Orijinalini görmek için tıklayınız : tower da param yanarmı
towerdan revo getirtmeyi duşunuyorum. diyelim gumrukte sorun cıktı ve ben arabayı alamadım . o zman param yanarmı ? yani o zman yapmam gereken işlem nedir?
Bence yanar cunkı towerı ılgılendıren bır sorun dııl bu .Adamlar malı gondermısler guzelcene tryede gırmıs.Sen sıparısı gectıkten sonra adamlardan cıkıyor olay.sadece eger paket kaybolursa adamlar bunu karsılıyor.
O zaman, kargo masrafını ödeyip aynen geri gönderiyorsun. Tower'a da mail atıp durumu anlatıyor ve paranı kredi kartı hesabına geri yatırmalarını istiyorsun. Ya da, başka şeyler alacağını ve hesabında tutmalarını istiyorsun. Sonra da kargo dahil toplam fatura tutarı 100 Euro'nun altında kalan siparişler vererek o parayı kullanabiliyorsun. Eğer paranı geri ödemelerini istersen, adamlar sana bir daha uçak kargosuyla uluslararası siparişle mal göndermiyorlar...
Sonuçta malın değeri olan para yanmaz, sadece kargo masrafları kadar olan tutarını kaybetmiş olursun...Ancak istersen sipariş vermeden önce, Tower'a da mail atıp sorabilirsin...
tower extra ucret karsılıgında express kargo tasımacılık yapan fırmalarlada gonderıyor ancak gumrukte kalma durumunda gumruk cekımı ıcın hemen hemen aynı parayı harcaya bılırsınde .kalma rıskı cok yuksek tower gercek fıyatını yazmakta buda 100 € ustunde olacagı ıcın rısk yuksek.
bumerang
12-05-2005, 10:07
peki diyelimki 85$ lık bir kit siparişi verdik. ne kadar kargo ve günrük vergisi ödeniyor.
yani gidip gümrükten kendiiz teslim alsak olmuyormu. gümrük nasıl bir problem çıkartıyor..
Şimdi, 100 Euro aşağı yukarı 125$ falan yapar (bugünkü parite 1.27), kargo dahil fatura bedeli bu miktarı aşmayan paketleri gümrükten kendiniz gidip alıyorsunuz. Alırken de 27 YTL falan fix haraç ödüyorsunuz ki bu vergi değil. Eğer TSE-kıl-tüy sorun çıkarmazlarsa, başka da bir problem olmadan paketi alıp çıkıyorsunuz.
Tower'ın alışveriş sepeti sayfasında, alacağınız malların tahmini kargo masrafını hesaplayan bir seçenek var, oradan öğrenebilirsiniz...Bu arada kargo bedeli, paket boyutu ve ağırlığına göre hesaplanır, mal bedeline göre değil...
galloper
12-05-2005, 23:30
vereceğin sipariş 100 dolar ve altı ise gönül rahatlığıyla ver bide paketin küçük bişeyse evine kadar geliyor böyle çok sipariş verdim ups ücreti minumum 13 dolar yani 10 dolarlık bi siparişte bu sana 23 dolara patlar
daha bi kaç gün önce towerden eve ayakkabı kutusu kadar bi paket geldi postacı bana teslim edip gitti ederide 106 dolardı.
vBulletin v4.1.7, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.