PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Mini Süzülücü ilk modelim

TursHu
15-08-2009, 17:56
Merhaba, bu benim ilk modelim süzülücü yazmamın sebebi internette gördügün süzülücülere benzemesi :) yani süzülücümüüdür deilmidir bilemiyorum ama uçarkende süzülüyor :) modelin resimleri ekte ben buna küçük bi elektrik motoru eklemek istiyorum ama nasıl yapacağımı bilmiyorum yani daha doğrusu n tür bir motor ekleyeceğimi bu konuda bana yardımcı olurmusuunuz forumda okudugum ve bir modelcinin sitesinde gördügüm kadarıyla piccoz diye bir helikopterin motoruyla yapıyorlar (benim okuduklarıma göre )
bu motoru nereden temin edebilirim bu konuda bana yardımcı olursanız sevinirim :)

yaparken kullandığım malzeme plastikten yapılmış yemek tabağıdır. bildiğim kadarıyla depronla eşdeğer birşey :)

TursHu
15-08-2009, 18:21
denemeler yaparken bir sorunla karşılaştım. sürekli sola doğru dönüyor. acaba kanatlarla ilgili olabilirmi ön ve arka kanatta simetrik ancak dönmeyi kesmedi :) acaba bantlardan dolayı bir ağırlık yapmış olabilirmi arkadailar lütfen yardımcı olun :)

edit:) sorunu çözdüm arkadaşlar sorun gövdemin yamuk olmasıymış yamuk kesmişim. biraz büktüm düzgün oluncaya kadar ve sorun çözüldü

haokah
16-08-2009, 01:43
bukadar ufak bi uçağı en fazla lastik motorluyla belki uçurabilirsin.oda bi ihtimal elektrik motorlu uçacağını sanmam.yinede güzel olmuş uçağın.sen bence süzülmesini seyretmeye devam et motorla kafanı karıştırma derim.

TursHu
16-08-2009, 02:30
kişisel bir sitede gördüğüm kadarıyla bu tür modeller picco z helikopterinin kuyruk motoru kullanılıyormuş ve sağa sola donmek icin aktivator diye bir sistem geliştirmişler onu kullanıyormuşlar bende bu sistemle yapsam olurmu acaba?

emo23
16-08-2009, 04:38
http://www.melihkarakelle.com/
melih bey in sitesini incelediniz mi ? kişisel siteden kastınız bu adres ise doğru yoldasınız. ;)

TursHu
16-08-2009, 13:19
evet Melih Bey'in sitesinden esinlendim :) şimdi gg'de mini helikopter var piccoz ile aynı 15 ytl onu alacağım galiba biraz oynarım :) sıkılıncada Melih Bey'in uçaklarından birini yapmayı düşünüyorum :)

hkartol123
19-08-2009, 02:53
şimdi gg'de mini helikopter var piccoz ile aynı 15 ytl onu alacağım galiba biraz oynarım :) sıkılıncada Melih Bey'in uçaklarından birini yapmayı düşünüyorum :)

Aynı fikirdeyim bende evin içinde küçük bi model istiyorum bakalım ....

atamert
19-08-2009, 18:25
arkadaşım bu uçağın ağırlığın ayarlamak için ne kullandın
http://www.melihkarakelle.com/rc_cinali.html bu uçağa bi bak derim ben buna bi piccoZ motor taktım zıpkın gibi vallahi

sintar96
20-09-2009, 17:04
evet Melih Bey'in sitesinden esinlendim :) şimdi gg'de mini helikopter var piccoz ile aynı 15 ytl onu alacağım galiba biraz oynarım :) sıkılıncada Melih Bey'in uçaklarından birini yapmayı düşünüyorum :)

yanlız arkadaşım göründüğükadar kolay deyil
dümen ayarlama ve kodlandırma zor biraz sitede detaylı anlatıyo adam aşmış kendini:eeeeyoo: