PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Ankara Gölbaşı RC Pist Projesi

Blackly
18-07-2009, 14:06
Başka başlıklar altına Gölbaşı Haymana yolu üzerine rc pist açmak ile ilgili birkaç öneride bulunmuştum ,konuyu buraya taşıyarak sizlerin de fikirleri almak istedim.

Ankara Gölbaşı Haymana yolu free pist yakını arsam mevcut ilk başta off road olmak üzere bir proje aklımda ilgilenen arkadaşları bekliyorum !!

dachosen
18-07-2009, 14:11
Dİğer konudada yazmıştımda..

Arsa ne kadar büyüklükte? Eğim varmı? Ben her türlü yardıma hazırımda yeterli büyüklük var ve eğim yoksa süper olur.

srknwrx
18-07-2009, 14:16
Arsanın büyüklüğü çok uygun birisi 50bin diğeri 100bin metrekare gayet yeterli bence.

dachosen
18-07-2009, 14:30
Çok güzel:) İnşallah pek uzak değildir orası.

BaTuHaN 06
18-07-2009, 14:38
Çok güzel. Eğim fazla yoksa sorun değil halledilir. Bende elimden geleni yaparım.

dnzbrnyvz
18-07-2009, 15:21
Açılırsa çok iyi olur. Ama sadece offroad ile kalmayalım lütfen :D Bir umut daha doğdu arkadaşlar :D Ama unutmayınki eski konudada bir umudumuz vardı.. Neyse artık bakıcaz olursa elimizden gelen herşeyi yaparız. Haymana Yolu'da iyi okulum orda :D. Okuldan çıkar piste gelirim artık :D

Blackly
19-07-2009, 01:30
Batuhan 06 ; Her 2 arsada Haymana yolu üzerinde ki free pist i biliyorsan ,oranın yakınında,

dachosen ; Arsaların yükseltisi yok istediğimiz eğimi tepeyi rampayı kendimiz hazırlayacağız off road pist için durum böyle.On road için malum düz zemin olması şart.

Arsa büyüklüğü çesna inebilecek büyüklükte yada drag vs yapılabilecek durumda :)

50.000 m² ile 100.000 m² sanrıım doya doya yeterli bir alan.

dnzbrnyvz
19-07-2009, 02:02
Alan tam uygun. Birde Blackly abi ismini öğrenebilirmiyiz? :D Offroad'un yanında onroad'da şart bence. En olmadı küçük bir asfalt atıp drift pisti yapabiliriz :D

dachosen
19-07-2009, 02:22
Onroad zaten var Baran. İlk önce offroad bir olsunda sonra bakılır..

Bu arada sanırım asfalt biraz masraflı olabilir. Yanlışmıyım?

dnzbrnyvz
19-07-2009, 02:24
Ya tamam öyle büyük onroad'a gerek yok :D . Küçük bi alana güzel bir asfalt atılsın drift pisti olsun orasıda. Gerekli malzemeleride biz koyarız üstüne geldiğimizde :D

BaTuHaN 06
19-07-2009, 02:29
Free pist tam olarak nerde bilmiyorum. GoogleEarthden koordinatları falan verirseniz çok daha kolay bakabiliriz.

fasfurykua
19-07-2009, 03:06
genemi diyorum başka birşey demiyorum neyse inşallah yapılırda keyifle gazlarız

Blackly
19-07-2009, 03:08
İsmim Savaş Profilimden de düzelttim,

Düşüncem vericeğim linkdeki gibi off-road pist hazırlamak

http://vimeo.com/channels/bolwextric yorumlarınızı bekliyorum.

dachosen
19-07-2009, 03:20
Lükse kaçmaya gerek yok bence. İlk önce en sade olanından başlanır sonra zaten gittikçe zorlaştırılır pist. İlk önce yapılsında pist bence bunlar sonraki iş:)

dnzbrnyvz
19-07-2009, 03:22
Pist cidden çok güzel Savaş abi. Eğer pist yapılırsa offroad'u olmayanlar bile offroad alır :D Ben mesela :D

Jarjaryan
19-07-2009, 11:53
uniden kurtulup ankarada oldugum muddetce her turlu yardimi yapmaya hazirim suan yaz okundayım kktc deyim ama.. 1 aya kadar gelecegim ankarama gelecegim sanirim...

bu arada soyle bi pist bizim kıbrısta bi dozerciye yaptirdik 2 sene oldu herhal ama hala sapa saglamm ayakta ..
http://www.youtube.com/watch?v=68tRtW9-lQI
buda pistteki videomuz bir tek kulesi eksik ama zevk verior bole bir yer bile mukemmel zevk verior

Jarjaryan
19-07-2009, 11:55
bide t-max ve savagelerin oldugu bi yer ora motocross pisti :) o videoda

BaTuHaN 06
19-07-2009, 12:36
İlk önce buraya pist yapılacak denen bi arazimiz olsun, o bile yeter pist şeklini seçmek vesaire sonraki ve kolay işler.:) İnşallah bu sefer bir sonuca ulaşırız.

ersunsoz
19-07-2009, 18:46
Her haftasonu gittiğimizde oynayacağımız bir arazi olsun da gerisi kolay.Arazinin etrafi çitle kapalıysa bu en büyük +lardan biri olur.Birkaç boruyla ilk etapta kendimiz için küçük bir pist şekillendiririz.Asfalt masfalt bunlar işin boyutunu arttıran şeyler.
Yalnız size tek söyleyeceğim bu iş gerçekten olacaksa tartışalım boş yere konuştuğumuz en az 6-7 konu vardır:)

srknwrx
19-07-2009, 19:23
Her haftasonu gittiğimizde oynayacağımız bir arazi olsun da gerisi kolay.Arazinin etrafi çitle kapalıysa bu en büyük +lardan biri olur.Birkaç boruyla ilk etapta kendimiz için küçük bir pist şekillendiririz.Asfalt masfalt bunlar işin boyutunu arttıran şeyler.
Yalnız size tek söyleyeceğim bu iş gerçekten olacaksa tartışalım boş yere konuştuğumuz en az 6-7 konu vardır:)

Eğer katılım çok olursa bu kez olacak merak etmeyin;).

YİĞİTCAN
19-07-2009, 19:50
inşallah...bende olabilecek hertürlü yardıma hazırım.

dnzbrnyvz
19-07-2009, 21:26
Eğer katılım çok olursa bu kez olacak merak etmeyin;).
Katılım kaç yıldan beri var Serkan :D Ama kaç yıldan beri pist konusu var, ortada pist yok..

srknwrx
20-07-2009, 01:40
Katılım kaç yıldan beri var Serkan :D Ama kaç yıldan beri pist konusu var, ortada pist yok..

Hele bi temelleri atalım o zaman belli olur katılım var mı yok mu:D 5-10 kişi ile bitmemeli bu iş.

dachosen
20-07-2009, 01:48
Önce bir pist yapılsın. İlk 1-2 sene para kazanmak düşünülmüyorsa zaten pist insanları çeker. Hele birde kolay ulaşılan bir yer olursa durmadan gidilir.

Bu arada ne zaman yapıma başlanacak. Sezon bitmeden orada araba sürmek isterim..

Blackly
20-07-2009, 10:01
Önce bir pist yapılsın. İlk 1-2 sene para kazanmak düşünülmüyorsa zaten pist insanları çeker. Hele birde kolay ulaşılan bir yer olursa durmadan gidilir.

Bu arada ne zaman yapıma başlanacak. Sezon bitmeden orada araba sürmek isterim..

Ayberk amacım sadece bir parkur hazırlamak olsaydı hafta sonunu orada geçirmiştik bile fakat tam manası ile bir tesis kurmadan faliyete geçirmeyi düşünmüyorum.

Düşünsene tuvalet ihtiyacın oldu elini yüzünü yıkamak istedin su yok 2. kez gelmessin oraya haksızmıyım.

Birde başlanğıç için sadece off-road demiştim ama on-road,heli,uçak ve tekne parkurlarınıda yapmayı düşünüyorum o yüzden biraz zaman alıcagını düşünüyorum.

Proje daha öncede belirttiğim gibi Haymana yolu Free pist yakını Yavrucuk köyü içerisinde olacak.

Sadece biraz sabır.

ersunsoz
20-07-2009, 10:33
bir başlangıç tarihi ve Ortalama Olarak projenin yapım süresi bellimi şu an?

fasfurykua
20-07-2009, 10:39
ersun bence 2 seneye anca biter

dachosen
20-07-2009, 10:39
Benim düşüncem tam tersi. Zaten alan var önemli olan burada pistin faaliyete geçmesi diye düşünüyorum. Ama siz, biraz ilginç bir örnek olacak ama sahayı yapmadan tribünleri yapmayı planlıyorsunuz. İlk önce saha/pist yapılmalı ki devamı olarak tribünde kat çıkılsın stad büyütülsün.Zaten saha olmadan tribünlerin bir anlamı yok:)

mesutcan55
20-07-2009, 11:24
Bence biran önce başlanmalı.tabiki onroadta isteriz:DYaz tatili falan herkesinde fazla meşguliyeti yokken(okul,dershane vb.) bu işe başlanmalı derim... TAM DESTEK:cool:

ermis
20-07-2009, 11:46
Benim düşüncem tam tersi. Zaten alan var önemli olan burada pistin faaliyete geçmesi diye düşünüyorum. Ama siz, biraz ilginç bir örnek olacak ama sahayı yapmadan tribünleri yapmayı planlıyorsunuz. İlk önce saha/pist yapılmalı ki devamı olarak tribünde kat çıkılsın stad büyütülsün.Zaten saha olmadan tribünlerin bir anlamı yok:)

arazi olduktan sonra ofroad bir bifti yapmak (tabi maddiyata baglı olarak) 1 hafta 10 gündür sokarsın bir işmakinasını sana 2 günde pistin kabasını vs bitir. ticari faliyet gösterecek bir yer tamamen komplike bir tesis olmalı.

