PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : belediye seçimleri

monay
20-02-2009, 01:01
Herkese merhaba,

herhangi bir "araba sokakta mı yoksa pistte mi kullanılmalı" tartışmasına sebebiyet vermeden şunu söylemek istiyorum.
Büyükşehir ve yerel belediye seçimlerinin propagandalarının yapıldığı bugünlerde hobbyrc üyeleri ad soyad imza meslek gibi bilgilerinin bulunduğu semtler için onroad offroad pist isteiğimizi içeren ve bunu uygun bir dille anlatan bir ortak metne imza atsak.(özellikle istanbul anadolu yakası için, çünkü ben burada oy kullanacağım ve burada yaşıyorum)

arkadaşlar bizlerden haberi bile olmayan bir sürü belediye var. hizmet yarışına girmek istiyorlar, akıllarına park yol falan geliyor. onlara bize hizmet edebilmeleri için hobimiz ve sayımız hakkında bilgi verelim.

hobbyrc yönetimi veya ilgilenebilecek bir arkadaşın önderliğinde seçimler öncesi böyle bir girişimin denemeye değer olduğunu düşünüyorum.

hatta hobbyrc yöneticileri sektörel satış kurumları ve kulüpler ile de irtibata geçebilirler.

semtlerimizde birer adet pist yapmanın ne kadar çok maliyetli ve imkansız olduğunu yazmak için zahmet etmeyin lütfen dostlar. neden yapıl(a)mazları çok okuduk hep birlikte. nerelere ne yolsuzluklara ne paralar harcandı. biz bu hobiyi seviyoruz. vergi veriyoruz ve talep etme hakkımız var.

bir kez hayal edin her semtte pist olduğunu, sizce hobbyrc nasıl bir forum olur ? rc fiyatlarında nasıl bir değişiklik olur. avrupa ve dünya yarışlarında gelecekte türk rc pilotları neler yaparlar ?

foruma hiç yazmayan bir üye olarak fazla iddialı yazmış olabilirim ama isteklerin tam iletilmesi gereken bu dönemde bu düşüncemi sizlerle paylaşmayacağım da kiminle paylaşacağım arkadaşlar.

ben arada bir bostancıda gençlerin kaykay ile takıldıkları yerde arabamı (kyosho fw05t plus ) kullanan Murat Onay, belki bazınızla orada rastlaşmış olabilirim.

iyi dileklerimle

Aşağıda ilk aklıma gelen cümlelerle oluşturduğum metnin altına imzamı attım. Benden mutlaka daha tecrübeli gençlerin ve büyük dostlarımın metinde gerekli değişiklikleri yapması uygundur. İmzalamak isteyen arkadaşlar kopyala yapıştır yöntemi ile devam edebilirler.

Bizler, RC (radyo kontrollü) çeşitli model araçlar (otomobil, uçak, heliopter, motorsiklet) ile ilgilenen çok çeşitli yaşlarda ve meslek gruplarında bulunan vatandaşlar olarak semtimizde hobimizi uygulayabileceğimiz alanların tahsis edilmesi için gerekli çalışmaların yapılmasını ve uygulamaya konulmasını istiyoruz. Özellikle gençlerin yoğun ilgi duyduğu bu hobi, bir çok faydasının yanı sıra gençlerimizi zararlı alışkanlıklarından uzaklaştıran, paylaşımı, teknik ve mekanik bilgilenmeyi arttıran, yaparak yaşayarak ve deneyerek öğrenmeyi geliştiren, centilmenliği yükselten önemli bir uğraştır. Gençlerin zararlı alışkanlıklarla değil, bilgi ve becerileri ile yarışmalarını sağlayan bu hobi günümüzde sıklıkla rastlanan gençler arasındaki şiddeti de ciddi biçimde azaltma potansiyelini bünyesinde bulundurmaktadır.

