Orijinalini görmek için tıklayınız : Model Uçak Yardım!!
JetPilot
21-06-2005, 16:35
THKdan aldıgım model THK-A-1 ucagını yapıyorum..ucagın butun malzemeleri hazır icinde bir suru cıta var daha oncede boyle bir model ucagı yaptım ama hicbirinde bu kadar zorlanmadım:hııııııı: içinki çıtalar farklı kalın ve uzunlukdalar . soruma gelince bu çıtaların nerde kullanıcagını bilmiyorum .yani kanatta uc farklı cıta var bunları nasıl ayırıcam simdi :dıdııtt: ilk basta ayırdım ama tam emin degilim emin olmak icin icindeki kitapcıktaki çıta sayılarına baktım ama uyusmuyor yani adam fazladan koymus:) simdi ne edicem ben :ühühü: daha da açıyım kanat lonjoron çıtası iki tane var ama gruplara ayırdıgımda yani aynı uzunluk ve kalınlıkları aynı çıtalar da grupların hic biri ikili degil ...:hııııııı: bu çıtaların adlarından nerede kullanılıcagını falan anlayan varsa yazabilir mi???:fisdua:
!Amorfy.BaRoS+
21-06-2005, 16:45
Selam A1 eskiden yapmıştım fakat aynı modelmi bilmiyorum seninki rc değil yani tel kontrollümüydü neydi...Elinde plan varsa bence thk nın kursuna git kesin vardır.ORda birlikte yap yada plana göre çıta ölçüleri kesin uyar ama tabi deneyimim var diyosun sorun olmaz anlarsın...
JetPilot
21-06-2005, 17:34
evet tel kontrollu ..tamam sagol bi sorum daha olacak tı..
şu sinirlikler 37 adet cıkartın demıs bunun kolay bir yontemı var mı cok zor oluyor
bide bu aletın arka donus dumenı kısmını anlamadım resımde adam bıraz karmasık cızmıs bırde diger kıtapcıgı hıc bısey anlısılmıyor
!Amorfy.BaRoS+
21-06-2005, 17:38
hım..Sinirleri kesmekten başka çaren yok tek tek.Sonra hepsini sabitleyip zımparalamk filanda gerekiyor aynı boyut ve şekil kaplama çok önemli...Gerisine bakarız sinirler uğraştırır baya :)
Kesitğin plakalar nasıl bilmiyorum ama biz üstüste koyup yeteri kadar plakayı sonra hepsini birden dekupajla kesiyorduk, gayet güzel çıkıyor ve hepsi aynı oluyor ve tek seferde ama dikkat etmek gerek tek bir hata hepsini götürür:)
JetPilot
21-06-2005, 21:10
dekupaj nedir ????
JetPilot
21-06-2005, 21:12
bide şu çıta işini bilen yok mu?
dekupaj testeresi diye aratırsan birton yerden çıkar. dikine kesim yapan elektirkli bişe işte.
JetPilot
22-06-2005, 19:50
hmm tamam yaptım zaten 37 sinide ama pek duzgun olmadı ama bide yukselis dumeni icin 12 tane yapıcam bu modellerle ilgilenen varsa yazsın bunlarda malzeme eksil cıkıyor ilk aldıgım yetmemisti sora bi daha aynısından aldık ikincisini aldıgımız yer uzaktı bulunamıyor zaten bunlardan bu aldıgımı da izmir fuarından aldım bunları satan bi dukkan var mıı istanbulda insallah buda eksik cıkmaz ... bilgileriniz icin cok sagolun..:)
!Amorfy.BaRoS+
22-06-2005, 19:55
yükseliş dümeni için sinirmi kesiceksin hatan var bence ! Diğer 37 sini sabirle ve zımparala aynı anda hepsi aynı olsun yani...
Eevt doğru sonra eksik malzeme çıkıyor diye yakınıyorsun:) Model temini için THK'lara bak işte internetten tel.ini bulup arayıp sorabilirsin. 12 tane yapacağın kanatın en dibindeki sinirler olmasın.
JetPilot
23-06-2005, 13:48
Bu sefer malzemelerden fazla fazla cıktı:) sevindim ama sevincim fazla uzun surmedı sınırlıklerın ikisi çürük çıktı öyle uyuz oldum ki kırılıp kırılıp duruyor falçata da daha kötü iki yedek falçada kırıldı biri kırılmadan önce ucundaki jilet kırılıp elime battı sadece bu degil elim kesik kesik babam ustalık bulasıyo dedi:):) cok sagolum yardımlarınız icin :) sorunlar oldukca yazarım bu forumun altına:)
arkadaşlar toysrus da bulunan uçaklar hakkında bilginiz varmı.fiyatları 75 le 200 arası değişiyo böyle bişe almam doğru olurmu.. yani uçtuğunu biliyorum fazla bir bilgimde yok açıkcası bunlar hakkında yardımcı olabilirmisiniz?bunları aramızda kullanan varmı??
JetPilot
29-06-2005, 15:32
Ben toysrus dan bi tane hava pompalı almıştım:D tavsiye etmem (bir kere uçtu uçuş o uçuş gitti ) ama digerleri hakkında bi fikrim yok. ben olsam ordan almam..:) forumu incele biraz belki bi fikir edinebilirsin:)
yani onlarda nikkonun rc arabalrına benziyo herhalde neyse teşekkürler..
vBulletin v4.1.7, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.