PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Kafa kamerası

CartaL
28-08-2009, 00:22
Merhaba,

Aranızda yaptığınız uçuşları kendiniz çekmek için kafa kamerası kullanan oldu mu ?

Şöyleki:
Şu anahtarlığa takılan kameramanlardan bir tane bulamadığım için yaptığım uçuşları kaydedemiyordum. "Benimle uçuşa gelir misin hem de video çekersin" şeklinde ki sorularıma "işim var" diyen arkadaşlar yüzünden biraz sinir yapıp ardından 10 dakikalık bir çalışma ile kafa kamerası yaptım.

ilk deneme uçuş videosu bu:

video kaldırıldı

Ben bu kamera işini biraz geliştirmek istiyorum. Hiç deneyen var mı ?

boranoran
28-08-2009, 00:36
güzel fikir:)
kamera 1cm yukarı ayarlansa model tam ortada kalacak sanki.
kask gibi bir şeye mi sabitliyorsunuz kamerayı?

CartaL
28-08-2009, 00:43
kral tacı gibi kafama oturtmuştum. yenisini yapmayı planlıyorum belki o daha iyi sonuç verir.

Residue
28-08-2009, 00:47
hocam guzel fikir, ama anladigim kadariyla etrafinda insan varmis :D kafanda tac gibi gorunce ne dediler?
denildigi gibi kamera ayarini biraz daha iyi yapsan olacak gibi, madem kamerayi kafana bagladin, kaliteli bir handcam baglarsan ozaman hakikaten iyi sonuc verir. basarilar diliyorum.

iron_eagle
28-08-2009, 01:07
Hüseyin abi vallahi çok güzel olmuş benim görebildiğim tek sorun, kameranın arada sırada yaşadığı odaklanma sorunu. Kullandığın kamera nedir? Bir de cihazın resimlerini de isteriz.

Bir başka konu da uçağı indirmeye çalışmak yerine kafa üstü yere kondurman uçağa olan güvenini gösteriyor. Uçağın havada asılı kaldığı sahneler hızlı rüzgar sebebiylemi? ağaçlar hiç kıpırdamıyor ama uçak 40derece açıyla hover yapıyor da ona şaşırdım:)

aozgen
28-08-2009, 09:53
Vallahi iyi fikir,ilk fırsatta deneyeceğim.

emo23
28-08-2009, 12:16
yakın mesafede uçan EP modeller için güzel bir yöntem.
300m ye giden bir modeli zoom yapmadan takibi zor doğrusu. yinede güzel bir girişim.

gokcen
29-08-2009, 00:03
Bence de çok iyi bir fikir. Daha önce yapıldığını duymyştum fakat hiç videosunu görmemiştim, Video çekimi de gayet başarılı gözüküyor.

swat11
29-08-2009, 00:24
kafaya servo montajı ile zoom sorunuda hallledilir bence:)

CartaL
31-08-2009, 01:51
Evet arkadaşlar, yazdıklarınız için teşekkür ederim.

Arge departmanımın benim için uzun uğraşlar sonucunda hazırladığı kafa kameramın fotoğrafını aşağıda görebilirsiniz.

Bugün biraz uçuş yaptım video da çektim. Videoyu da biraz sonra ekleyeceğim.

http://www.rcturka.com/albums/userpics/kafa-kamerasi-detaylari.jpg

VIDEO (http://www.metacafe.com/watch/3232181/kafa_kameras_typhon_3d_2_djet/)

Bu uçuşlardan çıkardığım dersler:

- Kesinlikle birçok kişinin çektiği videolardan kat kat başarılı çekim yapılabiliyor
- Mutlaka manuel ayarda odaklama sonsuz yapılarak hafif bir zoom kullanmalı
- Hizalama çubuğunu geriye itmeli veya başka bir mekanizma ile görünmez yapmalı
- Uçuşlarda rüzgarla inatlaşıp hover yapıcam diye ısrarcı olunmamalı
- Sigarayı bırakmalı
- Bu kafa kamerası üzerinde biraz daha kafa yormalı.

Kafa kamerasının parçaları :

Ayarlanabilir balans mekanizması : Kameranızın ağırlığı kadar içine pil koyduğunuz takdirde boynunuz tutulmuyor.
18.Lui döneminden kral tacı : Sağlam ve esnek başınızın ölçüsüne göre plastikten mamul
Lazerli hedefe kilitlenebilen yönlendirici : Henüz lazeri yok ama bulursak takıcaz. Kameranın nereye doğru yönlendiğini size gösterir.
Kamera : Görüntü kaydetmeye yarayan çok basit bir icat

Teşekkürler

boranoran
31-08-2009, 01:58
ben bu sistemi daha hafif kamerayla diye düşünmüştüm(fotoğraf makinası video modu falan)
çok ağır gibi gözüküyor ama kullanana sormak lazım tabii:)

ince999
31-08-2009, 02:01
Kolay gelsin derim bence derimki kafa kemeri ve kamera sıkısıkıya baglandıgı zaman bir ayar yaparsın hep o ayarda kalır ve hizalama düzeneği filan gerekmez.Yani gözler ileriye baktıgı zaman kamerada aynı yere bakmış olur.Nişan alma derdi kalmaz

