PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Onboard video kayit icin ufacik bir kamera. 19gr.

Residue
14-08-2009, 09:55
Umarim daha once bu ufak kameradan bahseden olmamistir, gecenlerde ebay'de kendime dijital kamera bakinirken tesadufen rastlayip ardindan da dayanamayip aldigim bir kameradan bahsetmek istiyorum. Asil amaci anahtarlik casus kamera olmasinin yani sira biz modelciler icin onboard kamera niyetine kullanilabilir. Benim siparisim daha elime gecmedi, cinden gonderiyorlar biraz zaman aliyormus. Gecer gecmez yapacagim ilk ucusta bu kamerayi kullanacagim. Ozelliklerinden biraz bahsetmek gerekirse;

Built in 4GB Flash Memory
Dimensions: 50 x 32 x 10mm
Weight: 19g
Video Format: AVI
Video Resolution: 640x480 @30ftps
Video Record Time: Around 2 hours
Camera Format: JPG
Camera Resolution: 1280x960 (1.3M pixels)
Battery: Built-in 280mAH 3.7V battery

Yukarida bahsedilen ozelliklerden benim icin en cekici gelen agirlik (weight) : 19 gr. ve 30 fps olmasi. Diger kameralar gibi sallamasyon bilgiler olmadigini anlamak icin youtube'da biraz arastirma yaptim. Bu kamera ile cekilmis goruntuleri buldum. Linkleri asagida mevcut. Pil derdi olmamasi hosuma gitti, lipo pil var icerisinde, usbden sarj ediliyor. 2 saat cekim yapiyor. 4gb hafizasi dahili, ayrica sd card falan kullanma ihtiyaci yok. Resmini ekledim.

Youtube'da bu kameraya ait birkac video:

http://www.youtube.com/watch?v=pKHLpALvIIA
http://www.youtube.com/watch?v=4vmqH2yjicE
http://www.youtube.com/watch?v=9Yjw6Z0-Kpw

Ayrica bunu acik arttirmada 13 dolara aldim, kargo fiyati dahil. Turkiye icin de cok fazla tutacagini sanmiyorum, cunku oldukca ufak ve hafif. Ebay'de anahtar kelime olarak "key chain cam" yazinca bircok urun karsiniza cikiyor. 8gblik modeli de var.
Hobbycity'deki onboard camera'dan teknik ozellikleri daha ileri. Eminim ki cinde bu tarz urunleri uretenler ayni kaliteyi kullaniyordur.

Biraz daha hafifletmek icin uzerindeki plastik kaplamayi cikartmayi dusunuyorum. 19 gram anahtarligin metal kismi dahilindeyse, plastikleri de cikartirsak 10 gram falan olur muhtemelen.Goruntu kalitesi havadan ne kadar olur bilinmez ancak hafifligiyle oldukca cazip olabilir. Eger cok hafiflerse bir ucaga 2,3 belki 4 tane baglayip farkli acilardan cekim saglayabilirim.

Bunun kardesi sayilabilecek, sanirim ayni ureticinin bir urunu olan cubuk seklindeki spy cam, onun da anahtar kelimeleri "Mini 4GB Spy Hidden Camera Gum Web Cam AVR Recorder Pen", buna da deginmemin sebebi, bu kamerayi 3-4 tane buyuk hobi sitesinde abuk subuk fiyatlara (100 civari) onboard kayit kamerasi olarak satildigini gormem, basligi da bu sebepten oturu aciyorum aslinda. Bu da yaklasik 15 dolar altina alinabilecek birsey. Ama boyut olarak daha buyuk. Ve tahminimce %99 ayni donanima sahip. Bu cihazin da resmini ekledim. Bu link: http://img229.imageshack.us/i/4478566.gif/

Kendimi urunu satiyo gibi hissettim. Umarim cok uyduruk bir urun icin fazla heyecanlanip konu acmamisimdir. Ustalardan yorum bekliyorum.:dıdııtt:

swat11
14-08-2009, 23:46
hiç fena değil fco2 yerine bu alınabilir fiyattan dolayı.bende almayı düşünüyorum sipariş ulaşınca test videosu bekleriz:)

Residue
15-08-2009, 07:41
FlyCamOne2 ile ozellikleri benzesiyor, ama fco2 @25 cekiyor, youtube'daki videolarini izledim hic tatmin olmadim acikcasi. Fiyat olarak abarti bi farki yok. Hobbycity'de 52 civari bi rakama gordum fco2'u. Fco2'nin guzel avantajlarindan biri servoya baglanabiliyor olmasi. o acidan hakikaten alinasi var. Begenmezsem bunu fco2 alacagim ilk is.

