PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Acil yardim !!!

eRDL k
20-08-2009, 23:06
Şuanda aracımın arka diff ini söktüm ve kilitleme çalışıyorum ancak şöyle bir sorunum var fitt i kutudan çıkardım heriki yanında dogbone nun girdiği yuvalar var üzerlerinde ( yan tarafta ) allen anahtarla açılacak nr:3 vidalar var ancak onları açamadım. açamadığım içinde rulmanları çıkaramadım ve diff in iç kapağını açamadım ve dolayısıyla kilitleyemiyorum. Bunun bir yolu varmıdır, bu vida yapıştırılmış olabilirmi fabrika tarafından ?

eRDL k
20-08-2009, 23:15
Şu parçadan ve vidadan bahsediyorum,

http://img195.imageshack.us/img195/6971/mcdpart.jpg (http://img195.imageshack.us/i/mcdpart.jpg/)

mcd__mcd
20-08-2009, 23:20
abi o dogbone dedigin parcami cikmiyor? eger oyleyse bazi mcdlerde bu parca rulmanla birlesik gibi yapilmis.Yani bosta kalinca direk cikmiyor.Mesela benim on salincaklarda ki parcada o sekilde.Tam olarak gozumun onune getiremiyorum ama buyuk ihtimalle rulmanla birlesikti yada onun bi ustundeki parcayla.Evde olmadigim icin bakamiyorum ama sanirim sorun bu.Biraz zorlayip cikarman lazim

eRDL k
20-08-2009, 23:38
aşağıda resmini koyduğum parçadan basediyorum. Öyle sıkışık ki 2 tane nr:3 allen anahtarımın dişlerini bozdum ama açamadım. Sanırım kilitleyemeden toplayacağım aracı.

mcd__mcd
20-08-2009, 23:45
onun tam olarak nereyi skistirdigini anlamadim ama o parca baska bi bolumde baska bi aracta beni yakmisti o kucuk parca.Deneye deneye yalama olmustu vr cikarmak gercekten bi eziyet olmustu.Parca yalama olmadiysa daha zorlama abi bide cikarmanin kesin bi yolu vardir belki isitmak fln gerekiyodur.Bide yine bi taktik vereyim bazen ise yarar boyle sksmis parcalarda once dahada sikmaya calisarak rahatlamasini saglayabilirsin yani ters tarafa cevirerek denedinmi abi cok az ceviriceksin terse yani hareket ettigini anladigin anda birakarak

ALI
20-08-2009, 23:49
abi sağlam bir alyen anahtar bul once.
daha sonra ısı tabancası yada pürmüz gibi birşey bulup diff joint uzerindeki vidayı iyice ısıt. fabrikasyon locktitelı gelir. eğer açılmıyorsa locktite ın çozulmesi için ısınması lazım. yoksa vidayı yalama edebilirsin.

MSenturk
20-08-2009, 23:50
Abi isitarak acmayi dene isitmadan acman cok zor...

MSenturk
20-08-2009, 23:51
abi sağlam bir alyen anahtar bul once.
daha sonra ısı tabancası yada ufak havya gibi birşey bulup diff joint uzerindeki vidayı iyice ısıt. fabrikasyon locktitelı gelir. eğer açılmıyorsa locktite ın çozulmesi için ısınması lazım. yoksa vidayı yalama edebilirsin.

Gencler ne hizli ya
+1 :P

eRDL k
20-08-2009, 23:52
deniyorum hemen

ALI
20-08-2009, 23:59
Hızlı yaşa genç ol :P

eRDL k
21-08-2009, 00:16
fırın çakmağıyla baya ısıttım ve denedim ama malesef açamadım, laçka olacak diye bıraktım ve şuanda toplamaya başladım. Biraz daha böyle kullanayım sonra gerekirse söküp sanayide açtırmayı deneyeceğim. Kilitlemeyi başaramadım malesef...

eRDL k
23-08-2009, 18:16
Bugün yazlıkta tekrar diffi söktüm , buda alet edavat şehre göre daha fazla i mengene falan var. Ama naptıysam açamadım, hatta briaz uğraştıktan sonra her 2 vida da laçka oldu, dolayısıyla şuan bu diffi aümak pek mümkün görünmüyor.

Bu gidişle illa kilitlemek istiyorsam sanırım bir takımda kilitli diff olamam gerecek..:)

MSenturk
23-08-2009, 18:29
Abi vidalari isit iyice daha sonra duz agiz tornavidayi al eline acilacak tarafina dogru hafif hafif cekicle..
buraya bi bak istersen.. (son mesaj ve bir sonraki sayfa)
http://www.hobbyrc.com/forum/showthread.php?t=35097&highlight=yalama&page=26

eRDL k
27-08-2009, 18:29
Şu diff kilitleme olayını iyice taktım kafaya, şimdi aklıma şöylr birşey geldi, açamadığım laçka olan vidayı ( MCD part no :1527 ) sökmek için aklıma şöyle birşey geldi. Diffi söküp bir mengeneye bağlayarak bu vidanın ucuna t şeklinde bir demir çukuk punta etmeye çalışacağım, eğer tutturabilisem cubuğu t sinden tutarak döndürüp vidayı açmaya çalışayım diye düşünüyorum. Çünkü sanırım o vidayı açmanın başka yolu kalmadı. Ne dersiniz ?

