PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : ilk türk insansız haber alma rc aracı BAYRAKTAR

oguz9119
25-05-2009, 19:17
arkdaşlar belki bu konu daha önceden verilmiştir belki hatırlarsınız birkaç öncesine kadar sitemizde yapımızı gizli sürdürülen bir insansız araçla ilgili yardım isteyen bir ardaşımız vardı. az önce haberlerde türk yapımı ilk insansız hava aracını tanıttı ve aklıma sitemizdeki konu geldi.

bana bu tvdeki proje bize bahsedilen araç gibi geldi...

ülkemiz yavaş yavaş gelişiyor. bunun gibi projeler insansız haber alma aracının aslında çok uygun fiyatlara yapılacağını gösteriyor.
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/tr/thumb/3/33/Bayraktar_B_during_TakeOff.JPG/300px-Bayraktar_B_during_TakeOff.JPG

emoxy
25-05-2009, 19:39
dostum konuyu açman çok güzel olmuş bende haberlerde izledim ve çok gurur duydum.israilden alıcak olan heronlar o kdar pahalıydıki arkadaş sohbetlerinde bu heronlara bu para verilirmi bunu yapanların türkiyede hiçbir teknolojik aleti olmadan ne uçakarlar yapan insanlardan haberleri yokmu diye hayıflanırdık.heron parasının 4 de 1 i ni tr de thk model ucak üretim tesisine verseler nerdeyse aynı makina yapılabilir.zaten heronların 2 sene önce teslim edilmesi gerekiyordu ama o kadar acizmişiz ki 2 sene geçti daha anlaşma iptal edilmedi bile.zaten şu an tr de 2 tane heron var ve 2 side kırım geçirmiş şu an yatıyor.bu tr deki uçakdan yaklaşık 70 adet şu an da gökyüzünde imiş.1 km yükselebiliyormuş.kendi savaş uçağımız yok ama bari model uçağımız olsun demi.

clyz.wr
26-05-2009, 00:11
O konu ile alakalı birşey olacağını sanmıyorum, bu çalışma Tusaş Havacılık ve Uzay Sanayi A.Ş nin çalışmasıdır.
http://www.tai.com.tr/

Yukarıdaki linkten bilgi alabilirsiniz.

İyi Çalışmalar

srknwrx
26-05-2009, 10:14
ülkemiz yavaş yavaş gelişiyor.

Tarih öğretmenimizin bir sözü vardı.Onada 1961 senesinde üniversitedeki tarih öğretmeni söylemiş"Türkiye ben kendimi bildim bileli gelişmekte olan bir ülke deniyor."tarih hocamız:"Aradan kaç hükümet geçti 21.yy a geldik halen mi bu ülke gelişemedi halen mi gelişmekte olan bir ülkeyiz!!"Öğretmenimi burdan sevgi ile selamlıyorum çok doğru söylemiş halen mi gelişmekte olan ülkeyiz helede yavaş yavaş Azerbeycan bile bize doğalgaz satıyor neyse yaw konuyu sapıttım Türk damarlarım kuvvetlidir:D.

gmork
26-05-2009, 22:03
konuyu siyasalleştirmeden saptırtmamamızda fayda var öyle değilmi arkadaşlar :)

oğuz kusra bakma konunun sapkınlığı için keşke ama keşke baştakiler bu haberleri okusa harekete geçse ne kadar güzel olur ama nerde... :SS paylaşımın için teşekkürler

düzplaka
28-05-2009, 12:54
bence heronları görmemişsiniz.heron sadece bir uçak değil
yapamayız yaptığımızı varsaysak bile en az 50 heron fiyatında bir heron üretebiliriz.
Bir ülke uçak da yapmak zorunda değildir uçak yapamamak geri kalmışlık değil akıllıktır.
yaptığın uçağı alacak müşteri olmassa 20 f16 parasına 1 türk jeti ancak maledenbilirsiniz ki o da tabiki gelişen teknolojiyi yenilemeden sadece aynı bantdan 20-30 yıl üretmek şartıyla
devrim otomobili projesi yürüseydi sanıyormuydunuz ki Chrysler 300C dengi otomobiller mi üretebilecektik şahin300 olurdu ancak.
http://www.car-tr.com/wp/Chrysler/chrysler_300c_srt-8_2004_01_b.jpg
teşekkürler.