Bizler aşağıda imzası bulunanlar bu hobi ile yakından ilgilenmekte ve semtlerimizde yaygınlaştırma amacı ile pist ihtiyacı duyan kişileriz. Bu konuda atılacak somut adımlarınızı yakından takip edeceğimizi bildiririz.

Adı Soyadı Meslek Semt İl
1- İbrahim Murat Önay Öğretmen Üsküdar İstanbul
2-

monay
20-02-2009, 01:06
8 arkadaş ! olmaz mı diyorsunuz :)

monay
20-02-2009, 01:19
bakın belki sizin de hoşunuza gider. benim çok hoşuma gitti.

http://www.sf-rc.zoomshare.com/6.html

bizler onlardan daha az vergi vermiyoruz !

ata 1337
20-02-2009, 02:03
Türkiye de sanırım 2000 den fazla belediye var. Acaba hangi belediye rc pisti yapmış? Herhalde ancak özel teşebbüs yapar. Keşke 500-1000 hatta 10000 imzalı başvurular olsa; önce tamam deyip sonra kesin ilgilenmezler gibi geliyor.

monay
20-02-2009, 07:53
Ben herhangi bir belediyenin rc pisti yaptığını söylemiyorum. Özel teşebbüsten mi nereden para bulursa bulsun yapmaya çalışsın.
Ben bu fikri mantıklı bulup denemeye değer olduğuna inanacak bir rc severin çalışma başlatabileceğini düşündüğüm için yazdım. İSteyenin bi yüzü kara, vaatlerden geçilmiyor.
Farkında mısınız bilmem ama bir çok sivil toplum örgütü veya özel işletme işlerini belediyelere seçim arifelerinde yaptırıyorlar.

red_fin
20-02-2009, 09:35
Ankara'da iki belediye RC pisti yaptı. Bir tanesi, gerek asfalt kalitesi, gerek kule vs. gibi yan yapıları ile dünya standartlarının üzerinde sayılabilecek bir pistti. Ancak ne hikmetse, pek ilgilenen olmadığı için daha sonra belediyeye sıkça gidip gelen bir vatandaşa işletmesi için verildi. O vatandaş bilin bakalım ne yaptı???

Şu anda o pistte çocuklar için üzerine binilebilen akülü arabalar kiralanıyor. RC modellerin piste girmesine izin verilmiyor.

Diğeri ise çok yakında merhum Bülent Ecevit'in mezarı olacak.

Hayal etmek güzel ama bir de bunun yanı sıra Türkiye'nin gerçekleri var. Bu memlekette modelciğin gelişmesi için daha çooook sular akması lazım.

mrserhan
20-02-2009, 09:46
ben derim ki yönetimin geçen gün çıtlattığı imosder ne dir ne değildir bir görelim. ondan sonra ciddi projeler bu dernek çatısı altında faaliyete geçirilebilir diye düşünüyorum.

myssba
20-02-2009, 10:33
Belediyelerin çok işi var. Onlar göstermelik kaldırım yapıp, yolları yürünmez hale getirmek için kazmakla meşgul. R/C ile ilgili kaç oy vardırki? Niçin yapsınlar.
İstisna olabilir. Bir belediyede olası etkili ve yetkili birinin çocuğu belki RC ile ilgilidir de..Bir kıyak yapılabilir. Yoksa ONLARIN ÇOK İŞİ VAR!!

mcadirci
20-02-2009, 11:05
Melih Gökçek fırçalı motorlar için kömür dağıtacakmış, tüm oylar Gökçek'e :)
Şaka bir yana ben semtimde canlı, yarışlar olan bir pist isterim ama sokağımda istemem, bu durumda uzaktan kumandalı araçlar ile ilgilenmeyen diğer sakinler hiç istemez. Kimsenin de yerel seçim öncesi böyle birşey yapıp oy kaybedeceğini sanmam.
Ayrıca daha çok pistin olmasını istiyorsanız mevcut pistlere gidin yenileri açılsın. Ankara'da güzel bir pistimiz var yazın ortalama 10 kişi geliyor. Şimdi her semtte bir tane pist olsa 1 pistte 1 kişi mi olacak?

red_fin
20-02-2009, 11:28
Ankara'da güzel bir pistimiz var yazın ortalama 10 kişi geliyor. ..

