Orijinalini görmek için tıklayınız : e-sky 6 channel 0406 kumanda
anlayamıyorum bir türlü arkadaşlar,
saatlerdir uğrasıyorum, bırakın heli ile denemeyi henüz ben simulasyonu beceremedim yawww...
en sonunda bir işkembe salonuna gidip kafayı yicem :)
şaka bir yana.. g4 kurdum.
ilk sorunum windows xp home 64 bit te. kurulumda sorun yaşamadım.
çalışıyor fakat kumandada mı bir sorun var anlayamadım gitti...
acemilik işte fazla sorum olacak sanırım.. :) gönül verdik artık vazgeçmek yok...SABIR...
1) bir türlü windowsa tam kalibre edemedim heralde.. yada oldugunu nasıl anlarım...
2) kumanda ın sagında bulunan ondeki ve TRN yazan metal cubuk ne işe yarıyor..
o digeri (IDLE UP ) KOLU GİBİ sabit kalmıyor. kendime cekince tekrar geri gidiyor. normal midir..
3) neden g4 içerisinde kollar ters hareket ediyor..
4) kumanda üzerinde PPM yazan kısımdaki servo reverser kısmındaki ayarlar nasıl olmalı...
5) g4 ü acınca heli çalışıyor ama havalanmadan( kumanda edemedigimden olsa gerek) duruyor. tekrar nasıl calısacak...
gerçekten boşa uğraşıyormuşum duygusu sinir bozucu.. bir seyler yolunda gitse hevesim artacak ama... :(
kendime gülüyorum.. daha simulasyonu beceremedim..
biliyorum, okudum sim kumandası alın diyorsunuz ama bu aşamada masraf yapmamam lazım.. daha yeni yaptım da :)
elimdeki kumandayı tanıtmak zorundayım ben bunu yapabilmeliyim.. bilgisayarı ben kontrol etmeliyim .. inatçılık ruhumda var maalesef başaramamak olmamalı hayatımda.. beni anladınız ...
tüm okuduklarıma ragmen olmaması neden dedirtiyor offff..
windows ta sorun yok... onada baktım...sizcee ???
ADN Trex700
06-05-2009, 18:19
G4.5 profesyonel bir simulasyondur.Kumanda kablonuz kumandanız için uymlumu bunu sorguladınızmı ilk önce?Kumandanız kaç kanal?Bağzen kablo kumandanın arka kısmına tam oturmuyor onu elinizle sıkıca bastırıp kalibrasyona bakın.proğramı çalıştırmayı biliyormusunuz?Çalıştıktan sonra kumanda seçimi için tek yer var zaten onu seçiyormusunuz?
ilginiz için teşekkür ederim,
evet konu baslıgında 6 kanal yazmıştım :)
yazdıklarınızın hepsine dikkat etmiştim ve tekrar baktım denedim..
kablo kendi orijinal kablosu..programı çalıştırdım ve ok işaretini de işaterledim.
yardımcı olmak isteyen arkadaslarımdan ricam,
sorularım daki
1)
2)
3)
4)
5)
gibi kısacık cevaplar ile cevap alırsam memnum olurum.
siz sorularıma soru ile cevap vermişsiniz.. dolayısı ile sorularım geçerliliğini korumakta.. :)
saygılarımla...
ADN Trex700
06-05-2009, 18:58
emu33 ile açıcaksınız proğramı.emu 33 kumanda panelinde x1,y1,x2,y2 değerlerini kurulum bilgisinde verilen değerler olarak girin.Bu kurulum bilgisi (word de yazılmıştır)vardır umarım.Yoksa size verebilirim.launch game demeden önce ordaki kutucuklar boş olmalı.proğramı açtığınızda üstte controller seçeneğinden 1.interlink G2 yi seçiceksiniz.Sonra channel mapping den kumandanızın asıl ayarlarını yapıcaksınız.işte sizin gaz kolu aileron,elevator vs.servolarınızı burda terse çevirebileceksiniz gereğine göre tabii.Sorularınıza gelince e sky kumandam hiç olmadı THN kolu throttle cut veya throttle hold (gazı kapama-kesme)olmalı.onlar simulasyonda zaten etkisiz kalır klevyede K tuşu o görevi yapıyo.Sabit kalmıyosa düğme o gazı kapama yani Throttle cut düğmesidir.Sizi ilgilendirecek düğmeler değil.Kumandanızın üstünden eğer servo reverse düğmelerinizde varsa ordanda reverse leri yapabilirisniz.Elimden geldiğince yardımcı olmaya çalıştım inşallah halledebilirsiniz Bu proğram mükemmel eğitim için :)
ADN Trex700
06-05-2009, 19:03
Yada o kol TRN (trainer) yani eğitim kablosu bağlandığında kullanılan koldur.Simulasyonda bunlara ihtiyacınız olmayacak zaten.
yellowaircraf
06-05-2009, 19:04
Sayın uçarı
www.bodrumrc.com/sim adresine bır bakın derim...
hepinizin,
cevaplarınıza cok teşekkür ederim..
