PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Tamiya TT-01R and TT-01D

omer_yildir
21-06-2005, 23:46
Tamiya baslangıc modelı olan tt-01 ın yenı versıyonlarını cıkardı...

TT-01R

full ballbearing, yaglı amortısorler , gt tuned motor ve alemınyum shaft standart olarak sunulmus...

TT-01D

ozel olarak gelıstırılmıs drıft lastıklerı,Full ball bearings,yaglı amortısorler, sport tuned motor, adjustable upper arms, alemınyum motor heatsınk.... standart olarak sunulmus

Sezer85
22-06-2005, 00:48
benim eski tt-01 dan bu parcalarin hepsi ve daha fazla extra lar vardi.. sattigima cok pismanim

HPIR40
22-06-2005, 01:18
hangi linkte anlatıyor bunları nezaman shoplarda olacaklarmıs

omer_yildir
22-06-2005, 01:24
tamıyanın sitesınde ve caractionda sureklı yenı aracların tanıtımları var..ıkısıde temmuzun ortalarında shoplarda olur dıyor..ama tr de hıc beklemeyın en az 1 yıl ..:)

DeliRc
22-06-2005, 09:31
desenize tt-01 oyuncaklıkdan çıktı yuppi

hako d
22-06-2005, 10:54
OOO bizim araçlar tt-01 D+ gibi bişe olmuş ozaman ne kilitli nede yarı kilitli dfransiyel koymuşlar.Tamiya anlayana kadar drifti atı alan üsküdarı geçti.........

Lancer
22-06-2005, 13:02
TT01 bişeye benzedi sonunda :D

roadwarrior
22-06-2005, 15:39
Ya arkadaşlar siz TT-01 i oyuncak mı zannediyordunuz......:(...Şimdi muhammet abinin çilesini anlıyorum....Dİğer EP lerden hiçbir farkı yok bence ....Kötülemeyin canım o kadar da değil.....TT-01 her zaman bir şeye benziyordu zaten....

DeliRc
22-06-2005, 16:17
ya olsun ama :D bende de var tt-01 ama harbi oyuncak gibi bi modifiye etmem laızm :D

roadwarrior
22-06-2005, 17:02
Arabaları inceledim tamiya nın sitesinden.....gördüm ki , adamlar arabayı yerden bayağı bir yükseltmişler...bunu nasıl yapmışlar anlamadım adjustable upper arms sayesinde mi?

Bu parçayı nerden bulabilirim...araştıran var mı?...Benim arabanın şasisi yere çok yakın sokakta çok sorun oluyor....

hako d
22-06-2005, 17:39
bende tg 10 dan çıkma orjinal yaylar vardı nasıl durur diye bi takim,değiştim bayağı bi yükseltmişti tt yi aklında olsun pratik bir çözüm

DjMucit
23-06-2005, 18:03
tt ve tb gibi tamiyanın birçok modelinde yayların bazıları kısa buda 4 tekerin yere aynı seviyede basmamsı ve denge problemi yaratıyor aldıktan sonra yayların mutlaka çekilerek açılması lazım ki bütün aksam yere aynı dengede otursun

!Amorfy.BaRoS+
23-06-2005, 18:13
NE alakası var ya ?
10 tane tamıya yaptım birtanesinde böyle bir olay görmedim çekme filan ? nerden çıktı biraz düzgün bilgi lütfen..

omer_yildir
23-06-2005, 20:38
sen 4 yayıda tam olarak esıt cektıgıne ınanıyormusun? yada tamıya bu yayalrı nasıl esıt yapmadıgını soluyorsun?...sadece bu fark amortısorun ıcınden gecen shaftın ucuna taktıgın ball adjusterı 4 amortısorde de esıt olarak sıkmadıgın ıcın oluyor....

