PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : heliden uçağa

oguzgun
08-08-2009, 01:39
Merhaba arkadaşlar. bundan 4 ay önce heliye merakr salaraktan bu hobiye basadım. ancak helinin sürekli masraflarından kese artık zorlanmaya basladı. En son dün gelen parcaları monte edip ucus denemsine gittigim heli ile komple kuyruk parcalanınca artık bardak tastı. Ucağa baslamak istiyorum. mevcut helim copterx450 se v2. üzerinde bulunan mevcut eektronikleri kullaranarak fazla masraf yapmadan ucurabilecegim yapabilecegim ucak modeli nedir bana bu konuda yol gösterirseniz sevinirim. helideki elektronikler: 3500 kv rfırcasız motor, 4 adet mikro 9 gr servo, 50 a esc bec li, 6 kanal kumanda ve alıcım ve 11.1 volt 2200 a 3s 4 adet lipo piilm. bunlarla neler yapabilirim link veya anlatım yaparsanız cok sevinirim teşekkürler.

oguzgun
08-08-2009, 02:20
Mesela Thk kurumunun sitesinde satılan 305 tl olan wing Tiger uçağı baslangıc için iyimi? yoksa bunuda mı heli gibi ilk ucusta cakıp kırwrım ve elimdeki heli prcalarına uyguynmu forumda planör gib*i ucak oldugu yazılmıs ama sizce nasıl maksimum kac metre irtifaya cıkıyor bu ucak?

candane
08-08-2009, 12:08
Wing tiger üzerinde elektroniği ile geliyor, yani kumandası vs herşeyi tamam. Ama siz elimdeki elektroniği kullanayım diyorsanız sadece kit olan bir model almalısınız.
Helinin motoru direk drive olarak kullanabileceğiniz bir motor değil, ya o motoru kullanmayacaksınız yada redüksiyon ile devri düşürmelisiniz. 3500KV motor direk bağlı şekilde ancak 4*4 lük pervaneyi çevirebilir. Ancak bu bir başlangıç modelinde kullanılabilecek bir setup değil.
Bence uygun alternatifler, wing tiğer alın ve elinizdeki heli malzemeleri yedekte kalsın.
Yada bulabilirseniz bu modelin elektroniksiz halini alın, yeni bir motor alarak elinizdeki elektroniği kullanın.
Yakınlarınızda yardımcı olacak biri varsa, yakıtlı bir trainerda başlangıç için iyi bir tercih olabilir. Çok daha stabil uçacktır.
Yada basit köpük modeller yapıp onları uçuçrup kırarak zamanla geliştirin.

cegoo
08-08-2009, 12:45
copterx de nasıl bu kadar kırım yaşamışsınız üzücü bir durum.Copterx gibi bir helı ayarları ıyı olduktan sonra nerdeyse bıraksanız kendı ucacak bir model.
Bende de copterX var ama çok şükür uzun zamandır kırım yaşamıyorum Bu gune kadar sadece 2 kere krıım yaşadım.Tabı bunda sımılasyon çalışmasının çok buyuk etkısi vardı.Neyse konumuza donelım
Wing tıger bende de var.Oldukça stabıl uçan bır uçak.Onu almanız cok isabetlı olacaktır.Wing tıger ile ılgılı çalışmaları yorumları aşagıdakı lınkte bulabılırsınız.

http://www.hobbyrc.com/forum/showthread.php?t=37645 özellikle 2 sayfayı okuyunuz.