50 100 dönüm bir arazi ciddi bir alan bu alanda kesinlikle motorkros model ucak pistleride olmalıki tam bir ticari alan olsun biri gelmesze biri gelir ve bu sayede işletme ticari faliyetini devam etme şansını yakalamış olur.Model araba işi ile ilgilenemen kişilerin genelde yaş ortalaması model ucakla ugaraşlara nazaran daha düşük bu kişileri uzak mesafelere cekebilmek için ailelerinde vakit gecirebilecegi piknik alanları yapılmalıki buda işletmeye ektra bir gelirdir.

dachosen
20-07-2009, 14:14
Ticari bir amaç gütmek başlarda pek iyi olmayacaktır bence. İlk önce insanları çekip sonra düşünülmeli. Burada sorun arsa sahibinin para kazanmasıysa haklı olabilirsiniz ama amaç şehirin pisti yok, insanları bu konuda rahatlatmaksa dediğim uygulanmalıdır.

Rondar
21-07-2009, 10:41
bir umut daha doğmuş :O
ben de yardıma hazırım... güzel bir offroad pisti olsun ankarada

Jarjaryan
21-07-2009, 17:49
Ticari bir amaç gütmek başlarda pek iyi olmayacaktır bence. İlk önce insanları çekip sonra düşünülmeli. Burada sorun arsa sahibinin para kazanmasıysa haklı olabilirsiniz ama amaç şehirin pisti yok, insanları bu konuda rahatlatmaksa dediğim uygulanmalıdır.

bu dusunceye kesinlikle katiliorum zaten ilk basta insanlarimiz gelmeye basladikca orrasi yavas yavas guzellesip pro bi yere donecektir .

ersunsoz
24-07-2009, 22:03
ııı... ses varmı?

Blackly
25-07-2009, 01:47
ııı... ses varmı?

Buralardayız hala merak etme Ersun : )

srknwrx
25-07-2009, 01:49
Ses var saatlerdir Savaş abi ile konuşuyoruz arkadaşlar umudunuzu kesmeyin deminki konuşmamızda bir konu geçti eğer bu pist hayata geçerse emin olun artık on off bütün yarışlar bu pistte yapılacak sponsor olmayan firmalar emin olun şaşacaklar ;).

dnzbrnyvz
25-07-2009, 02:53
Cidden ümitlenmeye başladım :D

fasfurykua
25-07-2009, 09:43
baran sen bence kendini gene olmıycakmış gibi alıştır olursa şahane olmazsa üzülme.

dnzbrnyvz
25-07-2009, 14:32
O da doğru aslında bundan önceki pist konusundada ümitlenmiştik..

Blackly
26-07-2009, 01:39
Beyler bu iş herkesin sandığı gibi şipşak olucak bir olay değil malesef.İstiyorsunuz ki bir an önce hemen yapalım hatta sabahına gazlayalım.
Uzunca birşeyler anlatmaya kafa patlatmaya gerek yok.

Ben sizlerden daha heyecanlı ve istekliyim.Elimden gelen en kısa sürede pistlerinize kavuşacaksınız.

dnzbrnyvz
26-07-2009, 01:45
Abi biliyoruz bu işin ne kadar zor olduğunu.. Bizde bu yüzden destekçiyiz zaten. Ama önceki konunun sonunda moralimiz çok bozulduğundan dolayı daha emin olamıyoruz..

Blackly
31-07-2009, 16:08
Başka başlıklar altına Gölbaşı Haymana yolu üzerine rc pist açmak ile ilgili birkaç öneride bulunmuştum ,konuyu buraya taşıyarak sizlerin de fikirleri almak istedim.

Ankara Gölbaşı Haymana yolu free pist yakını arsam mevcut ilk başta off road olmak üzere bir proje aklımda ilgilenen arkadaşları bekliyorum !!
;oleeea: ;oleeea:;oleeea:;oleeea: ;oleeea:;oleeea:;oleeea:;oleeea:;oleeea:;oleeea: ;oleeea: ;oleeea:;oleeea:;oleeea:;oleeea:;oleeea:;oleeea:

ersunsoz
31-07-2009, 18:39
;oleeea: ;oleeea:;oleeea:;oleeea: ;oleeea:;oleeea:;oleeea:;oleeea:;oleeea:;oleeea: ;oleeea: ;oleeea:;oleeea:;oleeea:;oleeea:;oleeea:;oleeea:

:cool:hayırdır:D

7serkan7
01-08-2009, 19:22
Destekliyorum

nadec-06
05-08-2009, 00:41
slm arkadaşlar asfalt pist için belediyeye amacımızı bildirip asfalt talebinde bulunuruz birde tahminim çok cüzrü bi rakam ister belediye ama toprak pist için sorun değil hayırlısı artık elimizden gelen her şeyi yaparız savaş abi

mesutcan55
05-08-2009, 00:52
Tam destek Onroad için hep ....DESTEK:::....:D

Blackly
05-08-2009, 09:16
Teşekkürler beyler ilginize .

aşağıdaki linkede frekans listenizi oluşturabilirsiniz.
İleride de baya işimize yarayacak diye düşünüyorum.

http://www.hobbyrc.com/forum/showthread.php?t=23422&page=9

ersunsoz
15-08-2009, 02:11
Savaş bey ne alemdeyiz?

Blackly
15-08-2009, 23:35
Savaş bey ne alemdeyiz?

işim gereği şehir dışındayım.
Sizeler ne durumdasınız.
Bu arada bir buluşma ayarlasak olmazmı ? sanırım hafta içi Ankara da olurum..

ersunsoz
15-08-2009, 23:40
Benim üniversite işleri dolayısıyla RCye çok zaman ayıramıyorum ara ara elektrikli kullanıyorum.Eylülden itibaren katılabilirim ama:)
bu sene zaten uzun bi süre sıcaklar devam edicek...

Blackly
27-08-2009, 12:01
Güncel

ersunsoz
27-08-2009, 12:09
takipteyiz:D

Jarjaryan
27-08-2009, 13:24
:)

Blackly
28-08-2009, 10:35
takipteyiz:D

:)

: ) Birilerinin gözünün üzerimizde olması güzel : )

ersunsoz
28-08-2009, 11:54
: ) Birilerinin gözünün üzerimizde olması güzel : )

İnsanların ses çıkarmadığına bakmayın siz:)
Sırf sıkıntı verip yıldırmamak için eminim pek çok kişi bu projeyi düşünüyor arada...
Ah pistimiz olsa...

hkh
29-08-2009, 17:43
Düşünmez olrmuyuz hiç umarım en yakın zamanda ne yapacaksak karar verip hep beraber el atıp pistimizi yaparız :)

PoPuLeR06
29-08-2009, 18:26
Hepinize merhabalar arkadaslar.ben aranıza yeni katıldım amatörüm araçlar konusunda ama benimde 5-6 ay önce bu tarz bir pisti alışveriş merkezi içinde yapma planlarım vardı ama maddi sıkıntılardan dolayı ve AVM prosedürlerinden dolayı projemi iptal ettim.haymana yolundaki bu projeyi destekliyorum fakat Savaş beyinde dedigi gibi bu tarz bi yer yapılırken en ince detayı bile düşünülmelidir ilk izlenim çok önemlidir dedigi gibi tuvalet ve su sıkıntısı olan bir yerde gelen kişiler zevk alamazlar bu denizde taka ile balıga çıkmak gibi olur.maddi sıkıntılar nedeni ile yapılan bir yerde gelecek vaadi olmaz Savaş beyde gelecek vaad eden bir olmasını istiyor sonuçta.bununla ilgili ufak çaplı yöntemler olabilir kafamda bir kaç proje var aslında mesela tuvalet sıkıntısını ve su sıkıntısı kolaylıkla çözebiliriz tabiki yer ve konum çok önemli iş makinası ile çalışılması veya asfalt çalışması olacaktır bununla ilgilide bir kaç düşüncem olabilir ilerleyen zamanlarda bunlarıda sizlerlede paylaşacagım ama ilk önce Savaş Beyle bir görüşmem lazım arkadaslar umarım böyle bir pisti ankarada faliyete geçiririz ve sponsor bulabiliriz