Eğer Ankara'daki güzel pistimizden kastınız Ahlatlıbel pisti ise, Çankara belediyesi orayı Ecevit'in mezarı olarak tahsis etti. Yakında başlar inşaat.

mcadirci
20-02-2009, 11:56
Konya yolundaki yavru pisti kastediyorum.

monay
20-02-2009, 17:09
Ankara'da iki belediye RC pisti yaptı. Bir tanesi, gerek asfalt kalitesi, gerek kule vs. gibi yan yapıları ile dünya standartlarının üzerinde sayılabilecek bir pistti. Ancak ne hikmetse, pek ilgilenen olmadığı için daha sonra belediyeye sıkça gidip gelen bir vatandaşa işletmesi için verildi. O vatandaş bilin bakalım ne yaptı???

Şu anda o pistte çocuklar için üzerine binilebilen akülü arabalar kiralanıyor. RC modellerin piste girmesine izin verilmiyor.

Diğeri ise çok yakında merhum Bülent Ecevit'in mezarı olacak.

Hayal etmek güzel ama bir de bunun yanı sıra Türkiye'nin gerçekleri var. Bu memlekette modelciğin gelişmesi için daha çooook sular akması lazım.

Türkiye gerçeklerini kabul edersek ; rc fiyatlarının ülkemizdeki yüksekliğinden, pistlerin yokluğundan, olanların uzaklığından vs vs bahsetmeyelim. sorum açık böyle bir girişimi destekler misiniz ? imzanızı koyar mısınız ? Yoksa sizin dediğiniz gibi "çoooook sular akmasını" mı beklersiniz ?

monay
20-02-2009, 17:11
ben derim ki yönetimin geçen gün çıtlattığı imosder ne dir ne değildir bir görelim. ondan sonra ciddi projeler bu dernek çatısı altında faaliyete geçirilebilir diye düşünüyorum.

yönetimin çıtlattığı imosder nedir bir fikrim yok ama konu ile ilgili ise dernek çatısında proje faaliyete geçirmek için belediye seçimlerinin arifesi kadar uygun bir zaman asla bulunamaz.

monay
20-02-2009, 17:13
Belediyelerin çok işi var. Onlar göstermelik kaldırım yapıp, yolları yürünmez hale getirmek için kazmakla meşgul. R/C ile ilgili kaç oy vardırki? Niçin yapsınlar.
İstisna olabilir. Bir belediyede olası etkili ve yetkili birinin çocuğu belki RC ile ilgilidir de..Bir kıyak yapılabilir. Yoksa ONLARIN ÇOK İŞİ VAR!!

onların çok işi var doğru. bunu da o işlerine ekletelim. niçin yapsınlar ki ? bizim için. yaparlar mı ? Büyük ihtimalle hayır.

O zaman böyle bir girişimi desteklemeye gerek yok mu ? imza atar mısın atmaz mısın ?

BaTuHaN 06
20-02-2009, 17:17
Eğer Ankara'daki güzel pistimizden kastınız Ahlatlıbel pisti ise, Çankara belediyesi orayı Ecevit'in mezarı olarak tahsis etti. Yakında başlar inşaat.

