PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Uçar mı uçmaz mı?

Joker73
16-06-2009, 10:03
WD4 Sportster benim gibi acemiye göre fazla hızlı ve burnunu aşağı verdimi kurtarması zor bir uçak.Uçağın kendi kendini toplaması ve daha yavaş uçması için resimdeki gibi bir kanatla uçurmayı düşünüyorum :D.
Stok motor ve pillerle uçarmı ? Sizin fikriniz nedir ?
http://i7.tinypic.com/8el0nd5.jpg

atambay
16-06-2009, 10:19
Sportster burnu aşağı verince inatla düzeltip bir de aksine yükselen bir model. Sizinkinin ayarları bozuk olabilir.
Bu yeni kanat kurallara uygun yapılmış ve bağlanmışsa rahatlıkla uçar.

Joker73
16-06-2009, 10:33
Bugüne kadar stok motor ve pille kendiliğinden yükseldiğini hiç göremedim.Motor ve pil modifiye ile söylediğiniz gibi inatla yükselmesini diliyorum.Siparişlerim yolda :D.

Modifiye Kanat ölçüleri ;
Genişlik : 17cm Kalınlık : 2cm Uzunluk : 122+68
WD4 Sportster orjinal kanat ölçüleri
Genişlik : 21cm Kalınlık : 2.5cm Uzunluk : 103

RealPower
16-06-2009, 12:18
uçarrrr :)

red_fin
16-06-2009, 13:58
WD4 Sportster benim gibi acemiye göre fazla hızlı ve burnunu aşağı verdimi kurtarması zor bir uçak.Uçağın kendi kendini toplaması ve daha yavaş uçması için resimdeki gibi bir kanatla uçurmayı düşünüyorum :D.
Stok motor ve pillerle uçarmı ? Sizin fikriniz nedir ?

Eğer wing dragon fazla hızlı uçuyor ve de burnunu aşağıya verince kurtarması zor oluyorsa, demek ki ağırlık merkezi olması gerekenden çok daha önde kalmış. Ağırlık merkezi doğru düzgün ayarlandığında son derece yavaş uçabilen ve de kendi kendini çok rahat toparlayabilen bir modeldir.

Yeni kanat bile yapmış olsanız, ağırlık merkezini düzeltmezseniz çok bir verim alamazsınız.

Hongis_3
16-06-2009, 14:44
Bende de wd4 var joker 73' e katılıyorum. Burnu havaya dikmiyo yada dikiyoda bizim burun havaya dikilme anlayışımız farklı.

Bunu acaba şöyle teset edemezmiyiz. Uçağı elimizde tutarken tamgaz aşşağı komutu verince burun aşşağı iniyo yukarı komutu verince burun yukarı kalkmıyor.

Bende şöyle birşey yaptım. Motorın kıç tarafına alttan kağıttan takoz yaptım ve pervanenin aşşağı doğru bakmasını sağladım. Pili yerinden cıkartıp. üstteki korumanın oldu Pilot bölümümü desem Beyaz plastik varya alıcı ve servoların üstündeki oraya koyup bantladım. Elde iken tamgaz yarım gaz yukarı aşşağı komutlarına tepkiveriyor bariz birşekilde.

Ama gel gelelim ağırlıkmerkezi olması gereken yerdemi?

Normalde ağılık merkezi neresi dir. Wd4 lerin.

iyi çalışmalar dilerim.

atambay
16-06-2009, 14:59
Kanadın altında tahta çubuk var tam orası ağırlık merkezi. Ama WD bu herşeye göz yumar. Bir metre önü bir metre arkası olur :)

red_fin
16-06-2009, 15:07
Bugüne kadar stok motor ve pille kendiliğinden yükseldiğini hiç göremedim.Motor ve pil modifiye ile söylediğiniz gibi inatla yükselmesini diliyorum.Siparişlerim yolda :D.

Modifiye Kanat ölçüleri ;
Genişlik : 17cm Kalınlık : 2cm Uzunluk : 122+68
WD4 Sportster orjinal kanat ölçüleri
Genişlik : 21cm Kalınlık : 2.5cm Uzunluk : 103

Ben stok motor ve pille 1 yıl kadar uçurdum Wing Dragon'u. Eğer doğru düzgün bir şarj aletiniz varsa, ve de pilleriniz "gerçekten" doluysa stok donanımı ile de gayet güzel uçan bir uçak. Kutunun içerisinden çıkan şarj cihazı gerçekten çok kötü. Bununla piller asla doğru düzgün dolmuyor. Sonuçta modelin uçmamazı motora ve pilin kötülüğüne yoruluyor. Yanlış.

