yaziniz iki farkli konudada mevcut.
mcd proline (onroad rally`dir)
1:5 MCDmi FGmi konusuna (mcd ve Fg ile ilgilidir.)
Sorunuzun mcd ile ilgili cevabina gelirsek.
Belirtmek isterim benim RR ile ilgili pek bilgim yok. Kullandigim arac onroad/Rally. RR kullanmadim ileride almayi dusundugum/ yada rallymi cevirmeyi dusundugum bir modeldi o yuzden biraz arastirma yaptim.
Mcdnin araclari konusunda ortalama iki senedir arastiriyorum bu halada devam ediyor.!
Bilindigi uzere RR sadece bir saseden olusmuyor degisik modelleri var. Modellerden kastim son bir seneyi askin suredir RR surekli yenileniyor.! Bulunan zayif noktalari yeni modellerle guclendirilip yeniden piyasaya suruluyor.
Birinci elden bilgi icin Mcd firmasina mail attim sanirim 3 hafta oluyor. Kisaca bildiklerimi yazip yanlisim varsa duzeltmelerini istedim ayrica forumumuzda Rc Markalar bolumune acilan MCD basligi altina bir inceleme yazmak istedigimide anlattim.
Sanirim oldukca meskuller Hala cevap gelmedi...!
Cevap yazarlarsa bizde burada yanlisimiz varsa ogrenir, ayrica yerli mali yurdum mali dedigimiz aracimiz hakkinda "dogru" bilgi paylasimi yapabiliriz...!
MCD RR Saseleri arasindaki farklara asagidaki linkten ulasabilirsiniz. http://www.hobbyrc.com/forum/showthread.php?t=36527
(Bunlardan haric PLUS modelide vardir.)
Ayrica
Race Runner Competition 2009
http://www.hobbyrc.com/forum/showthread.php?t=35429
daha sonrada bunun option modeli su an piyasaya cikmayan 2009 Ultimate serisi vardir.
http://www.hobbyrc.com/forum/showthread.php?t=36804
Mcd RR serisindeki araclar istediginiz kullanma sekline gore tercih edilebilir. Bu ne kadar zorlamak istediginize bagli. Eger 3 bes metre atlatmak 2 3 metre yukari cikarmak istiyorum derseniz Evo III comp modelini alin derim.. Buna daha sonra yeni cikacak olan RR Ultimate`in suspansiyon ayaklari ve gerekli parcalari eklersiniz tas gibi bir araciniz olur. Yok ben zorlamadan kullanirim derseniz herhangi bir modeli olabilir.!
Hpi in bajasi bolumu ayri bir konu forumda her hafta bir kisi ayni soruyu soruyor.
Hpi in bajasida iyi mcdnin RRida. Bu nasil kullanmayi dusundugunuz ve ne kadar zorlamak istediginize gore degisir.!
Son olarak konuyu yanlis yere acmissiniz.!
cevaplar için teşekkürler. konuyu yanlış yere açtığımı sonradan fark ettim. formun acemisiyim.
