PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : extra 330L almayı düşünüyorum yardım

emrahdiler
19-03-2009, 00:24
elimde fun star kit ve 52 ASP motor seçeneğiyle bir model bulunmakta
malum yaz geliyor ve bende extra330L 90 (turuncu) modeli gördüm
ilk anda görünüş beni cezbetti
sonradan özelliklere baktığımda tamda istediğim gibi bir model olduğuna karar verdim
ama motor seçiminde sıkıntı yaşıyorum
düşüncelerim:
4 zamanlı saito 100 uygunmudur?
cool kapanırmı?
sıkıntıları artıları eksileri nedir?
yada diyorum 4 zamanlı OS mu alsam?
sizin önereceğiz motor varmıdır?
marka ve motor hacmi konusunda yardımcı olurmusunuz?
4 zamanlı motorların ayrıntıları konusunda fazla bilgim yok (artıları eksileri)
site içinde gerekli araştırmaları yaptım
inşallah bu konu açılmamıştır?
tecrübeli kişilerin düşüncelerini duymaktan mutlu olurum
yardımlarınızdan dolayı şimdiden teşekkür ederim

tutku16
03-06-2009, 21:51
Emrah abi ben Tutku.Balıkesir ekibinden.
Abi extra HAYALİMDEKİ UÇAK.İyi bir seçim.Ben de New Power Modelisme markasının ürettiği 40lık extra 330'u alacağım.46'lık motor takmayı düşünüyorum.Heralde fazla gelmez.
Motor konusunda daha bilgili kişiler cevap verse daha iyi olur ama bence hakan abinin motor ne marka ise ondan al cunku onun sesine bayılıyorum.Bizim asp ler traktor gibi çalışıyor onun motor Ford MUSTANG gibi ses veriyo.Sanırım O.S. onun markası.

onder82
03-06-2009, 22:13
Tutkucugum bu yaşta bu heves oldugu sürece çok başarılı olacagına eminim..

atambay
03-06-2009, 22:29
Emrah beyin 1.5 aydır foruma giriş yapmadığı sorusunu da 2.5 ay önce sorduğu dikkate alınırsa Tutku'nun hevesinin acilen yönlendirilmesi gerektiği ortaya çıkıyor.
Zaten hayalinde Mustang değil extra varmış en büyük sorun burada. Motor sesi konusunda yazdıkları biraz suçunu hafifletiyor. Dur bakalım belki düzelir.

tutku16
04-06-2009, 00:48
Önder abi çok teşşekkür ederim inşallah 20 sene sonra Dünyada ki sayılı model uçakçılardan olacağım.Ülkemin bayrağını göğsümde,marşını kulaklarda taşıtacağım.
Atambay abi kusura bakma hiç farkında değilim.Aslında dikkat ederim.İsminiz neydi?Böyle atambay abi olmuyorda :D
*Bu arada iyi niyetinizden dolayı teşekkür ediyorum*

Abi peki 40lık bahsettiğim uçağa 46 lık motor takmaya ne dersiniz ve uçak hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

atambay
04-06-2009, 01:17
Tutku, Atambay soyadım. İsmim Metin.
20 sene çok fazla. Tamam 20 sene sonra öyle ol ona itiraz yok ama 5-6 senede sesini duyurmaya başla.
Piyasada 40 lık olarak geçen uçaklar genellikle 46 lık motorlarla iyi uçarlar. Extra ikinci uçak olarak zor bir model. 3. uçak olarak düşün. Alttan kanat bir eğitim modeli ile daha keyifli ilerlersin. Eğitim modelini de 40lık alırsan 3. model için hazır motorun olur.

tutku16
04-06-2009, 12:16
Abi zaten şu anda benim 46 lık classic'im var phoenix marka.Onunla 6 aydır uçuyorum.Şimdiden para biriktirmeye başladım öss'ye 5 gün kala yani 12 ay sonra modelimi sipariş edeceğim.
Yani sizce 2. model olarak scanner'mi almalıyım?
Param kısıtlı olduğu için çok fazla model değiştiremiyorum.