Orijinalini görmek için tıklayınız : Türkiyedeki MCD Fabrikası?
Blackbox
01-03-2009, 21:23
Arkadaşlar merhaba, Türkiye'de MCD fabrikası bulunuyormu? Varsa nerde? Saygılar.
türkiye'den çıkıp 1/5 modelde dünya'da lider olan rc-car firması.
Ancak Firmanın Türkiyeyle Uzaktan Yakından Alakası Yok !!
(Bkz)
http://www.mcdracing.com/
Blackbox
01-03-2009, 21:47
yahu arkadaşlar smile istemiyorum cevap istiyorum :)
Neden acaba Smile yapılıyor bir düşünün isterseniz.
MCD nin adresini bulmak için Topic açmaya ve cevap verilmişmi diye yazılanlara bakmaya gerek yok. Zahmet olmazsa aşağıdaki URL yi tıklayınız.
MCD nin adresine nasıl ulaşılır (http://www.google.com.tr/search?hl=tr&q=mcd+racing&meta=)
Sitelerindeki "contact us" linkine girerseniz adreslerini görürsünüz.
Blackbox
01-03-2009, 22:42
teşekkürler kusura bakmayın
türkiye'den çıkıp 1/5 modelde dünya'da lider olan rc-car firması.
Ancak Firmanın Türkiyeyle Uzaktan Yakından Alakası Yok !!
(Bkz)
http://www.mcdracing.com/
Kesinlikle aynı fikirdeyim .....Yurdumuzda bulunup ve üretim yapan tek firmanın türkiyeyle ilgili hiç bir çalışma yapmaması ve yedek parçalarındaki enteresan rakamlardan dolayı tebrik etmek gerekli...
Bu arada türk kullanıcılara itibar edip netteki sitelerine türkçe bir ara yüz bile koymaya tenezzül etmemiş olmamalarıda takdire şahan bir hareket.
MCD yüksek yedek parça fiyatları dolayısıyla Türk hobby cileri farklı marka araç kullanmaya sevk ediyor.Tıpkı Japon ve Kore otomobil (1/1) üreticilerin mantalitesi aklıma geliyor düşük araç fiyatı yüksek yedek parça fiyatı.Keşke ülkemizin gelir düzeyide Avrupa ve Amerika daki hobby ciler kadar yüksek olsada herzaman yedek parça pahalılıgı konusu gündeme gelmese.
mustall165
03-03-2009, 16:57
ahh ah keşke..olsa 3000 lira maaşım ne yakıt parası nede yedek parça sıkıntısı çeksem:((daha öğrenciyim orası ayrı tabi:))
reallegend_rc
04-03-2009, 23:30
adamlar bizim kara kaşımız kara gözümüze hasret degil tamamamen duyggusal timur16 ve speed57 ye katılıyorum
Benim ençok zoruma gidende yedek parçalarını £ fitatından almak ürün yerli fiyatı avrupa çoook üzücü çok.
Baylar,
MCD'nin fabrikası bana 25 metre mesafede, geçen gün başıma gelenleri sizler ile paylaşıp paylaşmamayı çok düşündüm ama bu yazılardan sonra paylaşmaya karar verdim.
-------------------------------------------------------------------------------
From: E.
Sent: 02 Mart 2009 Pazartesi 17:07
To: info@mcdracing.com
Subject: İlgi
Bayanlar ve Baylar,
Ben Heliciyim yakın bir arkadaşım da patlar motorlu araç edinmek istediğini söyleyince 3 dükkan uzağımızda olduğunuzu, geçerken uğrar hem giriş seviyesi için hangi aracınızın uygun olacağını hemde bütçesini öğrenirim dedim ve bugün saat 16:00 civarında size uğradım.
Bir arkadaşınız daha derdimi tamamen dinleme nezaketini göstermeden bilmemne modelden öğrenebileceğimi burada satışın olmadığını söyleyip hızlı bir biçimde beni başından savdı.
Komşuluk gibi kültüre dayalı nezaketi boşverdim, bari çalışma arkadaşınız en azından müşteri olarak derdimi dinleme nezaketini gösterebilseydi!
Ben mühendisim ve pragmatik düşünürüm, daha işin başında bana bu türlü davranan bir firma, problemim olduğunda demek ki yüzüme bakmaz sonucunu çıkartıp MCD'yi unutuyor ve işleriniz de başarılar diliyorum.
Saygılarımla
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Gelen Cevap
Bilgilendrirdiğiniz için teşekur ederim .
Sinan Sunalı
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Bu cevabın üzerine arkadaşımla konuştum ve MCD yi unutmasını tavsiye ettim. Çünkü verilen cevaplar ne komşuluk ne üretici müşteri ilişkisine uygun bence. İngilterede yaşayan yeğenim ( 2 adet benzinlisi var ) ve arkadaşları da ilgileniyorlardı onları da bilgilendirdim.
Ya arkadaşlar MCD firması ile ilgili ne kadar çok sorun varmış bir tek kendim sorun yaşıyorum zannediyordum yazık böyle gururumuz olması gereken bir markanın kendi ülkesinin vatandaşlarının bu kadar tepkisini alması çok vahim.