Blackly
24-09-2009, 00:28
Hepinize merhabalar arkadaslar.ben aranıza yeni katıldım amatörüm araçlar konusunda ama benimde 5-6 ay önce bu tarz bir pisti alışveriş merkezi içinde yapma planlarım vardı ama maddi sıkıntılardan dolayı ve AVM prosedürlerinden dolayı projemi iptal ettim.haymana yolundaki bu projeyi destekliyorum fakat Savaş beyinde dedigi gibi bu tarz bi yer yapılırken en ince detayı bile düşünülmelidir ilk izlenim çok önemlidir dedigi gibi tuvalet ve su sıkıntısı olan bir yerde gelen kişiler zevk alamazlar bu denizde taka ile balıga çıkmak gibi olur.maddi sıkıntılar nedeni ile yapılan bir yerde gelecek vaadi olmaz Savaş beyde gelecek vaad eden bir olmasını istiyor sonuçta.bununla ilgili ufak çaplı yöntemler olabilir kafamda bir kaç proje var aslında mesela tuvalet sıkıntısını ve su sıkıntısı kolaylıkla çözebiliriz tabiki yer ve konum çok önemli iş makinası ile çalışılması veya asfalt çalışması olacaktır bununla ilgilide bir kaç düşüncem olabilir ilerleyen zamanlarda bunlarıda sizlerlede paylaşacagım ama ilk önce Savaş Beyle bir görüşmem lazım arkadaslar umarım böyle bir pisti ankarada faliyete geçiririz ve sponsor bulabiliriz

Selam populer06 sana özelden cevap yazmıştım fakat gözünden kaçtı sanırım.
Projede gelişmler devam ediyor merak etmeye devam. :)

fasfurykua
24-09-2009, 00:54
gelişmelerden kasıt? offroad pistimi onroad pistimi yapıyorsunuz yada yapmayı düşünüyorsunuz konuyu yeni gördümde ondan soruyorum

Blackly
24-09-2009, 00:58
gelişmelerden kasıt? offroad pistimi onroad pistimi yapıyorsunuz yada yapmayı düşünüyorsunuz konuyu yeni gördümde ondan soruyorum

Proje kapsamında on-road off-road helikopter ve uçak pistleri olucak.

extra300s
24-09-2009, 01:19
valla bütün yazıları okudum bu başlık altında ama bu pist yapılırsa şaşarım yazıların en başındaki tarih 18 temmuz bugün 24 eylül bu sürede insanlar sabiha gökçen hava limanını yaptılar siz bence bi b... yapamazsınız. kış geldi havalar yağmur çamur bu proje askıya alındı:) tarlanın bitanesini satın diğerine finans olsun bence en güzel proje bu :)

ersunsoz
24-09-2009, 22:06
valla bütün yazıları okudum bu başlık altında ama bu pist yapılırsa şaşarım yazıların en başındaki tarih 18 temmuz bugün 24 eylül bu sürede insanlar sabiha gökçen hava limanını yaptılar siz bence bi b... yapamazsınız. kış geldi havalar yağmur çamur bu proje askıya alındı:) tarlanın bitanesini satın diğerine finans olsun bence en güzel proje bu :)

??

fasfurykua
24-09-2009, 22:19
valla savaş abi daha baştan siz çok büyük düşünmüsünüz onroad offroad ve heli???? bence imkansız gibi duruyor ama inşallah olur. onroad pisti düz bi asfalt zemin üzerine kurma pistmi yapacaksınız kalıcı bir pistmi eğer kalıcıysa şekli nasıl olacak kule ne alemde pit masaları ışıklandırma ve elektrik gibi şeyler ne durumda en büyük soru nereye yapılıyor gidip gözümle görmek istiyorum. merak ettim

BaTuHaN 06
25-09-2009, 23:25
Varmı gelişme? Yapın şu pistide morarıp kalalım lütfen ya...:)

ersunsoz
26-09-2009, 10:48
uçak pisti=güzel çim
heli=güzel çim
onroad=en kaliteli asfalt
offroad=toz toprak

bu 4ünün bir arada bulunması çok masraflı olacaktır.Aynı zamanda alanın büyük olmasını gerektirecektir.Mekan rüzgar açısından çok dengesiz olmamalıdır.Şöyle bir durum da söz konusu insanlar birşeyler uçurmaya başladığı zaman yerdeki arkadaşların da işi gücü bırakıp tetikte olması lazım:)
Offroadcular gazladıklarında kalkan tozun onroad a yağması yine çıkabilecek bir sorundur, bu kadar büyük bir arazinin kontrolü ve istenmeyen olaylara müdahale süresinde sıkıntılar yaşanabilir...
Bu tarz senaryolar daha çok ama mekanı şartları ve projenin detaylarını bilmediğimiz için hepimizin kafasında sorular var Savaş bey...

fasfurykua
27-09-2009, 17:08
bence bu işte yatar bikere eğer girişte 5-10 tl arası cüzi bir fiyat alınırsa duyan herkes gelir ve sonucunda bizim en sonki ahlatlıbel pistine döner benim aracımı arkadaşın teki perte çıkardı adam almış bitane araba frekans nedir bilmiyo ben kumandayı açtım sadece diyor ben sadece başıma gelen ve böyle bir durum olabileceğini söylemek istedim

BaTuHaN 06
28-09-2009, 21:25
Son durum ???

rc_mx
28-09-2009, 22:35
bizde her türlü yardımcı oluruz rc 06 bi pisti var ama girş çok pağalı

fasfurykua
28-09-2009, 23:14
giriş ücreti burda düşünülecek en son şeydir onca para verip aldığımız araçları sokalarda kullanıp kırılan parçaları düşündüğünüzde dediğim anlaşılır. ama böyle bir proje birkaç insanla olabilecek birşey değildir bakınız bumod---bursa model otomobil derneği bakınız ankaradaki yavruoyuncağın pistine----hobby dükkanı sahipleri:D bukadar basit olsaydı her model arabası olan ve 5*5 lik bi arsası olan pist yapardı

Blackly
29-09-2009, 00:23

valla savaş abi daha baştan siz çok büyük düşünmüsünüz onroad offroad ve heli???? bence imkansız gibi duruyor ama inşallah olur. onroad pisti düz bi asfalt zemin üzerine kurma pistmi yapacaksınız kalıcı bir pistmi eğer kalıcıysa şekli nasıl olacak kule ne alemde pit masaları ışıklandırma ve elektrik gibi şeyler ne durumda en büyük soru nereye yapılıyor gidip gözümle görmek istiyorum. merak ettim

bence bu işte yatar bikere eğer girişte 5-10 tl arası cüzi bir fiyat alınırsa duyan herkes gelir ve sonucunda bizim en sonki ahlatlıbel pistine döner benim aracımı arkadaşın teki perte çıkardı adam almış bitane araba frekans nedir bilmiyo ben kumandayı açtım sadece diyor ben sadece başıma gelen ve böyle bir durum olabileceğini söylemek istedim

giriş ücreti burda düşünülecek en son şeydir onca para verip aldığımız araçları sokalarda kullanıp kırılan parçaları düşündüğünüzde dediğim anlaşılır. ama böyle bir proje birkaç insanla olabilecek birşey değildir bakınız bumod---bursa model otomobil derneği bakınız ankaradaki yavruoyuncağın pistine----hobby dükkanı sahipleri:D bukadar basit olsaydı her model arabası olan ve 5*5 lik bi arsası olan pist yapardı

Siz ve sizin gibi rc ye gönül vermiş gibi görünüp orada burada araç kullanarak, yapılan parkların mekanların kıymetini bilmeden hareket edenler oluğu sürece bu ülkede rc kullanma mekanları sokak,cadde hipodrum (oda kovulana kadar) gibi yerlerden ileri gidemeyektir.

Sonuna kadar caddelerde gazlamaya devam .

bu arada extra300s kelimelerini seçerek yazarsan daha hoş olucak kanısındayım.Yaş hakkatten o kadar var mı ? onu da merak ettim .

Kusura bakmada cebinde giriş için ödeyeceğim 10 liranda yok ise bu hobby ile zaten uğraşma arkadaşım.

mcadirci
29-09-2009, 00:51
Projede bir gelişme var mı acaba? Eğer birşeyler yapılmak isteniyorsa bu kadar uzun sürmemeli diye düşünüyorum.

fasfurykua
29-09-2009, 16:01
savaş abi ben sonuna kadar pistlerde gazlamaya çalışıyorum umarım sözlerin bana değildir ayrıca bana ankara yetmediği için tr şampiyonasına katıldım. Yapılan mekanların kıymetini bilmemek de nedemek abimsin saygım sonsuz ama sen henüz forumda yokken biz ahlatlıbel grubu olarak ahlatlıdaki pistte yıkık halde gazlıyorduk. biraz daha araştırmacı olup forumda ahlatlıbel buluşmaları diye aratırsan atılan mesajların tarihini görebilirsin ve gerçekten pistin durumunu çok merak ediyorum gidip görme gibi bir imkanımız varmı. 10 ytl lafıda tam aksine daha pahalı olsun demiştim ama neyse.

BaTuHaN 06
29-09-2009, 18:55
Savaş abi yanlış anlma, hakikaten pistin yapılmasını belki senden cok istiyoruz biz. Kaanın dediği gibi yıkık pisttede gazladık biz. Yapılacaksa elimizden geleni yapalım diyoruz. Projede gelişme varmı yer vs. bişiler belli değilmi?