mcd baja 1000 iyidir güzel araçtır tavsiye dir :D 1750 ytl ise fiyatıda iyidir, benim şu an mcd bajayı koycak yerim olsa hiç düşünmeden alacam araçlardan biridir, hpi baja 5t hakkında şu an kimsenin elinde olmadıgı için sorunlumu sorunsuz bi araçmı tamamen tombaladan çıkacak sonuca baglı :d eğer iki araçtdan hangisi diyosanız kesinlikle mcd baja1000 bulunamayacak yedek parçası yok, sorun yaşanırsa kaynak bilgi çok, çok kıvamında bi araba alırsanız pişman olmazsınız
kaan varol
16-02-2009, 22:47
Merhabalar.Ben baja5t kullanıyorum ve gerçekten çok memnunum.Araç arazide baya dayanıklı rampalardan zıplamalarda mcd ye göre çok daha fazla dayanıklı ve parça sorunuda bence hiç yok her ne parçası olursa olsun yurt dışından 7 10 günde elimde oluyor.Parçaları mcdye göre daha ucuz.Ayrıca modifiye parçalarında sınır yok her parçasının bir sürü firma tarafından yapılmış upgrade ürünü mevcut.2 çeker olması çok problem olmuyo aksine kontrolü zorlaştırdığı için bana daha zevkli geliyor ama tabiki mcd gbi dip gaz viraj alamıyorsunuz.Ayrıca bu sene türkiyede baja yarışları yapılması düşünülüo eğer yarışmayı düşünürseniz.Ben mcd de kullanıyorum on road olarak ve gerçekten parça kalitesi bajaya göre çok zayıf ve parçaların çoğu çok pahalı. Birde 5t yeni bir araç sayılmaz aslında baja5bss den nerdeyse hiç farkı yok kep ve lastik harici.Yanlız fiyat şu an bi hayli iyi görünüyor mcd için.Ama ben her iki aracıda kullanmış biri olarak diyebilirimki mcd alırsan daha çok üzülebilirsin.Bajanın kullanımı gerçekten çok zevkli ve ivmelenmesi sürati gayet iyi.Bajanın off road dada kullanımı gerçekten çok güzel göze hitap çok fazla ve çok gerçekçi gözüküyor.Süspansiyon sistemide gerçek bir bajaya çok benziyor.Yurt dışı forumlarda araç hakkında çok fazla bilgi alabilirsin her konuda.Bence baja derim gerçekten pişman olmazsın.Biz bursada 2 arkadaş aldık ve çok memnunuz çevremizdeki herkezde 5t almayı düşünüyor.
http://www.youtube.com/watch?v=ww7x9iuf9ew
Buda bumod of road pistinde yaptığımız atlayışlardan biri bu atlayış sonrası sağlam kalabilecek mcd ben pek rastlamadım :)
MSenturk
16-02-2009, 23:54
5B = 899.99$
SS = 874.99$
2.0 RTR = 1112.99$
5T = 1269.99$
Fiyatlar towerdan alinmalidir.!
5T ve SS modelinin birbirinden farki 5T`nin farkli lastik ve kep giydirilmis SS modeli olmasidir.!
Sadece uzerinde kep ve lastikleri farkli diye fazladan 425 $ vermek bana hicde akil kari gelmiyor.!
5T rtr SS kit olabilir ama SS modelini alsaniz eksiginiz sadece radyo, pil, servo olur.
425$a cok cok iyi bir sistem hatta birde pipe rahatlikla alinabilir.
5T de gelen electrikte oyle matah birsey degil tf serisi kumanda ile geliyor.!
Neden 5T ye antipatim oldugunu bu video aciklar sanirim. Bu atliyan aracin 5T oldugunu dusunuyorum uzerinde kep varken.!
http://www.youtube.com/watch?v=75vqYIWLBXk
http://www.youtube.com/watch?v=FIiy74rwELw
5T parçasımı yok :D:D:D sanırım araştırma yapılmadan yada inceleme yapılmadan yazılmış bir cevap...
şuan piyasada olan bütün 5B parçaları 5T ye oluyo.. arka kanat haricinde.. sanırım parçası var denicekk kadar çuvalla mevcut...
neyse ben lafı uzatmıyım
5T gerisi yalan tek diyebileceğim şey bu...
bu arada murat usta ; hayalini gerçekleştireyim ben
http://www.youtube.com/watch?v=Os_XDwM7eRQ
kepli 5T :P sanırım yükseklik 3 katı... ;oleeea:
burdada eleman toprak ve asfaltta takla atıyo....
http://www.youtube.com/watch?v=_tgXrv4VzwU
:eek:
MSenturk
17-02-2009, 01:39
5T parçasımı yok :D:D:D sanırım araştırma yapılmadan yada inceleme yapılmadan yazılmış bir cevap...