İnşallah burada yazılanları firma yetkilileri okurda öz eleştiri yaparlar.
Bu arada sevgili arkadaşlar eleştir yaparken lütfen seçmiş oldugumuz kelimelere dikkat edelim kimsenin kişilik haklarını rencide edicek kelimeler seçmeyelim ( ..............vs vs )
Eleştirilerimiz yapıcı olsun yıkıcı degil.
Herkese hayırlı forum lar.
Speddy57 e-postama verilen cevap çok açık değil mi?
25 metre uzakta kapılarının önünde motor çalıştırdıklarında odamda ses geçirmez cam olmasına rağmen duyabiliyorum. İnsan 25 metre yürür , komşum kusura bakma, arkadaşımız bir hata etmiş, bak senin ihtiyacını şu modelimiz çözer der.
Sorunumun ne olduğunu bile sormaya tenezzül etmemişler.
Arkadaşım Pazar günü Dubaiye gidiyor oradan HPI bakacak. Sonuçta biraz ilgi ile bir değil birkaç müşteri kazanacaklardı. Yazdığım gibi UK'de yaşayan yeğenime göstermiştim ilgileniyorlardı .
Geçen hafta eşimin Samsung wep180 bluetooth kulaklığının kancası kırıldı. Bir hafta uğraştım cevap almak için sonunda dün stoklarında olmadığını söylediler. Tesandan aldığım Jabramın da kulaklık kancası kırıldı tesadufen. Salı günü, Internet üzerinden sesli bağlantı kurdum, 3 dakikada sorunum halledildi bugün kullanmaya başladım.
Dün bir arkadaşım geldi 52" LCD alacağım ne alayım dedi bende bu durumu anlattım.
İyi olana iyi, kötü olana da kötü demeliyiz ki kötü olanlar kendini düzeltebilsin.
Saygılarımla
Keşke bu kadar olumsuz şeyi duymasam keşke hep aklımda olumlu bir model fabrikamız, gururumuz olarak kalsaydı.
Ama 3 bina yandaki komşuya gösterilen nezaket(!) beni derinden üzdü.
Koca HPI firmasına sorduğum sorulara bile destek servisinden çok kısa sürede cevap alırken bu durum değişik gerşekten.
Müşterilerimin güvenini kaybetmektense, para kaybetmeyi tercih ederim. Robert BOSCH
Arkadaşlar,
Bu durumu düzeltmek yine bizim elimizde. Elimizdeki bilgiyi paylaşırsak böylece denizin çok büyük olmadığını aslında dünyanın çok küçük olduğunu anlayacaklar. Bugün bir değil aslında 3 markanın Türkiye temsilcilerinin hakkında bir bilgi edinmiş olduk. 4-5 sene önce büyük ekran almaya niyet ettim yerli malı yurdun malı deyip arkadaşlarımdan sordum, Vestelin satışını ve servisini aradım soruşturdum ve Vestel 82 ekran aldım. Gelip kurdular gittiler akşam televizyonumu kapattım. Bir ses geliyor sanki benim TV nin kalp atışı var stand-by konumunda . Ertesi gün açtım telefonu gelip baktılar yenisi ile değiştirelim dediler . Akşam telefon ettim ne zaman gelir yenisi işte Manisa'ya sipariş verdik 1 haftaya gelir dediler. Bende eşime aldığım bayii aramasını söyledim ve yeni bir TV alacağımızı ama hemen teslim istediğimizisöyledi.Satıcı hemen bu akşam teslim edebileceğini söyleyince sinir katsayım tavan yaptı. Aldım telefonu verdim veriştirdim ama adam hala bir hafta da direniyor. Öylemi, akşam oturdum bir e-posta yazdım Vestel Manisa'ya Holdinge attım. Ertesi sabah aradılar işte presodur böyle efendim şöyle efendim böyle efendim.
Bakın dedim bu tv'yi alırım aldığım AVM nin önüne atarım bir iki televizyon kanalını da ararım sonra çıkarım bu televizyonun üzerine rezilliğinizi anlatırım. Siz bu adam bu işle uğraşırmı acaba diye düşünmeyin ben çok ciddiyim eşim gazeteci deyince o günün akşamı yeni bir televizyon gönderdiler.
Uğraşacağız adam olmuyorlarsa memnuniyetsizliğimizi eşe dosta duyuracağız. Ya adam gibi davranmayı öğrenecekler yada kötü bir marka sınıfına düşecekler ve bir gün bitecekler!