Aynı motor bende de vardı ama uçakta kullanamadım.Bunun gıbı yuksek torklu motoru ancak reduksiyon ıle kullanabılırsınız.
servolar elınızde yedek kalsın.esc yı ve pılınızı fırcasız motora geçersenız kullanabılırsınız
Max kaç metreye çıktıgı onemlı degıl.Çunku uçak uzaklaştıkça kuçülecektır ve göremediginiz bır uçagı kontrol edemezsınız degılmı.Ama sorunuza cevap vereyım.Bır defasında uçak benden 300 -400 metre kadar uzaklaştı ve ıyıce kuçüldüve kontrol edemedım.tabıkı düşürdüm
.
Eger uçagı alıp dırek ucurursanız helı gıbı dırek yere çakmanız %90.
Mutlaka önce ıyı bır sim programında çalışmalısınız.Eger sımde yeterı kadar çaılışırsanız uçagı çok kolay uçurabılırsınız.Uçak gerçekten çok güzel uçan bır model.
Başlangıc ıçın oldukça ıyı bır model.
Başka sorunuz varsa wıng tıger başlıgı altında sorabılırsınız.selamlar

oguzgun
08-08-2009, 21:13
teşekkürler cevaplarınız icin ancak elimdeki esc si ile birlikte motoru bu modele taksam 3500 kv cok mu agızr gelecektir? birde baska model marka olarak ne önerirsiniz acaba? copterx icin dedikleirniz karsısında sasırdım gercekten. her cesit ayarı denesemde kontrolu cok zordu benim icin her ucusta sürekli kırım ve haftalarca parca beklemekten ucaga yöneliyorum.

oguzgun
08-08-2009, 21:42
birde thk sitesinde Cessna 182 (Fırçasız Motor), ve wing tiger modeli var bunlardan hangisini önerirsiniz baslangıctan ileri seviyeye kadar kullanabilecegimmodel olarak uzun süre kullanmayı düsünüyorum?

atambay
08-08-2009, 21:45
Oğuz bey görünen o ki elinizdekilerden sadece kumanda işe yarayacak durumda. Belki pil ve esc de kullanılabilir fikrim yok.
THK dan alacağınız wingdragon veya wingtiger yedekleri ile kumandayı kullanabileceğiniz bir modeliniz olur. Wingdragon'un radyosuz olanını da alabilirsiniz.
Çok ucuz bir geçiş olmayacak gibi görünüyor.

oguzgun
08-08-2009, 23:23
az önce thk sitesinden wing tiger icin 10 taksitli olarak siparisimi verdim kredi kartından. fakat ilk basta tek ödemede diye onayladım bankanız provizyon vermedi uyarısı cıktı. ikinci kez denedim ama bu sefer 10 taksitli olarak bu sefer siparisiniz alınmıstır teşekkürler gibi uyarı cıktı. siparislerim bölümüne baktıgımda mail order icin sırada diyor. yani ne demek oluyor parayı aldılarmıki karttan yoksa ne anlamı var mail order icin sırada uyarısının?

ruhi
09-08-2009, 00:09
bankadan olur alma kısmına takılmışsınız. kurum hafta sonu çalışmadığı için işleminiz pazartesi günü tamamlanacaktır. muhtemelen salı günüde kargo kapınızda olacaktır. ama hafta sonu çok sipariş birikmişse çarşambaya kalabilir.
hayırlı olsun

oguzgun
09-08-2009, 00:38
yani para alındımı alınmadımı acaba?

atambay
09-08-2009, 02:09
Pazartesi bir arasanız iyi olur. İki kez işlem yapmış olabilirsiniz. İkizleriniz olmasın aniden.

oguzgun
09-08-2009, 12:37
yok iki kere olmadıgına eminim. birincisinde bankadan provizyon alınmadı dedi tek cekime. taksitli denedigimde kabul etti. bu thk anında online parayı alıyormu yoksa kayıt alıp ilk iş gününde karttan cekmeyimi deniyorlar merak ettigim konu bu. yani taksitli olarak simdi cekim onaylandımı yoksa sadece bilgilerim kaydedildi ilk iş günü cekmeyimi deneyecekler? çünkü limitm tam karsılamıyordu ucagın tam miktarını?

atambay
09-08-2009, 12:45
Provizyon alındı dediyse karttan çekim yapılmış olmalı.
Tabi bunlar hep tahmin. Doğrusunu THK biliyordur.

cegoo
09-08-2009, 13:34
merak etmeyın.sorun yok odeme alınmıstır.sıze pazartesı gonderırler