PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Flight Model Piper J3 Cub incelemesi

Sümer Yamaner
18-08-2009, 23:22
Arkadaşlar sonunda yazıyı tamamladım. Belki bir arkadaşa faydası olur diye paylaşıyorum.

NOT: Yazıda Flight Model diye geçiyor. Hata yapmışım özür dilerim.

atambay
19-08-2009, 00:40
Elinize sağlık. Açık nokta bırakmadan eğrisiyle doğrusuyla yazmışsınız.

ufoz
19-08-2009, 01:07
Sümer bey, güzel bir tahlilde bulunmuşsunuz. Teşekkürler.

sarvenn
19-08-2009, 01:13
Çok güzel bir inceleme olmuş Sümer abi.Ellerine sağlık. Ben iniş takımındaki o parçalara paçacık diyorum wheel pants yerine. wheel pants e de türkçe olarak iniş takımı pabuçları diyorum.Daha iyi ayırt ediliyor.
Yalnız groundloop u göremedik = ) ayrıca hani gürbüz çocuk tabiri. Onun adı bir kere Piper J3 "Gürbüz Çocuk" Cub.
Arkadaşlar Sümer hocamın pilotluğunda bu uçağın inişlerini izlemek ( hele ki bir de hava rüzgarlı ve türbülanslı ise ) inanılmaz keyifli eğlenceli güldürücü. Hocam zaten tam scale bir iniş gerçekleştiriyor. Duruma göre önce sol yada sağ ön teker yere temas edip sonra iki tekere geçiyor ardındanda bek tekerini de koyuyor. Tabi eğer rüzgar varsa son bir gösteri daha yapıp amuda kalkıp ground loop atıyor. Hocam bu uçağı çok seviyor o da pilotunu çok seviyor.

hkartol123
19-08-2009, 02:50
Harika bir tanıtım ve inceleme olmuş teşekkür ederim.Benimde sahip olmak istediğim bir model ama genel olarak elektrikli modellerle uğraştığım için yakıtlı değilde elektriklisini yapmayı istiyorum Gökçen abinin piper ıne hastayım bu arada...

Sümer Yamaner
19-08-2009, 11:11
Teşekkürler...
Evet onlara wheelpants denmez aslında ben hatalıyım. Paçacık daha iyi duruyor. Dokümanı revize ederken bunu düzelteceğim.

aozgen
19-08-2009, 11:25
Aslında bir zamanlar moda olan (askerler de kullanırdı) "tozluk" tam uyuyor ya..

seccos
19-08-2009, 11:27
Sümer abicim çok güzel bir analiz olmuş , eline sağlık..Modeli senden önce toplayan arkadaşada sevgiler :D

AILERON
20-08-2009, 17:59
Sümer abi, eline sağlık oldukça detaylı bir anlatım olmuş, Ben aynı uçağı THK'dan 140 liraya SuperFlying Model markası ile aldım. Parça kalitesi anlatyıldığı gibi pek yüksek değil, Fiyat avantajını göz önüne alarak patlara başlangıç modeli olarak düşünerek aldım ben de. Fakat şimdi Flight Model diyorsunuz. Ama uçak aynı uçak. Bu Flight Model ile SF Model'in üreticileri aynı mı?

Hazır konu açılmışken birkaç fotoğraf eklemek istiyorum.
Malatya ekibinin son iki aylık icraatlarının altında birkaç videosu var,

Sümer Yamaner
20-08-2009, 18:16
Amanınnn. Rezil oldum. Tabii ki THK'nın modeli bu ve SF Model. Şimdi o pdf dosyasını nasıl değiştireceğim???

aozgen
20-08-2009, 19:37
Tühh gitti bunca emek.hemen topiği iptal ediverin.....:D:D:D:D:D:D:kütküt::kütküt::kütküt:

atambay
21-08-2009, 00:29
Valla biz uyanmadık. Şimdi güzel dediğimize kötü de diyemiyoruz. Hepimiz perişan olduk.
Çağlar'ın mesajı silinsin diyenler el kaldırsın.

Sümer Yamaner
21-08-2009, 01:31
Hocam sen orada Çağlar'ı hallet. Biz de forumdan banlayalım.

AILERON
21-08-2009, 11:16
Doğruyu söylediğim için banlanacağım 9. forum olacak :D Abi dün resimlerini eklerken farkettim, üç dört haftadır ayrıyız benim sarışınla. Nasıl zor geliyor.

Bir tek toplama sırasında kanat destek çıtalarıyla ilgili problem yaşadım. İki tane dömbelek çıtasını kesmiş koymuşlar kutuya, Ne vida giriyo ne bişey oluyo. Detaya dikkat edersek kalite seviyesi düşüyor. Bu arada geçen THK'da gördüm, MONSUN diye bi model var. Çok beğendim de alttan kanatlı olduğu için biraz çekincelerim var. Çok akrobatik bir görüntüsü olmasa da dengesiz bişeye benziyor. Bi de nette daha ufak elektrikli bir modelin o deli gibi hızlı videosunu görünce korktum. Ne diyorsunuz. Yaz başında Piper'dan sonra geçilir mi o soyka malzemeye.

Sümer Yamaner
21-08-2009, 13:56
Monsun çooook eskiden beri sevdiğim bir uçak. Yetmişli yıllarda Graupner kataloglarında ağzım sulanarak seyrederdim. Benim gördüğüm kadarıyla Calmato vs gibi bir model THK'daki. Kesinlikle Piper'dan çok daha kolay ve stabil uçan bir uçak olduğuna bahse girerim.

ince999
21-08-2009, 14:13
wheelpants diye söylerken, ingilizce konuşan ve okyanusun ötelerinde oturan garibanlarda buna ait özel kelime yok, onlarda tekerlegin giyim kuşamı demişler çıkmışlar işin içinden.Eh Türkçedede isimden türetilmiş bir ismi var ÇAMURLUK
Hoş gercek uçakta bunu söyledimmi gercek uçagın pilotları bunu hakaret gibi algılıyorlar ama Bide benim gerçek piperi bataklık lastikleri ile indirdiğim yerleri ve sıçrıyan çamuru görünce neden çamurluk dediğimi anlayıp kabul ediyorlar

bulent-guler
12-09-2009, 12:46
Ben ilk defa bugun basladim. Bana ucak yapimi ile ilgili ne yapmam gerektiği hakkinda yardimci olabilecek birileri var midir ? Yardimlarinizi bekliyorum.

Sümer Yamaner
12-09-2009, 13:10
Bülent Bey yaşınızı da yazarsanız daha iyi yardımcı oluruz.

kavabiller
02-07-2010, 18:14
merhaba sümer bey,
piper j3 cub inçelemesini okudum ve çok güzel bir çalışma olmuş .elinize sağlık.size iki soru sormak istiyorum.motoru yerleştirirken bir açı verdiniz mi ?benim aldığım modelde mont yerleştirilmiş ve bir açı yoktu.ikinci sorumda kaçlık pervane kullandınız.ben yakıtlı ile ilk defa uçuş yapacağım .acemi için tavsiye edermısın .teşekürler .