Saygılarımla
muratsen
06-03-2009, 18:52
vubıh arkadaşımıza katılıyorum. ben de 1/5 vw transporter kepini beğenmiş satın almak istemiştim. aradım ve bir adam, şakır şakır SAKIZ ÇİĞNEYEREK bana şöyle cevap verdi:
"hıı. hmmm, satışımız yok abi, xxxxxmodel var, oranın sitesine sen gir ordan yardımcı olurlar"
ve teşekkür etmeme bile fırsat vermeden suratıma kapattı. daha sonra mcd 1/5 bir paugeot 207 rally car gördüm. bir station megane' ın arkasındaydı. adam geldi ve adama sordum tavsiye edip etmediğini. adamın gözleri faltaşı gibi açıldı ve
"aman kardeşim, git 3 misli olsun ver, FG al. hatta git çakma çin malı xtreme al bunu alma... hemen dökülüyor ve parçaları akıllara zarar pahalı. fabrikasını arıyosun insan yerine koymuyorlar"
dedi.
sonra da "bulsam satacağım ama zararım çok büyük olacak" dedi. maliyeti motor filan dahil adama 3 buçuk küsur bin tl' ye gelmiş
kendine acımayana ben de acımam. bana ne, kriz kriz diye ağlıyordur kesin; krizden önce tatlı tatlı yerken şimdi ne yapacak bilmem. sadık müşteri kitlesi edinmeye çaba sarf etseydi...
saygı ve sevgiler.
_ConquerorjR_
06-03-2009, 19:58
bahsedilen olay çok ciddi bir yönetim hatası.. bu firmanın halkla ilişkiler ve insan kaynakları departmanı yok sanırım.. çok zekice afferim mcd'ye.. halbuki ülkemizde sistemli bir satış stratejisi ve halkla ilişkiler departmanı kursa. fiyatlarındada adil davransa. satışların çılgınca artıcağna eminim.... haklarında hayırlısı ...
Türk Markası Gurur Duymalıyız.. :D
MSenturk
07-03-2009, 22:16
Arkadaslar oncelikle sunu belirteyim konu ile ilgili yazilanlardan dolayi uzak durmak istedim...
Benim mcd ile ne baglantim ne ilgim nede bir yakinligim var.
Konu icinde yazilan yazilar elestiriden cok rencide edecek sekilde.! Forumu lutfen bu sekilde kullanmayalim... Saygimizi kaybetmiyelim.!
Iyi forumlar.
Arkadaslar oncelikle sunu belirteyim konu ile ilgili yazilanlardan dolayi uzak durmak istedim...
Benim mcd ile ne baglantim ne ilgim nede bir yakinligim var.
Konu icinde yazilan yazilar elestiriden cok rencide edecek sekilde.! Forumu lutfen bu sekilde kullanmayalim... Saygimizi kaybetmiyelim.!
Iyi forumlar.
Murat abi kırdıysam özür dilerim abi büyüğümüzsün burda amacım burda mcd kullanıcılarını Rencide etmek kesinlikle değil sakın ha yanlış anlama benim burda vermek istediğim msj açık ve net mcd mi alcaksınız almayın kimsenin alıp almama hakkına karışma lüksümde yok sadece burda bişeyler yazıyorsam bunu bu adam neden yazıyor diye düşünüp de alsın bu kadarını söylüyorum yerli malı yurdun malı diye ben boşyere babam dahi olsa kimseyi kazıklatmam
Merhaba,
Konu hakkında bende yazmama taraftarı oldugum için yazmıyordum. Daha önceleri de tartışıldı bu konu. Yazılacak söylenecek çok şey var. Kimsenin kişilkik haklarına saldırmadan. Sinancık falan yakışmıyor sizlere, efendi, düzgün insanlarız hepimiz ve kelimelerimiz yanlış anlaşılabilir. Sinan, yada Semih bu kişlerle benim de merhabalıgım var, arkadaşlıgımız, sohbetlerimiz var. Yapıcı eleştiri hezaman yapılabilir. Eleştirilerimize cevap alamıyorsak tü kaka yapmayalım. Kendilerinin bir bildigi vardır. Kimse kimseye de zorla bunu al şunu al da demiyor.
Bence bu yazılanlar uzar gider, önemli olan onların birşeyler yazmasını beklemek. Yazmazlarsa da canları saolsun. Kızmayın, kırmayın, kızdırmayın kırdırmayın.
Sevgiyle kalın.
Merhaba,
Konu hakkında bende yazmama taraftarı oldugum için yazmıyordum. Daha önceleri de tartışıldı bu konu. Yazılacak söylenecek çok şey var. Kimsenin kişilkik haklarına saldırmadan. Sinancık falan yakışmıyor sizlere, efendi, düzgün insanlarız hepimiz ve kelimelerimiz yanlış anlaşılabilir. Sinan, yada Semih bu kişlerle benim de merhabalıgım var, arkadaşlıgımız, sohbetlerimiz var. Yapıcı eleştiri hezaman yapılabilir. Eleştirilerimize cevap alamıyorsak tü kaka yapmayalım. Kendilerinin bir bildigi vardır. Kimse kimseye de zorla bunu al şunu al da demiyor.
Bence bu yazılanlar uzar gider, önemli olan onların birşeyler yazmasını beklemek. Yazmazlarsa da canları saolsun. Kızmayın, kırmayın, kızdırmayın kırdırmayın.
Sevgiyle kalın.
+1 sonuna kadar katılıyorum
MCD yetkilisi olan arkadaşlar bir cevap yazıp neden marka burada üretilipte bu kadar pahalıya aldıgımız konusunda bir cevap yazarlarsa bence tartışmaya son noktayı koymuş olurlar.Muhakkak ki iş yogunlugundan dolayı cevap veremiyorlardır.Ama lütfen bir an önce bir cevap verin bizi kendi ülkemizin markasından uzaklaştırmayın
viaconme
09-03-2009, 22:40
Forumun amacı paylaşmaktır birilerini aşşağılamak yada hakaret etmek değildir!
