Orijinalini görmek için tıklayınız : Model Derneğinden beklentileriniz?
Her ne kadar Model'in kendi sayfasında da bu konuyla ilgili bir başlık açılmış olsada buradan daha çok kullanıcıya ulaşabiliceğini düşündüm bu konunun. Düşünceleriniz ve fikirleriniz nelerdir?
model derneği derken bunun içinde atölye varmı,atölyesi olupta üyesine kullandırmayan bir yer biliyorum çünkü.
yigit1905
19-05-2005, 18:51
ben daha çok yarış yapılmasını beklerim açıkçası....
ben daha çok yarış yapılmasını beklerim açıkçası....
Herkez işin yarış kısmında. Yarış düzenlemek bence son aşamadır.
Modelin forumuna yazdığımı pasteliyorum.:
Şahsi fikirlerime gelince:
Model’in hem pist’in durumu/yapısı ile ilgili, hemde yapılıcak yerel firma organizasyonları, şahıs organizasyonları, yada Model’in kendi organizasyonları; firma ve kullanıcı tarafları ile ilgili standartlar ve kurallar belirlemesi gerekir. Bunlara uyulması içinde çeşitli yaptırımlar gerekmektedir.
Model üst bir kurul şeklinde SEFFAF, DEMOKRATİK ve TARAFSIZ bir şekilde çalışma yapmalıdır. Kullanıcı bazında, arabaları ve pist kullanımıyla ilgili bir standart ve kurallar, firma bazında da rekabet kuralları koymalıdır. Firma bazında üyelik açılmalı, ve bağlı olan firmalarla bir protokol imzalanmalıdır. Bu protokolün içeriğinde, yapıcakları organizasyonda Model’in belirlemiş olduğu standartlar dışında hareket edilmemesi, kullanıcılara karşı alınması gerekilen tavır, diğer firmalara karşı alınması gereken tavır irdelenmelidir. Bu tarz bir anlaşmanın nedeni belirli bir birlik oluşturmak ve herkeze eşit davranmaktır. Kullanıcı kurallarının, kullanıcıdan kullanıcıya değişmesi, göz ardı edilmesi, uygulanmaması denetlenmelidir. Firma bazında da, kurallar, firmaların TEKEL olmak çabası yerine, bu küçük pastayı büyültüp, pastadan en büyük payı almak esasına dayalı rekabet ortamı yaratılmalıdır.
Modelciliğin geniş kitlelere hitap etmemesinde ki en büyük neden pastayı büyültmektense herkezin çirkin bir rekabet içinde olup, etik anlayışa sığmayan şekilde hareket etmeleridir. Bu işi nasıl yaygınlaştırabiliriz yerine, biz nasıl, yenilik getirmeden, herkezi çeşitli yaptırımlarla bezdirerek TEKEL oluruz kaygısı taşımak modelciliğin gelişmesinde balta görevi görmekte ve bu işi kullanıcılar gözünde hobiden çıkartıp sadece ticari bir kimliğe sokmaktadır.
Yurtiçi kullanımın artması için, sen ordan aldın, burdan aldın, bu yasak sana şu yasak zihniyeti yerine çeşitli teşviklerle yurtdışı alışveriş azaltılmalıdır. Bu teşvik sadece maddi anlamda değildir. Yurtdışından alım sadece maddiyattan dolayı değil, hem alışkanlık, hem küskünlük, hemde yeterli ilgiyi görememektendir. Bununla ilgili sayısız strateji geliştirilebilinir.
Bu söylediklerimin gerçekleşmesi benim için bir hayal. Model’in böyle bir birlik oluşturabilicek bir yaptırımının, sempatisinin ve gücünün olduğuna malesef inanmıyorum. Model’in yönetimin ve üye olanların ortak amacının bu işin gelişmesine katkı sağlamak olduğunu biliyorum. Yaptıkları adil ve bu işi geliştirmek yönünde olduğu sürece de her şekilde desteğimi, her türlü ticari kimliğimden önce bir modelci olaraktan gönülden sürdürüceğim.
Efe Bingöl
Gado Racing
Efe abi model formunun amacı bunlaeı orda konuşmayı sagamaktr.Artık burda konusmanın anlamı yok Fikirlerini belli edeck arkadaşlar boşu boşuna burayayazacaklarına ki yazsalarda Model yetkilileri anca oraya yetişebiliyorlar okuymazlar.İstiyen resmi sitesinde fikirlerini beyan edebilirler Anlatabildimmi ?
Model forumun amacı geneldir. Hem kendisi ile ilgili hemde genel olarak hobi dünyasıyla ilgili vs. dir.
Şu an itibariyle, HobbyRc nin daha geniş bir kitleye, en azından üye sayısı göz önüne alındığında, hitap etmektedir. Benimde amacım Model'i daha geniş bir kitleye yaymaktır.
Model yetkilileriyle bağlantı içindeyim, ve seve seve burada yazılanları kendilerine iletirim ki, bu yazdıklarımı yazmadan 1-2 hafta önce Alparslan Bey ile yüzyüze görüştüm.
Hazır başınıza böyle bir yetki mercii olabilicek bir dernek kurulmuşken, onun gelişimde şeffaf, ve tarafsız olmasını amaçlayarak herkezin kendi fikrini özgürce ifade etmesini dilerim.
Bu yazılarıda firmam adına değil tamamen bir R/C kullanıcısı olarak yazıyorum.
Efe Bingöl
2 yerden birden etsekte daha geniş kitlelere ulaşsak ? O forum yeni açıldı ve şu an biz bizeyiz.
bire bir yazmaktansa topic başlıyla ilgili yazıp konuyu farklı boyuta taşımayalım istersen :)
ben amuk uyesiydim bir hevesle girdim ama yapılan bazı hareketler yüznden artık ne uçakla uğraşıyorum nede aidat yatırıyorum..dene dernekle ilgileniyorum. üye olduğunu derneğin atölyesini kullanamayacaksanız neden aidat veresiniz yada ilgilenesiniz.
!Amorfy.BaRoS+
19-05-2005, 20:44
Düzeltme.
Efe abiyle olan mesajlarımı silmememin sebebi kötü birşey değil sadece fazla özel mesaja benzedi kimse yanlış anlamasın :)
vBulletin v4.1.7, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.