Blackly
30-09-2009, 15:07
Beyler Pistin yapımını düşündüğüm yere ait resim.

fasfurykua
01-10-2009, 11:30
Pistin yapımını "düşündüğüm" yer dediğinize göre henüz başlanılmadı eğer başlanmadıysa bir iki önerim olabilir

Blackly
01-10-2009, 17:47
Pistin yapımını "düşündüğüm" yer dediğinize göre henüz başlanılmadı eğer başlanmadıysa bir iki önerim olabilir

Tabiki ..

fasfurykua
01-10-2009, 18:02
bence il başta sadece onroad pisti yapın neden derseniz bizim ankarada buna ihtiyacımız var. eski konuyu okursanız nekadar pistimize sahip çıktığımızı anlarsınız. zaten bu pist yapılırsa ilerleyen zamanlarda talebe göre diğer pistlerede başlanabilir

YİĞİTCAN
01-10-2009, 18:28
ya polemik amacıyla değil ama ankarada zaten bir onroad pisti var.yavrunun pisti.gidilsede gidilmese de var yani...ama offroad pistimiz yok.olmayanlar yapılırsa beklenti artar diğer projelerde nihayete kavuşur diye düşünüyorum.

fasfurykua
01-10-2009, 19:03
ben ortada polemik falan göremiyorum kendi fikrimi söyledim offroad pistinin yapımı onroada göre devede kulak zaten ankarada onroad pistimiz yok demedim ihtiyacımız var dedim gerçektende öyle çünkü ulaşımı bence çok zor ve 1/1 aracı olmayan gidemiyor ama ahlatlı öylemiydi

dnzbrnyvz
01-10-2009, 19:53
ben ortada polemik falan göremiyorum kendi fikrimi söyledim offroad pistinin yapımı onroada göre devede kulak zaten ankarada onroad pistimiz yok demedim ihtiyacımız var dedim gerçektende öyle çünkü ulaşımı bence çok zor ve 1/1 aracı olmayan gidemiyor ama ahlatlı öylemiydi
Kaan'a kesinlikle katılıyorum !!

BaTuHaN 06
01-10-2009, 20:04
Hayır tamamda arkadaşlar nedir bu sinirli yazılar birbirimize cevap yetiştirmeye çalışmalar falan? Hiç için yazıyosunuz. Fos...

İnşallah yapılır...Kolay gelsin...

serkan8848
01-10-2009, 20:30
hem onroad hem offroad olsa ne fark eder daha cok pist olsa ne zararı var.ben istanbuldayım ama konu içinde çok kaba tabiler ve kelimeler kullanılıyor.bumudur yani dayanışma kardeşlik model sevgisi.bumudur modelciliğe destek.bir kişi var bir projeden bahsediyor ve anlatıyor.destek olmak varken neden köstek olurcasına kelimeler sarfediliyor.he şimdi diceksiz şimdi sana ne oluyor kardeşim git sen kendi çöplüğünde öt.ben kendi şahsi görüşümü dile getirmek istiyorum.destek olalım pist olmasa bile yapılmasa bile desteklerizi esirgemeyen bu projede yer alanlara.
devrim otomobilide yapılamaz denmişdi ama yapıldı.;)

fasfurykua
02-10-2009, 01:36
yok serkan abi benim böyle tepkili olmamın sebebi bu şekilde:müjde pist yapıyoruz diye en az 10 tane proje duydum ve gördüm ilk başlarda ben elime kazma kürek alıp işe girişmeye bile razıydım fakat sonradan sonraya bu işi düşününlerin bazıları sadece bakalım kaç kişi destek vericek şeklinde olduğundan dolayı artık gerçekten olabilecek işlerede kendi adıma pek inanasım gelmediği için ince eler sık dokur bir hale geldim. yoksa mesela tanıdığım biri çıksa ben pist yapıcam yardım et dese ben ondan daha çok çalışmaya bile razıyım fakat sonuç hep hüsran hep hüsran arık sıkıldım ve yoruldum birdahada bu tip konulara cevap yazmayacağım ha eğer yapılırsa eyvallah girişte ben kendi adıma 30tl vermeye bile razıyım yazdıklarım yanlış anlaşılmasın proje inşallah gerçekleşir. emin olun bunu proje sahibinden daha çok istiyorumdur. saygılarımla.

BaTuHaN 06
02-10-2009, 02:08
Serkan abi estağfurullah. Ciddi birisi cıksa, şöle arsam var değerlendirelim dese, hafta sonu kazma kürek alıp gidicek en az 10 kişi cıkarırım yakın arkadaşlarımdan. Kesinnlikle köstek olacak davranışlarda bulunduğumu düşünmüyorum. Ama artık sıktı, sonuca ulaşan proje yada onuda geçelim, başlanıp 1 çivi cakılan proje istiyoruz. Tek derdimiz o. Savaş abi cıksa, şöle şöle şu kadar adama ihtiyacımız var dese hafta sonu toplanır hep beraber gider çalışırız. Her zaman dediğim gibi elimden gelen hertürlü yardıma hazırım. Yeterki birisi bi kıvılcım caksın...

serkan8848
02-10-2009, 11:47
hımm durum vaziyet anlaşıldı.ses var ama gürültü yok hesabı olmuş bu iş sanırm.hayırlısı olsun yaa sizin nekadar istekli oldğunuz yazdıklarınızdan belli oluyor zaten ;)
bakalım ozaman inşallah bir yürekli çıkarda bu işin ucundan tutar ;)
ahh ahhh ankarada olsam ben :D

ersunsoz
05-10-2009, 22:26
Emre Park, Kaan, Batu, Atınç abi...Ahlatlıbelde batunun dediği gibi yıkık piste gidip gazlayan ve inanılmaz eğlenceli vakitler geçiren insanlardık.Bir nevi pist yoktu biz piste gidiyorduk...
Ahlatlıbel buluşmaları kesinlikle insanın haftasonunu iple çekmesi için en büyük sebeplerden bir tanesiydi.Offroadlar onroadlar brushlesslar çoğu zaman karşılıklı saygı çerçevesinde pistte hep birlikte gazlıyorduk.Ha millet yarışırken offroadı olan adam çıkıp kullanmıyordu o konulara dikkat ediyorduk.Biri de çıkıp o grubun modelcilikle pistcilikle alakasız insanlar olduğunu diyemez,dedirtmem...Biz o grup kışın pist 10 cm kar altındayken gidip orada haftada bir araba süren insanlarız.O yüzden insanlar tepki gösteriyorsa bazı şeylere bir bildikleri vardır(Grup için söylüyorum)
Kimse yanlış anlamasın şimdi söyleyeceklerimi ama bu konu altına yorum yazanların çoğundan daha uzun süredir RC araç kullanıyorum ve bu işin inanılmaz eğlencesinin yanında bilincine ve ciddiyetine de varmış olarak görüyorum kendimi.Fakat şu son 1-2 yıl içinde bilinçsiz grubunda artış söz konusu, arabasını durdurmayı bilmeyen adamlar yavrupiste gidip dan dun serpentlerin mugenlerin arasına çıkabiliyor...Ve bu paranın arttırılması düzen getircek diye birşey de söz konusu değil.
Savaş bey siz bu işe amatör ruhla başladınız fakat bazen sanki sadece profesyonellere hitap ediyormuşcasına konuşuyorsunuz.Madem bu iş profesyonelce olacak o zaman oturup adam gibi bir proje yürütme planı çıkarırsınız, o yürütme planı çerçevesinde bize durumu ve şartları sunarsınız buna göre de belli bir müşteri profiliniz oluşur.Şu ana kadar işaretlenmiş bir GE resminden başka birşey görmedik, işler bu rutinde ilerlemeye devam ederse sonuçlarının iyi olmayacağını çok rahat söyleyebilirim.
Başından beri diyorum bu olaya yaklaşımınız biraz basit...Bu yaklaşımla da o arazi en az 2 sezon daha arazi olarak kalır,ortaya bir ürün çıksada eldekilerden hiçbir farkı olmaz...

BaTuHaN 06
06-10-2009, 18:44
+1 :eyweyw:

fasfurykua
06-10-2009, 22:05
Bide o pistle alakası olmayan grup dediğiniz grupta iki tane onroad iki tanede offroad yarışçı var hatırlatırım hani madem bukadar pist merakınız var, var olan pistlerde görmek isteriz sizi. Hem sizede faydası olur projenizde.

Blackly
18-10-2009, 04:24
Amacım yavru pist ve benzeri gibi bir pist açmak olsaydı şimdiye kadar açmıştım.
Kafamda planladığım ve çizimlerini yaptırdığım projeyi arazi üzerine uygulayamadıkdan sonra zaten açmayı düşünmüyorum. Beyler yavru pistve benzeri gibi bir yer açtıkdan sonra o kadar yolu neden geliceksiniz birde siz bunu düşünün bence ? Sizce o kadar yolu gelmeye değecekmi karşılıgında hiç bir şey alamayacağınız bir mekana gelmek.
O yüzden burada saçma sapan yorumlar yapmayın ;kazma kürekle olacak kısımları var haklısınız , ama olay kazma kürek sallamakla bitmiyor malesef .....

Bu yazdıklarımı neden açmadın bize sadece offroad kısmı yeterdi diyen arkadaşala hitaben yazdım .

İkinci ve projenin gelişimini sıkıntıya sokan kısım ise finansal olarak şu an için böle bir yatırıma ayrıcağım bütçem.

Daha ayrıntılı konuşmak isteyenler olur ise telefon numaramı forumda ilgili bir yerde paylaşmıştım.