Eleştirilerinizde haddinizi aşmayın! Yapıcı olmayan her söz yıkıcıdır ve forumda yeri yoktur! Kişilik hak ve hukukuna saygı gösterin!
Biraz forum kurallarını okuyunuz!
rocco216
10-03-2009, 01:18
Uzun bir süre bende yazmayı düşünmedim, ama bir kaç örnek ve kendi düşüncelerimi iletmek adına bir şeyler yazdım ( biraz Uzun okursanız memnun olurum)
TR de üretilen bir çok mamul pahalı, örnek büyük gururumuz PETLAS lastikleri. Arabama 4 lastik almak istedim, birçok ünlü ve formula 1 de geliştirilmiş lastikten daha pahalı fiyat verildi ve iskonto oranı inanılmaz komikti (AMA YERLİ) Aynı şey mcd içinde geçerli.
Arkadaşımızın durumunu anlayabiliyorum, ürün hakkında bilgi almak istemiş fakat ilgisizlik veya verilen olumsuz yanıt, onu yaşadığı şeyi burada paylaşmaya itmiştir. Kendisine ve paylaşdığı şeylere saygım sonsuz. Eğer bizim dünya görüşümüz bize yapılan her eleştiri bize verilmiş bir armağandır mantığı ile bakarsak, gerek mcd, gerekse biz aynı hızla gelişmiş oluruz. Eminim arkadaşımızın üretici noktaya komsu olması ve bu durumun yaşanması kendisini daha fazla üzmüştür.... Burada incecik bir nokta var... MCD üretici firma olup her üretici firma gibi, her ülke içinde Distribitör bayi yada satış noktaları ile ürünlerinin satışını gerçekleştirmektedir. Burada dikkat edilmesi gereken MCD üretici bir firma olup satıcı firma değildir, yani yurt içi pazarı için özellikle bir satış elemanı veya teknik destek elemanı bulundurmamakta olup, bu işi yurt içindeki iş ortaklarına vermiştir. Eğer bir üreticinin satış yolu için az önce saydığım noktaları atlayarak direk fabrika üzerinden satış yapması, diğer noktalar ile ticari sıkıntılar yaşamasına, yaşanan sıkıntılar üretici firmayı sektöründe kötü ve değersiz bir firma haline getirir. Benim çalışmakta olduğum firmada da aynı şeyler yaşanmakta ve her hangi bir sektörel dedikoduya karşı firmamıza kadar gelen kişilere asla satış yapılmamakta hatta ürün hediye edilmektedir. Başka bir örnekle konuyu benim düşündüğüm tarafdan düşünmenizi rica etmekteyim. Gerçek bir araba almak istediğimizde, marka Türkiyede üretilen yerli bir marka olsa ve biz bu markanın fabrikanın kapısını çalsak veya mail atsak nasıl bir sonuç ile karşılaşabiliriz? İlk söylenecek şey buradan satış yapılmadığı, ikinci şey ise bir bayiiye yönledirileceğimiz. Tabiki burada ki yönlendirme o markayı seçtiğiniz için ve şirketin kurumsal yani bir çok departmanın olmasından dolayı (kanımca) MCD den daha nazik olacaktır. İnanın arada nezaket dışında hiç bir fark olmayacaktır. Çünki satış ve dağıtım yolu bugüne kadar internet yolu dışında değişiklik göstermemiştir. Arada ne kadar ölçek farkları olsada yöntem aynı olacak, birinin adı 1/5 MCD diğerinin adı ise X marka gerçek araba.
Yukarıda saydığım şeylere bakarak arkadaşımın %50 haklı buluyorum. Burada bizim tartıştığımız şey eğer ürünle ilgili ciddi ve önlenemeyen bir sorun olsa ve üretici muzdarip tarafı dinlememiş olsa arkadaşımız fazlası ile haklı olurdu. Fakat yukarıda saydığım bir çok nedenden ötürü MCD tarafınıda ticari anlamda haklılıkları var.