3 gündür gözlerim pörtledi .. :)
hemen her yazıyı kitapcıklar heline getirip tuvalette bile okur oldum :9 boşa vakit geçmesin :)
sayenizde olacaktır.. ama neden illlede her başlangıçta sorunlarla savaçmak gerekiyor ki.. nasıl olsa olacak...
olmalı.. linke bakıyorum şimdi. :)
emu33 ile açıcaksınız proğramı.emu 33 kumanda panelinde x1,y1,x2,y2 değerlerini kurulum bilgisinde verilen değerler olarak girin.Bu kurulum bilgisi (word de yazılmıştır)vardır umarım.Yoksa size verebilirim.
maalesef kurulum bilgisi degerleri bende yok... yada bulamadım... gerçekten memnun olurum.. :)
ADN Trex700
06-05-2009, 19:42
mail adresinizi verin atıym bu işi çözün.
arkadaşlar,
belki daha kolay anlaşılır diye uçak ile deneme yaptım..
kumandada sol kol da sorun yok.. ileri hız geri duruyor.
fakat sag kolda,
sola çekince uçak havalanıyor,
saga cekince kuyruk kalkıyor,
ileride sağa dönüyor,
geride sola dönüyor..
her türlü denemeyi yaptım.reverse filan ne varsa.. belki kumandada ki servo reverser ayarları ile ilgilimi acaba.
o ayarlar bu denememde,
ail altta, ele. üstte, thr altta, rud üstte
acaba kumandamı bozuk......
pis pis düşünmeye başladım,... sabır iyi bişeymi diyee yaaaaffff....
yellowaircraf
06-05-2009, 21:55
emu dosyasindaki ayarlarla oynayin
emu dosyasindaki ayarlarla oynayin
:)
oynamak derken rakamları kaç olarak değiştirmem lazım. hemen hepsinde bir çok olasılık denedim.
g4 aç kapa artema oldu :)
zaten asıl değişmesi gereken koordinat eksenleri değilmi.. yani 3d olayı..
x-y-z
başka hangileri değişmeli ki hepsimi..
mesela neden kandisine hesaplattığımda yukarıdan aşagıya 0-4-16-8 veriyor.
bu rakamları defalarca değiştirip denedim.
ama ne anlama geliyor sizce. mesela 16 neyi ifade ediyor bunu bilsem belki daha kolay bulurum...
birde asıl konu kumanda üzerinde ki servo reverser ayarları hepsi NOR de dursa olurmu...(heralde normal anlamında)
bunu nereden bileceğim yada bileceğiz..
ve bu ayarlar heli dede aynımı olacaklar...
pil altında ki swiçler of konumundalar..
yellowaircraf
06-05-2009, 22:18
www.bodrumrc.com/sim sayfasinda ortalara dogru emu degerleri ve hangi degerin neleri gosterdigi yaziyor... (x1=aileron vs. gibi).. Onlari bir deneyin
ohhh..
çeşit çeşit kanatlı pervanelileri uçurdum gayet güzel. kalkışlar inişler yapabildim..
en azından motoru durmuyor..
ama heli böyle değil..
nasıl havalanacak. kısa bir süre sonra duruyor.. nasıl tekrar çalışacak.. yani helikopterin motorunu simulasyonda çalıştıracak komut nedir..
bir havalansam alıştırmaya başlayacagım.. henüz heli için kumanda ayarlarım düzgünmü onu bile anlamıyorum..
g4 açıyorum çalışır durumda oluyor.. kumanda ile paller kımıldıyor peki nasıl ucuracagız bunu....help dosyasındada bulamadım zaten ing yok... bir havalansm paydos edeceğim ama...
yellowaircraf
06-05-2009, 23:50
Z, X, Ctrl Z ve Ctrl X kombinasyonlarini deneyin
klavyeden hiç bir tuş işe yaramıyor..
