Orijinalini görmek için tıklayınız : Basitçe Motor & Lipo testi
Merhaba,
Forumda çok güzel yapılmış Motor için Çekiş gücü test cihazları (http://www.hobbyrc.com/forum/showthread.php?t=37832) var ancak ben bunlar kadar iyisini yapmaya üşendiğim için aşağıdaki düzeneği oluşturdum. Bu düzenek ile elde edilen veriler sizce gerçekcimidir. Uçaklarım için hesaplamalar yaparken kullanırsam beni yanıltır mı ?
Beni endişelendiren pervanenin itme kuvvetine yerçekimi artı etki verebilir olması. Düşüncelerinizi merak ediyorum.
5080837
Videoyu yeni pencerede aç (http://www.vimeo.com/5080837)
Teşekkürler
Hüseyin bey bir forumda bunun tam tersini görmüştüm. Pervane yere doğru bakıyor ve sahpası terazinin üstünde. Çekiş kuvvetini doğrudan okuyorsunuz. Sizin sistemde havalanma riski var. Bir de kablolar az da olsa değerlerin değişmesine neden olur.
Sizinkinin çok pratik olması kolay uygulanması ise avantaj.
Düzeltme:
Sizinki de yere doğruymuş sonradan farkettim. Motorun ağırlığı değişmediği için bir fark olmaz. Sonuçta altında sadece motor değil bir sürü malzeme de bağlı. Teraziyi sabitleyebilirseniz emniyet açısından daha güzel olurdu.
Atambay abi,
Pervane havayı yukarıya doğru ittiği için havalanma riski yok ! Ayrıca itme kuvveti zemine doğru baskı yaptığı için düzenek yere daha da sağlam tutunuyor. Videodaki zemin çok kaygan olduğu için ilk başta bir miktar dönüyor ancak başka zeminlerde asla dönmüyor.
Balsa tahta plastik levhaya 4 vida ile tuturulmuş durumda motoru da balsaya vidalıyorum. Plastik levha ise 3 tane kıskaç ile tartıya sabitlenmiş durumda.
Bu motor bu ölçüm ile 1200 gramın biraz üzerinde bir itme sağlıyor. Benim merak ettiğim acaba bu gerçek değer midir ?
Haklısın ben de sonra farkettim. Motor iyi birşeye benziyor pervane de çok küçük değil. Tabi bu ölçüm statik şartlar altında havada çok az bir zayıflama olabilir.
mitakondirium
10-06-2009, 21:07
motor ve akipmanın da ağırlığı yok mu bunun ustunde yakın ama net bilgiler alamazısınız die düşünüyorum bu sistemle ...
Dikkat ederseniz darasının alındığını tartının ölçmeye sıfırdan başladığını görebilirsiniz.
RealPower
10-06-2009, 21:19
tebrikler bence sorun olmaz gayet güzel :)
Şu sinbo tartılardan birtane bulamadım ya kendime ona yanıyorum :D
Tunahan bu tartıların 5 kg çeken ve 1g hasas modelleri var çok da ucuz. Yerli sitelerde olması lazım. Mutfak terazisi olarak aratırsan bulursun.
Ben tartıyı Koçtaşdan almıştım yanlış hatırlamıyorsam 19,50 TL olması lazım
RealPower
10-06-2009, 22:29
Teşekkür ederim uygun bir zamanda koçtaş başta olmak üzere bi araştıracağım...
dün sizin simbo tartıları praktikerde gördüm:)
bilginize..
fenercister
11-06-2009, 01:05
huseyın abı kolay gelsın
tebrikler bence sorun olmaz gayet güzel :)
Şu sinbo tartılardan birtane bulamadım ya kendime ona yanıyorum :D
hepsı burada ya bak tunahan bende burdan aldım
http://www.hepsiburada.com/balance-bng-803-dijital-lcd-ekranli-mutfak-tartisi/productDetails.aspx?categoryid=238850&productid=mtbalbng803
2 gram hassasiyet 5 kg kapasite. Fiyat da çok iyi.
fenercister
11-06-2009, 01:19
http://www.hepsiburada.com/balance-bng-803-dijital-lcd-ekranli-mutfak-tartisi/productDetails.aspx?categoryid=238850&productid=mtbalbng803
2 gram hassasiyet 5 kg kapasite. Fiyat da çok iyi.
evet metın hocam bende bundan aldım hatta ben 17 lıraya almıstım ındırıme gırmıs su anda.
selamlar
Siz yazınca hatırladım orada gördüğümü. Dealextreme'den bile ucuz.
fenercister
11-06-2009, 01:35
Siz yazınca hatırladım orada gördüğümü. Dealextreme'den bile ucuz.
dıger markalara ve modellere gore artısı 5kg kapasıte 2gr hassasıyet
uhu por bıle var burda metın hocam :)
Tartı birçok yerde var yerli yapı marketler, online alışveriş siteleri ve daha birçok yerde bulunmakta.
Ayrıca çok pratik olmuş tezgah yapmama gerek kalmadı artık en kısa zamanda deniyeceğim.
cartal bey bu deneyde kullandığınız elektronik donanım hakkında bilgi verebilirmisiniz. motor esc vs vs
Videonun başlangıçında hepsi yazıyor, vimeodaki sayfada da hepsi yazıyor.
Ama ben bir daha yazayım,
Motor: Himodel 1100KV 3-4S Outrunner Brushless Motors A2217/8
Pil : ZIPPY Flightmax 2200mAh 3S1P 20C
ESC : TURNIGY Plush 40amp Speed Controll
Pervane : 10x5 EP Propeller
Ben de bu test düzeneğinden yapayım da motor çekişini ölçmeye bakkala gideyim... Elind esağlık Hüseyin Abi,
Tunahan abi,bir zamanlar ben de çok aramıştım.İş işten geçtikten sonra "Karaköy yeraltı geçidi" nde gördüm.Sanırım orada bulursun.
vBulletin v4.1.7, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.