YİĞİTCAN
28-10-2009, 18:59
bir gelişme varmı acaba???

alpfizik
29-10-2009, 14:28
selam arkadaşlar biz 7 kişilik bir grubuz ankarada böyle bi aktiviteyi düzenlemeye çalışmıştık ama malum ankarada bu işi ciddiye alacak kişiler bulmak zor. böylebi organizasyona bizden tam destek

alpfizik
29-10-2009, 14:35
selam arkadaşlar bu olayı forumda mesajlarak çözemeyiz. bigün belirleyip bir araya gelip oturup şu işi ciddi olarak konuşalım. hem tanışmış oluruz hemde araçlarımızı süreriz. şirket kurmucazya en kötü günün tadını çıkarırız. bence enuygun zaman kurban bayramı tatili.

YİĞİTCAN
29-10-2009, 14:52
selam arkadaşlar biz 7 kişilik bir grubuz ankarada böyle bi aktiviteyi düzenlemeye çalışmıştık ama malum ankarada bu işi ciddiye alacak kişiler bulmak zor. böylebi organizasyona bizden tam destek

selam,

arabama şuan dağınık durumda.parçalarım gelsin toplayıp aranız katalacağım.bu arada nerede buluşuyorsunuz??

alpfizik
05-11-2009, 23:35
bende motoru antalyada deniz kenarında bozdum maaş alınca motoru yenileyecem tüm arkadaşların ortak boş günü kurban bayramı zamanı

alpfizik
05-11-2009, 23:39
bakın kimseden ses çıkmıyor. başta dediğim gibi ankarada bu işi yapacak kişiler bulmak imkansız. bulsanızda herkezi aynı gün toplamak imkansız. benim için farketmez ben arabamı sürerim pist olsun yada olmasın. ben okadar parayı araba vitrinde süs olsun diye vermedim. ayrıca yaptığım tüm masraflarda arabama helal olsun o motor sesini duymak bile herşeye değer.

SARSILMA
06-11-2009, 00:35
evet bende alp fizik gibi RCFOREVER in bir uyesiyim.. çok kişi olunca eylenceli vakitler geçirebiliyor

Kyosho007
11-11-2009, 17:55
bende her turlu yardımda buluna bılırım off road yada on road sonucda adam akıllı keyıflı ve eglencelı ortam olsun bırbırımıze destek olalım kı bu ısı bıtırelım !!! msn :kyosho007@windowslive.com bulusma vln olursa banada haber verırsenız bu msnden sevınırım ıyı forumlar....

GonzaleS
13-12-2009, 20:28
asfalt ve hafriyat işlerinde yardımcı olabilirim bir offroad pisti bende çok isterim..

GonzaleS
23-12-2009, 17:19
pist ne oldu merak ediyorum gölbaşına gidiyoruz hafta sonları gözüm bir offroad pisti arıyor şöyle modelcilerin olduğu bir yer istiyoruz arkadaşlarla..

gmby
23-12-2009, 21:16
Arkadaşlar biz ofroadcı arkadaşlar neredeyse her cumartesi saat 13 gibi buluşup araçlarımızla stress atıyoruz. Yeni arkadaşlar katıldıkça aramıza dahada güzel şeyler çıkacağına eminim. Hava müsade ederse bu cumarteside buluşup kendi çapımızda ufak bir mini yarış düzenlemeyi bile planlıyoruz.

Bu hafta sonu sanırım katılım daha fazla olacak gibi görünüyor.. :)

hakan10x
18-01-2010, 02:18
herkeze selam arkadaşlar bende artık aktivitelerde varım yakında görüşmek ve tanışmak üzere kazasız,kırımsız sürüşler

diemca
27-01-2010, 02:16
Bence asfalt işi biraz cebinizi yakabilir..Çünkü on-road arabalarının rahatça drift yapabilmesi için düz ve az pürüzlü bir zemin olması gereklidir..

bla$t
18-02-2010, 22:08
zeminin pürüzsüz olması daha iyi olur drift için cok pürüz olması iyi olmaz tahminimce . ve pistiyapmakla kalınmamalı. teknik destek vsvs olmalı

captainsmith
18-02-2010, 23:13
arkadaşlar öncelikle bahçeşehirde oturan dostlarımın isimlerini tellerini aliim paylaşalım bnde veriim revoyla evlenecem yoksa bu yalnızlıkta :D:D

NightHawk®©
19-03-2010, 01:23
Arkadaşlar biz ofroadcı arkadaşlar neredeyse her cumartesi saat 13 gibi buluşup araçlarımızla stress atıyoruz. Yeni arkadaşlar katıldıkça aramıza dahada güzel şeyler çıkacağına eminim. Hava müsade ederse bu cumarteside buluşup kendi çapımızda ufak bir mini yarış düzenlemeyi bile planlıyoruz.

Bu hafta sonu sanırım katılım daha fazla olacak gibi görünüyor.. :)

Selam nerede buluşuyorsunuz :)

Aracımla gelip sizin yarışınıza katılmak isterim.

HaaKaN
19-03-2010, 03:00
sahsen bende gelmek isterim :) eger bir bulusma olursa veya oluyorsu lutfen ozel mesaj yolu ile banada bildirin. gelirim.

softwaresulo
12-04-2010, 22:38
arkadaşlar aranıza yeni katıldım ama eger bir organizasyon olursa aranıza katılmaktan mutluluk duyarım ...iletişim için özelden yazarsanız sevinirim..

Blackly
05-08-2010, 21:36
Herkese selam,
Uzun bir aradan sonra nihayet bahsi geçen arsam üzerinde rc pist yapımına önümüzdeki hafta pazartesi günü başlıyorum.
Dokuz bin metrekarelik arsa üzerine Off-road araçlar, on-road drift araçları ve uçak pisti olmak üzere toplamda 3 grup rc araç sürmek mümkün olacak.

Ukab
08-08-2010, 03:43
Vira bismillah Allah utandırmasın :)

buddhas
09-08-2010, 03:07
İyi geceler arkadaşlar ben niyeyse bu forumu yeni keşfettim .. ve aşagıda linkini verdiğim bu portala ait gruplara üye oldum .. Ankara'da açılan pistlerde ve yapılan organızasyonlardan bu gruplar yada özel mesaj yolu ile haberdar olursak ben aracımla katılmayı cok isterim tek başıma kullanmaktan içim şişti...

http://www.hobbyrc.com/forum/group.php?groupid=6
http://www.hobbyrc.com/forum/group.php?groupid=15

buddhas
09-08-2010, 13:17
Herkese selam,
Uzun bir aradan sonra nihayet bahsi geçen arsam üzerinde rc pist yapımına önümüzdeki hafta pazartesi günü başlıyorum.
Dokuz bin metrekarelik arsa üzerine Off-road araçlar, on-road drift araçları ve uçak pisti olmak üzere toplamda 3 grup rc araç sürmek mümkün olacak.

Selam savaş bu hafta sonu aksilik olmazsa bizde gelmeyi planlıyoruz, gölbaşında nerede nasıl bulabiliriz pisti ?

Blackly
09-08-2010, 22:29
Selam savaş bu hafta sonu aksilik olmazsa bizde gelmeyi planlıyoruz, gölbaşında nerede nasıl bulabiliriz pisti ?

Selam az önce eve girdim.
bugün kadastro memurları arsanın tam olarak sınırlarını belirlediler.Bugün arsama ulaşım için yan arsalardan yol açıma işlemini tamamladım fakat bu sırada üstümüzdeki fabrika diyim o bina her ne ise oradan benim arsama su bırakmalarından dolayı arsamın üst kısmında çamurlu bir alan mevcut yarın yetkilileri bekçileri uyarıcak onun dışında her hangi bir aksilik yok.Greyder ile düzeltme işleminin ardından yani aynı gün etrafı tel örgü ile çevriliyor.
Ulaşım konusuna gelince haymana yolu üzerinde yavrucak köyü çıkışından sola saptığınızda 300 metre kadar ilerde solda kalıyor. Dikmen Atatürk sitesi veya keklikpınarı kavşağından itibaren 20 km

http://a.imageshack.us/img716/733/92391645.jpg (http://img716.imageshack.us/i/92391645.jpg/) Uploaded with ImageShack.us (http://imageshack.us)

buddhas
13-08-2010, 21:49
pazarı iple çekiyoruz :)))

bu günkü açılışa ait fotograf varmı acaba ?

Ukab
14-08-2010, 17:06
Pistin durumu nedir üstad ?

buddhas
16-08-2010, 00:04
Pistin durumu nedir üstad ?

pist baya güzel olacak yapılıyor biz bu gun denedik ve keyifli bi pazar gecirdik arabalarımızla ..

savaş teşekkür ederiz herşey için, önümüzdeki pazarı iple çekiyorum yedek pil sparişi verdim bu gun :)

HaaKaN
16-08-2010, 00:23
Savas abi acildimi pist ? ne oldu ne bitti ? resim varmi ? nasil gelecegiz ? bir bilgi ver lutfen. Gelirken ne getirmemiz lazim ? aydinlat bizi :D

Blackly
16-08-2010, 00:49
pist baya güzel olacak yapılıyor biz bu gun denedik ve keyifli bi pazar gecirdik arabalarımızla ..

savaş teşekkür ederiz herşey için, önümüzdeki pazarı iple çekiyorum yedek pil sparişi verdim bu gun :)

Cem, elimden geldiğince yapım aşamasına devam ediyorum.Sıkıntılar olmadan kıymeti anlaşılmıyormuş. :) Asıl ben sizlere teşekkür ederim tek tek saolun...

