Orijinalini görmek için tıklayınız : Bir simulator videosu
Selam,
Yaklasik 4-5 gun once kayit ettigim bir sim. videosunu sagolsun Hakan abi (Clio172) vimeo'ya upload etmis. Foruma koymazsam beni 710mm karbon pal ile dovecegini belirtti o yuzden bende koyayim dedim :) .
4710646
http://www.vimeo.com/4710646
Model Raptor 90 SE. Elektronik ayarini kendime gore yaptim. Paller radix :P .
mehmet1846
19-05-2009, 12:05
Sarper büyüksün...
Sevgiler
Mehmet ARCASOY
Sarper helal :). Benim daha taklayla, roll'a işim bitmedi, bitmeyecek gibi :P
Süper Sarper diyorum başka bişey demiyorum :)
ata 1337
19-05-2009, 12:38
Eline sağlık müthiş güzel olmuş. Sarpzabo Kardeş:)
SwTaArRs
19-05-2009, 12:48
hakan bey tehdidinde haklıymış :)
gerçekten çok güzel bir uçuş, tebrik ediyorum.
ben videoyu nerden hatırlıyorum acaba :P
sarper güzel uçuş tebrikler. orhanlı çok şenlenecek bu yaz. artık bir sürü idle up uçan helici var. keyifli olacak cidden.
allah allah ben de hatırlıyorum bu videoyu ama nerden? :D
Şaka bi yana Sarper, süper gidiyosun, tebrikler, eline sağlık.
bu arada video'yu paylaşman da iyi oldu, ortalık şenlendi, gözümüz gönlümüz açıldı :)
Bu yaz Szabo, Kammerer halt etsin Sarper'in yanında :D
Gelecek yaz da Lukas Riva halt eder :)
Forever79
19-05-2009, 16:21
Harika uçuş Sarper.
Bide kumanda görüntüsünü koysaydın kenara tadından yenmezdi :)
ADN Trex700
19-05-2009, 18:37
Sarper güzel bi uçuş simulasyonu izledik ama model biraz yavaş hareket ediyor bence biraz hızlandırsan daha gerçekçi olucak ve hareketlerde o kadar zor tabiki :) Bugün bile Orhanlıdaydık heliler değil biz uçtuk o kadar poyraz vardıki :) Oğuzhan,Burak,ben çok az uçtuk yinede tırmalamaya devam :)
Arkadaslar guzel yorumlariniz icin tesekkur ederim. Begenmenize cok sevindim.
Ben ucustan sonra kaydi izlerken su hatalarimi goruyorum :
Invert forward ve normal backwards ucus sirasinda irtifa kazanip kaybediyorum. Dogal, en hakim olmadigim 2 ucus bunlar su an icin. Daha fazla pratik ile daha guzel olacaktir.
Ucusun bir yerinde ucus alani disina cikip helikopteri arkama geciriyorum, bunu yapmamam lazim. Dikkat Sarper dikkat.
Manevralarin gecisleri bazen yumusak olmuyor. Bunun baslica nedeni kafamda belli bir pattern belirleyip ucmamam sanirim. Eger ucustan once net bir "harita" cikartip ondan sonra bu ucusa calisirsam daha guzel gorunen bir ucus cikartabilirim. Simdilik hersey dogaclama cikiyor.
Burun yukari tic-toclar normalde model pilota tam yan bakacak sekilde yapilir, gercek hayatta sorun yasamiyorum ancak simulatorde derinlik bu tip bir durumda kayboluyor. Daha alismam gereklidir belki bilemiyorum. Rudder komutlarini anlamiyorum simulatorde kuyruk hep asagidaymis gibi geliyor oyle olmasa bile. Bu yuzden biraz capraz yapiyorum.
Kendi modelim ile bu kadar yere yakin bu manevralari yapmiyorum tabii ki, yukarisi iyidir :D . KaanX ata sozu ile, 3 hata yukarida ucuyorum her zaman :) .
Sizlerinde gozunuze carpan benim gozumden kacan detaylari seve seve duymak isterim. Eger feedback olmaz ise gelisimde olamaz.
Mehmet abi tesekkurler, begendiyseniz ne mutlu bana.
Clio172, bu yaz yakitli helikopteri denedikten sonra Kasama 90 aliyorsun roll ve flipte sorun kalmiyor dert degil :) .
Sin, Ata 1337, SwTaArS sagolun. Orhanli'da gorusmek dilegi ile,
KaanX, oralara daha "biraz" var. Simdilik tek rakibim Justin Chi :P .
Gunesh, Totto, sizinle birebir paylastik zaten, Allah helilerinize zeval vermesin :D .
Forever79, tesekkur ederim, sikayet dilekcelerini Clio172'ye yolluyoruz. Videoyu o upload etti. Zaten bendeki Raptor kanopiside farkli :P .
Diyecegim odur ki, Turkiye'de cok guzel ucan pilotlar cikiyor son donemde gordugum kadari ile. Insallah bende o taraflara yetisebilirim. Bu ulkede de guzel toplantilar, etkinlikler ve yarismalarin tadi cok guzel olacak diye umitliyim.
Model yavas hareket etmiyor aslinda, ben yavas ve yumusak ucmaya calisiyorum. Ucus temposunu biraz daha hizlandirmaya calisirim ancak kumandaya daha hakim olmam lazim bunun icin. Daha hizli yapmaya baslayinca estetik kayboluyor karman corman birseyler ortaya cikiyor. Estetigi bozmadan elimden gelen en hizli ucusu yapmaya calisiyorum.
Bu videoda sim ayarlari:
Diff: Advanced.
Turbulance ve mini turbulance acik.
Wind 1 mph .
Orhanli size emanet Adnan abi. Aman iyi bakin, kacmasin bir yerlere :) .
Ben ucagimin insaatina geri doneyim :) .
Harika uçuş Sarper.
Bide kumanda görüntüsünü koysaydın kenara tadından yenmezdi :)
Onu kendime sakladım Oğuzhan, gizli bilgidir, :D:D:D
ADN Trex700
19-05-2009, 21:03
Sarper yaz geldi gel artıkta Polenezköy,Cumhuriyetköy taraflarına toplanıp heliciler olarak gidelim sucuk ekmek,mangal aynı zamanda uçuşlar çok keyifli olur :)
sarper
harika uçuş olmuş
hobby de verdiğin bilgiler ve tanıştırdığın kişilerle biraz olsun bişeyler öğrendim
şimdi bu hareketleri görmek dahada moral oluyor
umarım canlı uçuşlarını en kısa sürede seyredeceğim
harıka bayıldım keske gercektede böyle ucabilsemm
çok güzel bir uçuş olmuş, eline sağlık...
thesinner
04-01-2010, 00:54
Harikulade. Ellerine sağlık.
bende yeni gördüm bu konuyu. sarper abi muhteşemsin ellerine sağlık:)
vBulletin v4.1.7, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.