menulerde dahil.
sadece paller kımıldıyor. kollar ile..
aslında gaz verince dönmeye başlaması gerekmiyormu. bu durum simulasyonlardada böyle değilmidir..
lütfen kusuruma bakmayın cok bunalttım sanırım ama olmadan uyuyamam gibi hissediyorum :)
yellowaircraf
07-05-2009, 00:11
Gaz verince pallerin donmesi gerek normalde... Kumandanizdan hic bahsetmemissiniz. Markasi modeli nedir?
heli beraber gelen kumanda ile yapmak için savaş verdim. uçak başarı ile ucuyor,
o aşamayı kattettim.
kesin heli de olacak..
heli e-sky honey bee cp2 kumanda aslında yazılı ama dikkat etmemişsiniz :) konu başlıgım..
e-sky 6 kanallı transmitter 0406 PPM
yellowaircraf
07-05-2009, 00:41
Pardon basliga dikkat etmemisim... Kumandanin pil yuvasini acip pilleri cikartin. Pil yuvasinda bir takim delikler olmasi gerek o deliklerin icinde de bir takim dugmeler var. Onlarin kombinasyonlarini denemek gerek. Orjinal yerlerini unutmayin. Helikopterinizi ucurmak icin orjinal yerlernie getirmeniz gerekli dugmeleri...
Forumda bir yerlerde dugmelerin ne ise yradigi ve sim icin olan konumlari var. Bir arastirmak gerek.
buldum onları, zaten ona görede ayarladım.
1 ve 2 yazan 2 küçük swicht var..
ikisinide off konumuna aldım. öyle okudum diye..
ama değişiklikler deniyeyim.
zaten 4 kombinasyon var. hepsi hepsi.. :)
yellowaircraf
07-05-2009, 00:49
Yanlis hatirlamiyorsan bir adet dugme daha olmasi lazim. soldan ilk pilin geldigi yerde asagiya dogru
hmm bakayım ondan haberim yoktu ..
bu arada denemeler sonuç vermedi..
uçagı bile bozdu yine ikisini off yapınca uçak düzeldi...
digerine bakayım varsa... :)
evet varmış,
ama oda anladıgım kadarı ile helide pallerin yerini değiştirdi. yani mod değişti. sol kollar aynen sağa geçti..
uçaktada aynı sonucu verdi..
ama yine dönmiüyor..
aslında g4 acılınca hep dönüyor ama ben interlink(G2) işaretleyince duruyor.
vardır bir sebebi bulacağım nasıl olsa.
yellowaircraf
07-05-2009, 01:19
CTRL-Z yapip bosluk tusuna bastiniz mi bir kac kere gaz kolu tam yukaridayken?
space tuşu ile denemiştim ama her ikisindede değişen bi şey yok... yani ctrl+z ile aynı.
heli azcık kıpırdıyor oda başa döndügü için kıpırdama gibi algılanıyor. çünkü uçakta sorun yok direk space tuşu başa döndürüyor..
helide farklı olan ne acaba...
zor oldugu kesin de acemiyken bile uçagı rahatca uçurabiliyorum..
neden çalışmıyor neden neden...
uçarı bu mesajı bir uygula
http://www.hobbyrc.com/forum/showpost.php?p=385141&postcount=128
denedim,
ama sol kol bozuldu öle sağa çekti kaldı.. bende 20 degeri yerinde 16 var iken
daha iyiydi. en azından ekrandaki kumandadaki kollar bendeki ile aynı haereket ediyordu. şimdi bozuldu. reset yaptım tümden gitti artık yarın sil baştan.. ugrasacagım ama ancak akşama. 2 toplantım var..
sizlere bu günlük bol teşekkürlerimi sunuyorum.
ciddi dostlarsınız ve ciddi zaman ayırıyorsunuz varolun sağolun.
sayenizde ögrenecegim..
kim biir belki bir gün berabae bile uçururuz.. belli olamz..
ama vaz geçmem.. iyi geceler..
BAŞARDIM,
GÜZEL GÜZEL ŞİMDİLİK ÇİFT PALLI HELİ İLE GEZİNDİM.
simulasyon ile ilk denenem kaydettim. ekleyeceğim..
ama dosya uzantısı .recording ilk kez duydum bu uzantıyı..
bunu avi vmw mpeg gibi dönüştürmek yada oynatıcısı varmı...yada g4 kaydederken başaka formatta kaydedebiliyormu? gerçi bende bakmadım ama....