ahmttvsn
15-08-2009, 13:56
Kalem kamera olanlarida var.
4gb hafiza
5 mp(oldugu soyleniyor)
4 saat kayit
Almayi dusunuyorum.Fiyati 70tl

emo23
15-08-2009, 14:01
arkadaşlar üzerinde yapılan işlemleri ve modları gösteren LCD cihazları tercih edin.
Bu tip ucuz kameralar bana boş para gibi geliyor.
Şu an için yine en avantajlı ve kullanışlısı FCO2

Residue
15-08-2009, 14:06
hocam modu ne isimize yarayacak? fco2 alacagim yakinda merakimdan. bu kamerada moda ihtiyac yok, tek tus record, temiz. fco2'nin goruntu kalitesi gercekten iyi olsa tartismadan atlardim fco2'ye. ($13 e aldim, 20 olsa almazdim o ayri)

emo23
15-08-2009, 14:08
aaaa modsuz olmaz :)
http://www.hobbyrc.com/forum/showthread.php?t=32035 burada bir zamanlar didiklemiştim.

Residue
15-08-2009, 14:15
Hocam super didiklemissin, merak ettigim bilgilere ulastim fco2 ile ilgili. benim suan gosterdigim alette dedigin her mod var. uzerindeki ledler ile (mors alfabesi mantigi ile yaklasalim :) ) ne demek istedigini anlatiyor alet. fotograf cekme modu da var. tabi lafi uzatmadan bu alet geldimi bi iki cekim yapip koyarim ne oldugu belli olur. editlerim de yukariyi. 10 gr dan asagi olan bir kameradan bahsediyoruz yani :)

ahmttvsn
15-08-2009, 14:21
Ne kadar avantajli olsa da bu cin mallarinin omru tartisilir.
Ucuz etin yahnisi yavan olur:P

Genede denemeden rahatlayamayiz di mi:D

emo23
15-08-2009, 14:25
ahmet son 5 sene içinde üretilmiş, altında made in USA yazan birşey göster bakalım.
çin de her üterilen kalitesiz, kısa ömürlü diye bir durum yok. oradada kalite kontrol sistemi ve kapı olayı var. ayni ürünü $5 a da üreten yer var $30 a da. ama rekabet dünyayı bu noktaya getirdi.

Residue
15-08-2009, 14:28
hala inatciyim flycamone ile bu gosterdigimi uretenin ayni adam / kankasi / komsusu oldugunun. Aldigimiz butun urunler (patlar motorlar, radyo alicilar, vericiler, her nevi urun) made in china... secim sansi yok gibi birsey yani.

atambay
15-08-2009, 14:48
Toros bu aletin kutusunu sökmeye hiç gerek yok bence. Zaten yeterince hafif. Ayrıca devreleri korumak için de lazım dışındaki kutu. Pil ömrü falan önemli olacak.

Residue
15-08-2009, 14:59
hocam yani olabildigince ufaltmak amacim. hatta tahminimce devre plakasi icin ucak icerisinde incecik bir cizik atip iteleyerek monte olmus bir kamera gibi fantastik dusuncelerim var, (yani toparlamayi dusudundugum trainerda tabi :) )
isi ile buzusen kaplamardan yapabilirim tamamen, millet "aaa ucaga anahtarlik baglamis hehe" demesin diye biraz da :). kullandigi pillerden elimde suan yuzlerce var. pilini uzatma ile ucagin baska bir yerine bile tasirim. acgozlulugun sinirlarini zorlamak istiyorum. :)

atambay
15-08-2009, 15:01
Uzatma kablosu da ağırlık yapar. Patlarlı trainer toplayacaksan hassasiyeti 100 gram olan terazi yeterli olur :)

Residue
15-08-2009, 15:09
tabiri caizse "ortada fol yok yumurta yok" :) gelsin hele, bu ne lan diyip cope atmam isallah :) utandirsin hepimizi. suanda okyanus ustunde ucmakla mesgul sanirim kargo bilgileri dogruysa.

ahmttvsn
15-08-2009, 15:11
Cinlilerin her mali adi yaptigini kast etmedim...guvenilemeyecegini belirttim sadece..

Bende cin mali kalem kameralardan alacagim.Arastirma yaptim,yerli piyasada sahte urunlerin dolastigi soyleniyor.

Insanoglunun hirsi bigun kendi sonunu getirecek ama cinlilerin bundan bi sikayeti yoktur sanirim.

Residue
15-08-2009, 15:13
Yerli piyasada sahte urunler mi dolasiyor? E orijinali zaten cin, sahtesini Turk yaptiysa git sahtesini al :) usb kamera kalemler kulce gibi agir, almani tavsiye etmem, plastik kaplamali birseyle al alacaksan bu is icin kullanmalik.

ahmttvsn
15-08-2009, 16:32
Sahtesi de cin mali ve hemen bozuluyormus.

Ayrica kalem kamera agir degil.

