PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : SU27 XXL home made

Kapel
14-03-2009, 23:19
Değerli Arkadaşlar,
Sizlere son zamanlarda yapmış olduğum SU27 XXL profile olan modelin resimlerini ve video sunu ekliyorum. Yorumlarınızı beklerim.
Kana açıklığı : 90 cm
Gövde uzunl :120 cm
Uçuş ağırlığı :700 gram
Brushless mot:TP2409-12, 1600Kv, noload:1.9, Rm: 110 mohm,
Lipo : 2200 mAh, 20C
Pervane :7.5x5 ( 9x5 ten kesilme)
Tam gaz ölçülen amper: 23 A
Yaklaşık uçuş süresi 6 dakika

http://www.metacafe.com/watch/2554479//
nasıl resim yükleyeceğimi bilemedim.
Ayrıca size Extra330 home-made video linki

http://www.metacafe.com/watch/2343879/rc_extra330_brushless/

Sizler kadar iyi olmasa da bu işi öğrenmeye çalışıyoruz..
Kırımsız uçuşlar

Kadir

candane
15-03-2009, 16:24
Kadir hocam elinize sağlık. Bu motor tam gaz ve tam gaza yakın uçulduğunda fazla ısınmadı mı?. Model büyük olduğundan yeterli hızı elde etmek için tam gaza yakın uçmanız gerekmiş olmalı.
Ben bu tip uçaklarda tabi boyutu biraz daha küçük olan 2200mah 20c lipo ile ağırlığı 400-450 gr olan uçaklarda ımax 2212 motoru kullanıyorum. Yakın değerlerde motorlar. Performansından inanılmaz memnunum çok yüksek hızlara ulaşmasını sağlıyor. Bu motorda 7-5 pervane kullanıyorum ve tam gaz uçarsam el yakacak kadar ısındığını görüyorum.
Kadir hocam biz bu sıralar bu depron jetleri Üniversitedeki helikopter pistinde uçuruyoruz, aynı anda 2-3 model depron jet uçması büyük keyif veriyor. Hafif bir dog fight havasında oluyor. Sizde gelirseniz model sayısını arttırmış oluruz.

Kapel
15-03-2009, 18:35
Sn. Erdal hocam,
Umarım elin iyileşmiştir.
Motor fazla ısınmıyor, yüksek gazı çıkışlarda ve düz uçarken arada bir hızını görmek için açıyorum. Yarım gaz da bir planör gibi güzel uçuyor. 7.5x5 lik pervane ile tam gaz 900 gram çekiş gücü elde ediyorum. Ç.Ü. Havalanı pistine bugün geldim. Saat 11:00 de kimseler yoktu. Daha ileride, sakin bir yerde yarım saat uçuş yapıp geri döndüm.
Umarım haftaya görüşürüz. ( Eski yer sular altında kalmış. 3 haftadan önce sular çekilmez)
Saygılarımla,
Kadir Emrahoglu.

candane
16-03-2009, 10:37
Elimde hiç sorun kalmadı, zaten çok önemli bir yaralanma değildi, arkadaşlar biraz abarttılar.
Pazar günü bizde 11.30 gibi geldik pistin oraya. Diğer arkadaşlar sofuluya gitmişlerdi, ben orayı çok sevemedim. Zaten bu sıralar EP jet-like modellerden patlarlı ve büyük modellere göreçok daha fazla keyif alıyorum. Bu nedenle uçuş yeri çok sorun olmuyor.