Savas abi acildimi pist ? ne oldu ne bitti ? resim varmi ? nasil gelecegiz ? bir bilgi ver lutfen. Gelirken ne getirmemiz lazim ? aydinlat bizi :D

Hakan aksilikler yaşadağım verdiğim tarihe uyamadım zamanı gelmişken; konuyu takip eden herkes den özür dilerim, tarih vermek yok artık. :( Ama en kısa zamanda bitiriyoruz...

buddhas
16-08-2010, 00:55
Cem, elimden geldiğince yapım aşamasına devam ediyorum.Sıkıntılar olmadan kıymeti anlaşılmıyormuş. :) Asıl ben sizlere teşekkür ederim tek tek saolun...

yapabileceğimiz yardımcı olabileceğimiz bir şey olursa haberdar etmen yeterli savaş, abonelikmi üyelikmi ne yapılacaksa ilk sıraya adımı yaz şimdiden :)

Ukab
16-08-2010, 02:15

Bende hazırdım gitmeye bu pazar ama pist hakkında yeterli bilgiye sahip olmadığı için mecbur anterasın orda gazladık. Şimdi haftaya pazar gidip sürebilme şansımız var mi ?

buddhas
16-08-2010, 02:34
Bende hazırdım gitmeye bu pazar ama pist hakkında yeterli bilgiye sahip olmadığı için mecbur anterasın orda gazladık. Şimdi haftaya pazar gidip sürebilme şansımız var mi ?

organize olup kalabalık bir cüruh halinde gidelim pistin siftahını yapmış oluruz hemde ilk kazancıylada maddi destek olur... güneşin anlında değil güzelim agaç gölgesinde gazladık :) keşke buradan haberleşmiş olsaydık bi şekilde ..

Ukab
16-08-2010, 02:53
buddhas ustad bana uyar. Şimdi pazara kesin gidilcekse bir iki sipariş geçmem lazım. Bugun bujiler contolar sogutucu kafa bu 3 lüyü dağıttım biraz :) Pazar gunu gidip hatta iftarıda orda mangal şekilde yapabiliriz. Eğer sizlerede uygunsa haber ederseniz sevinirim. Bende eksiklerimi bir an önce tamamlarım
Selametle..

buddhas
16-08-2010, 03:01
bana uyar, hemde offroadcular bir araya gelmiş oluruz tanısırız, organizasyonu şimdiden yapalım millet tatilden dönüyorken hazır :)

mapper
17-08-2010, 17:53
Ben yeni üyeyim gözüme çarptı ve konu baştan sona okudum. Tüm Ankara'lı off road, on road ve uçak rc kullanıcılarına hayranlarına hayırlı olsun. En kısa sürede keyifli anlar yaşamanız dileği ile

Ukab
18-08-2010, 02:27
Pazar günü için bir plan var mi?

buddhas
18-08-2010, 02:55
olmazmı.. pazar toplanılıyor gidiliyor :)gelecek arkadaşlar varsa onlarda yazarsa buraya kımler gelecek bilmiş oluruz :)

ersunsoz
18-08-2010, 16:10
organize olup kalabalık bir güruh halinde gidelim pistin siftahını yapmış oluruz hemde ilk kazancıylada maddi destek olur... güneşin anlında değil güzelim agaç gölgesinde gazladık :) keşke buradan haberleşmiş olsaydık bi şekilde ..

;) daha iyi

Ukab
19-08-2010, 02:17
GSC-9921311. Combustion Chamber (B01/B03) bu parcanın dişlisi yalama olmus artık buji tutmuyor, spariş geçtim elime geçerse geliriz inş :)

Nobran
19-08-2010, 18:03
Bende Gölbaşında oturuyorum fakat şansa bakın ki pistler bana uzak kalıyor tariflerinizden anladığım kadarıyla, Gölbaşına geliyorsanız biliyorsunuzdur umarım ikinci üst geçiti geçtikten sonra kaç km lik bir mesafe bu pist ?

Blackly
20-08-2010, 01:21
Bende Gölbaşında oturuyorum fakat şansa bakın ki pistler bana uzak kalıyor tariflerinizden anladığım kadarıyla, Gölbaşına geliyorsanız biliyorsunuzdur umarım ikinci üst geçiti geçtikten sonra kaç km lik bir mesafe bu pist ?

Konu içerisinde pistin nerede olduğunu tarif etmiştim.
Kısaca yine tarif edecek olursam...

Ulaşım haymana yolu üzerinde yavrucak köyü çıkışından sola saptığınızda 300 metre kadar ilerde solda kalıyor. Dikmen Atatürk sitesi veya keklikpınarı kavşağından itibaren 20 km

http://a.imageshack.us/img716/733/92391645.jpg (http://img716.imageshack.us/i/92391645.jpg/) Uploaded with ImageShack.us (http://imageshack.us)

Bugün pistin şeklinin belirledim ve şekillenmeye başladı, hafta sonuna yetişecek gibi.

Ukab
20-08-2010, 01:35
Pazar günene rampalar olur mu üstadım ?

buddhas
20-08-2010, 01:38
Bugün pistin şeklinin belirledim ve şekillenmeye başladı, hafta sonuna yetişecek gibi.

yaşa savaş güzel haber bu :)

buddhas
20-08-2010, 01:39
GSC-9921311. Combustion Chamber (B01/B03) bu parcanın dişlisi yalama olmus artık buji tutmuyor, spariş geçtim elime geçerse geliriz inş :)
geçmiş olsun pazara yetişmesi dileklerimizle ozaman :)

Nobran
20-08-2010, 03:16
Bu tarife bakmıştım fakat ben zaten Gölbaşında oturduğum için belirttiğim yerden itibaren olan mesafeyi hala tam kestiremedim açıkcası çünkü o taraflara hiç gitmedim kusuruma bakmayın:) Gölbaşına girerken sağa dönüyorsunuz sanırım haritada belirttiğiniz Haymana Yolu o yol olsa gerek. Peki Mogan Parkın girişinden itibaren kaç dakikalık yada kaç km lik bir yol gidiliyor malum 1/1 arabam olmadığı için aracı ve malzemeyi sırt çantasına koyup bisikletle gelmeyi planlıyorum tabi onroad pist varsa (rahatsızlığım geçtikten sonra)

Blackly
20-08-2010, 08:58
Bahsettiğin yerden itibaren 8 9 km falan olması gerek.On-road pist yok fakat aracın rally bir araç ise rahatlıkla sürebilirsin.

atinch
20-08-2010, 10:19
Savaş bey kolay gelsin.
Bahsettiğiniz alan bizim Uçuş yaptığımız saha ile Free Pist arasında bir yerde sanırım.
Yaklaşık olarak bizim uçuş sahamıza 3 km kadar mesafede, bu durumda c.tesi günü uçuşa gittiğimizde eğer sizler orada olacaksanız bir uğramak isterim.
Kolaylıklar dilerim.

atinch
20-08-2010, 10:23
Bu arada pistin google maps koordinatları ve linki aşağıdadır.
Yeri tam olarak çıkaramayan arkadaşlara umarın yardımcı olur.

http://maps.google.com adresini açıp şu koordinatları yapıştırıp ararsanız yeri bulabilirsiniz:
39.690413, 32.751564

Offroad Sahası (http://maps.google.com/maps/ms?hl=tr&doflg=ptk&ie=UTF8&msa=0&msid=106658550813816008507.00048e3c18befa03f2233&ll=39.687837,32.752948&spn=0.025033,0.036564&t=h&z=15&iwloc=00048e3c18cbc7d0026fa)

Blackly
20-08-2010, 22:42
Savaş bey kolay gelsin.
Bahsettiğiniz alan bizim Uçuş yaptığımız saha ile Free Pist arasında bir yerde sanırım.
Yaklaşık olarak bizim uçuş sahamıza 3 km kadar mesafede, bu durumda c.tesi günü uçuşa gittiğimizde eğer sizler orada olacaksanız bir uğramak isterim.
Kolaylıklar dilerim.

Teşekkür ederim Atınç bey, evet pistimiz bahsi geçen iki alan arasında kalıyor.Haymana yoluna 300 metre mesafede.

Cumartesi ve pazar günleri tüm gün oradayım.

buddhas
21-08-2010, 01:30
Yarın aksam piste bakmaya hatta fotograf cekmeye gelicem savaş, pazar gunude 15:30 gibi oradayım ... pilleri şarja koyup geliyorum ..