şuan piyasada olan bütün 5B parçaları 5T ye oluyo.. arka kanat haricinde.. sanırım parçası var denicekk kadar çuvalla mevcut...
neyse ben lafı uzatmıyım
5T gerisi yalan tek diyebileceğim şey bu...
bu arada murat usta ; hayalini gerçekleştireyim ben
http://www.youtube.com/watch?v=Os_XDwM7eRQ
kepli 5T :P sanırım yükseklik 3 katı... ;oleeea:
burdada eleman toprak ve asfaltta takla atıyo....
http://www.youtube.com/watch?v=_tgXrv4VzwU
:eek:
:)
SS = 874$
5T = 1269$
sase ayni kepi lastikleri farkli..!Bunlarin farki 425$.!
Melih, Videoda dikkatini cektimi bilmiyorum ama arac tavani uzerine dusuyor.! hayal gerceklestirmen icin saseyi yuksekten kep ustune dusuren video atman gerekli :D Sonuc eminim normal buggy kepinden farkli olacaktir. 3 kati bolumune girmiyorum :)
Ayrica yolladigin 1nci bajali videoda elamanin yeni videosuna bak 5t sarmadi sanirim lastiklerini MCD RR`a takmis..! :)
Mcd videosu. Guzel taklalar var.!
http://www.youtube.com/watch?v=HNzz-NbcDMk
abi doğru diyosunda kep üstüne düşen arabadamı hasar fazla olur yoksa motor üstüne düşen arabadamı fazla olur.. sanırım ben bunu anlatamıyorum
bugun ortalama bi motor aldığında fiyatı 400 dolar civarı ve bu en alt sınır sanırım bu oda CY motor.. zenoah almaya kalktığında fiyat farkını biliyosun... sence kep e 180 dolar verip aradan sıyrılmak mı daha mantıklı yoksa motora ve diğer kırılan parçalarımı para ödemek daha mantıklı... ben bunu anlatmak istiyorum...
5B 5T den her zaman daha korunaksız bi araçtır.. burda kırım yapan arkadaşlarımızdan biliyotruz 5Bnin kaza sonrasında ne kadar masraf açtığını...
abi o lastik olayı değişken ve zevk meselesidir adamda iki araba ve aparat var istediği lastiği istediği arabaya takıyor...Senin düşündüğün gibi düşünürsek o zaman MCD lastikleri dandik o yüzden 5T lastiği takmışmı demeliydim ben.. :D bende şimdi dönüştürücü alsam ve mcd onroad lastiğini bajada kullansam MCD olmadığı halde bende MCD den bıkmış mı olacam ?
yükseklik olayına bende bişi demiyorum.. takribi yükseklik verdim ki zaten zemine dikkat et 5B çimene düşüyo 5T sert toprağa düşünüyo...
sanırım kep çok dayanıksız geliyo gözüne ama yanılıyosun bence.. yakıdna bi inceleme fırsatın olursa dediğimi anlıcaksın...
neyse tabi bunlar zevk meselesi 5t mükemmel mi değildir mutlaka... göreceli bir kavram o yüzden herkesinki en iyidir :D
RR var bursada onla denicez bakalım neler olacak...
5t parçaları yok diyen arkadaş için yazıyorum arkadaşım sen hiç baja kullanmamışın elindeki diğer araçlardan belli onun için sana tek cevabım imkanın varsa bir baja 5b ile bir baja 5 t yi karşılaştır aradaki farkı gör diyorum saygılarımla
mustall165
17-02-2009, 21:34
beyler biraz yersiz olacak ama mcd baja 1000 ve hpi baja 5t top speed leri hakkında ne söyleyebilirsiniz?teşekkürler.birgün bende 1/5 e geçmek istiyorum..ama bunun için şimdiden başlayıp 1 sene boyunca kemeri iyice sıkmam gerekli:(
MSenturk
17-02-2009, 23:23
beyler biraz yersiz olacak ama mcd baja 1000 ve hpi baja 5t top speed leri hakkında ne söyleyebilirsiniz?teşekkürler.birgün bende 1/5 e geçmek istiyorum..ama bunun için şimdiden başlayıp 1 sene boyunca kemeri iyice sıkmam gerekli:(
Son hizlari birsey ifade etmez....!
