PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : İtmeli uçakta tepki dönüşü problemi

Joker73
11-06-2009, 10:42
Herkese merhabalar.
Geçen ay aldığım WD Sportster kırım geçirmekten sıkıldı diye deprondan X-41 model uçak yaptım ancak testler esnasında bir problem ortaya çıktı.

Uçak yerde koşarken sola yatıyor ve kanadı sürtüyordu.İniş takımlarından olabileceğini düşünüp elden fırlatmaya karar verdim.Fırlatmadan sonra uçak hız kestiğinde sola yatarak düştü.Hoover pozisyonunda tam gaz tutarak yaptığım testte de devamlı sola tur attığını farkettim.
:eek: Sebebi motorun pervaneyi döndürürken uçağa verdiği tepki. :eek:

http://i13.tinypic.com/71dl3xk.jpg

:hımm:Bunu düzeltme amacıyla pervaneden daha geriye küçük bir sabit kanatçık koymayı düşünüyorum.:hımm:

Bu konuda bana yardımcı olabilirseniz sevinirim.

iron_eagle
11-06-2009, 10:59
1-motora (uçağa arkadan bakıldığında) sağa aşağı açı verin. Çok değil, birkaç milimetre.
2- daha küçük çaplı daha yüksek hatveli bir pervane bağlayın
3- Uçağın dengesini kontrol edin.
Tork etkisi uçağı bukadar yatıracak kadar fazla olmamalı, ani gaz vermelerde devirme etkisi yaratır normalde, düz uçuşta ve özellikle tekerlekler üstündeyken etkisinin çok az olması gerekir. Sonuçta pervane helikopter pervanesi gibi değil

Joker73
11-06-2009, 11:16
Teşekkürler Serhan bey.Sanırım tork etkisinin sebebi benim pervane üzerinde yaptığım modifikasyon.Gerçekten de orjinal pervane ile daha az tepki veriyor.Uçağın denge problemi olmadığından motora açı vererek düzeltme yapacağım.
Yardımlarınız için teşekkürler.