Orijinalini görmek için tıklayınız : Sim Kumandası
emrecozel
13-06-2009, 23:46
Arkadaşlar simülasyonlarda kullanabılcegım bır kumanda almak istiyorum.Biraz arastırdım normalde kendı aldıgım Dx7 kumandamı kullanmak ısterdım ama pek iyi yorumlar duymadım bu konu hakkında(Kumanda pili hemen biter,6 kanalı algılamaz pc gıbı)Tabıkı de ınsanın kendı kumandası ıle ucması bana daha mantıklı ve cazip geliyor fakat Sizin bu konuda kı goruslerınız nelerdır.Sim kumandasını ınternetten alabılırım.Teşekkurler.....:confused:
THK nun ınternet sayfasında art-tech 6 kanal sım kumandası var.Oldukça guzel çalısıyor.Pıl derdınız yok tak çalıştır.Ozellıkle G4 sım de harıka çalışıyor.Fıyatı 40 tl
Hıç düşünmeden alın.ıyı akşamlar
emrecozel
13-06-2009, 23:59
Cengiz abi kumandayı şimdilik soyle bır ınceledım.Urun ve altında kı yorumlar gayet güzel gozukuyor.Yalnız fiyata zam gelmiş sanırım 56TL olmus.Bu ay sonu Tr ye gelicem hemen sipariş ederim o zaman eğer siz memnunsanız?Birde kendi kumandamız ıle ucmanın dezavantajları neler?
Vallamı lazım olmayınca uzun zamandır bakmıyordum.Ama hakketten cok guzel bır kumanda kesınlıkle sımde cok ışe yarıyor.Ben 5 aydır kullanıyorum hıc bır sorun ıle karşılaşmadım.Kendı kumandanız ıle uyum sorunu olabılır.Bırde yazık olur eskımesın kumandanız.Bırde pıl yetıştırme sorunu olacaktır.sım kumanda da pıl sorunu yok cunku gucunu usb den alıyor.
Hıç düşünmeyın dırek alın.Iyı geceler
ilk seferde ben de tr deki bir model dükkanından aldığım THK daki kumandalı simulasyon ile eşdeğer statüde bir simulasyon aldım kumandalı. bu uygulama bir yerden sonra yetersiz geldi ve 2 hafta kadar önce simulasyon için kablo siparişi vardim. geçen hafta elime ulaştı ve 1 haftadır kullanmaktayım.
kendi kumandanız ile çalışma yapmak çok daha faydalıdır bana göre. kumanda sticklerinin sertiğinden tutun kumandanın ele oturmasına kadar kumandanın ağırlığına kadar etkiler sözkonusu. sırf bu yüzden kumandam olmasına rağmen simulasyon için, kendi kullandığım kumandama kablo aldım. şahsen sim kumandası yerine kendi kumandanız ve kablo ikilisinin uçuşunuz için daha faydalı oldacağı kanısındayım.
ayrıca kablo kullanmanın bir avantajı da end pointleri ayarlama şansınızın olması. bu ayarlar ile modeli istediğiniz kadar hassas yada sağır yapabiliyorsunuz simulasyoında da.
Ben simulatoru kullandigim ilk gunden beri Futaba 9C kumandam ile kullanmaktayim. Su kadar soyleyebilirim, su an modelimde bir pitch degeri kacmasi varsa cok rahat hissedebiliyorum, simulatorde kullandigimdan cok daha ileri gidiyor stickler mesela.
Futaba 6 ve 7 kanalli 2.4 ghz kumandalarda RF sinyalini kapatamadiginiz icin pil cok cabuk bitiyor ustelik kumandanin arka tarafida isiniyor bir sure sonra.
Spektrum Dx7'de ise kumanda bir alici algilamadigi zaman otomatik olarak RF sinyalini kapatiyor ve kumandanin pili bitmiyor. Hergun kullanim ile arkadasim yaklasik 1 ay kullaniyor Dx7'sini simulatorde.
6 Kanal kullanmak istiyorsaniz, GWS marka simulator kablosu bulun internetten. Kumandanizin 6 kanalinida sorunsuz kullanabilirsiniz, 7. kanala emin degilim.
Kolay gelsin.
Sarper bu kabloyu rfg 4.5 için tam performasta lullanabiliyormuyuz. yani switchler (th-hold, idle 1,2 th-cut vs) akifmi? kendi thr curveümüzü ve pitch curveümüzü kullanabiliyormuyuz bu kablo ile simulasyonda.
