Orijinalini görmek için tıklayınız : 1/5 Extreme cabrio :D !!!
VectraOPC
03-04-2009, 16:24
Evet arkadaşlar uzun zamandır 1/5 1/5 diye çok heves ediyordum. Araştırdım aradım taradım hem bütçeme hemde akıllıca olan 1/5 bulup aldım.
Aracım 1/5 extreme On-road ...
Aracın orjınalinde Dısc fren yoktu. Üzerindeki servolar tamamen yenilendi.
Aracın orjinalında allaha emanet bir sürüş hissi vardı. ama yapılan değişiklikler sayesinde aracım hem gaz hem yön hemde fren konusunda bayagı sağlam ve emeniyetli oldu.
Yön servosu hitech- 25kg/cm gaz servosuda tower pro-15kg/cm lik yüksek torklu servolar taktım.
Kumanda ve alıcı olarak şimdilik hpı 27 mhz sistemle idare ediyorum.
yakında DSM kumanda da eklicem araca inşallah.
Hee bu arada araca arkadan eksoz kiti yaptım.. orjınal eksoz kötü bir noktadan çıkış yapıyordu şimdi ise arkadan :D
Kep olarakta şimdilik orjinal yakında el yapımı kep ile karşınızda olacagım..
Evet arkadaşlar işte aracım fotografları.. :D taze 20dk önce çektim :D
İyi sehirler.. Yorumlar ve düşünceleriniz için teşekürler..
http://sunucu12.kucukresim.com/uploads/135b0d.jpg
http://sunucu18.kucukresim.com/uploads/29b4a4.jpg
http://sunucu12.kucukresim.com/uploads/3b9062.jpg
http://sunucu12.kucukresim.com/uploads/4f6250.jpg
http://sunucu5.kucukresim.com/uploads/52b2a4.jpg
http://sunucu5.kucukresim.com/uploads/612115.jpg
http://sunucu18.kucukresim.com/uploads/73f4ac.jpg
http://sunucu18.kucukresim.com/uploads/8d05e1.jpg
dachosen
03-04-2009, 16:45
Hayırlı olsun aracınız. Pek pro bir model olmasada idare eder bir duruma gelmiş. Kırımsız sürüşler...
YİĞİTCAN
03-04-2009, 17:06
aracınız hayırlı olsun.:)bende fiyatı uygun olduğu ve bu aralar 1/5 e taktığım için bu aracı istiyordum.fiyatını bir hobbyshop ta 900tl olarak görmüştüm.ve bayağı da uygudu.şimdi hazır bu aracın bir sahibini bulmuşken sorayım,araçtan hız,sağlamlık ve güç anlamında memnun musunuz?birde bu aracın yedekleri Türkiyede var mı?şimdiden teşekkürler.:)
mitakondirium
03-04-2009, 17:51
kep takılıyken de arkadan bi poz koyarmısınız ?
VectraOPC
03-04-2009, 18:36
Hayırlı olsun aracınız. Pek pro bir model olmasada idare eder bir duruma gelmiş. Kırımsız sürüşler...
Teşekkür ederim.. Yakında yapılacak işlemlerden sonra araç daha iyi hale gelicektir..
aracınız hayırlı olsun.:)bende fiyatı uygun olduğu ve bu aralar 1/5 e taktığım için bu aracı istiyordum.fiyatını bir hobbyshop ta 900tl olarak görmüştüm.ve bayağı da uygudu.şimdi hazır bu aracın bir sahibini bulmuşken sorayım,araçtan hız,sağlamlık ve güç anlamında memnun musunuz?birde bu aracın yedekleri Türkiyede var mı?şimdiden teşekkürler.:)
Öncelikle Teşekkürler..
sizinde dediğiniz gibi gibi araç 1/5 olmasına ragmen 900 tl lık bir fiyatı var.
Ancak o fiyatta aracın üzerinde bulunan herşey çok kalitesiz ve 2 gün sonra bir yerden patlak verir cinsten ama buna rağmen aracın motoru zenoah motorla aynı ve sorunsuz..
