Orijinalini görmek için tıklayınız : 550 serisi fırçalı 140 watt motor
canertumay
15-04-2009, 22:53
Merhaba arkadaşlar,
THK sitesini bugün incelerken 550 serisi fırçalı 140 watt motor gördüm (wing tiger motoru) bu motoru WD4 e uygulamayı düşünütorum (WD4 stock motoru 480 speed motor diye geçiyor). Sonuçta esc değişimi gerektirmiyor ve hesaplı. Ben WD4 ü çok rüzgar olmadıkça stock motor ile yerden kaldırıp çok rahat uçurabiliyorum ama biraz rüzgar artınca özellikle irtifa kazanmak zorlaşıyor.
Sizce bu motor ile daha hızlı yükselebilir ve rüzgara karşı daha iyi uçabilirmiyim? WD4 stock motordan nekadar güclüdür bu motor?
Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.
Merhaba
İki modelin uçuş ağırlığını göz önüne alırsanız aradaki güç farkını görebilirsiniz.
WD4: 700 GR
WingTiger:1130g
İyi Çalışmalar
Mustafa güç farkını bir yana bırakalım, motor fırçalı olduğu için 250 gram ağırlığında, Bence WingDragon uygulaması modelin çok hızlı uçması ile sonuçlanacak ve kısmen başarısız olacaktır. Fırçasızlara yönelmek lazım bence...
Akrobasi için tabikide başarılı olmayacaktır ama wd4 stock motoruna göre wing tigerın motoru daha güçlü ben bunu söylemek istemiştim aslında.
Haliyle fırçasız çok iyi bir seçim olacaktır fakat Caner bey kararını fırçalı motor tarafından kullanmış.
750gr çeken bir fırçasız motor 36gr olduğunu düşünürsek fırçalı kullanmak hiçte mantıklı değil.
canertumay
16-04-2009, 00:24
Bir yanlış anlaşılma oldu sanırım. Fırçasız tercih etmiyorum ama esc değiştirmeden çok daha hesaplı bir değişimle modelin daha çabuk kalkması ve özelliklede irtifa kazanırken şu anki stock motorla olan zorluğu ortadan kaldırmak bu motorla mümkün olurmu sorduğum. Stock motor 300 gr bu motor 250 gr yani çok fark yok.
Herşey bir yana, o motor Wing Dragon'un motor yatağına sığmaz. Çok gereksiz bir harcama olur.
canertumay
16-04-2009, 00:45
Herşey bir yana, o motor Wing Dragon'un motor yatağına sığmaz. Çok gereksiz bir harcama olur.
Hah işte asıl püf noktası bu.. Ben fırçasız ebatları aynıdır diye düşündüğümden bunu hiç sormamıştım. Sığmaz ise zaten dediğiniz gibi gereksiz olur. Ama yarın THk ya gidicem ve sonuçları sizinle paylaşıcam.
Teşekkür ederim herkeze
Beyler thk'nın web sitesindeki motor stokları güncel mi? Caner bey, bu konuyu da bi konuşabilirseniz çok iyi olur, Ellerindeki fırçasızlar ya gearbox üzerine takılı olan combo setler veya 60 amperlik 3 kilo falan çeken motorlar, Motor konusu cidden sıkıntı, niye dışarı bakalım ki, iki günde elimizde thknın paketleri, ve gayet hesaplı. Ama çeşit yok
muratdinc
16-04-2009, 08:49
550 motor 480 motorun iki katı büyük ve 3 katı ağır...
Sümer Yamaner
16-04-2009, 10:22
Bu arada Wing Tiger'ın orijinal ESC'sinin sık sık yandığı söyleniyor. WD4'ün ESC'sinin bu güçlü motoru sürebileceğini sanmıyorum. Yani ESC de gerekecek. O nedenle fırçasız dönüşümü çok daha mantıklı olacak.
THK daki motor probleminin kısa sürede çözüleceğine inanmıyorum. Zira yabancı sitede 200 tane motor çeşidi varsa thk da 30 tane var ve bunların yarısınından fazlası stokta yok. THK ya giren ve motorlara bakanların söylediği tek şey "çok pahalı" oluyor. Çeşid olmadığı için her kesime hitab edemiyor bu sayede tercih eden sayısı çok az oluyor.
canertumay
16-04-2009, 20:51
550 motor 480 motorun iki katı büyük ve 3 katı ağır...
550 lik motor 250 gr 480 lik motor 300 gr. Gidip bakmaya fırsatım olmadı o yüzden ebadını görmediğimden bişey söyleyemiyeceğim. Ama bu motorun Wing Tigeri çok güzel uçurduğunu duydum, arkadaşım geçen hafta wing tiger aldı bu haftasonu onu uçaracağız uçuşunu görme ve motor-esc inceleme fırsatım olacak.
Fırsat bulur THK ya gidersem motorlar ve stock hakkında bilgi alır sizlere iletirim.
canertumay
17-04-2009, 22:42
Arkadaşlar bugün THK ya gittim ve stocklar ile web sitesi güncel. Wing Tiger motoruda asla WD4 e uymayacak genişlikte. Artık fırçasız combo şart oldu zaten lipoyuda öldürmüşüm uçuştan önce iyice moralim bozuldu.
muratdinc
17-04-2009, 23:29
o 480 dediğin 380 motoru bi tartsana 100 gr. gelecek mi
canertumay
17-04-2009, 23:45
THK sitesinde yazan rakamı söylüyorum ben.
4 Kanallı Art-Tech Kumanda
*6 Kanallı Alıcı
*4 Adet 17 gr Servo
*480 Direct Speed Motor (Fırçalı)
*30 Amp Fırçalı Esc (Hız Kontrol)
*1 Adet 7x4 İten Pervane
*9,6 V 1000 Ma NiMh Batarya
*Model Seti (Profil Naca 2412)
*Şarj Adaptörü
*FMS Similatör Programı ve Ses kartı üzerinden Bağlantı Kablosu
buda siten direkt alıntı.
Haklısın 700 gr uçuş ağırlığı olan bi uçakta 300 gr (onu buraya copy-paste yapmadım THK sitesinde var) motor olacak iş deği. Ama ya uçak daha ağır yada motor daha hafif. WT motoruda THK sitesinde 250gr yazıyor ama ben bugün motoru gördüm ve kesinlikle Wd4 motorundan daha ağır.
Sen fırçalıyı geç yahu, Tren motoru o :D Bence üzerinde dişli olan inrunner motor seçmesen daha iyi edersin, Zaten kalitesiz olan dişliler bi de sıyırınca hepten rezalet olur. Bence düşük KV'li 15-18 Amper civarı bi dıştan dönen alsan bi de çevirebileceği en büyük pervaneyi taksan hoş bir kombinasyon olabilir, Malatyada dört beş tane modifiye WD var hepsinde aynı donanım, Uçaklar çıldırmış resmen, Atambay Hoca başlığı görürse mutlaka kendi donanımını sana önerecektir, Onlar dışardan almışlar ama belki aynı KV'li muadil bir motoru ikinci el sitesinden bulabilirsin,Tabi mount yapman lazım outrunner bi motor için, WD ile ilgili çok sayıda modifiye başlığı vadı baktın mı oralara,
Aaa! Buldum Editi : http://www.hobbyrc.com/forum/showthread.php?t=36515
_
muratdinc
18-04-2009, 07:35
demek thk dakiler henüz fanatik hobici olmamış bir kaç yıla kadar geçer merak etme sen o vakit o sitedeki herşey tam doğru olur...
vBulletin v4.1.7, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.