Mesela;
*Motor
*Disli kombinasyonu
*Filtre
*Ekzost
*Lastik Capi
*Hava sartlari
*Karburator ayarlari
*Kullandiginiz benzin yag karisimi.
*Su bu..... etkenleri vardir.!
Hpi icin birsey diyemem ama mcd ile yuk altinda 17000 devir cevirebilen bir motor ile 129.55KM mumkun. 39/24/26/23 Burdaki disli orani 3.96. Bu hiza cikabilmeniz icin otobana cikip orda aracinizi bir arac icinden kumanda etmeniz lazim sanirim.!
bana göre açık ara 5T alır.... stock motor jet pro eksoz uzaması...
jXV2-b9WrHc
MSenturk
18-02-2009, 00:10
bana göre açık ara 5T alır.... stock motor jet pro eksoz uzaması...
:lol:
bence ss alır :):)
Benim gorduğum ss den sonra bu videodaki araç çok sağır geldi. Ben bunu mcd ile geçerim :P:P
ya aslında topluca aynı şehirde olsakta milletin akıllarındaki soru işaretlerini ortadan kaldırsak süper olurdu... her hafta 3 - 5 video çekerdik :D
MSenturk
18-02-2009, 01:11
Melih surunuyo o arac.!
Seni modlu 2bolt yada modlu 4 bolt heli motorlari ile tanistiralim.fiyatlari 400$ stock motordan daha ucuz..!:)
Konusulan ust hiz konusunda stock motor ve heli mufleri ile cikilabilecek hiz bence pekte hizli degildir.( videodaki gibi) Aracin uzerine koyabilecegin en iyi pipe DDM side mounttur.! En iyi motor Alro heli yada oddified motorlaridir.
aranızda ROVAN SPORT kullanan varmı bu araç nasıldır.
ya aslında topluca aynı şehirde olsakta milletin akıllarındaki soru işaretlerini ortadan kaldırsak süper olurdu... her hafta 3 - 5 video çekerdik :D
Sadece gülüyorum mcd geçse ne olur fg geçse ne olur hpi geçse ne olur önemli olan kendi kullandıgımız araçtan keyif almak degilmidir ?.
Bence HPİ BAJA SS 1 NUMARA
HPİ 5T 1 NUMARA - MCD 1 NUMARA - FG 1 NUMARA :D
HEPSİ BENİM GÖNLÜMDE 1 NUMARA.
Mcd kullandım çok keyif aldım şuan Fg mt kullanıyorum ondanda keyif alıyorum hiç bir zamanda mukayese ihtiyacı duymadım
Herkese kırımsız keyifli sürüşler dilerim
MSenturk
18-02-2009, 16:35
(hpi icin kosuyorum) kac gunden beri defalaca yazdim ikiside guzel ama benim kanimca sasesi ayni olan bir arac (uzerinde tuned pipe`i da var heli mufleri degil...! (SS = 874$)) ayni saseye farkli kep ve lastik uygulanmis ve tork icin biraz daha buyuk bir heli mufleri takilmis 5T nin yere goye sigdirilamamasi.. (fiyati 1269$...!)
Bu saseler ayni uzerindeki motorlarda ayni (26cc fuelie) hatta SS in motorunun uzerinde fazladan bir "S" ibaresi var.! Burda melih kendiside yazdi HPI Baja 5b V2.0 RTR konusuna motordaki S ibaresinin "normal 26 lıktan üst model olacaktır" diye....
Neden burda sadece uzerinde farkli bir kep ve lastikler olan pahali normal motoru olan arac daha iyi daha hizli diye savunuluyor...! dedigim farklarin disinda Iki aracin uzerindeki spur pinionuna kadar ayni.!
