PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Alıcı ve Pil Yerleşimi Nasıl Olmalı?

bayhan
13-06-2009, 10:57
Merhaba Arkadaşlar,

Sizin yardımlarınıza ihtiyaç duyduğum konu şu ; Üstten kanatlı patlar motorlu bir modele Alıcı ve Pil Grubun nasıl Sağlam ve Kullanışlı olarak monte edilir. Resimli örneklerinizi paylaşırsanız sevinirim. Forum da baktım ancak göremedim, Umarım tekrar konu açmamışımdır.

Saygılar..

KLL
14-06-2009, 12:43
yakıtlı modellerde, alıcının sünger içinde sarılması tavsiye edilir. piller ise çok mühim değil. yeterki ağırlık merkezine uygun şekilde yerleştirilsinler

atambay
14-06-2009, 13:11
Bununla ilgili özel bir başlık yoktur ama çeşitli yapım başlıklarında bu detaylar görülebilir.
Pili alıcının önüne koymakla çarpma anında pilin yerinden çıkıp alıcıyı parçalaması önlenmiş olur.

ince999
14-06-2009, 13:14
Yerleştirmeyi yaparken agırlık merkezinin olması gereken yerden başka yere gitmesine mani olmanızda gerekir

bayhan
14-06-2009, 21:57
Cevaplar için hepinize teşekkür ederim.

Alıcı ve pilin sünger içerisine konulması ve pilin, alıcının önüne, uçağın burun tarafına doğru yerleştirilmesi konusunda tereddütlerim yoktu. Ancak benim öğrenmek istediğim sünger içerisine yerleştirdiğimiz alıcı ve pili uçağın gövdesine nasıl sabitlediğimizdi.

Örneğin tahtadan küçük bir muhafaza yapıp içini sünger ile kaplayıp gövdeye yapıştırmak gibi bir konstrüksüyona gerek var mı?
Resimli örnek de fikir vermesi açısından istemiştim. Ama yazılanlardan çıkan sonuç titreşimsiz, darbeleri absorbe edecek şekilde süngerle sarılmış ve ağırlık merkezini bozmayacak şekilde yerleşim başlıca hedef.

atambay
14-06-2009, 23:30
2.4GHz alıcıları fazla sarıp sarmalamayın. 60 derecenin üstünde çalışmazlar.
Sürekli çıkarılıp takılan pil olduğundan hem sağlam hem kolay sökülür takılır olmasında fayda var. Ben genellikle kanat lastiği kullanıyorum. Bir tarafını gövdeye sabitliyorum diğer tarafına telden bir kanca yapıp pili sağlamca tutacak şekilde kancayı bir yerlere takıyorum.