şase olarak araç gayet dayanıklı..
900 tl kı araçta dısk fren sistemi yok.
yön ve gaz servoları gerçeten aracın frenlerine yetmicek halde.
ama aracın diğer bütün fonksiyonlar sağlamlık konusunda yeterli..
Ben aracın bütün servolarını , kumanda sistemini. motorla şaft arasındaki dışlıyı değiştim. onun dışında aracı geçen hafta sonu tam gaz kullandım ve yaklaşık 1.30 dk felan araçta tık yok.
Benimde tereddütlerim vardı fg yada mcd alayım diye ancak bu aracı alıp üzerinde oynadıktan sonra bir fg yada mcd kadar sağlam araç olacagına ınanıyorum. ki olmaya yakın..
Tekrar teşekkürler..
VectraOPC
03-04-2009, 18:40
Aracın bütün yedekleri herşeyi tr de ve bi çok hobbyshopta var..
aracın hızına ve gücüne gelirsek. hız olarak tatmın edıcı kı araca tam gaz veremedım. onun dışında aracın lastıkleri drıft lastıgı gıbı o yüzden fazla yer tutmuy yenı lastıkler gelınce daha resı kalkış yapacagına ınanıyorum..
MSenturk
03-04-2009, 21:52
Hayirli olsun cabrio`nuz :)
exteme`nin yada diger firmalarin (fs haric) "onroad araclari" genelde saglam araclar. sonucta atlayip ziplatilmadigi icin parca kirma sorunu pek olmaz.
iyi gunlerde kullanin.
YİĞİTCAN
03-04-2009, 22:20
yardım ve önerileriniz için çok teşekkür ederim sayın VectraOPC:)
VectraOPC
04-04-2009, 10:09
Hayirli olsun cabrio`nuz :)
exteme`nin yada diger firmalarin (fs haric) "onroad araclari" genelde saglam araclar. sonucta atlayip ziplatilmadigi icin parca kirma sorunu pek olmaz.
iyi gunlerde kullanin.
Teşekkür ederim..
yardım ve önerileriniz için çok teşekkür ederim sayın VectraOPC:)
Önemli değil.. Herzaman ;)
muratsen
05-04-2009, 23:32
Eski topic canlandırmış oluyorum ama ucuza bulunca bir xrc kapıp 1/5 dünyasına adım attım.
Sizin postu okuyunca akıl almak istedim. direksiyon servosu Hitec demişsiniz ama hangisi olduğunu yazmamışsınız. Acaba model numarasını verebilir misiniz ? Gaz fren olarak kullandığınızı da öğrenmek isterim. Ya da tam memnun olmadıysanız tavsiye ettiğiniz modeli.
Egzos borusunun salıncak arasından geçtiği dikkatimi çekti. Araba esneyince boru sıkıntı yaratmıyor mu ?
Bir de son soru: arabanın kepi hoşuma gitti ama boyası rezalet. Elle dökülüyor. Siz nasıl söktünüz ? Sanki nitroya bile gerek yok gibi.
Sizden gelecek her türlü tavsiyeyi bekliyorum...
Sevgi ve saygılar
Muratsen
Revo_mehmet
06-04-2009, 16:45
ekzozu uzattıktan sonra çekişi düşmedimi aracın
bende aynen senin gibi uzattım yarıyarıya çekiş düştü
hemen söktüm birde motor ısısı artmıştı
buarada aracım mcd baja 1000 26cc
aracın hayırlı olsun
VectraOPC
06-04-2009, 17:49
Eski topic canlandırmış oluyorum ama ucuza bulunca bir xrc kapıp 1/5 dünyasına adım attım.
Sizin postu okuyunca akıl almak istedim. direksiyon servosu Hitec demişsiniz ama hangisi olduğunu yazmamışsınız. Acaba model numarasını verebilir misiniz ? Gaz fren olarak kullandığınızı da öğrenmek isterim. Ya da tam memnun olmadıysanız tavsiye ettiğiniz modeli.