çalışmış olması sevindirici. sorunu nasıl hallettin. bizimle paylaşırsan tecrübe olsun herkes için.
kayıt için ;
http://www.hobbyrc.com/forum/showthread.php?p=323615
BAŞARDIM,
GÜZEL GÜZEL ŞİMDİLİK ÇİFT PALLI HELİ İLE GEZİNDİM.
simulasyon ile ilk denenem kaydettim. ekleyeceğim..
ama dosya uzantısı .recording ilk kez duydum bu uzantıyı..
bunu avi vmw mpeg gibi dönüştürmek yada oynatıcısı varmı...yada g4 kaydederken başaka formatta kaydedebiliyormu? gerçi bende bakmadım ama....
arkadaşlar bende THK undaki 6 kanallı sim kumandası var. aero fly programı ile sorunsuz uçak uçuruyorum ayarları iyi. Fakar heli uçurmak isteyince heli hiç kığırdamıyor bunnu nedeni nedir?
tabi anlatırım fakat aksam ancak su anda hiç vaktim yok ölesine bakmıştım foruma. herkese iyi günler..
dracula aynı sorunu yasıyordum ortalama 12 saatlik bir cabadan sonra hallettim.
anlatırım belki sizdede işe yarar. ama dedigim gibi aksam..
fazla vaktim olmamakla beraber dün gece ve az önce ayar için jpeg eklemeyi denedim ama beceremedim komik dimi..:)
speedyshare e eklemek istedim fakat gelen linklerden hangisini nereye eklemem lazım...
bildigim yöntem işe yaramadı. youtuba da ilk denememin videosunu koyamadım durmadan errer veriyor..
bu heli işişnde aksiliksiz bir şey olamayacagını, ama sonunda da olabildigini anladım artık.. :)
http://www.speedyshare.com/366929393.html
bu link teki ayarlar benim kumandada işe yaradı.
<enable <hotkey joystick emulation tuşu basılı olmaz ise heli hiç kımıldasmıyor yani kumandayı devreye sokunca duruyordu.
bunu aktifleştirdim. ve max degerleride 9000 yapınca çalıştı..
buda çift pal ile ilk denemem... :)
http://www.speedyshare.com/928644307.html
yanlız tek palli modeller bundan cok daha zor tabii.. :)
uçarı sağolasın bakayım çekip deneyeyim ayarları inşallah düzelir :) ama ben "aero fly delux" programını kullanıyorum :)
e-sky 6 channel 0406 kumandamın sağ alt kenarında CHARGE yazıyor. bu girişe bir
şarj aleti bağlarsak içindeki NİMH piller şarj olurmu??
evet ise kaç voltluk ve wat ta şarj aleti kullanmak gerekiyor..
Arkadaşlar bu kadar zor bir soru mu sordum,
amacım 8 pili aynı anda şarj edebilmek aslında...
yellowaircraf
15-05-2009, 15:31
12 volt 5A lik bir sarj cihazi isinizi gorur. Ama dikkat edin kumandadaki girisin kutuplari terstir. Ona gore sarj cihazi almaniz gerekir.
yine başka bir negatif durum ise ;
şarj olan pillerde ısı biraz fazla oluyor. pil kapağında yamulmalar, eğriler olabiliyor. pil kapağı yerine oturmaz oluyor daha sonra.
en güzel 8 li bir yuva alıp, pileri kumanda dışında şarj etmek.
yine başka bir negatif durum ise ;
şarj olan pillerde ısı biraz fazla oluyor. pil kapağında yamulmalar, eğriler olabiliyor. pil kapağı yerine oturmaz oluyor daha sonra.
en güzel 8 li bir yuva alıp, pileri kumanda dışında şarj etmek.
E-sky kumandaların pil kapağı normalde de yerine oturmuyor ki zaten. :)
teşekkürler arkadaşlar,
elimde 10 luk bile yuva var aslında ama direk şarj aletinden yuvaya bağlantı oluyor mu ki..
arada her hangi bir devre filan olması gerekmiyormu ??
yani 12 V 5A lik bir şarj aletini direk pillere bağlayabiliyormuyuz..?? kafam karıştı şimdi..
şu şarj meselesini çözmek lazım.. su ana kadar 30 tane kadar duracell harcadım... yedek parça alınır bu kadar para ile.. :)
evet kapak konusunda haklısınız elimde iken defalarca düşüyor.. oturmuyor yerine tam olarak.. :)
vBulletin v4.1.7, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.