Kaan varol arkadasimizin "Biz bumodda fg onroad competition full modlu bir araçdı,yine motor modlu bir on road proline mcd ve hpi baja 5t yi yan yana kaldırdık ve baja hepsini hem kalkışda hem son hızda geçti ve ne yazıkdırki sözde en kaliteli ve en pahalı fg baya gerideydi:) yazmisti
Burdaki 5T Melih arkadasimizin araci mcd ile arasinda bi ton fark var.(fg konusuna girmiyorum..!) En basidinden hpi `da 8000rpm clucht yayi var mesela, bu zaten melihe 2000 rpm kalkista avantaj veriyor diger araclara nazaran, arti 190lik oteki araclardan daha yuksek lastikleride var....
Zaten Melih kendiside yazdi kalkisin pek adil olmadigini.!
"5T de ben dip gaz kalkmıştım :D RWD olaraktan :P" diye.
Araclarin son hizlari konusu; Burda birkac mesaj once yazdim hiz icin nelerin etken oldugunu burada benim tutumun benim aracim en hizli, benim aracim en iyi degil.
Eger 5t icin hiz isteniyorsa daha oncede yazmistim DDM side mount pipe`lar var. Takilabilecek en iyi hiz pipe`idir. Melih "5B lerde side dom lar kullanılamıyo açıkta kaldığı için demisti" Hiz icin dusunuyorsaniz bu pipe i acikta kalmasinin bir onemide yok, sonucta atlayip ziplatilmiyacaginiz icin.!
Melih tede 5t olduguna gore eminim o kepin altina girecektir.!
http://www.uniquebaja5bs.com/catalog.php?item=596
hiz icin slick lastikte takarsiniz
daha sonra birde motor yapariz ben yardim ederim ole stock cy motora 400 kusur dolarda vermezsiniz biraz daha ucuza modlu yaris karburatorlu motor atariz ustune. Araciniz kendi sinifi icindeki stock araclardan kat ve kat hizli olur.
Burda benim aracim en iyi benim aracim en saglami denildiginde aracinizin uzerinde ne oldugunu ve ne kadar zorladiginizi gosteren video beklerim. Sadece cikarak bende su arac var hepsini tokatlarimi degil...
MSenturk
18-02-2009, 17:08
aranızda ROVAN SPORT kullanan varmı bu araç nasıldır.
Biraz arastirma yapmasini ogren bence, her buldugun arac nasildir diye burada yazarak olmaz.!
Arac kullanicilari sana kullandiklari aractan icin kotudur demez.!
http://www.hobbyrc.com/forum/showthread.php?t=36527&page=2
Herkese slm...
Murat usta o videodaki eksoz standart değil jetpro.. motoru standart... bahsettiğin Alro heli ve oddified kullanan görmedim... youtubetada arama yaptım bi sonuca ulaşamadım bunun hakkında bilgi verirmisin en azından resim vs. gibi bişiler... herkez bigbore kullanıyo bu araçlarda.. ve DDm Side yerine artık TGN track pipe a geçiliyo hem tork hemde son hızda gayet başarılı eksoz.. olmadı şuan ulaşabileceğim 60cc lik motor var görünüm aynı fakat boyutları biraz büyükmüş biraz kaba durabilir araç üzerinde ama bakmak lazım tabiki canlı görmedim kendisini daha...
Bu arada DDM bizim kaanın arabasında var zaten kepin altında güzel duruyo...( bu arada kalkıştaki bahsi geçen modlu mcd kaanın arabasıydı..) ben 5B de kullanılmıyo derkende kullanmıyolar dedim dışarda kaldığından korunaklı olmadığı için.. onun yerine rear dom kullanıyolar 5B ciler dedim.. anlatımda bi bozukluk olabilir belki... ben o dip gaz kalktım lafınıda biri 2 çeker çok kayar kalkışta dediği için yazmıştım :D
Araç iyiliği konusunada gelicek olursak yazılarımın birinde ben zaten herkesin aracı kendine iyidir demiştim bu konu için başka bişi demeye gerek yok...
