PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Baja 5T için rodaj bilgisi olan ?

Bosphorus
27-07-2009, 12:01
Arkadaşlar cumartesi itiariyle baja 5t aldım. rodajı hakkında aldığım yer biraz bilgi verdi. Ancak sizlerden tecrübe sahibi olmuş arkadaşlardan bilgi almak isterim.Bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.Tşk

oguzhangunes
27-07-2009, 12:47
Aracı bi şekilde çalıştırın (stok ayar vs.) çalıştıgı gibi rolantide 1 depo bitirdikten hafif hafif gazlayabilirsiniz tam 3 ayrı motora bu şekilde rodaj yaptm ve uzun süre sorunsuz kullandım

MSenturk
27-07-2009, 12:49
http://www.hobbyrc.com/forum/showthread.php?p=343332&highlight=rodaj#post343332

SPEED57
27-07-2009, 12:59
öncelikle hayırlı olsun kırımsız kullanın.
yakıt yag oranını araçla verilen yakıt doldurma bidonu ile 1/16 oranında ayarlayıp 1 depo rolantide çalıştırın. (not ben muhakkak spur veya pinyon hangisi kolaysa 1 dişliyi sökerek istem dışı hareketlenmeye engel olurum)
2: 1/25 ayarlayarak hafifi rolanti yükselterek 1 depo daha hareketisiz (lastikler havada) 1depo daha yakın tekrar 1 depo daha (not şayet dişlileri söktüyseniz tekrar yerine takarak) 1/25 ayarlayarak tam gazlamadan hafif dur kalklarla aracı kullnmaya başlayabilirsiniz önemli not araç rodaj esnasında stop ederse ve çalışmada zorlanırsa bırakın iyice sogusun soguduktan sonra tekrar çalıştırın.şayet gene çalışmazsa bujiyi kontrol edin muhtemelen yaglamış olacaktır 1 yedek buji bulundurun yanınızda
Birde ip ucu yanınızda 1 kutu balata temizleme spreyi bulundurun yaglanmış bujiyi en kolay temizleme yöntemidir :)

Bosphorus
27-07-2009, 13:02
Cevaplar için teşekkürler arkadaşlar

LuCiFeR
28-07-2009, 02:18
Hayırlı olsun aracın.... Bu günlerde 5T fırtınası kopuyo hayırlısı olsun :D
bu arada kitapçıkta rodaja gerek olmadan çalıştırabilirsiniz der hpi amca.. youtube videosundada o şekilde anlatır.. ama nitrocular hep rodaj yapar :D yararlı bişey..

Fatihorc
28-07-2009, 03:23
Hayırlı olsun güle güle kullanın. Ben nacizane söliym bana kalırsa yağ 40 diyorya 50-60 ml yağ ile bol yağlı ve durduğu yerde ilk depodan sonra da yavaşça kullanarak büyük bir alanda rodaj yapsan çok süper olur ben rodaj yarım depo yapıp gaza gelip bastım, pistondan parça kopup gömleğin tepesine yapıştı. bence kusursuz bir rodaj yapsan ileride başın ağrımaz... kırımsız sürüşler...

gmork
28-07-2009, 11:40
Hayırlı olsun güle güle kullanın. Ben nacizane söliym bana kalırsa yağ 40 diyorya 50-60 ml yağ ile bol yağlı ve durduğu yerde ilk depodan sonra da yavaşça kullanarak büyük bir alanda rodaj yapsan çok süper olur ben rodaj yarım depo yapıp gaza gelip bastım, pistondan parça kopup gömleğin tepesine yapıştı. bence kusursuz bir rodaj yapsan ileride başın ağrımaz... kırımsız sürüşler...

ya bu ya olayı takıldı kafama fatih ben 3 litre benzine 100 ml koyuyorum azmı yani ? yağ castrol edge. sence azmı ???

MSenturk
28-07-2009, 11:48
ya bu ya olayı takıldı kafama fatih ben 3 litre benzine 100 ml koyuyorum azmı yani ? yağ castrol edge. sence azmı ???

MAli fatihe sormussun ama bende yardimci olayim...
Karisimi ne kadar az koyarsan yaglama az olacagi icin motorun o kadar fazla isinir piston ringinin dusmani isidir... linki incele...

http://www.hobbyrc.com/forum/showthread.php?p=343332&highlight=rodaj#post343332

Bosphorus
28-07-2009, 12:01
Cevaplar için teşekkürler arkadaşlar. ilk rodajı bitirdim. Dünde bir depoya yakın düşük hızda kullanarak bitti. ancak sonraki depoda aşağıda linkteki en sondaki 4 litre 97 oktan benzine kutunun içinden çıkan ölçekli yağdanlıkla 160cc yağ ekleyerek çalıştırdım. Ancak çok zor çalıştı sonrasındada patırdama yapmarak gitti, hafif gazlamada ise geç toparlayarak patırdadı ancak gitti. Yağ oranı fazla veya yağmı dandik kaldı acaba??

http://www.shell.com/home/content/tu-tr/suruculericin/motorsikletler/shelladvance/motosiklet_yaglari_02110211.html

MSenturk
28-07-2009, 12:12
160cc yi ne kadar petrole eklediniz..?