Spektrum Dx7'de ise kumanda bir alici algilamadigi zaman otomatik olarak RF sinyalini kapatiyor ve kumandanin pili bitmiyor. Hergun kullanim ile arkadasim yaklasik 1 ay kullaniyor Dx7'sini simulatorde.
merhaba,
Bu özellik Dx6i'de de var mıdır acaba ? bilginiz var mı ?
Halihazırda similatör için kumandam var ancak dediklerinize katılıyorum kendi kumandamı kullanabilirsem daha iyi olacak.
Teşekkürler.
emrecozel
14-06-2009, 02:01
Evet bende DX7 için sim kablosunu nereden temin edebilirm ya da markası ne diye geçiyor internetten alabılırım.
Sarper bu kabloyu rfg 4.5 için tam performasta lullanabiliyormuyuz. yani switchler (th-hold, idle 1,2 th-cut vs) akifmi? kendi thr curveümüzü ve pitch curveümüzü kullanabiliyormuyuz bu kablo ile simulasyonda.
Güneş bende DSX7 kumandamı RFG 4.5 da kullanıyorum. Kumanda ve sim çok iyi çalışıyor fakat dediğin gibi idle up 1,2 vs. çalışmıyor. (Belki ben ayarlayamadım) Standart ayarlıyosun alet idle upda gayet iyi kullanıyor ama inanılmaz memnunum hiç bir sorunum yok. Sarperin dediği gibi simdeyken alet sinyali kesiyor ve bayaği uzun sure kullanılıyor artı şuda var alet simde sürekli kullandığım için 10V altına düşmüyor yani anladığım kadarı ile alet belli bir voltun altına düşmeye başladığı zaman USB den güç almaya başlıyor. Tabi modelimi uçurmadan önce mutlaka şarj ediyorum.
emrecozel
14-06-2009, 02:37
DX7 için sim kablosunu nereden temin edebilirm:confused:
salvedor
14-06-2009, 11:36
ebay kullnıyorsanız benım aldıgım bir kablo var cesiitli uclaru var değişik kumndalara uyabşiliyoru ama dx7nın girişi nasıl bilmiyorum 5$ felan geldi bana bi bakın derim (http://cgi.ebay.com/USB-sim-cable-for-Reflex-xtr-JR-Futuba-Transmitter-UK_W0QQitemZ180367795824QQcmdZViewItemQQptZUK_Toys Games_RadioControlled_JN?hash=item29fec22670&_trksid=p3286.m63.l1177&_trkparms=240%3A1318%7C301%3A1%7C293%3A1%7C294%3A5 0)
emrecozel
14-06-2009, 11:52
Cevabınız için teşşekkürler.Ebay sitesini normalde kullanıyorum fakat ürünün gönderileceği yer: uzakdogu oldugu zaman kargonun gelmesi günler aldıgı için pek tercih etmiyorum.İlginiz için tekrar teşekkürler.Normal bır yurtdışı firmasından alabilcegim (tercihen usa olması daha iyi olur) bir kablo arıyorum:)
Kaboloyu Amerikada 9.90$ Helidirect' den temin edebilirsiniz. :)
http://www.helidirect.com/usb-simulator-cables-set-fms-p-3171.hdx
arkadaşlar ben de JR 7202 ile GWS kablo kullanıyorum. RF da 6 kanal kullanabiliyorum. idle1 2 vs. sim de ayarlananlar arasında geçiş yapabiliyorum fakat kumandadan ayarlarladığım uçuş modlarını kullanamıyorum. t hold da ise 3 pos. switch e atayabiliyorum. kumandamın kendi t hold düğmesini kullanırsam, tamamen kumandayı devreden çıkarıyor. sonuç olarak gayet memnunum çünkü pc klavyesinden ctrl-f ya fa ctrl-g gibi tuş kombinasyonlarına ihtiyaç duymuyorum.
benim de ayrı sim kumandam var ama modelimde kullandığım çok daha keyifli ve el alışkanlığı açısından faydalı.
Cevabınız için teşşekkürler.Ebay sitesini normalde kullanıyorum fakat ürünün gönderileceği yer: uzakdogu oldugu zaman kargonun gelmesi günler aldıgı için pek tercih etmiyorum.İlginiz için tekrar teşekkürler.Normal bır yurtdışı firmasından alabilcegim (tercihen usa olması daha iyi olur) bir kablo arıyorum:)
THK dan almıyacaksınız galıba o kadar beklemeye degermı sızce??
yellowaircraf
14-06-2009, 15:43
Cengiz abi, Emre New York' ta ;)
mesajı dün gece yazım ama foruma ulaşamdığım için şimdi tekrar yazdım.
