Orijinalini görmek için tıklayınız : Mcd marş motoru hakkında.
ardaertugrul
06-05-2009, 10:47
Meraba arkadaşlar.
Mcd için aracı hiç ellemeden kebe dokunmadan kumandanın 3. kanalından aracı çalıştırmak için marş motoru arıyorum.Nerden temin edebilirim yapan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.Teşekkürler
MSenturk
06-05-2009, 11:12
Agirligindan dolayi kimsenin emsidi yada bir baska rc araca mars motoru taktigini sanmiyorum..!
hazirini bulmaniz cookkkkkk zor.! Arac ben ellemeden hazir olsun gitsin diyorsaniz epe cevirin..! birde ses karti takin.
ardaertugrul
06-05-2009, 11:22
Cevabınız için teşekkürler fakat siz kimsenin taktığını sanmıyorsunuz diye kimse takmadı diye birşey yok değil mi ? :)
Her neyse ukalâlık olarak algılamazsan eğer ben tavsiye değil yardım istedim nerden bulabiliceğim ile ilgili.Ya da belki yapan bi model dükkanı.Hazır satılmıyodur illaki ama isteğe göre yapan vardır.
Çünkü 1/10 dada olan var 1/5dede
D.N. : Ep araçlarıda sevmiyorum
Cevabınız için teşekkürler fakat siz kimsenin taktığını sanmıyorsunuz diye kimse takmadı diye birşey yok değil mi ? :)
Her neyse ukalâlık olarak algılamazsan eğer ben tavsiye değil yardım istedim nerden bulabiliceğim ile ilgili.Ya da belki yapan bi model dükkanı.Hazır satılmıyodur illaki ama isteğe göre yapan vardır.
Çünkü 1/10 dada olan var 1/5dede
D.N. : Ep araçlarıda sevmiyorum
Konuyla ilgili hicbir fikrim yok. Fakat Murat sadece yardimci olmak amaciyla iyi niyetli bir yazi yazmis ama siz cok sert. bir cevap yazmissiniz. Siz bilirsiniz. ama bence MCD'nin duayeni olarak gordugumuz MURAT'in tavsiyesini dinlemenizde fayda var!
Biz yaptık marş motoru, kumandanında 3 ncü kanalıyla çalıştırdık. Size burda bir yorum yapılıyorsa bu sizin iyiliğiniz için, daha önce denemiş, uygulanmış incelenmiş bilgilere ve tecrübelere dayanarak bu yorumlar yapılır.
Madem çok merak ediyorsun sana kısaca anlatayım ama resim isteme çünkü elimde hiç resmi yok o lanet şeyin.
pull startın plastik kapağını ve mekanizmasını söküp yerine aluminyum levhadan bir düzenek yaptırdık. Frezede işlenerek hassas bir biçimde rulman delikleri v.s. açıldı. Yaptırmış olduğumuz iki levhanın arasına derlinden yaptırdığımız redüksiyon dişlilerini taktık. Pinion dişlisinin bağlı olduğu 540 sizedan daha büyük 9,6 V la çalışan motoruda en uygun yer olan eksoz tarafına aracın motorunun arkasına denk gelicek şekilde yerleştirdik. Neden 9,6 V dersen 7,2 ile çalışan elektrik motoru pistonu çeviremiyor. 9,6 ile çalıştırdığımız ise çeviriyor ancak belli ani ve torklu değil boşa devir atıyor. Ancak motor sıcakken uygun sıkıştırma oranı yakalandığında çalışıyordu.
Bu sistemi nasıl mı çalıştırdık ?
Araca 9,6 V luk 3000 mah lık ayrı bir battery pac konuldu. Motorun çalışmasını sağlayıp aynı zamanda da stop ettirebilmek için ayrı bir servo daha takıldı. Sonra bu serevo için ön tarafta uygun bir yere servo plate hazırlandı. servonun bir tarafa olan hareketi elektrik motorunu devreye sokan platine diğer tarafa olan hareketide aracın motorunu stop ettirmeye yarayan kırmızı düğmeye ilişkilendirildi.