Bir de kanat ölçülerinizde 122 +68 diyerek ne demek istediğinizi tam anlamadım. Ama orjinal sportster'in kanat alanı 17 x 103 = 2163 cm2. Sizin ana kanat uzunluğu 122 cm ise kanat alanınız 2074 cm2. Daha verimsiz bir kanat olacak yani.

Hongis_3
16-06-2009, 15:42
Metinbey kanatın altındaki dediğiniz yer , iki kanatın birleşim yerimidir.

Egemen bey Önerdiğiniz şarj aleti varmı. Ben f-22 yapıtım parçaları da bekliyorum 2200 mah şarj eden kısasürede hangi sarj aletleri tercihinizdir.

red_fin
16-06-2009, 16:01
Kısa süreli şarj diye birşey yok. Lityum ve de Nimh piller kapasitelerinin üzerinde şarj edilmezler, bu yüzden de 1 saatten çabuk şarj etmeye çalışmanın bir manası yok.

RC power 601 BC iyi ve de makul fiyatlı bir şarj aleti. Zaten piyasadi benzer aletlerin tamamının yazılımı benzer veya klon. Ben 2 yılı aşkın süredir bu şarj aletini kullanıyorum.

THK'da da adaptörü ile birlikte satılıyor.

atambay
16-06-2009, 16:49
Metinbey kanatın altındaki dediğiniz yer , iki kanatın birleşim yerimidir.

Egemen bey Önerdiğiniz şarj aleti varmı. Ben f-22 yapıtım parçaları da bekliyorum 2200 mah şarj eden kısasürede hangi sarj aletleri tercihinizdir.

Kanat altına bakınca yan taraflara doğru uzayan her iki kanadadın içine gömülmüş tahta parçalar göreceksiniz. Onların hizası ağırlık merkezi ancak ağırlıklar kanadın çok altında olduğu için ufak tefek oynamalara karşı töleranslı.

Joker73
16-06-2009, 17:04
Tüm yorumlara teşekkürler.
Öncelikle modifiye kanadın alanı yaklaşık 2600 cm2 kalınlık olarak 5mm daha ince olduğundan yaklaşık orjinal kanatla aynı kaldırma gücüne sahip.
Tek extrası dragdan dolayı yavaşlama ve kenarlardaki eklerden dolayı denge.

Bugün yaptığım testlerde karbon çubuk desteği ile güzel uçacağını gösterdi.

Sn.Hongis_3 sizin WD4 benimkinden de kötü durumda gibi...Ben acemiliği biraz attıktan sonra 3-4 sorti güzel uçuş yaptım.Bunun sadece ve sadece iyi trim ayarıyla olduğunu gördüm.Size tek tavsiyem asla tam gaz uçmayın ve kalkıştan 10-15 sn.sonra güzel trim ayarı yapın.Umarım CG noktasını bularak güzel uçuşlar yaparsınız.

amerikanpaast
09-09-2009, 22:59
güzel

KLL
10-09-2009, 10:25
inanmayacaksınız ama fırçalı motorlu aileronsuz 3 kanallı wingdragon sportsteri bir kez evet ama yanlızca bir kez yerden kaldırmayı başarmıştım. acemi şansıydı belki. tekrarlanabilecek bir deney değil. metafiziksel bir öğe :D

Bora_s
10-09-2009, 13:27
WD sahibi arkadaşlar uçağın burnunu hep aşağı verdiğini yazmışlar, bende uçağı elle attıktan sonra zar zor toparlayıp full aşağı trim veriyorum :D Ancak o zaman düzgün uçuyor :)

KLL
10-09-2009, 14:24
burnu hafif demekki. burnu hafif uçak en tehlikelisidir dikkat.

Bora_s
10-09-2009, 16:55
Ben suna karar veremedim;
uçagin önüne agirlik mi koymaliyim yoksa elevatör'ü asagi bakicak sekilde ayarlayarak mi uçurmaliyim ?

Hangi çözüm daha etkili olur yani ?

>bu arada yazi için özür, psp'den yaziyorum da...

KLL
10-09-2009, 19:30
elevatörle olmaz. ağırlık doğru ayarlanacak. kural 1.