fatih1584
28-05-2009, 19:51
bazı arkadaşlar yurtdışına verılen paranın 4 de 1 turklere verılse neredeyse aynısını yaparlar demış.
ekıp kurmak gunlerce arge çalışması yapmak uretıme gecmek.. ve bu kadar masraf uc bes ınsansız hava aracı ıcın.. ınanın deymez. peki ona deymez buna deymez hep hazır kullanmıyormuyuz evet hazır kullanıyoruz cunku kısa vadede bizim olmayan bir parayla bu tip yatırımlar yapamayız..

zigzag
28-05-2009, 23:46
versinler parayı itü (istanbul teknik üniversitesi) yapsın. güneş enerjili araçlarda kazandığı başarıyı bilenleriniz vardır.
bence metrobüsleri de ordan burdan ithal edeceklerine üniversitelerimize imkan sağlasalar daha bile iyisi yapılabilirdi.
gerçi tübitakın bir çalışma yaptığını duydum metrobüslerle alakalı.
üretmek,satın almaktan çok daha pahalıya gelebilir fakat ülkenin bağımlı olmasının bedeli ödenemez!

Nitromaniac
29-05-2009, 01:34
Bu tür konular ilginizi cekiyorsa eger MSI dergisini tavsiye ederim. Fiyati az tuzlu ama...
Savunma sektöründa olan bitenlerden son haber.

my_rc_car_07
29-05-2009, 02:30
Arkadaşlar konu siyasetten başka birşeye yaramamış neden paylaşımı değerlendirmek yerine siyaset yapıyorsunuz anlamadım...

aksugur
29-05-2009, 10:13
Heron gibi bir İHA'yı F-16 ile karşılaştırmak çok doğru değil. Kullanılan sistemler tamamen farklı, F-16 teknolojisinin 50'de biri bile değildir. Zaten TAI 4 yıldır bir HALE İHA üzerinde çalışıyor (işmi TİHA), ümidim yakında tamamlanması.

srknwrx
29-05-2009, 12:20
Doğalgaz satmanın gelişmekle ne alakası var :D Adamlar kendi üretmiyo ki doğalgazı :)

Ayrıca o insansız hava araçlarınıda biz yapmadık, Türkiye sadece borçtan kalkıp borca giriyo...Yani biz her zaman amerikaya israile bağlıyız arkadaş.

Türkiye hiç bişi yapamaz... (üzgünüm) Gelişmeymiş :P
Azerbaycan'a ne kadar gelir sağlıyor biliyormusun:D.Biz Türküz ve biz istersek herşeyi yaparız halkımız isterse herşeyi yaparız milletimizin aklı başına gelip karşı çıksa yönetimde sözü olsa biz herşeyi yaparız dünyadaki diğer ülkelere sadece bizim KADINLARIMIZ yeter arkadaş!!.

Arkadaşlar konu siyasetten başka birşeye yaramamış neden paylaşımı değerlendirmek yerine siyaset yapıyorsunuz anlamadım...

Bu konuyu siyasete ben saptırdım herkesden özür diliyorum ama konu tam siyasete uygun eğer bu ülkenin sorunlarına üzülüyor düşünüyor olsaydın emin ol ki sende bu konuda siyaset yapardın.

düzplaka
29-05-2009, 19:40
Heron gibi bir İHA'yı F-16 ile karşılaştırmak çok doğru değil. Kullanılan sistemler tamamen farklı, F-16 teknolojisinin 50'de biri bile değildir. Zaten TAI 4 yıldır bir HALE İHA üzerinde çalışıyor (işmi TİHA), ümidim yakında tamamlanması.

heronla f16 yı nerede karşılaştırmışlar ben göremedim.