LuCiFeR
27-08-2009, 19:18
Cıvata bu ise ve acamıyosanız hala aynı metrik matkap ucu ile cıvatayı eritin dibine kadar sonrada bu cıvatanın bir boy büyüğü için diş açtırın ve yerine bir boy büyük takın.. diff i görmedim ama sakıncası yoksa havşa başlı vida kullnabilirsiniz hatta dahada musait ise küçük alyan başlı cıvata bile sıkabilirsiniz...

eRDL k
27-08-2009, 19:33
Dif aşağıdakinden ve o civata yı belitmeye çalıştım, arka aksların diff e bağlandığı yerde bir parça daha var onu diffe sabitliyor ki hakerekti iletebilsin. Dediğinde çok mantıklı geldi bana diğer parçanın dişini bozmak istemem onu son çare düşünim olmazsa.

MSenturk
27-08-2009, 22:42
Erdal Abi eger resmini koydugun tarafta ise senin illa o vidayi acip diff cikisini cikarmana gerek yok... Diff zaten aksi taraftaki "ayna" dislisinin govdesinde bulunan 2 vida ile birbirine tutturuluyor (Yanilmiyor isem rulman altinda kaliyordu) Yapman gereken difi birbirine tutruran bu vidalari sokup kucuk dislilerin yonunu degistirmen...

(acmayi denemeden iyice isitmayi unutma :D)

eRDL k
27-08-2009, 22:48
Erdal Abi eger resmini koydugun tarafta ise senin illa o vidayi acip diff cikisini cikarmana gerek yok... Diff zaten aksi taraftaki "ayna" dislisinin govdesinde bulunan 2 vida ile birbirine tutturuluyor (Yanilmiyor isem rulman altinda kaliyordu) Yapman gereken difi birbirine tutruran bu vidalari sokup kucuk dislilerin yonunu degistirmen...

(acmayi denemeden iyice isitmayi unutma :D)

Murat, evet dediğin gibi öbür taraftan açmak lazım ama üzerlerinde her 2 tarftada rulmanlar olduğu için dediğin vidaları söksen bile diff kapağını açma şansı yok, çünkü rulmandan dolayı mesafe kalmıyor. Bahsettiğim vidayı söküp o parçayı çıkarıp, rulmanıda çıkardıktan sonra kapağı açabiliyorsun.

LuCiFeR
27-08-2009, 22:53
söylediklerimin içinde sadece vidayı eritip yeni diş açtıktan sonra yeni vida takmak işe yarar sanırım :S kolay gelsin erdal abi yap bişilerde takip edelim bakalım neler olacak..

MSenturk
27-08-2009, 23:04
Murat, evet dediğin gibi öbür taraftan açmak lazım ama üzerlerinde her 2 tarftada rulmanlar olduğu için dediğin vidaları söksen bile diff kapağını açma şansı yok, çünkü rulmandan dolayı mesafe kalmıyor. Bahsettiğim vidayı söküp o parçayı çıkarıp, rulmanıda çıkardıktan sonra kapağı açabiliyorsun.

Abi diff kapagi ve vidalar resmini cizdigin cikisin oteki tarafinda degilmi..? Aynanin oldugu taraftaki diff cikisini acip yapilabilir neden oteki tarafida acmaya gerek var anlamadim...

rocco216
27-08-2009, 23:10
Selamlar uzun zamandır foruma girmiyordum hemen hızlıca cevap yazmak istedim..

Öncelikle çanın üzerindeki vida fabrika tarafından Locktayt dediğimiz malzeme sürülerek sıkılıyor bu nedende açman bayabi güç fakat locktayt ın türkiyede çözücüsü var ortalama 15-20 lira civarında ama her yerde satılmıyor ben Karaköyde kimyasal satan bir firmada bulmuştum bunu kullanırsan çok basit....

Veya en ilkel yöntem ama işe yarar ani ve sert bir darbe tam vida üzerine, loktayt kemikleştiğinden dişliler arasındaki görülmez bir çatlama yapar bu şekilde açabilirsin..

Bu nedenle ben mcd de aynı malzemenin biraz daha güçsüzü, diyebilirim onu kullanıyorum çünki sökmek gerekebiliyor...

Isıtmak dersen bence yanlış locktayt ın arkasında bir not var bildiğim kadarı ile 130 200 derecelerin daha üzerlerinde dayanabiliyo bu nedenle işe yaramayabilir diye düşünüyorum. Büyük dört zamanlı motor bloklarındada kullanılıyo ki herhangi bir sökülme olmuyor.. olursa locktayt işe yaramaz demektir.