DjMucit
24-06-2005, 12:53
itirz ediceksiniz ama alakası yok amortisörleri takılı vaziyetteyken arabayı yerden kesince yaylar süpansiyonda yukarı aşağı gidip gelicek kadar boşluk oluyor yani arabayı yere oturtup ön veya arkayı kaldırınca (hangi tarafta boşluk varsa ) tekerler anında bollanıyor yerden .tekerlerin boşluktaki yüksekliği ile yere indirinceki yüksekliği bir değil ne yapalım yeni yaymı alalım ??????? o süspansiyonun üzerine takılan siyah plastik yarım ay şeklindeki parçalarlada sıkıştırılmıyor yay ne kaldı geriye ya yeni süspansiyon yada yayı biraz esnetip boyunu uzatmak dikkatlice başka fikri olan varsa söylesin seçenekler kısıtlı
bana itiraz ediyorsunuz yeni sayılan 7-8 defa kullanılmış araç sağa veya sola bir tarafa geniş açı ile dönerken (tt01 teker yükseklik ayarı yok)diğer tarafa daha dar açı ile dönüyor kontrol edince tekerleklerin yere basması eşit değil yayları gerip tekrar kontrol edince hem araba tam yüksekliğine kavuştu hemde dönüşleri nerdeyse eşit oldu yapan da ben değilim arkadaş anchor sorunu söyledim o da yaptı şimdi sorunu yok bir konu hakkında yalandan yazmıyorum arkadaşar bilgim varsa başıma geldiyse uğraştıysam yazıyorum sanki tamiya firması size ait testlerin hepsini siz yapıyorsunuz bütün yaylar elinizden geçmiş de hepsini kontrol ettini hepsi kusursuz allah aşkına yaa biraz mantıklı olun :) gözünüzü seviyim

Walkman
24-06-2005, 13:02
Hayatım da ilk defa yayları çekip uzatmak gibi bişi duydum,Bakalım daha neler duyucaz......Dj Mucit;Tweak diye diye bişi biliyo musun?Hadi bırak tweak i , o kontrolsüz dönüşler bir çok ayar bozukluğundan kaynakalanabilir...

DjMucit
24-06-2005, 14:31
yazdıklarımı okumamışsın ki kontrolsüz dönüşün hala ayardan olduğunu düşünüyorusun
söylermisin tt01 e ne ayarı yapıcaksın ki dönüşler düzelsin ???????? baya 4 teker yere eşit oturmuyordu nedeni 4 süspansiyon eşit dengede değil buda arabın dengesini ve yeri tutuşunu etkiler ve dönüşlerde br tarafa 2 teker az tutunarak girdiği için patinaj çeker ve hız düşüşü nedeniyle yavaşlayıp erken ve az açıyla döner virajı hepsi bu belki çok eski değilim arabalın her modelini görmedim ama aptal da değilim neyin neden kaynaklandığını bulup sorunu çözecek kadar kafam çalışsın istersen o kadar zeka olsun ne dersin olmasın dersen ayrı paşa gönlün bilir hay hay
sizleri anlıyamıyorum yaaa muhalefet olmak için mi yapıyorsunuz doğruları yazmak sorunlara çözüm bulmak zorunuza mı gidiyor rahatsız mı ediyor sizi şurada bildiklerimizi paylaşıyoruz herkes birbirine yardımcı olsa farklı çözümleri bildirse kimin işine kolayına hangisi gelirse onu uygulasa 1-2 değilde bir çok çözüm seçeneğini bilse kötümü oluyor neyiniz var sizin yaa insanlara ne olmuş böyle
benim dediğim olacak gibi bir tavrınız var yok sen bilmezsin falan gibi benmi yanlış anlıyorum ???? anlattığım sorun vardı yaptık düzelttik çözüm bulduk demekki tek bizde değilmişki başka yazanlarda varmış bende şöyle sorun var diye
bana mucit demelerinin nedeni aklıma enteresan fikirler geliyor şöyle olsa daha iyi olur böyle yapsalar daha güzel olur bazen günde 2-3 fikir geliyor aklıma
stresinizi başalarından çıkartmayın muhalefet yaparak vardı sorun yaptık tavsiye ettim kimbilir kaç kişi daha aynı yolla sorununa çözüm olacak bakalım çok düşüncesiz davranıyorsunuz lütfen düşünüp mantık yürütüp cevap yazın olurmu olmazmı diye ben bişeler yazarken sallamadan yazmaya gayret ediyorum hepimiz insanız ve hepimiz hata yaparız benim hatam varsa ÖZÜR DİLERİM ARKADAŞLAR

ersin
24-06-2005, 14:37
yazdım vazgeçtim,

özet olarak, yaylarınızı çekerek uzatmak gibi bir uygulamaya rc tarihinde rastlanmamıştır (rastlanmamıştı) sakın yapmayın.