Güneş bende DSX7 kumandamı RFG 4.5 da kullanıyorum. Kumanda ve sim çok iyi çalışıyor fakat dediğin gibi idle up 1,2 vs. çalışmıyor. (Belki ben ayarlayamadım) Standart ayarlıyosun alet idle upda gayet iyi kullanıyor ama inanılmaz memnunum hiç bir sorunum yok. Sarperin dediği gibi simdeyken alet sinyali kesiyor ve bayaği uzun sure kullanılıyor artı şuda var alet simde sürekli kullandığım için 10V altına düşmüyor yani anladığım kadarı ile alet belli bir voltun altına düşmeye başladığı zaman USB den güç almaya başlıyor. Tabi modelimi uçurmadan önce mutlaka şarj ediyorum.
__sin__,
Normalde sim kabloları 4kanal çıktı veriyor. aileron elevator rudder olarak. o yüzden onun haricinde bir değişikliği kabul etmiyor. end pointler de bu kanlalr üzerinde çıktı değişikliği yaptığı için end point gibi ayarlar etki ediyor (aynı mantık sub trim de etki eder ama kalibre ettiğimiz için gerek kalmaz) şahsen end point ile kendi kumanda 2 farklı uşuş modu yaptım sert ve yumuşak cyclic çıktıları şeklinde.
eğer Sarperin dediği gibi 6 kanalı tam dediğim gibi yani th-hold th-cut idle 1,2 şeklinde kullanabiliyor isek rfg4.5 de direk o kabloyu alırım. netice itibari ile uçuş esnasında bu özellikleirn hepsini kullanıyorum ben.
ama kesinlikle söylerimki kendi kumandamızla sim kullanmak çok daha faydalı kumandalı sinulator ün kumandası ile karşılaştırdığımızda.
7C 2.4 var bende. RF sinyali çıktısını reduce edebilyoruz. range check özelliği var 7C de bu sayede sinyal gönderiyor ama normaldeki kadar kuvvetli bir sinyal yerine 1/10 gibi (yanlış hatırlamıyor isem daha da az olabilir) azaltılmış oranda sinyal gönderiyor. bu şeklide kullanılabilir 7C ile simulasyon. Ama eğer lipo kullanıyorsanız eğer sorun yok pil yine aylarca dayanıyor :D 2 haftadır kablo var. her gün olmasa da simulasyonu kullanıyorum. ilk kabloyu taktığımda pil gerilimi 11.7 idi şimdi 11.4 e düştü. li-po olduğundna çok pil yemiyor yine de. orj pili kısa sürede biter ama. şimdi reduced sinyal olayı ile deneyeceğim bakalım iyi sonuş verecek mi.:)
DX7 için sim kablosunu nereden temin edebilirm:confused:
merhaba,
benim kullandığım kablo aşağıdak linkteki kablo,
http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.4603
içinde FMS simulasyon da geliyor ama hiç kurmadım direk rfg4.5 ile kullandım gelir gelmez. 4 kanala da hatasız çıktı alıyorum. lag yok. varsa bile milisaniye mertebelerinde yani hissettirmiyor kendini uçuş esnasında.
kurulumu çok kolay,
kabloyu kumandaya ve USB den bağladıktan sonra oyun kumandalarına gidip oradan kalibrasyon yapmanız gerekiyor. sonra rfg4.5 i açmak için emu yu açtığınızda kanalları otomatik aldılaması için kalibrasyon mantığında bir ayar daha gerekiyor. en son olarakda simulasyon açıldığında kendi menüsünden kalibrasyon yapıp modeli uçuruyorsunuz. bir daha bu ayarları yapmaya gerek kalmıyor. ilk zamanlarda bir kaç her seferinde kalibrasyon yapıyordum gerekiyordu çünkü ama nasıl oldu ise 2 gündür gerek olmuyor heralde farkında olmadna bir seyi doğru yapmaya başladım :). kurulumu ve ayarları gerçekten çok kolay taplam ayar aşaması en fazla 5dk nızı alıyor.
arkadaşlar ben de JR 7202 ile GWS kablo kullanıyorum. RF da 6 kanal kullanabiliyorum. idle1 2 vs. sim de ayarlananlar arasında geçiş yapabiliyorum fakat kumandadan ayarlarladığım uçuş modlarını kullanamıyorum. t hold da ise 3 pos. switch e atayabiliyorum. kumandamın kendi t hold düğmesini kullanırsam, tamamen kumandayı devreden çıkarıyor. sonuç olarak gayet memnunum çünkü pc klavyesinden ctrl-f ya fa ctrl-g gibi tuş kombinasyonlarına ihtiyaç duymuyorum.
