PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : newyork

prettyahmet
13-05-2005, 19:38
Arkadaşlar newyorkta bir tanıdık var.Mesela bana oradan araba yollasa ben yine gümrük ödermiyim.Yada ödersem ne ödiyeceğim

arferon
13-05-2005, 20:36
yani hediye olarak yollarsa fatura olmaz dolayısı ile malın fiyatı belli olmaz e o zman senden hangi fiyat uzerinden vergi alacaklar?

Dr. Mini-Z
13-05-2005, 20:46
kıyas bedelli fiyat üzerinden çatır çatır alıyorlar eğer gümrüğe girerse

prettyahmet
13-05-2005, 21:01
Gümrüğe girmemesi için ne yapmalıyız.İçine fatura falan koydurmayız

cem
13-05-2005, 21:30
Dusuk fatura hazırlayıp koyucak arkadasın ,dhl veya upsye verıcek,muhtemelen kapına kadar gelır.

viaconme
13-05-2005, 23:05
kıyas bedelli fiyat üzerinden çatır çatır alıyorlar eğer gümrüğe girerse

ya ben bu kadar alışveriş yapıyorum... kitabından dvd sine bi sürü şey alıyorum... arkadaşım ingiltereden gönderdikleri oluyor bu zamana kadar hiç bi sorunla karşılaşmadım... fautrası olmayan bi malı hangi yetkili neye göre kıyaslıyor çok ilginç... bu bir ticari vasıfmı taşıyorki yada 1 den fazla aynı tür malmıdır ki...yada bi firmadan diğer bi firma adına mı geliyor ki..,

ersin
14-05-2005, 00:37
zamanında, fatura değeri 300 dolar olan bir towerhobbies kolisi üzerindeki gümrükteki işgüzar arkadaş bunun değer daha fazladır diye 500 dolar gibi tahmini bir bedel biçmiş ve 30 dolar yerine 50 dolar ödemiştim.

her zaman dediğim gibi, gümrükte kanun memurdur, sizden alacağı vergi, kanunu ne kadar bildiğine, maalesef onun bir aylık maaşı değerinde bir oyuncak almanıza gıcık olup olmadığına, sabah evden çıkarken hanımı ile tartışıp tartışmadığına ve müdürden herhangi bir fırça durumu olup olmadığına bağlıdır. bazen maç skorlarına göre de değişir. fenerbahçeli bir gümrük memuruna bu ara yaklaşılmaz mesela. orada kanun o çünkü :)

arkadaşlar gümrük konusunda sayfalarca tartışıyorsunuz ama boşa tartışıyorsunuz haberiniz olsun.

emin_emin
14-05-2005, 08:37
.......arkadaşlar gümrük konusunda sayfalarca tartışıyorsunuz ama boşa tartışıyorsunuz haberiniz olsun.+1

Şimdiye kadar gümrükle ilgili okuduğum her konu sonunda aynı yere çıkıyor. 100 Euro dan sonra bilmem ne kadar vergi, 25 küsür YTL pul parası vs.vs.vs.vs.

Kanunları veya oradaki memurun ruh halini değiştirme şansımız yok. Düşük fatura olayına gelince o işin de yakın zamanda suyu çıkar gibime geliyo ama neyseee:hımm:

hako d
14-05-2005, 09:57
ya ben bu kadar alışveriş yapıyorum... kitabından dvd sine bi sürü şey alıyorum... arkadaşım ingiltereden gönderdikleri oluyor bu zamana kadar hiç bi sorunla karşılaşmadım... fautrası olmayan bi malı hangi yetkili neye göre kıyaslıyor çok ilginç... bu bir ticari vasıfmı taşıyorki yada 1 den fazla aynı tür malmıdır ki...yada bi firmadan diğer bi firma adına mı geliyor ki..,

bende italyadan ingiltereden işimle ilgili bazen parçalar falan getiriyorum.üstelikde 800 900$ faturalı ama toplasan bi avuç mal kapıma kadar geliyo gümrük mümrük ödemiyorum ? anlamadaımki bi tek rc leremi gümrük var ya