Ukab
21-08-2010, 02:20
pilleri değil beni alda oyle gidelim :P

buddhas
21-08-2010, 02:22
pilleri değil beni alda oyle gidelim :P

tükkanı biliyorsun aksam 7 ye çeyrek kala gel beraber gideriz :)

buddhas
21-08-2010, 23:17
Savaş büyük bir araziyi tellerle cevrelemiş ve yolların hatlarını yavaş yavaş belirlemiş, kulenin yapılacağı merkez bölge inanılmaz stratejik olmuş.. sonuna kadar gazlama imkanı var çok buyuk arazi :)

bunların yanısıra araçların onarımını yapacagımız bir yer var gölgeler var tuvalet ve elektrik imkanlarıda sunulacak... dayanamadım bu gün gittim baktım hemde fotograf çekip foruma koymak istedim gelmek isteyen arkadaşların üç aşağı beş yukarı fikri olsun diye... savaş'ın pist tesis haline gelip bitirmeden fotograf çekeceği yok :)

yarın ben 12 den sonra gitmeye calısıcam en gec 14:00 gibi orada olurum Fatih ve Burak zaten gelecek arkadaşlarımızın arasında bu gun onlarda oradaydı pisti görmeye gittiler.. bu gun bile eğlendik Savaş ve babası gerçekten cok emek veriyorlar ciddi masraf yapmıslar ve yapmayada devam edecekler böyle giderse ... ben kendi adıma teşekkür ederim :)

buyrunuz fotograflar :)

http://www.hobbyrc.com/forum/attachment.php?attachmentid=63004
http://www.hobbyrc.com/forum/attachment.php?attachmentid=63003
http://www.hobbyrc.com/forum/attachment.php?attachmentid=62998
http://www.hobbyrc.com/forum/attachment.php?attachmentid=62999
http://www.hobbyrc.com/forum/attachment.php?attachmentid=63000
http://www.hobbyrc.com/forum/attachment.php?attachmentid=63001
http://www.hobbyrc.com/forum/attachment.php?attachmentid=62992
http://www.hobbyrc.com/forum/attachment.php?attachmentid=62993
http://www.hobbyrc.com/forum/attachment.php?attachmentid=62994
http://www.hobbyrc.com/forum/attachment.php?attachmentid=62995
http://www.hobbyrc.com/forum/attachment.php?attachmentid=62991
http://www.hobbyrc.com/forum/attachment.php?attachmentid=62990
http://www.hobbyrc.com/forum/attachment.php?attachmentid=62989
http://www.hobbyrc.com/forum/attachment.php?attachmentid=62988
http://www.hobbyrc.com/forum/attachment.php?attachmentid=62987

buddhas
21-08-2010, 23:18
buda devamı :)

http://www.hobbyrc.com/forum/attachment.php?attachmentid=62986
http://www.hobbyrc.com/forum/attachment.php?attachmentid=62985
http://www.hobbyrc.com/forum/attachment.php?attachmentid=62983
http://www.hobbyrc.com/forum/attachment.php?attachmentid=62977
http://www.hobbyrc.com/forum/attachment.php?attachmentid=62980
http://www.hobbyrc.com/forum/attachment.php?attachmentid=62972
http://www.hobbyrc.com/forum/attachment.php?attachmentid=62973
http://www.hobbyrc.com/forum/attachment.php?attachmentid=62974
http://www.hobbyrc.com/forum/attachment.php?attachmentid=62971
http://www.hobbyrc.com/forum/attachment.php?attachmentid=62970
http://www.hobbyrc.com/forum/attachment.php?attachmentid=62969
http://www.hobbyrc.com/forum/attachment.php?attachmentid=62968

buddhas
21-08-2010, 23:25
bu en sonuncusu :)

http://www.hobbyrc.com/forum/attachment.php?attachmentid=63008

Ukab
21-08-2010, 23:34
Cem abinin de dediği gibi yer güzel pist cok tatlı tasarlanmıs bittiği zaman çok keyifli olacağa benziyor. Biz yarın gene piste oluruz. Sağolsun Savaş abi de babasıda bizi güzel karşıladılar. Bir kaç aksaklık yaşadım kendi adıma ama sonuçta güzeldi. MTler arasında buggy fazla adapte olamasa da piste yarından daha umutluyum :)

P.S. Son foto biraz sakıncalı olmus sankim :D:D

buddhas
21-08-2010, 23:38

arabalar duruyor benlik bi sakınca yok :D

Ukab
21-08-2010, 23:47
1 seneyi geçmiş başlık ama sonunda güzel bir piste kovuşuyoruz. Pistden cok rc komplexi gibi olacak planlara göre hem offroad hem onroad pistleri piknik yeri, hatta top oynamak ıcın çimen bile yapılcak :P

Blackly
22-08-2010, 00:15

Yok yok ışık yansımış o kısımda :)

P.S. : Pistin durumunu merak edip gelen sizlere çok çok teşekkürler.

Ukab
22-08-2010, 00:19
Yok yok ışık yansımış o kısımda :)

P.S. : Pistin durumunu merak edip gelen sizlere çok çok teşekkürler.

O zaman ışığı gören gelir abi merak etme :P

buddhas
22-08-2010, 00:48
Yarın 12-13 sularında oradayız biz cay bardağı alıp geliyoruz :D

msserin
22-08-2010, 09:49
Valla ramazan olmasa , mekan çay bardaklık değil depoya nitroyu mideye birayı doldurup gazlanıcak yer:). Harika bi esintisi var araçları dinlenmeye çektiğinizde ,tentenin altında oturdunuzmu tüm haftanın yorgunluğunu stresini alıp götürüyor o sessizlik doğa ve esinti. Bakim bugün kaçabilirsem bende gelicem 3 3.30 gibi

buddhas
23-08-2010, 00:27
az sonra video geliyor :)

buddhas
23-08-2010, 00:56
şimdilik buradaki video ile idare edelim vimeo ya yükledim onaylanınca onuda atarım buraya :)
çok guzel bir pazardı 4 adet lipo pil bitirdim güzel insanlarla tanıstım keyifli sohbetlere koştuk .. :)

http://yfrog.com/euqrzz

yukarıdaki idarelik video linki :)

Ukab
23-08-2010, 01:00
Arabam hala calısıyor :D ( kendimi çekirge gibi hissettim pistde) Bunada şükür tüm abilerime sonsuz teşekkürler. Hafta sonunu iple çekiyorum. Cem abi hafta içi gidersen eşlik ederim :P

buddhas
23-08-2010, 01:07
Arabam hala calısıyor :D ( kendimi çekirge gibi hissettim pistde) Bunada şükür tüm abilerime sonsuz teşekkürler. Hafta sonunu iple çekiyorum. Cem abi hafta içi gidersen eşlik ederim :P

pist bittikten sonra akşam seanslarına gideriz, hafta içi çalışıyorum mösyö, ama kaçarsam haberdar ederim fatihide alırız :)

Ukab
23-08-2010, 01:09
Tamam üstad kacarsan kacarız :P

xside
23-08-2010, 01:32
ben geldim ama alanı bulamadım... yavrucuk köyüne geldim köyünü baya geçtim baktım ettim ancak hiçbir hareket göremedim. orada bi fabrika gibi tahıl kurutlma merkezi fln bişeyler vardı oralara baktım ancak yok bulamadım malesef... oralarda kendi başıma sürdüm :( sizler çok eğlenmişsiniz umarım haftaya sizlerle olmak isterim.

buddhas
23-08-2010, 01:34
ben geldim ama alanı bulamadım... yavrucuk köyüne geldim köyünü baya geçtim baktım ettim ancak hiçbir hareket göremedim. orada bi fabrika gibi tahıl kurutlma merkezi fln bişeyler vardı oralara baktım ancak yok bulamadım malesef... oralarda kendi başıma sürdüm :( sizler çok eğlenmişsiniz umarım haftaya sizlerle olmak isterim.

keske gelecegini söyleseydin haberlesme için bin çeşit yol var bi şekilde buluşurduk ..

xside
23-08-2010, 01:40
aslında dersaneden dolayı gelmeyecektim sonra saat 4 gibi aklıma geldi bi gidip baksam mı dedim yani tamamen plansız bişey. önümüzdeki hafta gelmek sizlerle tanışmak istiyorum bi problem çıkmazsa eğer... yerinizi tam olarak bi açıklarmısınız acaba ?

Ukab
23-08-2010, 01:50
muhtemelen o gördüğün fabrikanın sağ arka çaprazındaydık biz

xside
23-08-2010, 01:54
köyün en sonunda muhtarlık ve yavrucuk ilköğr. okulu var.. sola doğru bi ufak yok devam ediyo . hatta yol çalışmasından dolayı o bölge düşük banket.. :D ordan girince tahıl ürünleri kurutma fabrikası fln var oraya kadar gittim baktım kimse yok etraftakilere sordum. bana verdikleri cevap şuydu '' yok öyle oyuncak araba fln süren görmedik''

buddhas
23-08-2010, 01:54
ben geldim ama alanı bulamadım...

haymana yolu üzerinde yavrucak köyü çıkışından sola saptığınızda 300 metre kadar ilerde solda kalıyor. Dikmen Atatürk sitesi veya keklikpınarı kavşağından itibaren 20 km

http://a.imageshack.us/img716/733/92391645.jpg (http://img716.imageshack.us/i/92391645.jpg/)

köy bitiminde uzun kavak agacları var sıralı ondan sola donunce ıleride sarı bir fabrika goreceksin fabrikaya bnaktıgında arkasında hem motor seslerini duyarsın hemde bizim 1/1 ölcekli araçlarımızı hatta dikkatını o çekmezsse az kenarda Türk bayrağını göreceksin bu kadar işte :)

buddhas
23-08-2010, 01:57
köyün en sonunda muhtarlık ve yavrucuk ilköğr. okulu var.. sola doğru bi ufak yok devam ediyo . hatta yol çalışmasından dolayı o bölge düşük banket.. :D ordan girince tahıl ürünleri kurutma fabrikası fln var oraya kadar gittim baktım kimse yok etraftakilere sordum. bana verdikleri cevap şuydu '' yok öyle oyuncak araba fln süren görmedik''

onumuzdeki hafta elinde belgelerle gider söylersin :)