Diye bilirsinizki arkadaşım sana mı düştü MCD yi korumak veya sen nereden biliyorsun bu yazdıklarını ; Ben MCD ye mesafe olarak yakın değilim, ilk aracım olan BLUELİNE ı aldığımda bir nedenden aradım bana da ilk konuşmamız anti patik gelmişti hatta kendi kendime uluslar arası ün yapmış bir firmanın bu tarz konuşmalarının nasıl olabildiğini dahi düşünmüştüm, taki ikici telefon görüşmemde bana verilen cevap ve üretim yapılan noktalarına davet edilmem, ve orada çalışan arkadaşlarla ve yöneticileri ile tanıştıktan sonra ön yargılarımın değişmiş olduğu fark ettim. Yapılan yardım ile cözümlenemeyen bir sorun ve bulunamayan bir parça bulunmuş oldu tabiki benim MCD deye gitme yolum direk fabrika değilde önce satıcılar ve teknik malzeme satışı yapanlar ardında fabrika oldu. Belki bu zor bir yoldu fakat MCD ye bu parçayı bulamadım dediğim de bu MCD için araba satmaktan daha önemli bir durumdu çünki satışını yaptıkları arabanın parçası yoktu. Parçayı temin ettiler ve hiç bir ücret almadılar hatta üzerine bir kaç şey sorup olmadığını öğrendiklerinde o parçalarıda hediye ettiler.. Benim yapılan iyilik ve yanlışları anlatmak pek tarzım değildir fakat yukarıda yazılan negatif şeylerden sonra kendimi yazmak zorunda hissettim. İlerleyen zaman içinde MCD nin aslında öyle ulaşımaz insanlarla dolu olmadığını ve çok yardım sever insanlar olduğunu bir çok kez görme firsatım oldu. İnanın çok yakından gördüm.. Bu yazdıklarım yağcılık gibi anlaşılabilir fakat MCD firmasının RC dünyasındaki insanlara reklam yapar gibi yardım etmemeleri veya bir çok noktada kendilerini geri çekmeleri (Belki doğru belki yanlış) en doğruyu bilmelerine karşın hiç bir forumda ( Bilgi paylaşımını engellememek adına) üretim yaptıkları makinaya bir çok doğru veya yanlış şey söylenmesine rağmen forum içinde veya sosyal ortamlarda ileri geri konuşmayarak çizgilerini korumaktalar.. MCD öncelikle büyükmekte olan kocccaman büyük olmayan, fakat büyük işler yapan, kobi ölçeğinde bir aile firması.. Emin olun burada yazılan herşeyide takip etmekteler hatta bazı konularda beyanda belirtmekteler.. Ayrıca bizim için hobi olan şey onların iş ve ekmek kapıları...
Mutlaka ürün fiyatları için bir açıklamaları vardır. Tabi yerli üretim olan ve diğer yabancı markalardan pahalı olan ürünler için tüketici fiyat pahalılığının nedeni öğrenmesi en temel hakkı. Benim merak ettiğim diğer ülkelerde üretim yapan markaların yerli kullanıcılarıda aynı şekilde firmalarından fiyatları ile ilgili olarak açıklama beklemektelermi yoksa bu sadece bize has bir durummu? Yoksa Biz Türküz Türk Türkü kazıklarmı??:) Veya firma tarafından benim ürünüm kalitem markam budur fiyatıda budur, ha türk ha alman malı, isterseniz alırsınız istemezseniz almazsınız mıdır??
GMORK arkadaşımızın,,, benim temennim batmalarıdır şeklinde bir yazısı var. MCD firması kendisine nasıl bir zarar vermiştir merak etmekteyim. Benim kişisel düşüncem bırakın şuan ki dünyadaki krizi, firmaların verdiği yaşam mücadelesini, kocaman Türkiyede bir ikincisi yok. Bu durumda iken bile kapanmasını temennimdir deniyor.. İnanamıyorum..
CONQUERORJR Arkadaşımızın dediği ,,,,,,,bahsedilen olay çok ciddi bir yönetim hatası.. bu firmanın halkla ilişkiler ve insan kaynakları departmanı yok sanırım.. evet yok çünki ihtiyaçta yok bu firmanı hedefinde Türkiyede büyük rakamlar yapmak yok, eğer derlersede inanılmaz bir karar almış olurlar çünki Türkiyede biz 1/5 sahipleri olarak kaç kişiyiz. Ve yılda kaç tane mcd araç satışı var kaçı yurt içi kaçı yurt dışı?? Bence Türkiyeye satışları gerçekten az, diye bilirisiniz fiyatlarki, bende diyebilirim ki kaç kişi veya kaç tane, bir şeyin fiyatının düşük olması için öncelikle sürkülasyonun çok olması lazım ama Türkiye rc konusunda biz kaç kişiyiz?? ( Bunu Üretim veya yurt dışına yapılan satış anlamında yazdım Eminim ÇOK kişiyiz Ki Buradan istediklerimizi yazıyoruz)
Veya başka bir arkadaşımız hızını alamayarak isimlere bile veriyo veriştiriyo
Öncelikle konuya cevap vermesi gereken noktalar MCD nin Türkiyedeki dağıtıcılarıdır. Çünki ürünün ürünün marka ile bütünleşmiş bir dağıtıcı yok gibi ( Nacizane düşüncem)...
Sabırla okuyan arkadaşlara teşekkür ederim umarım kimseyi kırmamışımdır
muratdinc
10-03-2009, 09:08
rocco216: yazdıklarınız konusunda size biraz hak veriyorum ama kendisini arayanı, kendisine ulaşan insanlara lakayıt, gevşek, sen bana para mı kazandırdın ki kardeşim gibi bir şekilde onu ciddiye almıyormuş gibi intiba vererek karşılamak bizim kültürümüzde yok.
Kendi memleketlerinde kendi vatandaşlarını kazıklayarak satışları artırmak değil sanki azaltmak istiyorlar ! Gevurlara ucuz verelim çok alsınlar da bizimkilere çakalım almasınlar, başımızı ağrıtmasınlar diye düşünüyor olabilirler, o zaman tamam derim başınızı ağrıtmayalım...