Herneyse siz urununuz geldinde bilgilendirisiniz.
Biz de ona gore aliriz:)

Joker73
19-05-2010, 10:54
Hobby King'den hangi kamerayı alsam ki derken fotoğraf çekebildiğini düşünerek bu kamerayı aldım.Siparişimin gelmesini bekliyorum.

Özellikler:
Boyut: 52x30x12mm
Ağırlık: 18G Pil ve Anahtarlık dahil
Video lens: 640x480 piksel (doğru boy oranı)
Pil: 200mAh Lipo
FPS: 30 (True Rating)
Piksel: 1280x960

http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/uh_viewItem.asp?idProduct=11867&Product_Name=Turnigy_KeyChain_Camera_with_2GB_Sand isk_High-Speed_memory

RC_Cankat
19-05-2010, 14:04
bence fazla umutlanmayın mesajı görünce bi hevesle okudum ama videoları izleyince hevesim kursağımda kaldı.fco2 50$lık bir fiyata rağmen havada çekilen görüntülerde hiç de tatmin edici değil.güneşe dönünce renkler bozuluyor ve o yükseklikten doğru düzgün hiç bir şey gözükmüyor hele önden pervaneli bir uçakta kullanacaksanız işler iyice kötüleşiyor görüntüde dalgalanmalar başlıyor bu kamerada da aynısını olacağına eminim.ha 2mp lik bir telefon takmışsınız ha bunları takmışsınız bence hiç farketmez ben kendim denedim telefonla.lafı uzatmadan bende Emrah abiye katılıyorum gerçekten havadan kayıta meraklıysanız adam gibi bir kamera şart.Emrah Abi Sony Webbie kullanıyor mini hd kamera olarak.webbie ile çekilen görüntüler muhteşem ama fiyatı biraz tuzlu ebayden 100$ gibi bir fiyata alabilirsiniz alırsanız modelcilik hayatınız boyunca havadan kayıt yaparsınız.bende Samsung PL50 model digital makine ile kayıt yapmayı düşünüyorum oldukça hafif (webbie ile aynı)

experience
19-05-2010, 15:48
Selam .Bu anahtarlık kameradan gecen ay sipariş ettim ve 10 gün önce geldi. Kameranın kullanımı çok kolay kamerada bir on/off düğmesi birde mod düğmesi var üstündeki mini led sayesinde kameranın ne yaptıgını ordan anlıyorsunuz ayrıca foto çekimide var .Dahili hafızası yok micro SD kart takmak gerekiyor .Bendekinin agırlıgı 16 gr video cekimi yeterli tabi bu yeterlilik göreceli .Türkiye'de de satılıyor 35 tl civarında fiyatı var .

atmaca53
19-05-2010, 17:29
Fpv sistem deniliyor senin istediğine. bu şekilde forumda arama yaparsan dünyanın en harika açıklamalarını bulursun...

CemNi
20-05-2010, 01:13
Bu anahtarlık kameranın kendi hafızası yok microSD kart demişsiniz. Yani bilgisayara ihtiyaç olmadan da sahada çektiğim kartı telefonuma takıp izleyebilirim değil mi ?

mamooos
20-05-2010, 09:03
Eğer telefonunun oynatabildiği formatta kaydediyosa açabilirsin.

erceskar
27-01-2011, 12:13
Konuyu hortlatayım :) Dün Key Chain kameram elime ulaştı. "Fiyatına göre" bence gayet iyi. Düşük beklentisi olanları tatmin eder. Lakin araştırmalarım sonucunda firmware upgrade ini yapamadım. yapabilen var mı? (Bu şekilde daha fazla kişiselleştirme mümkün. mesela Videoyu uçağın altına takacaksanız ters çekim yapabiliyorsunuz. Videoyu çekerken ters çeviriyor. SD cardınızın class ı düşükse fps ayarını 20-25 e düşürüp kitlenmeleri engelleyebilirsiniz vs vs)

ymn
28-01-2011, 17:54
Kameraya takımış bu kabo ne işe yarıyor'ki??

maviadam
04-03-2011, 14:29
Kameraya takımış bu kabo ne işe yarıyor'ki??

alıcı bağlantısı olabilirmi.bende oyle dusundum ama mantıklıda.şarjı bittiğinde alıcıdan gücünü alabiliyor olmasın;)

emo23
04-03-2011, 14:37
o kablo dışarıdan 1S lipo ile besleme için

tcanseven
05-03-2011, 18:17
emrah kardeşim sony webbie almayı düşünüyorun fpv için fikrin nedir?

emo23
05-03-2011, 18:21
imkanınız var ise GoPro Hero. Webbie de ayni işi görür ama sağlamlık ve titreşim bakımından GoPro açık ara önde

emrah kardeşim sony webbie almayı düşünüyorun fpv için fikrin nedir?