Orijinalini görmek için tıklayınız : tg10 stabilizer
arkadaşlar ben bu aracı modifiye etmeden önce yol tuşunu max çıkarmak istiyorum.başlangıçta ön ve arkalara uzun akslarla 10mm lik hub.sonra kısa sert yay takımıyla stabilizerlerini aldım.şimdilik aliminyum amörtüsörler alana kadar süspansiyonların içine kalın yağ koyup yayları öyle taktım.biraz boşluk yaptılar. onlarıda amörtisör pistonlarının içine o ring takarak aldım.sorunumsa sanki stabilizerler çalışmıyomuş gibi geldiler bana.standart yaylar varken lastiğin birini kaldırdığımda 2-3 mm diğerini havaya kaldırıyodu ama şimdi pek bir hareket yok gibi.sanırım yayların sertliğiyle alakadar.
şimdi ben napabilirim? op listesinde başka stabilizer göremedim.acaba çalışma şekillerimi böyle olmalı yoksa etki etme prensibi benim anladığımdan dahamı ferklı yani bi işe yarıyoda benmi anlamıyorum?
Bende taktım ama taktıktan sonra pek bir şey fark edemedim . Aslında temel mantığı stabilizer çubuklarının salıncakların üstünden girdiği deliklerin içerisindeki aralıkta hareket etmesi . Böylelikle virajlarda arabanın viraj alma kabiliyeti artacak . Fakat stabilizer çubukları esnediğinden işlevini tam yerine getiremiyor gibi geliyor bana . Ya da ben elimle güç uyguladığım için esniyor .
bencede bi sorun var ama anlayamadım.eğer işe yaramıyosa tamiya bunları yapmaz heralde benim bildiğmde araba virajda yattığı zaman yukar çıkan süspansiyon satabilizerden dolayı öbür taraftaki süspansiyonunu bi miktar yukarı cekiyor böylece araba viraja daldığında bir parça alçalarak dengesini daha kolay sağlıyor.benim anladığım bu.seninkide aynı olduğuna göre bi arıza yok demekki metallerin gerilimiyle lastikleri yere abastıran aslında bir nevi süspansiyonu sertşeltirmek gibi çalışan bi aletmi
ş.peki bunun daha sert bir metalden yapılmış olanını bilen varmı?
vardır ama orjinal opsiyon parçaları kullanmak daha uygun oluyor genelde . sorun yaratabiliyor başka markaların opsiyon parçaları
yaws sorması ayıp stabilizer ne işe yarıo bende aldım taktım ön ve arka ama ne işe yaradını bilmiom :D
yaws sorması ayıp stabilizer ne işe yarıo bende aldım taktım ön ve arka ama ne işe yaradını bilmiom :D
valla işe yaryacağı iki şekil var oda yukarda anlattıklarımız ama başka bi şeklide varsa onu bilmiyorum
RaMCHoMaNia®
10-06-2005, 13:47
bendekiler çok güzel esniyo hako sende biliyosun acaba zamanla yumuşuyor olabilirmi ? :hmmm
vBulletin v4.1.7, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.