anchor_et
24-06-2005, 16:03
ya konu yine gerilmiş..neyse...
mevzu şudur:
benim tt01 inde tb02 ninde amortisör yaylarında boşluk var.. fakat sağa dönüşle, sola dönüş arasında fark olan, yol tutuş problemi olan tb 02 iidi. onuda arkadaki yükseklik ayar vidalarından yapmıştım ve sorun hallomuştu.mucit kardeşim bana tt 01 için yaylarını uzat demişti. ama benim tt 01 den yol tutuş problemim yoktu. ööle bişi yapmadım tt01 de. ama tb 02 de dediim gibi yayları çekmek yerine yükseklik ayarlarından sorunu hallettim. tekerler yere daha sağlam bastı ve yol tutuşumda süper oldu. mucit kardeşimde hallolann sorunun tt01 de zannetmiş.telkinini uyguladıımı düşünmüş... halbuki hatırlamadıı tb 02 nin vida ile ayarlanarak sorunun giderilmesi idi. yane tt01 ile tb02 arasında biraz kavram kargaşası yaşamış.:D konu budur. sorun yoktur. her türk gencinin başına gelebilir,gelecektirde. raif kardeşim her zamanki gibi yardımcı olmaya çalışmış ama arabalar karışmış biraz:D :D :D
neyse sen herşeye rağmen bizim medarı iftiharımızsın raif:)

Lancer
24-06-2005, 16:22
Bence helezonları çıkarın masa üzerine dizin hepsini, bakalım aynı seviyede mi.. Ama ben Tamiya'nın öyle bi yanlış yapacağını hiç sanmıyorum. Daha önceden Tamiya bir kit topladıysanız eğer; kutulamanın, montaj klavuzunun, A B C vs poşetlerin ne kadar mükemmel olduğunu görmüşsünüzdür..
Eğer 4 amortisörde eşit değilse bu büyük olasılıkla montaj hatasından kaynaklanıyordur bence.. Bide şu var, ön ve arka farkı olabilir. Yapısı gereği amortisörün salıncaklara bağlanış açısı bazı modellerde ön-arka arsında farklı olabiliyor.. Bu farkı bir hata olarak değerlendirmemek lazım..
Son olarak helezonların çekilerek açılması olayını bende doğru bulmuyorum. Baştada söylediğim gibi helezonları boştayken kontrol etmek lazım. Belki son çare olarak ugulanabilir..

Walkman
24-06-2005, 16:36
Ne söylesem boş,Dj mucit;Sen keşfetemeye devam et...Olmadı arabayı alçatmak için yayları kes....................Ersin abinin de dediği gibi R/c tarihinde görülmemiş bir olay,Kimse lütfen örnek almasın.

DjMucit
24-06-2005, 16:54
ya abiler kardeşler ben bir çözüm önerdim imkanı olmayanlar shoplara uzak olanlar ın düşünebileceği bir yöntem ille yapın demiyorum ama şu bir gerçekki tamiyanın yayları mutlaka gevşek ve o yarım şeklindeki parçalarda yetmiyor hepsi koyulduğu halde ekstra almak gerekiyor yada yeni yay veya süspansiyon
işi bilen yaparsa o yayları ellerininn hassaslığı ile mm mm bile uzatabilir fazla çekerse aceleden çok uzar ve yerine takınca diğer yaylara göre sert olacağından esneklik farkı olacağı kesin
ben bir tavsiyede bulundum belki kötü bir tavsiye ama bir çözüm yolu imkansızlıkta
gp motorları çoğu kişi farklı durduruyor kimi yakıt hortumunu sıkıyor kimi eksou tıkıyor en iyisi yakıt hortumu herkes söylüyor demekki bazen yanlış olsa bile farklı şeyleri kendinizde yapmak zorunda kalıyorsunuz yapıyorsunuz demedim ama okuduklarımdan söylüyorum profosyonel bir yöntem olmayabilir biliyorum :) herkes bilirki bazen çalışmayan cihaza filmlerde olurya tekme yumruk falan atınca çalışıyor bunu da o tip bir yöntem kabul edin kimsenin tavsiye etmedği ama etkili bir yöntem :P
SAYGILAR

omer_yildir
24-06-2005, 20:19
yazılanları yeterlı buluyorum ve bırsey yazmaya gerek duymuyorum...herkes herseyın farkında neyın nasıl yapılacagını herkes gayet ıyı bılıyor....bırde suclu,kotu cıkıyoruz...:)