Sonuç
Sistemin performansı %50 başarılı
bir dünya ekstra ağırlık
bizdeki araçlar o zaman baja 1000 di off road için böyle saçma bir şeyi yapmak başan hataydı, çünkü devamlı vibrasyon ve titreşimden dolayı orası burası gevşeyip durdu (locktite kullandığımız halde) daha sonra çözüm üretebilecek ve motorun ve taktığımız diğer ekstra parçaları destekleyecek başka ekstra parçalar yaptık ve taktık. Sonunda gördük ki aracın üstünde bir sürü saçma sapan şey ve ne için ?
sadece aracı kumandadan çalıştırabilmek için maliyet performans ve alınan fayda ilişkisine baktığımızda çok gereksiz olduğunu yaklaşık 300 - 350 ytl karşılığında öğrendik.
Düzgün ayarlanmış bir motor emdirme için 1 nci çekiş klapeyi açıkan sonrada 2 nci bilemedin 3 ncü çekişte çalışır. 3 ncü çekişte çalışmayan bir motoru 50 kere de çeksen çalışmaz yada zorla çalışır. Çalıştırmaya çalışmaktansa 3 ncü çekişte çalışmayan motorun bakılması gerekn detaylarına bakarak sorunun çözülmesi gerekir yani mevcut sistem üzerindeki hataları arayarak.
Toprağımın dediklerine katılıyor böyle bir işe de bulaşmamanı tavsiye ediyorum. Ha yok ben yaparım dersende o senin bileceğin iş kolay gelsin
Selamlar
Bu arada yazmayı unutmuşum, orjinal pull startın volanı çeviren ve motor çalıştıktan sonrada geri çekilen yaylı mekanizmayı da volanın karşılığı olan spur dişlisine adape etmiştik. soğukken çalışsın diye marşa 10 sn basınca o da yamulup eriyor bilgine
ardaertugrul
06-05-2009, 13:01
Hot rod ,
Teşekkür ederim bilgilendirdiğin için sana gerçekten açıklayıcı olmuş
Hasan34 ,
Siz sanırım okuduğunuzu algılayamıyosunuz ben sert bir ifade kullanmadım bilakis tamamen kibar bi şekilde tavsiye değil yardım istediğimi belirttim.Tabiki de dediklerinizi dikkate alarak uygulamayı yapmıcam fakat bana direk kimse böyle birşey yapmamıştır !! epye çevirin o zaman !! tarzından konuşulup ünlem işaretleriyle vurgu belirtildiği için o şekilde kibarca belirttim böyle bi cevap istemediğimi.
Her neyse belki o arkadaş da o anlamda kullanmamıştır problem değil.
Cevap verip yardımcı olan arkadaşlara çok teşekkür ediyorum boyumun ölçüsünü aldım :D Zaten 350 lira vericeksek eğer elle çalıştırırım elim ağrısın cebim ağrımasın en azından :D
ardaertugrul
06-05-2009, 13:03
Ha birde msentürk size karşı kaba bi davranış içinde bulunmak istemedim kusura bakmayın eğer yanlış anlaşıldıysam:(
dejavu77
06-05-2009, 15:58
Ha birde msentürk size karşı kaba bi davranış içinde bulunmak istemedim kusura bakmayın eğer yanlış anlaşıldıysam:(
Sevgili kardeşim 1/5 kılasmanına ilk geçtiğim yıllarda önceki araçlarımdan biri olan Traxssas marka aracımdan esinlenerek bahsettiğin konuyu bende araştırmıştım iş hesap kitap ve maliyete döktükten sonra faydasını görmediğimden uygulamaya koymamıştım
Hayat tecrübe ile sabittir:D
Not. Eminim "msentürk Murat abi" seni yanlış anlamamıştır.
"Olgunluk abiliğin vasfında mevcuttur";)
ardaertugrul
06-05-2009, 16:03
İnşallah öyledir benim amacım zaten tartışma yaratmak değildi.Traxxasdaki uygulama ez start olayı onumu diyorsun acaba yoksa başka bişeymi.Neyse ya dediğim gibi yapıcağım olay cebimi yakacağına çekerim ipi elimi yakarım :D Zaten cebim artık yorgunluktan çekilmiyor bile :(
dejavu77
06-05-2009, 17:11
evet tamamen Traxxasdaki uygulamayı kastettim
vBulletin v4.1.7, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.