PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Pervane açıları ?

ElektroNet
18-05-2005, 20:00
selam arkadaşlar.
sizlere bir sorum olacak ama umarım saçmasapan bir soru değildir.acemilik işte.
arkadaşlar z400 elektrikli helim var.ve sorum şu ana pervanelerin yanında küçük pervanelerde var (bu küçük pervanelere ne isim veriliyor bilmiyorum).
bu küçük pervaneler heli normal düz bir yerde ve kumanda kolları tam ortada iken düzmü durmalı ? bana heli ilk geldiğinde 10 derece gibi eğimliydi ama ayarlı vaziyette geldiğinide sanmıyorum.
birde bu küçük pervanelerin uçuş esnasında ne işe yaradığını açıklayabilirmisiniz benim anlayacağım şekilde.
nolur sorumu ve soruş şeklimi yadırgamayın sadece öğrenmek istiyorum.

yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

mcagis
20-05-2005, 12:53
O küçük pervanelere "Stabilizer" deniliyor ve ana pallerle aynı düzlemde ve sıfır açılı olması gerekiyor. Bu yardımcı pallerin görevi, ön-arka ve sağ-sol cyclic hareketini, verdiğimiz komutlara göre gerçekleştirmektir. Aslında bende de bir tane EP heli var ve fotolarını çekip temel bazı noktaları burada aktarmak istiyorum ama şu anda Tekirdağ'da bir İnternet-Cafe'den yazıyorum. İst'a dönünce yaparım...

ElektroNet
20-05-2005, 19:37
cevabın için teşekkürler mcagis.
tüm kontroller sıfır konumunda iken sıfır derece olarak ayarlıyorum Stabilizerleri.
kardeş teşekkürler.

melihyilmaz
02-12-2005, 17:04
http://www.flyingsport.com/flyheli

şuraya bi bak arkadaşım bende yeniyim aynı dert bendede vardı ama bana 5 derece diyorlar bi bak istersen

erhanzeynel
02-12-2005, 19:52
O küçük pervanelere "Stabilizer" deniliyor ve ana pallerle aynı düzlemde ve sıfır açılı olması gerekiyor. Bu yardımcı pallerin görevi, ön-arka ve sağ-sol cyclic hareketini, verdiğimiz komutlara göre gerçekleştirmektir. Aslında bende de bir tane EP heli var ve fotolarını çekip temel bazı noktaları burada aktarmak istiyorum ama şu anda Tekirdağ'da bir İnternet-Cafe'den yazıyorum. İst'a dönünce yaparım...
Değerli elekronet arkadaşım ben bu yazıdan stabilizer lerin ana pallerle paralel olması gerektiğini anlıyorum. Yani kumanda sticlerin ortadayken 0 derece değil, kumanda ortadayken ya da 0 ken pal ne kadar açı yapıyorsa stabilizer de aynı açıya sahip olmalıdır,

Ama ben heli konusunda fazla bilgiye sahip değilim, Yanıltmak istemem hatam varsa hocalarım üstadlarım düzeltsin.