Bülent Ecevitin mezarı olmasaydıda zaten Go-Karta katıcaklardı...

monay
20-02-2009, 17:17
Melih Gökçek fırçalı motorlar için kömür dağıtacakmış, tüm oylar Gökçek'e :)
Şaka bir yana ben semtimde canlı, yarışlar olan bir pist isterim ama sokağımda istemem, bu durumda uzaktan kumandalı araçlar ile ilgilenmeyen diğer sakinler hiç istemez. Kimsenin de yerel seçim öncesi böyle birşey yapıp oy kaybedeceğini sanmam.
Ayrıca daha çok pistin olmasını istiyorsanız mevcut pistlere gidin yenileri açılsın. Ankara'da güzel bir pistimiz var yazın ortalama 10 kişi geliyor. Şimdi her semtte bir tane pist olsa 1 pistte 1 kişi mi olacak?

ben 4 senedir öğretmenlik yaptığım yerdeki öğrencilerime rc model hobisini anlatıyorum. Üsküdardan bu öğrencileri mevcut hazerfan pistine mi yoksa autodrom a mı götürebilirdim ? kadıköyün kalbine AVM yapılabiliyorsa, oy kabedilmiyorsa onun otoparkının 1/20 boyutlarına sığacak bir pist ne kadar oy kaybettirebilir ?

1 pistte 1 kişi olacağının kaygısı mıdır siz dostumu böyle bir girişim ihtimalinden uzak tutan ? İmzanızı koyar mısınız, koymaz mısınız ?

red_fin
20-02-2009, 17:26
Ben zaten Ankara'da yaşadığım için, İstanbul'daki girişimi desteklemem mümkün olmaz. Bunun yanı sıra, belediyeler nezdinde yapılan girişimlerin de hiç bir faydası olacağına, olsa bile uzun ömürlü olacağına hiç inancım yok. Bu tabii ki sadece benim şahsi fikrim.

Bu güne kadar yaşadıklarımız, Belediyeler nezdinde yapılan girişimlerin, gerçekleşseler bile bir süre sonra bir belediyeci yakınına rant sağlamak ya da siyasi rant sağlamak uğruna amacından uzaklaştığını gösteriyor.

Bunun yerine, özel dernekler, ya da klüpler aracılığı ile ve sponsor desteği ile gerçekleştirilen projeler ise çok daha kalıcı ve uzun ömürlü oluyor.

Ben şahsen (yine üzerine basa basa söylüyorum, bu sadece şahsi fikrimdir) belediye ile uğraşıp zaman kaybedeceğime, sponsorlukler ile gerçekleşecek özel girişimleri desteklemeyi tercih ederim.

mcadirci
20-02-2009, 17:26
Merhaba,
Rc pistleri yerleşim yerlerinin yakınlarında olamaz. Çok gürültülü oldukları için (yanlış bilmiyorsam) yabancı ülkelerde de pistler şehrin dışındadır.
Sizin apartmanınızın yanında savage çalışsa gürültüsünden rahatsız olmaz mısınız? Şahsen ben olurum.

demirci
20-02-2009, 17:35
sayın monay, böyle bir olguyu rc sahibi veya değil bütün rc severler ister elbette, uçan şeylere hevesli olmadığım halde yeni bir uçak/heli pisti yapılacağını duysam mutlu olurum, bu durum uçakcı/heliciler/tekneciler cephesindede aynıdır, bir model araba pisti yapılsa görmek için can atıcaklarına eminim.
belediye destekli pist çalışması denilince tecrübelerimiz aklımızın bir ucundaki "acaba" kelimesini unutmamamız gerektiğini hatırlatıyor, değindiğiniz gibi belediye destekli pist çalışması için seçim arefesinden daha uygun bir zaman olamaz, yönetim olarak bu konu hakkında düşünce birliğimiz var zaten, ama yarışlar, dernek gibi faaliyetler üst üste bindiği için yeterince zaman ayıramamaktayız, bu konuda belediyemizin üst düzey kadrolarında veya direk belediye başkanımızla temasa geçebilecek arkadaşlar varsa ben seve seve beraberinde konuyu açıklamaya ve kendimizi tanıtmaya varım. birde bu son gökdelenler ve arazi anlaşmazlıkları gergin durumdayken bize 5dönümlük bir araziyi vereceklereini sanmıyorum :):)

monay
20-02-2009, 17:46
e arkadaşlar zaten adamların mucizevi bir şekilde yapacakları olsa da bu foruma girince vazgeçerler :)

bende semt merkezine demedim zaten arkadaşlar. ne diyim hayretler içindeyim. Peki diyorum hatta özür diliyorum. kusura bakmayın.

