Orijinalini görmek için tıklayınız : Mini Süzülücü ilk modelim
Merhaba, bu benim ilk modelim süzülücü yazmamın sebebi internette gördügün süzülücülere benzemesi :) yani süzülücümüüdür deilmidir bilemiyorum ama uçarkende süzülüyor :) modelin resimleri ekte ben buna küçük bi elektrik motoru eklemek istiyorum ama nasıl yapacağımı bilmiyorum yani daha doğrusu n tür bir motor ekleyeceğimi bu konuda bana yardımcı olurmusuunuz forumda okudugum ve bir modelcinin sitesinde gördügüm kadarıyla piccoz diye bir helikopterin motoruyla yapıyorlar (benim okuduklarıma göre )
bu motoru nereden temin edebilirim bu konuda bana yardımcı olursanız sevinirim :)
yaparken kullandığım malzeme plastikten yapılmış yemek tabağıdır. bildiğim kadarıyla depronla eşdeğer birşey :)
denemeler yaparken bir sorunla karşılaştım. sürekli sola doğru dönüyor. acaba kanatlarla ilgili olabilirmi ön ve arka kanatta simetrik ancak dönmeyi kesmedi :) acaba bantlardan dolayı bir ağırlık yapmış olabilirmi arkadailar lütfen yardımcı olun :)
edit:) sorunu çözdüm arkadaşlar sorun gövdemin yamuk olmasıymış yamuk kesmişim. biraz büktüm düzgün oluncaya kadar ve sorun çözüldü
bukadar ufak bi uçağı en fazla lastik motorluyla belki uçurabilirsin.oda bi ihtimal elektrik motorlu uçacağını sanmam.yinede güzel olmuş uçağın.sen bence süzülmesini seyretmeye devam et motorla kafanı karıştırma derim.
kişisel bir sitede gördüğüm kadarıyla bu tür modeller picco z helikopterinin kuyruk motoru kullanılıyormuş ve sağa sola donmek icin aktivator diye bir sistem geliştirmişler onu kullanıyormuşlar bende bu sistemle yapsam olurmu acaba?
http://www.melihkarakelle.com/
melih bey in sitesini incelediniz mi ? kişisel siteden kastınız bu adres ise doğru yoldasınız. ;)
evet Melih Bey'in sitesinden esinlendim :) şimdi gg'de mini helikopter var piccoz ile aynı 15 ytl onu alacağım galiba biraz oynarım :) sıkılıncada Melih Bey'in uçaklarından birini yapmayı düşünüyorum :)
hkartol123
19-08-2009, 02:53
şimdi gg'de mini helikopter var piccoz ile aynı 15 ytl onu alacağım galiba biraz oynarım :) sıkılıncada Melih Bey'in uçaklarından birini yapmayı düşünüyorum :)
Aynı fikirdeyim bende evin içinde küçük bi model istiyorum bakalım ....
arkadaşım bu uçağın ağırlığın ayarlamak için ne kullandın
http://www.melihkarakelle.com/rc_cinali.html bu uçağa bi bak derim ben buna bi piccoZ motor taktım zıpkın gibi vallahi
sintar96
20-09-2009, 17:04
evet Melih Bey'in sitesinden esinlendim :) şimdi gg'de mini helikopter var piccoz ile aynı 15 ytl onu alacağım galiba biraz oynarım :) sıkılıncada Melih Bey'in uçaklarından birini yapmayı düşünüyorum :)
yanlız arkadaşım göründüğükadar kolay deyil
dümen ayarlama ve kodlandırma zor biraz sitede detaylı anlatıyo adam aşmış kendini:eeeeyoo:
vBulletin v4.1.7, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.