Egzos borusunun salıncak arasından geçtiği dikkatimi çekti. Araba esneyince boru sıkıntı yaratmıyor mu ?
Bir de son soru: arabanın kepi hoşuma gitti ama boyası rezalet. Elle dökülüyor. Siz nasıl söktünüz ? Sanki nitroya bile gerek yok gibi.
Sizden gelecek her türlü tavsiyeyi bekliyorum...
Sevgi ve saygılar
Muratsen
Öncelikle teşekkür ederim..
Araç ucuz olmasına ragmen uzerinde uğraşmak isteyenler için birebir.. Aracın motoru sorunsuz,tık diye çalışıyor, onun dişinda araç hafif ancak metal şase biraz ince.onun için aracın şasesine takviye şart..ama ilerleyen zamanlarda şaseye metal dikme yaptırıcam.. Ve bu metal dikmeler aracın yol tutuşunda da olumlu sonuç vericeğine inanıyorum...(Buda 1/5 de uzman bir abimin tavsiyesi.)
Aracın yön servosuna hitech HS-5745MG modelini yeterli olacagına inandin kı yeterli oldu. çünkü araç agırlık merkezi arkada..
Gaz ve fren servosu olarak ta..Tower Pro High Torque Professional Speed MG995 Servo kullandım..
Bu servolar aracın yön ,fren ve gaz konusunda sorunu nu yeterince çözdü..
Kumanda sistemi olarak 27 mhz sistem kullanıyorum şimdilik dsm alana kadar idare :D
Kep olarak orjınal içinden çıkap kep e cam dan delik açıcaktım.sonra dedim bu kep olsa olsa kullanma kepi olur motor hava alsın diye tamamen üstünü açtım sonra böyle bir araç çıktı ortaya.. :D
Onun dışında araç 4 tane mcd si olan abilerim tarafından bayagı beğenildi..Yapılabilecek değişikliğin yapıldıgını sadece yol tutmak için lastik gerektiğini söylediler...
Yakında zaten tr de tek bir kep ve janı lastıkler gelicek sorun kalmıcak :D
araç hakkında daha detaylı bılgı istersen pm de mesaj atarbılırsın..
ekzozu uzattıktan sonra çekişi düşmedimi aracın
bende aynen senin gibi uzattım yarıyarıya çekiş düştü
hemen söktüm birde motor ısısı artmıştı
buarada aracım mcd baja 1000 26cc
aracın hayırlı olsun
Aynı araçtan 1 arkadaşımla bereber 2 tane aldık..' mızde de eksoz var bı ara bırını çıkardık. Kalkış yaptık fark yok.. Bende ik başlarda araç bogulur performans kaybeder dedım ama oyle olmadı.. Eksoz salıncagın ustunen dogbone nın altından geçıyo.. o yüzden eksoz araçta denge vs sorun çıkarmadı..
Teşekkürler..
dejavu77
06-04-2009, 18:47
sayın VectraOPC aracın gayet güzel hayırlı olsun kırımsız sürüşler
VectraOPC
06-04-2009, 18:54
sayın VectraOPC aracın gayet güzel hayırlı olsun kırımsız sürüşler
Teşekkür ederim...Saolun..
muratsen
08-04-2009, 21:27
Egzos konusunda kopya çekmek istemedim, biraz faklı bir tasarım geliştirdim.
MCD VW T5 Transporter kep siparişi verdim.
Nasip olursa metalik siyaha boyayacağım.
Egzos bayağı bir ilginç oluyor, bitince buradan resim vereceğim
Saygılar
dejavu77
08-04-2009, 21:31
Egzos konusunda kopya çekmek istemedim, biraz faklı bir tasarım geliştirdim.
MCD VW T5 Transporter kep siparişi verdim.
Nasip olursa metalik siyaha boyayacağım.