monay
20-02-2009, 21:27
http://fast-rc-cars.com/rc-racing-tracks.htm

gmork
20-02-2009, 23:07
:cool:SİZİ bilmem arkadaşlar ama ben denizli beledeiyesine yarın bizzat kendim başkanla görüşüp buraya alacağım cewabı yazacağım pardon yarın cumartesi pazartesi inşallah yazıcam saygılarımla.

sozsener
06-06-2009, 04:32
İnanılacak gibi değil arkadaşlar. Bu konuya 4 aydır hiç kimse tek bir mesaj yazmamış. Yazan arkadaşlarda bir elin parmaklarını geçmez ve oldukça olumsuzluklarla dolu mesajları var. Sanırım bizler toplum olarak sinmişiz. Sinmiş bir toplum olduğumuzu biliyordum ama yeni nesilden çok umutluydum. Ama görüyorumki yeni nesildede çok farklı bir gelişme yok malesef.
RC hobby işine yeni başladım. Ama yazıklar olsunki İstanbulda bir RC pisti yok. Eskiden varmış kapanmış. Giden çok azmış vs.. vs...
Yahu ben bütün gün nette birçok forum dolaşıyorum. Sadece benim oturduğum Kartal civarından en az 30 kişi ile karşılaştım. Bu arkadaşlar devamlı pist bulma çabasında. Şöyle kurallara uygun temiz bakımlı bir kapalı pistimiz olsa, yaz kış kim gitmezki? Ben gidilmeyeceğini hiç sanmıyorum. Çok samimi söylüyorum güzel bir kapalı veya açık bir pist olsa ben haftanın 3 günü mutlaka giderim. İşim yokmu? Tabikide var. Ama stres atmak için bundan güzel ortam olabilirmi?

http://www.sf-rc.zoomshare.com/6.html
http://fast-rc-cars.com/rc-racing-tracks.htm

Bu şehirlerdeki pistleri yapmışlar sonrada RC hobby merakı doğmuş sanırım. Ama hiç sanmıyorum. Kimbilir yaşadıkları şehirlerdeki yöneticilere ne baskılar uyguladılar. Vergi veren her insanın buna hakkı vardır.
Yazıklar olsunki bu pistlerden birini bile yaşadığımız şehire YAPTIRAMIYORSAK. Evet bizlere yazıklar olsun yapmayanlara değil. Bu kadar karamsar olup birde pistimiz yok demeye ne hakkımız varki. Arkadaşın dediği gibi, bu yazıyı okuyan yetkililer yapacakları varsada yapmazlar zaten.
Gidiş dönüş 220 km uzaklıktaki imkanları çok kısıtlı olan Selimpaşa pistine ayda bir gidip (koskoca yaz sezonunda 4 kere) yarışmak hoşumuza gidiyor demek. (Selimpaşa pisti için çok fazla emeği geçenleri tenzi ederim)
Sadece bizim forumumuzda 26.699 üye var. Bu arkadaşların 1/5 i aktif olup bu işin üzerinde dursa zaten halledilememesi imkansız. Kusura bakmayın ama bizler armut piş ağzıma düş dediğimiz sürece hiçbir şeye sahip olamayız.
750 yıl önce yaşamış rahmetli Hocanın lafı hep aklıma gelir "Ya tutarsa"

"Heyecan duyulmadan yapılan işler başarılamaz"
RC ye yeni başlamış ve tuttuğunu koparan birisi olarak bu şekilde çok heyecan duyacağımı ve uzun vadede devam edeceğimi sanmıyorum.

http://www.hobbyrc.com/forum/showthread.php?t=41029

Saygılarımla

altransfor
02-10-2009, 19:19
aslında bende imza vermek isterdim ama maalesef imzam yok:(