bu arada SPEED57 o yazıda ben gülüncek bişi bulmadım.. yazarkende topluca eğlenip güzel videoların çıkacağı bir gün aklıma gelmişti... tabiki her ortamda olduğu gibi rekabet olacağından videolarada yansıtırız diye düşünmüştüm demekki düşüncelerimi yazıya aktardıımda okuyan bu şekil anlıyamamış... Bizede mcd ve fg kullandık ve haklarındaki yorumları yapıyoruz.. hepsinin ayrı bir zevki vardır mutlaka iyi yönleri olan daha fazla tutulur... tutulmasaydı zaten herkez şuanda en vasat diye tabir edilen eşyaları kullanırlardı.. sonuçta onlarda iş görüyo ve kullanım zevkleri var senin tabirine göre...
serdarhancer
18-02-2009, 22:55
Slm arkadaşlar başından beri bu konuyu takip ediyorum.1/5 araçlar hakkında okudugum kadarıyla oldukça bilginiz var.ben sadece birlik beraberlik içinde bilgi paylaşımız için tşk ederim.ayrıca bu bir tutku ve zevk meselesi kimin neye nasıl baktıgı önemli deil sonuçta hepimiz biraraya geldigimizde(şehiriçinde ki toplantılardan bahsediyorum.) elimizde ki araçları daha iyi tanıyoruz.Hepimiz imkanlarımız dogrultusun da birşeyler yapmaya çalışıyoruz.Bilgi paylaştıkça çogalır.TŞK.
mustall165
18-02-2009, 23:17
bu 1/5 lere kanım iyiden iyiye ısındı.mcd baja 1000 i dünya gözüyle görmek istiyorum 1/8 bile büyük gelirken bunlar nasıl görünüyordur kim bilir peh pehh:Dneyse beyler baja 1000 in motorsuz satılan versiyoınu yokmudur?olmuşken iyisi olsun diyorum 30.5 cc gibisinden.yoksa illa 2. el mi bulmam gerekir?
MSenturk
19-02-2009, 02:19
Melih motorlar konusunda daha oncede yazmistim.
Piyasada bi ton tune yapan firma var.
mesela;
oddified
alro
Evo Tuning (Stevo)
falcon
dark soul
esp
trevor simpson
Hobby Centre.
Passe.
Modelesport.
O'Neils.
Zip engines (by Tony Reece)
IPS/JPF
Pitstop
Abbate
CAD
Racepreps (Pete tunes engine)
MG tuning (Mark Gough)
FG Seufert tuned
PaSe tuning (Pascal Seeger)
Bunlarin icinden benim bildiklerim oddified alro evo tuning Ips trever simpson hepside harika motorlardir.
http://www.oddified.com/ biraz pahalidir. Mcd de bu motorlari kullaniyor diye biliyorum.
http://alroracing.com/ fiyatinin karsiligini fazlasiyla verir oddiden ucuzdur. Benim su anki mcd imdeki motorda bu alro tarafindan yapilmistir 2 bolt E-power denen 26lik motordur. mcdnin surucusunden aldim Evotuning diye. (stevo :)) oddified motor ilk motorumdu (4 bolt heli) aracim ucuyordu diyeyim sen anla. :)
XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX X
Serdar fikirlerimizi yazdik kalp kirmak yok aramizda.
BIldiklerimizi paylasalim bilmediklerimizi ogrenelim... Herkez kazansin.
XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX X
Mustafa motorsuz sase var piyasada googleda aratman yeterli. yada bulabilirsen ikinci el alsanda olur. (daha ucuza gelir.!)
esp.. dark soul.. ve solo'yu biliyorum senin aracı toparlarken o'neils i okumuştum ama diğerleri yabancı bana tabi araştırmak lazım forumlar buyuzden kullanımda... teşekkürler...