Delmek dersen olur ama dikkatli ol çanı eline alabilirsin gerçi çok pahalı bişi değildir ama olsun neden ziyan olsun...

Kolay gelsin eğer yardım istersen yardımcı olmaya çalışırım...

MSenturk
27-08-2009, 23:19
Demek istedigimin resmini cektim abi.. Acilmamasi icin bir neden yok yada benmi yanlis hatirliyorum yada uyanamadimmi daha...:D

Diff cikisi acilip, rulman cikarilip aynayi tutan vidalar acilinca difi birbirine tutturan hic bir parca kalmiyor acilmasi gerekiyor.....

eRDL k
27-08-2009, 23:30
Sanırım bende tam demek istediğimi ifade edemedim. Murat senin gönderdiğin resimdeki diff çıkışını zaten açamadığım için ( vidanın başı yalama oldu, allen döndürmüyor) rulmanı çıkaramıyorum, onu çıkaramadığım içinde diff kutusunu açamıyorum. Durumu anlatabildim mi bilemiyorum ama herhalde sonunda diff çıkış çanını en kötü ihtimal matkapla delip çıkarmak kalıyor galiba.

eRDL k
27-08-2009, 23:34
söylediklerimin içinde sadece vidayı eritip yeni diş açtıktan sonra yeni vida takmak işe yarar sanırım :S kolay gelsin erdal abi yap bişilerde takip edelim bakalım neler olacak..

Melih en kötü dediğin gibi olacak görünüyor. Gelişmeleri bildireceğim merak etme.

rocco216 --->: Acil yardim !!!

--------------------------------------------------------------------------------
Selamlar uzun zamandır foruma girmiyordum hemen hızlıca cevap yazmak istedim..

Öncelikle çanın üzerindeki vida fabrika tarafından Locktayt dediğimiz malzeme sürülerek sıkılıyor bu nedende açman bayabi güç fakat locktayt ın türkiyede çözücüsü var ortalama 15-20 lira civarında ama her yerde satılmıyor ben Karaköyde kimyasal satan bir firmada bulmuştum bunu kullanırsan çok basit....

Veya en ilkel yöntem ama işe yarar ani ve sert bir darbe tam vida üzerine, loktayt kemikleştiğinden dişliler arasındaki görülmez bir çatlama yapar bu şekilde açabilirsin..

Bu nedenle ben mcd de aynı malzemenin biraz daha güçsüzü, diyebilirim onu kullanıyorum çünki sökmek gerekebiliyor...

Isıtmak dersen bence yanlış locktayt ın arkasında bir not var bildiğim kadarı ile 130 200 derecelerin daha üzerlerinde dayanabiliyo bu nedenle işe yaramayabilir diye düşünüyorum. Büyük dört zamanlı motor bloklarındada kullanılıyo ki herhangi bir sökülme olmuyor.. olursa locktayt işe yaramaz demektir.

Delmek dersen olur ama dikkatli ol çanı eline alabilirsin gerçi çok pahalı bişi değildir ama olsun neden ziyan olsun...

Kolay gelsin eğer yardım istersen yardımcı olmaya çalışırım...

Rocco , bilgiler için tşk, şimdiden bir diff çıkış çanı sipaişi vereyim olmazsa :)

MSenturk
27-08-2009, 23:50
Sanırım bende tam demek istediğimi ifade edemedim. Murat senin gönderdiğin resimdeki diff çıkışını zaten açamadığım için ( vidanın başı yalama oldu, allen döndürmüyor) rulmanı çıkaramıyorum, onu çıkaramadığım içinde diff kutusunu açamıyorum. Durumu anlatabildim mi bilemiyorum ama herhalde sonunda diff çıkış çanını en kötü ihtimal matkapla delip çıkarmak kalıyor galiba.

Abi attigin resimde aksi taraftaki diff cikisini isaretledigin icin anlasamamiyormusuz...

rocco216
28-08-2009, 23:51
Eğer alyan ı normal çapından daha küçük bir matkap ucuyla delersen tahminim çan kurtulur....

LuCiFeR
29-08-2009, 02:04
sökülebilir locktite istiyosanız 243 numarayı kullanmanız lazım bir kez sıkayım bi daha açılmasın yada baya bir kastırsın beni zor açılsın diyorsanız 270 kullanmanızı öneririm.. bu arada motor bloğuna sıkılan locktite ın açılmaması normal arkasında 130 - 200 derece yazıyorsa yanlış bilmiyorsam motor zaten 100 dereceyi bile görmüyor gördüğünde zaten radyatörünüz su kaynatmış demektir bloktaki locktite ın açılmaması çok doğal bu sebeple :D

LuCiFeR
29-08-2009, 02:07
çap küçük maktap ucuyla temizliyemessin cıvatayı kendi boyutu ile delmen lazımki cıvata parçası kalmasın diff üzerinde...

rocco216
30-08-2009, 01:23
bilgi paylaşımı için teşekkürler...