Son olarak biraz daha birşeyler yazıp daha da yazmayacagım :)
(daha da davos a gelmem gibi.)
Arkadaşlar Rocco216 arkadaşımız dikkat çekmeye çalıştıgı konu ile eminim uzaktan yakından ilgilenmiyorsunuz. İnsanlar ticaret yapıyor, yurt dışına satılan fiyat TR dekinden ucuz olabilir, çünki birsürü ticari işlem ve vergi istisnası ve ihracat gibi bazılarının aklına gelmeyen işler var. O yüzden yurt dışına gönderilen ürünler daha ucuz oluyor sanırsam. Biz de Üretim yapan kocaamaannn bir kuruluşuz, hatta birçogunuz ögrencisiniz, ve sizi ilgilendiren ürünlerimiz var, ama biz onları kapımıza gelene satmıyoruz, en fazla kapıya kadar gelmişsiniz size şunları hediye edelim deriz.
Gelelim MCD firmasına, kişileri eleştirmeden firma anlamında dedikleri gibi bu işe gönül vermiş, aile şirketi olup, şirket yönetim ve ticari faaliyetleri bence dogrudur.
Komşularına olan nezaketlerine gelecek olursak, ben öyle davranmazdım dan başka söyleyecek sözüm yine yok. Herkesin etrafına ve yaşama bakışı farklı, kültürleri farklı. Herkes herkese sevecen ve cana yakın olsaydı zaten sorun olmazdı. Cana yakın insanlar degil demiyorum. Bizzat 3 kere Atölyeye daha fazlasında da yarışlarda görüştügümüzden yardım sever insanlar, ve unutmayın ki herkesin günü gününe degil. Sakın yanlış anlamayın yine, yaşamım boyunca kötü dedigim insan sayısı bir elim 5 parmagı kadar dır. Tanımadıgımız insanları lütfen burada eleştirmeyelim, ticari faaliyetlerini ise belli yere kadar eleştirelim, eleştirirkende 100 kere düşünüp 1 kere yazalım.
Hepiniz sevgiyle kalın, dost arkadaş kalın.
Ben MCD sahibiydim, sattım gene MCD almak için araştırma yapıyorum.Ama kafama takılan bu satış ve fiyat politikası var.Öncelikle neden EURO olarak satışı yapılıyor bu sebeple aşırı pahalı bir yedek parça sorunu neden oluyor? Diğeri ise yaşadığım bir olay...Kilitli bijonlarımdan birisi yalama olmuştu, dist. firmadan rica ettim, bana 1 takım 4 tane yeni bijon sipariş etmelerini.Sonra gittim sordum artık bu bijonlar üretilmiyormuş.Bana bir tane 2.el açılıp kapanmaktan beter olmuş bir bijon getirdiler.Ve normal 4'lü paket fiyatı 30 euro, bu fiyatı 4' e bölüp çıkan rakam kullanılmış olduğundan tekrar yarıya bölündü.Yani 4 euro benden aldılar.
Biraz daha türk kullanıcıları memnun edecek çalışmalar yapılsa, dünyada daha iyi bir araç olacağını zannetmiyorum.
rocco216
10-03-2009, 10:59
rocco216: yazdıklarınız konusunda size biraz hak veriyorum ama kendisini arayanı, kendisine ulaşan insanlara lakayıt, gevşek, sen bana para mı kazandırdın ki kardeşim gibi bir şekilde onu ciddiye almıyormuş gibi intiba vererek karşılamak bizim kültürümüzde yok.
Kendi memleketlerinde kendi vatandaşlarını kazıklayarak satışları artırmak değil sanki azaltmak istiyorlar ! Gevurlara ucuz verelim çok alsınlar da bizimkilere çakalım almasınlar, başımızı ağrıtmasınlar diye düşünüyor olabilirler, o zaman tamam derim başınızı ağrıtmayalım...
Murat arkadaşım bende senin dedikleri katılıyorum firmanı arayan kişiye ders davranmak değil bizim kültürümüzde, ticarette dahi böyle bir şey olamaz. Ayrıca bugün rekabetin en üst düzeyde olduğu bir dönemde kapınıza kadar gelmiş müşteri adayını geri çevirmek gibi bir şans velüksümüz yok...Burada üzücü taraf nazik ve açıklayıcı bir şekilde cevap verilmiş olsa bu yazdıklarımıza da gerek kalmazdı diye düşünüyorum... Birde ticari yönü itibari ile bir firmanın bir pazara mal satmamısının bir kaç nedeni olabilir en önemlisi geçmişte sorunlar yaşayıp o pazarın firma için gerekli olmadığıdan olabilir (Bu varsayım) Tabi firmaları ben insanlara benzetmekteyim. Aynı İnsanlar yönetttiği için, bazen anlaşılmaz olabiliyorlar bu öncelikle yöneticilerinden kaynaklanabiliyor...Hepimiz insanınız ve her bir anımız bir anımıza uymuyor bir çok yüze sahibiz ve bu yüzleri bazen yanlış oynuyoruz.... Bir konudada bence haklısın Türkiyede üretim yapıp kalitesi çok yüksek olduğu halde hiç satış yapmayan firma mevcut bunların çeşitli ticari nedenleri mevcut ama bir diğer taraftan müşteri ile sorun yaşama korkusuda bayabi etken olmakta. Benim nacizane düşüncem Türk insanı uçlarda yaşıyo hiç arası yok örnek maça gidersiniz ölmeye ölmeye ölmeye geldik yenmeye yenmeye yenmaya geldik ya arkadaş bi beraberlik yokmu, bu durum tüketicidede aynı durumda örnek arızalanırsa kafasına atarım veya ben şurayı ararım... ben tüketiciyim haklıyım...... gibi gibi.....