oguzhangunes
27-02-2009, 10:55
Gercektende 5t diğer 1\5 lere oranla çok farklı bir araç en üstün özelliği ise yol tutuş lastik süsp. denge vs süper bi kardeşlik sunuyorlar arkasından kalkış ve son sürat geliyor gercektende onroad pistinde onroad samba 26 zenoah ve piste göre setuplanmış bi mcd yi tokatladı araçta en çok hoşuma giden olay ise saglamlık hepsi bir yana araç aşırı derecede saglam tam gaz fg onroad ile düzlük ortası kafa kafaya çarpıştılar tahmini 2 metre havaya uçtu burun üstü çakıldı ve yere düştüğünde (pist asfaltı) 3-4 defa takla attı 2 araçtada kep yoktu fg de ne hasar çıktı bilmiyorum ama 5t de 0 hasar ben 5b de kullandım fg mt de mcd buggy de 3 aracımda pipe mod luydu ama hiçbiri 5t kadar saglam dengeli ve süratli değillerdi 5b ile aradaki fiyat farkı kep lastik ve süspansiyondan ibaret değil. Murat abi bütün modelleri kullanıyosun birde 5t yi kullanmanı tavsiye ederim. :) Modelci tavsiyesi :)
MSenturk
27-02-2009, 13:42
Oguzhan 5t 5bnin degil SS giydirilmis modeli.!.
Yukarida anlattigin konu sanirim burdan basliyor.
Biz bumodda fg onroad competition full modlu bir araçdı,yine motor modlu bir on road proline mcd ve hpi baja 5t yi yan yana kaldırdık ve baja hepsini hem kalkışda hem son hızda geçti ve ne yazıkdırki sözde en kaliteli ve en pahalı fg baya gerideydi:)
http://www.hobbyrc.com/forum/showthread.php?t=8453&page=6
Araclar hakkindaki goruslerimi bu konu icinde bir sayfa once yazdim.
Baja benim gozumde alinabilecek bashing amacli en iyi sasedir. Bashing derken hafif arazide yarim metre ziplatmak degil gercekten sinirlari zorlamak tadinda..!
5t den hoslanmamamin sebebi sadece kepidir.! sasesi SS ile ayni zaten.!
Tokatlama konusu Eger 40 mil top speedi olan offroad icin setupli bir arac onroad setupli modlu fg ve mcd ile gecilemiyorsa o fg ve mcdnin setuplari oturmamistir ayarlari tutturulamamistir bence...!
Mcd ile baja 5t tokatlamak istiyen olursa aracim satiliktir.! (Ozene bezene en iyi sistemi kurmaya calistigim sasedir.)
Baja kullanma konusu eger ileride modlamaya karar verirsem SS hard bashing icin ise 5b aklimda. ;)
Araclar hakkindaki goruslerimi bu konu icinde bir sayfa once yazdim.
Baja benim gozumde alinabilecek bashing amacli en iyi sasedir. Bashing derken hafif arazide yarim metre ziplatmak degil gercekten sinirlari zorlamak tadinda..!
5t den hoslanmamin sebebi sadece kepidir.! sasesi SS ile ayni zaten.!
aynen katılıyorum Buda İspatı...
http://www.youtube.com/watch?v=ZYmiu_6tj9E&feature=related
aynen katılıyorum Buda İspatı...
http://www.youtube.com/watch?v=ZYmiu_6tj9E&feature=related
abi sol ön teker gitti ama!? :)
MSenturk
28-02-2009, 23:24
abi sol ön teker gitti ama!? :)
Kargi, kirilmiyan arac yok piyasada.!
oyle bir dususten sonra parca kirsin artik.
(Kirdigi tahminen plastik hub tasiyicisi yada hub)
Tabi ki kırlıcak abi, o inişi kaldrıcak plasik/aluminyum yoktur herlde. baja da sağlam araba ama sağlamlığı gostermek için kırılmayan bir video olsaymıs daha iyi olurmus :)
Tabi ki kırlıcak abi, o inişi kaldrıcak plasik/aluminyum yoktur herlde. baja da sağlam araba ama sağlamlığı gostermek için kırılmayan bir video olsaymıs daha iyi olurmus :)
Bulursam onuda koyarım kargicim :)
oguzhan_k
25-01-2010, 14:12
Son hizlari birsey ifade etmez....!
Mesela;
*Motor
*Disli kombinasyonu
*Filtre
*Ekzost
*Lastik Capi
*Hava sartlari
*Karburator ayarlari
*Kullandiginiz benzin yag karisimi.