benim de ayrı sim kumandam var ama modelimde kullandığım çok daha keyifli ve el alışkanlığı açısından faydalı.
totto,
GWS için link verebilirmisin.
totto,
GWS için link verebilirmisin.
http://www.gwsus.com/english/product/auxcircuit/fsm.htm
benim kullandığım kablo, GWFSM002. yalnız nereden temin edebilirsiniz bilemiyorum. alt komşum rum tarafından almıştı bu kabloyu. pahalı birşey değildi. yukarıdaki kodla ebay de ya da direkt google da aratırsanız belki çıkabilir.
satın alabileceğiniz linkler:
http://www.rctoys.com/rc-toys-and-parts/GWS-GWFSM002-PLUG-GWS/RC-PARTS-CONNECTORS-WIRING.html
http://shop.avicraft.co.uk/gws-usb-sim-cable-for-gws-tx-gwfsm002-p-5232.html
http://store.caliberhobby.com/gwfsm002.html
http://parkflyersonline.com/proddetail.asp?prod=GWFSM002
emrecozel
14-06-2009, 22:57
Kaboloyu Amerikada 9.90$ Helidirect' den temin edebilirsiniz. :)
Link için teşşekkurler fakat sanırım Dx7 ye uyumlu değil.Uyumlu oldugu kumandalar sanırım E-Sky Blade CP, Co-Commanche, King V2, Belt CP, Honey Bee series, Lama TX
THK dan almıyacaksınız galıba o kadar beklemeye degermı sızce??
Cengiz Abi Aslında daha tam karar veremedim bugunlerde bulursam buralardan buradan alıcam bulumassam haftaya Turkiyeye geldiğimde bakıcam.Aslında tam olarak kafamda şekillenmedi hangi kumandayı kullansam daha iyi olacagı.
Cengiz abi, Emre New York' ta ;)
Sağol Cenk Abi,:)
satın alabileceğiniz linkler:
http://www.rctoys.com/rc-toys-and-parts/GWS-GWFSM002-PLUG-GWS/RC-PARTS-CONNECTORS-WIRING.html
http://shop.avicraft.co.uk/gws-usb-sim-cable-for-gws-tx-gwfsm002-p-5232.html
http://store.caliberhobby.com/gwfsm002.html
http://parkflyersonline.com/proddetail.asp?prod=GWFSM002
Verdiğiniz bu linklerin hepsi DX7 ile uyumlu mu acaba?
emrecozel
14-06-2009, 22:58
merhaba,
benim kullandığım kablo aşağıdak linkteki kablo,
http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.4603
içinde FMS simulasyon da geliyor ama hiç kurmadım direk rfg4.5 ile kullandım gelir gelmez. 4 kanala da hatasız çıktı alıyorum. lag yok. varsa bile milisaniye mertebelerinde yani hissettirmiyor kendini uçuş esnasında.
kurulumu çok kolay,
kabloyu kumandaya ve USB den bağladıktan sonra oyun kumandalarına gidip oradan kalibrasyon yapmanız gerekiyor. sonra rfg4.5 i açmak için emu yu açtığınızda kanalları otomatik aldılaması için kalibrasyon mantığında bir ayar daha gerekiyor. en son olarakda simulasyon açıldığında kendi menüsünden kalibrasyon yapıp modeli uçuruyorsunuz. bir daha bu ayarları yapmaya gerek kalmıyor. ilk zamanlarda bir kaç her seferinde kalibrasyon yapıyordum gerekiyordu çünkü ama nasıl oldu ise 2 gündür gerek olmuyor heralde farkında olmadna bir seyi doğru yapmaya başladım :). kurulumu ve ayarları gerçekten çok kolay taplam ayar aşaması en fazla 5dk nızı alıyor.
Bende link çalısmıyor:confused:
Merhaba,
Benim elimde aşağıda resimde görünen sim kablosu var. Girişi Dx6i nin trainer girişine uymuyor ! Bunun soketini uyumlu hale getirirsem Dx6i kumandamı similatörde kullanabilir miyim.
http://www.heli-fever.com/images/EK2-0900A.jpg
Yani bu kabloların uyum problemleri soketlerinden dolayı mıdır ? Bir de sormak istediğim trainer girişini kullanıyoruz değil mi ?
