PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Eger trainer yapmak isteseydiniz!!!

crosshoper
20-05-2009, 12:03
Ben suan 2.sınıf ucak muh. iyim Suan malzemeleri tamamlayıp rc ucak yapmayı dusunuyorum. Elimde suan wingdragon var ilk yadigarım. =) Bana guzel bir ucak modeli soylermisiniz. İstiyorumki catia da cizeyim daha sonra ruzgar analizinide yapayım gerekli malzemeleride temin edip herseyi yazıp cizip dokerek olusturmaya calısacagım. Bu konuda sizinde fikrinizi almak istedim. Kanatları köpük kesimi yapmayı planlıyorum.;)

crosshoper
25-05-2009, 20:04
yardımcı olacak bi kisi olmazmı bu kdrmı yardımsever insanlarız..

RealPower
25-05-2009, 20:18
uçak mühendisliğinin yada herhangi bir havacılık teknik mesleğinin temel aerodynamic dışında bu hobiyle alakası yok catia falan uğraşmanızada gerek yok işin zevkini çıkarmaya bakın denenmiş bir modeli yapın uçurun bahsettiğiniz işler öğrenci işi değil.Zaman para ve beceri istiyen işler bunları kazanana kadar şimdilik denenmiş modelleri uçurup pilotajınızı geliştirin ;)

clyz.wr
25-05-2009, 21:18
Herkez her yapılanın peşinden giderse yenilerini kim yapacak?

Ayrıca unutmayalımki tüm dünyada modelciler bir model yaptıklarında catia,autocad,solid gibi programlar kullanırlar buda ne kadar gerekli olduğunu göstermekte.

Arkadaşa önerim ise yapacağınız modeli bizden istemeniz çok yanlış zaten konunun başlığında trainer demişsiniz sizin yapabileceğiniz modeli biz buradan tahmin edemeyiz google görseller bölümünü kullanarak trainer tip modellere bakabilir gözünüze kestirdiğiniz uçak hakkında araştırma yapabilirsiniz. Böylece projenize startı vermiş olursunuz.
O model hakkında teknik verilere ulaşın ve birçok yönden resimlerini yazdırın. 3view adı altında birçok uçağın 3 yönden çizim görüntüleri var bu çok işinize yarayacaktır.
Daha sonrası sizin bilginize ve el becerinize kalmıştır.

İyi Çalışmalar

RealPower
25-05-2009, 21:24
Herkez her yapılanın peşinden giderse yenilerini kim yapacak?

Mustafa bey zaten bende üretken olma yenilerini yapma taraftarıyım ancak arkadaş öğrenci zaten az zamanı oluyordur para deseniz öğrenci için başlı başına bir problem bence bu tür projelere mezun olup çalışmaya başlıyınca atılmalı sarf edilen süredede pilotajını geliştirmeli...

Ayrıca unutmayalımki tüm dünyada modelciler bir model yaptıklarında catia,autocad,solid gibi programlar kullanırlar buda ne kadar gerekli olduğunu göstermekte.

Gereksiz değil tabikide ancak bahsettiğim süre içerisinde bunlarla uğraşması kişisel olarak gelişmesinden başka yarar sağlamaz zaten okuduğu bölümce solid ve autocadi biliyordur yada öğrenecektir....

clyz.wr
25-05-2009, 21:39
Böyle bir talebi olduğuna göre zamanıda vardır diye düşünüyorum. Bu hobinin zaman istediğini elbetteki düşünmüştür.

atambay
25-05-2009, 23:52
En güzel trainerlerden biri Hobbico Nextstar'dır. Carl Goldberg Eagle2 de oldukça iyidir. Ama bunlar zaten test edilmiş güzel modeller. Rüzgar tüneline sokmak test etmek gereksiz. Bunun yerine bir trainerde olması gereken özellikleri öğrenip sıfırdan bir tasarım yapıp onu test etmek mantıklı olur. Test sonuçlarına göre yapılacak değişiklikler sonrası uçuş videsunu forumda yayınlayınca iş biter.
Bu seçenek için gerekli bilgiler:
http://adamone.rchomepage.com/design.htm

tutku16
26-05-2009, 00:34
Ben 7-8 ay önce phoenix marka trainer aldım.Yakıtlı yapacaksanız yapmak yerine almanızı tavsiye ederim.Çok memnunum.Hem akrobasiyede yatkın bir trainer diğerlerine göre.Yani ideal.Bu alttaki benim uçağım;
http://www.gokmenmodelucak.com/balikesirmodel/16mayis2009b/slides/IMG_4959.html
http://www.gokmenmodelucak.com/balikesirmodel/16mayis2009b/slides/IMG_4912.html
http://www.gokmenmodelucak.com/balikesirmodel/29mart2009b/slides/IMG_4162.html
http://www.gokmenmodelucak.com/balikesirmodel/16mayis2009b/slides/IMG_4876.html

iron_eagle
26-05-2009, 00:57
İki mühendislik öğrencisi aynı dili konuşalım.
Abilerimin söylediği gibi, hazır modelleri taklit etmek yerine, hazır trainerlerin ortak özelliklerini inceleyerek trainerinizde olması gereken özellikleri belirleyin. Ben birkaç örnek vereyim; uzun kanat, uzun kuyruk, üstten kanat, ortadan kuyruk.
Catiada çizim yapmak, Catia kullanımınızı geliştirmek açısından iyi, ancak eğer ki balsa kit haline getirmek niyetiniz yoksa ki çok zorlu, birkaç prototip imal etmeyi gerektirecek bir süreç ve uzuun modelcilik tecrübeleri gerektirecek bir olay olur; sizin bu uçağı elektrikli ve işlemesi kolay olan köpükten yapmanız gerektiğini düşünüyor ve tavsiye ediyorum. Bu durumda da uçağın imali için Catia çizimlerine gerek yok, kendinizi geliştirmek için yaparsanız çok iyi olur o ayrı.
Uçağı köpükten yapmanızın en güzel yanı, "solid" bir gövde üzerinde, hiçbir ekipman için bağlantı parçası, güçlendirme, destek gibi ayrıntı, hesap kitap dahası prototip gerektirecek işlerinin olmaması, ve yanlış yapılan işin, tekrar köpükle yamanarak başa dönülebilmesi. Eğerki ahşaptan yapmaya kalkarsanız, altından kesinlikle kalkamazsınız, zira en iyi ihtimalle 4. prototipte doğru şekilde montajlanabilecek bir kit elde edersiniz, 6. prototipte de başarılı bir uçağınız olur.

Projenizi buraya catia çizimleri de dahil ayrıntılı şekilde koyarsanız, bu forumdaki herkes için yararlı bir kaynak olacağını düşünüyorum. Şimdiden başarılar diler, yılmadan sonuna kadar gidip en kısa sürede, en az masrafla bu işten çıkmanızı temenni ederim.

crosshoper
29-05-2009, 17:01
Gercekten verdiginiz bilgiler icin cok tesekkur ederim. Dediginiz gibi gercek trainer ucaklarını bi arastırayım. Yazın projeye baslamak istiyorum. Suan sadece sanal ortamda tasarım ve gerekli malzemeleri ortadan kaldıracagım. Yapacagım modeli burada paylasırım hatta sizlerinde fikirlerinizi sunmanızı isterim.