*Su bu..... etkenleri vardir.!
Hpi icin birsey diyemem ama mcd ile yuk altinda 17000 devir cevirebilen bir motor ile 129.55KM mumkun. 39/24/26/23 Burdaki disli orani 3.96. Bu hiza cikabilmeniz icin otobana cikip orda aracinizi bir arac icinden kumanda etmeniz lazim sanirim.!
Merhabalar eski konuları okuodum ama yazdıgınız cevapta mcd 129 km yapabileceginin mümkün oldugunu söylemişsinniz :D Ben mcd nin adam gibi hızlandıgını görmedim bugüne kadar evo 1000 olsun diger off road ları olsun. Araç bir kere HPI ya oranla cok agır kalıyor.5T açık ara alır. Ve mcd atlama zıplama konusunda cok kırım yaşar hpi ya göre.Dayanaksız bence
MSenturk
25-01-2010, 15:01
Merhabalar eski konuları okuodum ama yazdıgınız cevapta mcd 129 km yapabileceginin mümkün oldugunu söylemişsinniz :D Ben mcd nin adam gibi hızlandıgını görmedim bugüne kadar evo 1000 olsun diger off road ları olsun. Araç bir kere HPI ya oranla cok agır kalıyor.5T açık ara alır. Ve mcd atlama zıplama konusunda cok kırım yaşar hpi ya göre.Dayanaksız bence
Agir kalmasi onde dif bulunmasindan / 4x4 olmasindan kaynaklaniyor..! son hizi 129km degildir bu sadece o zamanki disli kombinasyonlariyla yapilan bir cizelgedir.! Dikkat etmeniz gereken bir husus en basidinden motor RPM`i dir.! Modlu motorlar 17./18000 RPM cevirirken stocklar 12/13.000 rpm cevirebiliyor.. Stock motorlarin 4WD bir arac ile 2WD araci ayni hizda tutmasini bekliyemezsiniz... Sadece motorlada bitmiyor eger hiz istiyorsaniz bu sizin arac uzerine ne kurulum yaptiginiza bakar.. ! (motor/karburator/pipe/filtre/ disli orani) Offroadta son hizin bir onemi olmasada! eger illa hiz derseniz mcd almanya mcd`nin (MT) 43km den 282 km/h (MT) kadar yapacagini yaziyor..! Son hiz hesaplamasi forumda mevcut!
Hiz konusunda gerekli donanimi saglarsaniz hpi yalan olur.. bende rally var gecerim diyen varsa ciksin gecemiyenin kumandasini sasesiyle alirim.. ! :D
Mcd / Hpi konusu MCD kisaca 4x4 offroadta yolda kalmazsiniz..! Hpi ile bu mumkun degil.! Hpi ile offroad yaparken kic topluyacagim araci duz tutmaya calisacagim diye ugrasirsiniz MCD ile gazi asilirsaniz dumduz devam edersiniz..! ;) Hpi ile viraja girerken / viraj alirken gaz kesersiniz mcd ilede gaz kesen hpi`in yanindan gecersiniz...! :P
Kirim konusunda benim videolardan gordugum bajanin onroad olarak kullanilmasi:D saglamligi ondan olabilir mi..? ayrica 10 kiloluk bir aracla offroad yapmak var 13 kiloluk bir aracla offroad yapmak var..! Mcd`nin saseleri ozellikle RR son 3 senede evrim gecirdi..! Ozellikle Evo3 (zaten RR serisindeki tek modeldir suan) cok cok saglam bir aractir..!"
mcd nin yeni cikacak olan V4 (http://www.hobbyrc.com/forum/showthread.php?t=49101) aracininda cok saglam olacagi dile getiriliyor..!
Hangisi Hpi mi / MCD mi sorusunun cevabi gerecelidir kisiden kisiye degisir...! Forumda surekli yazarim hpi`in bajasi (SS) almayi istedigim bir sasedir ama Mcd nin evo 3`unude dusunmuyor degilim..!
vBulletin v4.1.7, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.