Egzos bayağı bir ilginç oluyor, bitince buradan resim vereceğim
Saygılar
hep merak ettiğim bir kep olup merakla bekliyorum umarım fotoğraları yayınlarsın belki beğenirsem bende denerim:D
hayırlı olsun
muratsen
08-04-2009, 21:36
hep merak ettiğim bir kep olup merakla bekliyorum umarım fotoğraları yayınlarsın belki beğenirsem bende denerim:D
hayırlı olsun
Söz... :D
Yahu bu arada merak ettim; 15 kgcm direksiyona yetecek bir torque mu ?
11.5 kilodan (kep ile 12 bahsediyoruz… fren gaz OK de direksiyon sanki biraz zayıf düşer gibime geliyor...
dejavu77
08-04-2009, 21:39
direksiyonda iki tane servo olunca pek zorlanacağını sanmam
muratsen
08-04-2009, 21:51
direksiyonda iki tane servo olunca pek zorlanacağını sanmam
Sıkıntı da orada işte; XRC' de tek jumbo servo ve bir istavroz üzerinden çift bellcrank var... bence çok zorlanır...
Öyle ki istavroza adam bir de saver olarak yay koymuş... Bana göre buna bayağı ciğerli, 25 kgcm ve üzerinde bir şey, Sanwa SDX-901 veya Savox SC-1256TG gibi bir şey lazım...
30 kgcm idealimdeki ölçü. Biraz da yavaş olursa daha gerçekçi hareket eder araba... 1/5 bir devin 1/10 bir zıpır gibi hareket etmesi bayağı sinir bozucu olur bence...
dejavu77
08-04-2009, 22:11
Şimdi daha iyi anladım :kütküt:
yanılmıyorsam senin araç XRC
bu konuda bir bilgim yok ama uyuyorsa direksiyon servosunu MDC'den uyarlama imkanın varmı?
MSenturk
08-04-2009, 22:28
12 torklu servo bencede bayagi ciiliz kalir. Son zamlardan sonra fiyati biraz artti ama tavsiye ederim Rhino Digi 4 25kglik .
benim mcd kullaniyorum yon servolarinda 50kg tork. Don dedim mi donmucem demiyo... Ayrica bir avantaji var bozulur yada bir sey yanarsa tamir ettirme imkaniniz var. Ben daha onceden yanan ikisini yeni yaptirdim ilk gunki gibi calisiyolar....
aracın resimlerini günceller misin?
muratsen
09-04-2009, 08:03
12 torklu servo bencede bayagi ciiliz kalir. Son zamlardan sonra fiyati biraz artti ama tavsiye ederim Rhino Digi 4 25kglik .
benim mcd kullaniyorum yon servolarinda 50kg tork. Don dedim mi donmucem demiyo... Ayrica bir avantaji var bozulur yada bir sey yanarsa tamir ettirme imkaniniz var. Ben daha onceden yanan ikisini yeni yaptirdim ilk gunki gibi calisiyolar....
Selam Adaş
XRC' de tek servo var. 25 kgcm tower sipariş ettim bi tane; 29 dolara, denemek için. Bakacağım; yeterse ne mutlu; yetmedi gaz/fren yaparım kaybım olmaz. Onun yerine de gider dediğin gibi bir rhino, savox ya da sanwa vey futaba' nın en son çıkarttığını duyduğum 33 kgcm' liği ararım.
Evvelce de dediğim gibi,bu kadar büyük arabada gerçekçi tepki için 0.15 filan gibi ultra hızlı değil, 0.24 filan gibi biraz daha yavaş bir servo istiyorum. Yoksa o koca araba şu Radio Shack' in zip zaps' leri gibi delicesine harekt eder ki yakışmaz. Öte yandan üzerindeki VW T5 Transporter keple çok abes olur delice manevralar :D
Başka bir post açıp blog' layacağım süreci. Bu arada egzos dehşet oluyor ! :D
Sevgi ve saygılar
Murat (Bu kez Şen Türk :D )
sessizmavi34
13-05-2009, 22:29
Resimler görünmüyor güncelleme yaparmısınız?
vBulletin v4.1.7, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.