Tabi bunlar x firmanın verdiği yanıt nekadar kötü ise ticari firmanın karşındaki bu durumda aynıdır...
Tekrar yazmak istedim umarım kimseyi yazdıklarımla kırmamışımdır
MCD aracım yok ancak bir araç aradığımdan MCD'leri de araştırmıştım. Çok fazla fikir sahibi olmadığımdan söyleceklerimin de belki çok geçerliliği yok ancak bu konuda yazılanları tamamen okudum ve az da olsa bir fikir sahibi oldum. İlk olarak hiç bir firma üretim yaptığı yerden satış yapmak zorunda değildir ve bu talebe de cevap vermek zorunda değildir. Ancak ticarette işler zorunlulukla değil memnuniyetle işler bence. Ben bir MCD sahibi olsam veya almayı düşünüyor olsam tabiki öncelikle MCD'yi ararım. Bunun sonucunda bana xxx model var bakın onları arayın numarası şudur yardımcı olurlar biz buradan satış yapamıyoruz sadece üretim yapıyoruz diyebilirler. Bu kimisine göre normaldir kimisine göre kötüdür ancak yanlış değildir. Ha telefon edildiğinde xxx modeli arayın diyip suratımıza kapatılıyorsa o zaman bu yanlıştır. Kaldıki (bilmiyorum bu amaçla mı yapıyorlar) sen bana ne para kazandırdın ki ben senle konuşayım diye bir düşünce varsa bu tamamen yanlıştır(böyle bir ifade geçiyordu yukarda). Ki buna da şöyle bir örnek verebilirim. Ben kendim alanında Türkiyedeki en büyük firmalardan birinde çalışıyorum ve yaptığımız işler hep fabrikalara olduğundan milyon eurolarla yapılıyor. Ancak buna rağmen bizden atıyorum 100 liralık bir elektronik alet almak için 3 saat telefonda konuşup sonrasında da 1 hafta o aletin önünden her geçişinde telefon eden alıcıya da telefon kapatılmıyor sabırla istedikleri anlatılıyor. Sonuç nedir. Mutlu müşteri ve gittikçe büyüyen müşteri skalası. Tabiki daha önce de dediğim gibi bu böyle olmak zorunda kesinlikle değildir. Ancak olursa daha iyi olur.
Buraya kadar yazdıklarım sadece okuduklarım ışığında kafamda oluşanlarca konu için kendi yorumlarımdı ancak benim de kafamda şu soru var. Neden Türkiye'de üretim yapan bir firme Euro ile satış yapıyor? Yükselen döviz kurlarında tüketiciden ne koparsam mantığından başka birşey göremiyorum ben bu işte. Tamam bir firmanın amacı ilk olarak kar etmek olsa da bu karşıdakini yolarak olmamalı diye düşünüyorum. Bir model sitesinden MCD fiyatlarına bakıyorum şu anda. MCD Baja 100 RTR modelinin 2000 lira olduğu yazıyor ki bu bu haftaki döviz patlamasından önceydi yani yaklaşık 950 euro. Şimdi bu aracın fiyatı 2147 lira olmuş olmalı euro artışıyla. Burada benim merak ettiğim MCD üretim yaptığı malzemeleri euro ile mi alıyor. Sanmıyorum ve öyle değilse de karşıdakini yolma tezimi yeniden ortaya atıyorum ve bunun yanlış olduğunu düşünüyorum. Herkes satacağı ürünün fiyatını kendi belirler ve her satıcının da bir alıcısı vardır. Ancak kimi satıcının 1 alıcısı varken kimisinin 100 vardır. Bence şu anda ülkemizde bir MCD Baja 2150 lira yerine atıyorum 1500 lira olsaydı yukarda yazılan "burada kaç kişiyiz ki mcd kullanan" gibi bir ibare olmazdı.
İlk başlarken yazdığım gibi firma hakkında çok fazla fikir sahibi değilim o yüzden yazdıklarım da belki yanlıştır ancak bu başlıkta yazılanlara göre yorumumu yazdım. Okuyanlara teşekkür ederim.
muratdinc
10-03-2009, 11:44
En son yazdığım mesajın altındaki mesajlara katılıyorum.
ek: Yurt dışına satışlarda, ithal eden yabancı firma için ithalat avantajı yoktur tam tersi gümrükten mal cekerken baya bi gümrük masrafı ödüyorlar ve oralara nakliye masrafları da onların satış fiyatının içerisindedir.