Blackly
23-08-2010, 01:58
Cem ne yaptıysam alıntı yapıp eklemeyi beceremedim. Pistin tarifi için teşekkürler.

xside
23-08-2010, 01:59
ozaman ben geldiğimde sizler gitmiştiniz yada başka bir yerlerdeydiniz .. çünkü o fabrikayı geçip baktım ben :D tamam neyse doğru yerdeydim ancak ya siz gitmiştiniz yada ben göremedim sizleri... haftaya inşallah görüşmek üzere teşekkürler :)

buddhas
23-08-2010, 02:05
Cem ne yaptıysam alıntı yapıp eklemeyi beceremedim. Pistin tarifi için teşekkürler.

altına bir seyler yazmak gerekiyormus sanırım, rica ederim :)

ozaman ben geldiğimde sizler gitmiştiniz yada başka bir yerlerdeydiniz .. çünkü o fabrikayı geçip baktım ben :D tamam neyse doğru yerdeydim ancak ya siz gitmiştiniz yada ben göremedim sizleri... haftaya inşallah görüşmek üzere teşekkürler :)

Haftaya mangal var onu kaçırma bari :)

Vimeoda daha kaliteli formatta kocaman izlenebilecek video yüklenmiştir duyrulur :)

http://vimeo.com/14344167

xside
23-08-2010, 02:10
inşallah :D ... tekrar teşekkür ederim :D haftaya gelebilirsem alıncak edilcek birşeyler var ise yardımcı olurum.

buddhas
23-08-2010, 02:20
http://www.hobbyrc.com/forum/attachment.php?attachmentid=63049

buda güne ait tek fotoğraf..

araçları kullanmaktan sohbet etmekten fotoğraf çekmeyi unuttum kusuruma bakmayın :)

xside
23-08-2010, 02:30

araçları kullanmaktan sohbet etmekten fotoğraf çekmeyi unuttum kusuruma bakmayın :)

:D haftaya :P

atinch
23-08-2010, 13:45
Pistin yerini google maps'den işaretmeme rağmen pazar günü bende gelip pisti bulamadım :(
Aslında eve gelip tekrar haritaya bakınca kıl payı pistin yerini kaçırdığımı anladım.
Ben Yavrucak köyünün girişindeki ara yolları talan ederken aslında pist köyü geçtikten hemen sonraymış.
Neyse umarım önümüzdeki c.tesi bulurum artık. :)

HaaKaN
23-08-2010, 17:45
Uff super olmus gibi :D Tam istedigim sey, toz toprak, kum cakil ne varsa hepsi var :) sadece altindan gecebilecegimiz bir tunel yada ustunden uzunca ziplayacagimiz bir rampa goremedim sanki. ins. parcalarim hafta sonuna kadar gelirde orada toza torpaga karisirim :)

Ukab
23-08-2010, 20:30

Enis abi "babayiğidi" bir türlü çalıştıramadı piller mi bitmişti yoksa hummerlara mı gözü kesmedi bilemeyiz tabi :P

Savaş abi haftaiçi de orda mısın?

Blackly
23-08-2010, 22:50
Savaş abi haftaiçi de orda mısın?
Burak hafta içide oradayız evet.

Ukab
24-08-2010, 01:22
Kaçabilirsek eğer geliriz gene abi. Şu siftahı yapalim artık, pisti her gelişimizde dağıtıyoruz benim içim acıyor :)

Blackly
24-08-2010, 08:13
Kaçabilirsek eğer geliriz gene abi. Şu siftahı yapalim artık, pisti her gelişimizde dağıtıyoruz benim içim acıyor :)

Rahat ol sen ... :)

HaaKaN
25-08-2010, 11:13
Evet arkadaslar az once kargo sirketi ile gorustum ve bugun bekledigim parcalar gelecekmis. Bir aksilik cikmazsa veya yanlis gonderim olmazsa aracimi hemen toparlayacagim.
Cumartesi Gunu sabah bulusmak isteyen varmi ? Ogle sicagina kalmadan bulusmak faydali olabilir...

Ukab
25-08-2010, 17:41
Cumartesi öğlenden sonra belki gelebiliriz. Ama pazar sabahtan orda oluruz.

Bu arada Savaş abi kule ne durumda şuan?

Just4ForMe
26-08-2010, 00:00
Hayırlı olsun Savaş ağbi pist. Başarılarının devamını dilerim , eminim dahada güzelleşicektir. Şimdiden kolay gelsin.:)

massa
26-08-2010, 01:29
Eğer bir sakıncası yoksa ve bir aksilik çıkmazsa hafta sonu bende gelmek isterim...

HaaKaN
26-08-2010, 09:26
pazar yatis gunu :D c.tesi bulusmak icin musait olan varsa saat 10:00 ve 15:00 arasi bir saatte (yogunluga ve katilima gore degisebilir) orada olmayi planliyorum.

atinch
26-08-2010, 11:42
C.tesi günü ben yine oralarda uçuşta olmayı planlıyorum.
Bu sefer kesin bulacağım pisti, sanırım :)

Ukab
26-08-2010, 17:55
Pazar günü Gölbaşında bir toplanalim diyoruz. Akşamında da mangal yapmayı düşünüyoruz. Katılımın ne kadar fazla olması o kadar eğlenceli geçmesi demektir. Herkesi pazar günü orda görmek dileğiyle..

buddhas
26-08-2010, 18:13
Ben pazar orada olmayi planliyorum... Mangal icin getrilecek malzeme ne varsa haber verin bende ne getirecegimi bileyim :)

Ukab
26-08-2010, 18:15
Sayımız 3 5 belli olsun söylerim Cem abi :)

HaaKaN
26-08-2010, 20:07
pazar yatis gunu :D c.tesi bulusmak icin musait olan varsa saat 10:00 ve 15:00 arasi bir saatte (yogunluga ve katilima gore degisebilir) orada olmayi planliyorum.

Atinc abi c.tesi ararim ben seni. Olmazsa oralarda beraber kaybolabiliriz. bende oralarda olacagim. :)

Ukab
26-08-2010, 20:22
Atinc ve Hakan üstadlar eğer uyarsa size pazar gelebilirseniz daha güzel olur. Geçen pazar biz 10 kişiye yakın ordaydık. Bu haftada demirbaşlar geliyor sizlerde gelebilirseniz daha güzel olur kanısındayım :)

tiasonpenthe
26-08-2010, 21:43
Arkadaşlar merhaba,

Bayadır ilgilenemiyordum RC'yle bugün tesadüfen bu konuyu gördüm ve mekanı gerçekten merak ediyorum....eğer sorun olmazsa cmtsi/pzr hatta pztsi'de olabilir ben de gelmek isterim...

sel_man
26-08-2010, 22:20
Meraba arkadaşlar bizde bu salı iki kişi REVO ve T-MAXX araclarımızla pistdeydik. Bu arada aracımı ilk defa piste soktum ve gercekdende pistde sürmenin zevki bambaşkaymış.. Bu pazarda ordayız inşallah :)

Ukab
27-08-2010, 00:20
Gelen herkesi bekleriz güzel bir haftasonu olur inşallah :)

buddhas
27-08-2010, 01:53
bu pist projesi dışında Ankara Gölbaşı 312 RC Park adında yeni başlık açmayı hedefliyorum 5 dakikaya kadar videoda ekleyelim :)

HaaKaN
27-08-2010, 08:47
Pazar gunu kac gibi orada oluyorsunuz acaba ? saat bellimi ? ben c.tesi 09:00-15:00 arasi musait olabiliyorum. eger pazar uygun bir saat dilimi soylerseniz belki bir ihtimal gelebilirim. Ama c.tesi gunu kesin gelecegim.

atinch
27-08-2010, 09:58
Atinc ve Hakan üstadlar eğer uyarsa size pazar gelebilirseniz daha güzel olur. Geçen pazar biz 10 kişiye yakın ordaydık. Bu haftada demirbaşlar geliyor sizlerde gelebilirseniz daha güzel olur kanısındayım :)

Pazar günü ne yazıkki görevliyim, eğer işim erken biterse akşam üzeri uğramaya çalışırım.
C.tesi ise zaten o bölgede uçuş yapıyor olacağız o yüzden uğrama imkanım daha kesin.
Görüşmek üzere...

buddhas
27-08-2010, 10:02
konuya http://www.hobbyrc.com/forum/threads/56468-Ankara-G%C3%B6lba%C5%9F%C4%B1-312-RC-Park?p=662377#post662377 buradan devam edebiliriz :)

Ukab
27-08-2010, 14:15
Pazar gunu kac gibi orada oluyorsunuz acaba ? saat bellimi ? ben c.tesi 09:00-15:00 arasi musait olabiliyorum. eger pazar uygun bir saat dilimi soylerseniz belki bir ihtimal gelebilirim. Ama c.tesi gunu kesin gelecegim.

Pazar günü tüm gün ordayiz biz