Bosphorus
28-07-2009, 13:10
4 litre benzine ekledim

MSenturk
28-07-2009, 13:30
motor isinincaya kadar cekmesi zor olabilir... calistirdiktan sonra az bir sure bekleyin motorun isinmasi icin...

Fatihorc
28-07-2009, 20:49
dediği doru ne kadar az koyarsan o kadar ısınma fazla oluo. ben 3 litre benzine 150 ml koydum gene kaynadı... yenisi gelsin 1 e 1 koyacam:D

gmork
28-07-2009, 21:35
Fatih elindeki motordan olma sakın !!! :D

Fatihorc
29-07-2009, 01:45
valla bıktım zaten yaa, bu cy motor lanet bir motor. baksana herkes şikayetçiymiş. bidaha ki sefer motoru buldum zaten. ddm de zenoah 4.75hp modified 30.5 motor var. amerikada arkadaş var sölicem ona koysun bavula getirsin. cy mi asla. varsa yoksa zenoah. cy iki gazladık patates oldu... :(

Fatihorc
29-07-2009, 01:45
1 litreye yaz aylarında 55ml kışın 47-48 koysak tam süper olur bence. benim fikrim bu. yazın zaten hava 40 derece. 40 ml yağ kurtarmıyor

LuCiFeR
29-07-2009, 01:58
47 - 48 ml yi nasıl ayarlıcaksın ki bu arada bizim CY lere bir nane olmadı gayet başarılı çalışıyolar.. 1/25 oranında koyduğunda ne boğulma oluyo ne tıkanma ne ıkınma bence motorlarda bir sorun yok.. Hpi forumuna baktımızdada Head kit dışında bir değişime uğramıyor motorlar.. Yanlış hatırlamıyorsam MCD 24 saat yarışını CY kazanmıştı..

bu arada Bosphorus kutudan 160cc değil 100cc yağ çıkıyor karıştırdın sanırım...

Fatihorc
29-07-2009, 02:45
ya dediğim gibi melih benim araba normal ayarlarla 50 ml yağ olmasına rağmen ss eksozu ile sekman kaynattı ben sekman kaynayınca piston pimi çıkıp gömleğin içini çizik çizik yapmış. ağzım yandı ya bi kere şimdi sen 40 deyince böle bi ısınma oldu bende bile:P zaten bende şans yok ya:D

Fatihorc
29-07-2009, 02:47
bu arada ewt mcd yarışını CY kazandı haklısın. problem benim motorda belki de başından beri bi terslik var ondan böle oluyor. yeni motorda 2 depo rodaj ve orjinal ayarlarla oynayacağım gene olursa artık kısmet... kötü düşünmemek lazım zaten olmicak diyelimde olmasın...:D

gmork
29-07-2009, 10:16
bencede kötü düşünme bizde cy kullanıyoruz şimdiye kadar sorun allaha şükür hiç olmadı :)

Bosphorus
29-07-2009, 10:41
arkadaşlar ben bidon aldım benzinciden ve pompacıya bu bidon kaç litrelik dedim adam 10 litrelik dedi, Allah allah dedim içimden :eek: sonra iyi o zaman 5 litre benzin koy dedim. bir baktım neredeyse bidon doldu.:) sonra eve gidip orjinal ölçekli yağdanlığında 1 litreye 40cc 2 litreye 80cc yazıyordu bende 80cc+80cc ölçerek koydum bidona ama tabi bu sefer bidon baktım taşıcak :rolleyes: sonra çalkaladıntan sonra bidonun birazını döktüm ( tam bir israf ) sonra 30cc daha yağ ekledim.sanırım tahmini olarak 4,50 litre falan benzine 190cc eklemiş oldum. Anlayacağınız ilk benzin ayarlamam tam bir oran ve tecrübesizlik örneğiydi. az olmasında yağ oranı çoku mesele değil diyorsunuz zaten.:D
* Birde 5T nin susturucusunun altından birleşme yerinden boyna yağ akıyor aşağı tam kaynaklanmamış veya birleşmemiş sanırm bu normalmi.ucundan attığı zerrecikler dışında alta akması yağın..

Bilgiler ve deneyimleriniz için şimdiden teşekkürler.

LuCiFeR
29-07-2009, 12:07
:D olmaz merak etme kendini psikolojik olarak olmıayacağına hazırla olumsuz düşünerek başladığın bi işte kesin aksilikler çıkıyo...

LuCiFeR
29-07-2009, 12:16
Bosphorus o eksozdan atan yağ çok normal biz bursada 5 - 6 tane 5T aldık hepsinden attı sanırım preste sorun var yanlardan sızdırıyor.. Ben Söküm sanayide lehim yaptırdım fakat onuda eritti eksoz...bizim bir arkadaş kırmızı sıvı conta sürdü eksozun pressli birleşim yerine.. sıcağa dayanıklı olduğu için contaya bişi olmadı ve yağ atmadı tavsiyem o dur al bi kırmızı sıvı conta eksozu sök iyice temizle ve conta sür bi daha arkana bakma.. Ben eksozu değiştirmiştim o yüzden bi daha uğraşmadım :D

Bosphorus
29-07-2009, 12:39
LuCiFeR teşekkür ederim. hemen deneyeceğim.