_ConquerorjR_
10-03-2009, 12:59
sayın rocco216. öncelikle o uzun ve bilgilendirici yazınız için sağolun. benim görmediğm bazı noktaları aydınlattınız.. birşey kafama takıldı..benim yorumuma dayanarak demişsinizki halkla ilişkiler ve insan kaynakları departmanına gerek yok. çünkü kullanıcı az. . benim o yorumumun altında yazan şey 'bu konulara dikkat edilse türkiyede satışlar ciddi bi şekilde artar'idi.
yani bahsettiğim olay' bizle ilgilenmiyorlar puh onlara' degil.. bahsettiğim olay;
keşke bizlede ilgilenselerde hem müşteri memnuniyeti sağlansa. hemde sizin dikkat çektiğniz olay... kullanıcı sayısı artsa.. bu işin kaçış yolu.' aa müşterimiz yok bari olanlarıda sallamayalım' olmamalı.. mademki müşterimiz az. ozaman müşteri çoğunluğnu sağlayalım olmalı. fiyatlar yurt dışına gümrük ve vergi olaylarından dolayı ucuz' gibi bi düşünce mantıklı.. ama bu firma o fiyatla ayakta durabiliyorsa bizede aynı fiyatla verebilir.. sonuçta dışarıya zararına satmıyor bu adamlar.. bunlar farklı politikalar.
ben mcd'ye yol gösterimsiz eleştiride bulunmuyorum.. sadece 'keşke'lerimi paylaşıyorum.. bizim şuan MCD'nin yeni kampanyalarını yeni araçlarını ve güler yüzlü çok ilgili hizmet anlayışını paylaşıyor olmamız gerek. yurtdışına bunu yapıyor bize bunu yapıyor gibi eleştirileri benimsemek ve kabullenmek onlarada bizlerede zor geliyor.. tekrar dedğm gibi haklarında hayırlısı.. sevgiler.
almıyorum mcd aldırmayacam kimseyede mcd kendi milletime kendi arkadaşlarıma türk malı sattırmayacağım varsa bunun üzerine daha sözün gel hızır efendi yerli malı yurdun malı hikayesi eskidendi geçin artık bunları kendiniz madem bu kadar tanıyorsunuz saygıdeğer sinan abinizi bu msj ları görmüyormu bu yazılanları okumuyormu sen avukatımısnda bana bu adamı savunuyorsun kusra bakma kimseyi burda ezdirmem ne olduğu belirsiz mcd yüzünden
almıyorum mcd aldırmayacam kimseyede mcd kendi milletime kendi arkadaşlarıma türk malı sattırmayacağım varsa bunun üzerine daha sözün gel hızır efendi yerli malı yurdun malı hikayesi eskidendi geçin artık bunları kendiniz madem bu kadar tanıyorsunuz saygıdeğer sinan abinizi bu msj ları görmüyormu bu yazılanları okumuyormu sen avukatımısnda bana bu adamı savunuyorsun kusra bakma kimseyi burda ezdirmem ne olduğu belirsiz mcd yüzünden
Gmork
Ali arkadaşımız gerekli uyarıyı yapmış. Bu uyarıyı dikkate almanı rica ediyorum. Kimse kimsenin avukatı değil. Ancak sen MCD yi beğenmeyenlerin avukatlığına soyunmuşsun. !
Gmork
Ali arkadaşımız gerekli uyarıyı yapmış. Bu uyarıyı dikkate almanı rica ediyorum. Kimse kimsenin avukatı değil. Ancak sen MCD yi beğenmeyenlerin avukatlığına soyunmuşsun. !
Risk gerekli arştırma denmez buna yazılanların hepsini okudum diyor bence baştan okusun tekrardan ben daha fazla yazmıycam bırak adım mcd yi küfür ederek olanlar bilinsin herks biliyor mcd yi ben de avukatım varmı dahası ?
Risk gerekli arştırma denmez buna yazılanların hepsini okudum diyor bence baştan okusun tekrardan ben daha fazla yazmıycam bırak adım mcd yi küfür ederek olanlar bilinsin herks biliyor mcd yi ben de avukatım varmı dahası ?
Gmork..
Madem avukatsın burasının duruşma salonu olmadığını tekrar hatırlatıyorum. !
hop bakalım gmrok efendi... herkes burda saygı çerçevesinde konuşurken sen nasıl kimseye türk malı aldırmıosan kimsede sana saygısızlık yaptırmaz. hızır efendi diye konuştuğun adam baban yaşında. herkes böyle astım kestim konuşursa ne olur forumun hali. seviyeyi düşürmeye gerek yok.
Bak şahsi laflar ediyorsun ve ettigin laflar terbiyesizlik. Ben senin ne arkadaşınım, nede başaka birşey. Sen kimsin ki bana Hızır efendi şeklinde hitap ediyorsun. insan gibi buraya fikirlerini yazarsın, kimseyi aşagılamak yada recncide edemezsin. seninle senin gibi olmayacagım. yaşıma yakışmaz. ve sana burada herkes diyecegini diyecektir merak etme.
Konu amacından şaşmıştır.
vBulletin v4.1.7, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.