Teşekkürler
Emrecim bence haftaya kadar bekle geldıgınde burda alırsın.Çınku obur kumandayı kullanırsan pıl dayandıramıyacaksın.Yınede sen bılırsın
emrecozel
14-06-2009, 23:25
Cengiz abi aslında haklısınız ama birçok yerde kendı kumandanız ile sim yaparsanız daha etkili olur diye okudum.Birde pil konusunda da Dx7 marka kumandalar alıcı algılamadıgı zaman sinyalını kapattıgını duydum ama ne derece dogrulugu var onu bilmiyorum.Bunlar benım kafamı karıstırdı aslına bakarsanız bırazcık o yuzden karar veremıyorum.
totto,
linkler için sağolasın.
Bende link çalısmıyor:confused:
dealextreme nedense bazen açılamayabiliyor. bende anlamadım. heralde site kapanıyormudur nedir bilmiyorum.
pili dert etmeyin şarj deşarj rahat bir olay bir gün kullanır gece şarja takarsınız olur biter. olmadı dediğim gibi li-po alın aylarca gidiyor. 7C ile kullanmama rağman yani RF sinyali açıkken. DX7 de hayli hayli uzun gider.
emrecozel
15-06-2009, 00:26
Spektrum Dx7 kumandama uyacak usb arıyorum link alabilir miyim?;);)
Emre sana verdiğim linkdeki USB kablo DX7 ye uyumlu aynısını bende kullanıyorum. Ayrıca yorumlara bakarsan zaten biriside yazmış DX7 de kullanıyorum diye ;)
emrecozel
15-06-2009, 00:45
Kusura bakmayın yorum kısmını göremedım tabi uyumlu olup olmadıgınıda bu yuzden göremedim teşekkürler hemen sipariş veriyorum;)
bir fotoğraf çekip koyabilirmisiniz arka soketini. dx7 lerin soketlerini bilmiyorum ama bendeki kabloda büyük ihtimal uyar.
emrecozel
15-06-2009, 02:37
bir fotoğraf çekip koyabilirmisiniz arka soketini. dx7 lerin soketlerini bilmiyorum ama bendeki kabloda büyük ihtimal uyar.
İlginiz ve cevabınız için teşekkürler ama artık çok geç siparişi verdim:confused:
NY doğru unuttum ben hd den hemen gelir size 2 günde zaten.
emrecozel
15-06-2009, 04:02
Evet inşallah en gec 3 gun içerisinde elimde olucak;)
benim bahsettiğim kablo DX7 için birebir uyumludur neden? JR 7202, DX7 nin atasıdır, menüleri bile aynıdır, sadece kardeş firma ve 2.4 durumu yani. pil konusunu dert etmeyin çünkü kumanda kapalıyken takarsınız kabloyu, otomatikman sim modunda çalışır kumanda ve pili çok daha az götürür. kablonun bir ucu 3.5mm mono jack tır diğer ucu ise usb, JR ve Spektrum kumandaların girişleri bu şekildedir.
emrecozel
15-06-2009, 12:52
Cevap için teşekkürler ama siparişi artık coktan verdim inşallah teknik bir sorunla karşılaşmadan kullanabılırım kumandayı 2 gün sonra elimde olucak inşallah...
hikmet78
15-06-2009, 20:37
Selam arkadaşlar benimde bir sorum olacak kumandam futaba 7c 2,4ghz simulatorde real flight önceden usb li kumanda vardı onunla kullanıyordum onu verince kendi kumandamda kullanamıyorum pc xp vede vista oyun konsolarına grince her iki sistemde kumanda olarak hiç birsey görmüyor kablo içinde usb girisli kumandaya takılan kısım kare uclu diğer tarafı kulaklık jaklı, usb kısmında küçük bir yeşil led yanıyor ama pc hiç görmüyor kare uçlu kısmından palstikten biraz traşlayarak kestim içindeki uçlar dokunmuyordur diye ama yine olmadı sizce sorun nerde olabilir ? hoşçakalın
Selamlar,
real flight g4'ü analog kollar ile(bildiğiniz gamepad yani) kullanma imkanımız var mı? Eğer yoksa Türkiye'de nerelerde satılır bu kollar, yurtdışından alma imkanım yok. Hatta mümkünse dükkan bazlı Ankara'da nerelerde bulabilirim?
Edit: sorunu emu kalibrasyonu ile hallettim.
vBulletin v4.1.7, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.