CartaL
31-08-2009, 02:07
boranoran, balan niyetine karşı ağırlık olunca kameranın ağır olması sorun olmuyor. Ayrıca kafamdaki şapkanın üzerine yerleştiriyorum.

ince999, önerin için teşekkürler. 5 dklık bir çalışma ile yapılan bir sistem olduğu için elde ne varsa kullanıldı.

ince999
31-08-2009, 02:43
Sizi yermedim yada şurası olumsuz filan demedimki.Fikir olarak halen kullanımda.
aynı sistemi serbest paraşüt atlayışlarındada kullanıyorlar

CartaL
31-08-2009, 02:51
Niye öyle düşündün ki şimdi ! Ben size teşekkür ettim sadece.

emo23
31-08-2009, 03:02
kamera güzel ve ileriye yönelik opsiyonların şimdiden olması güzel ;)
bunun hemen telif hakkı alınması gerek derim ben....

hüseyin zor iştesin. bunu bilesin. bence lcd ekranını kopar kameradan dan ve laser yönlendirici ucuna tak laser gelene kadar :)
zoom lama olayında ise ; sağ ve sol ayağına davulculardaki gibi reosta pedalları koy. zoom in/out ı bu şekilde çözebilirsin.

şaka değil :) gülmeyin... bunlar olabilir ;)

ince999
31-08-2009, 03:07
Alındınız zannettim

CartaL
31-08-2009, 03:12
Ok, ince999 sorun yok :)

Emrah, çok süper fikir bunlar :)

Kısa sürede denemeye geçmeli bence. Kameraman Cevat Kelle gibi olur yani.

Aslında uçağın içine yerleştirceğim bir gps sisteminin verileri ile kafa kamerasındaki gpsin verilerini mukayese edip mesafeyi tesbit eden bir laptopu da sırt çantasına koyucam. Daha sonra laptopdan gelen mesafe bilgisine göre zoom butonuna adapte edeceğim bir servo yardımıyla zoomlamak veya geniş açıya geçmek mümkün olacak. Tıpkı RF similatördeki auto zoom gibi.

Nassı fikir ama ?

emo23
31-08-2009, 03:17
fikirler ilginç....
bence sen zoom u manuel düşün. GPS falan karmaşık işler gibime geliyor.

CartaL
31-08-2009, 03:19
fikirler ilginç....
bence sen zoom u manuel düşün. GPS falan karmaşık işler gibime geliyor.

İyi de Emrah uçağı kim uçurcak ?

video kaldırıldı

emo23
31-08-2009, 03:23
uçağı kim uçurucak :) güzel....
lcd ekrana göz ucuyla bakacaksın, ayaklardan zoom yaparken yere bakmayacaksın zaten.
baktın olmadı auto-pilot takarsın modele ;)

teote
31-08-2009, 11:52
Buna benzer bir sistem bisiklet sürücüleri için ebayda bol miktarda var.Ama madem kendimize modelci diyebiliyoruz kendi tenkolojimizi kullanmak daha doğru geliyor :)

Bu tip kameralara Helmet Cam/camera deniyor. 2 Adet AA pille çalışıyor ve 2 GB SDHC kartlarla 2-3 saat 640 x 480 çözünürlük vet 30 fps/sn video çekimi yapabiliyor.

http://healthinfousa.com/ebaylisting/cam.jpg
http://www.pokervitals.com/images2/cam1/1.JPG
http://www.pokervitals.com/images2/cam1/3.JPG
http://www.pokervitals.com/images2/cam/1.jpg

emo23
31-08-2009, 12:21
tahir bu kamerayı ben model için almıştım 1 sene önce. gerçi sonra bisiklete transfer oldu :)
video kalite olarak biraz kötü ve zoom olayı yok.
örnek videları ;
http://vimeo.com/channels/bisiklet

atambay
31-08-2009, 12:39
Bence kafanıza takmayın

aozgen
31-08-2009, 12:44
Bence kafanıza takmayın

Uçağın kuyruğuna takın

emo23
31-08-2009, 12:48
abiler
hüseyin birisine bağımlı kalmadan yer kamerası ile çekimlerini yapmak istiyor.
buradaki önemli noktalar ;
1. zoom
2. hedefi takip
3. focus

atambay
31-08-2009, 12:50
Uçağın kuyruğuna takın

Kuyruğun bir metre kadar gerisine ve hafif yukarı takıp kanatları da çekecek şekilde bir sistem lazım.

mcgyver
31-08-2009, 13:17
Bende şöyle birşey düşünmüştüm. Baretin tepesine tripodlardaki kamera sabitleme vidasından yapıştırıp böyle birşey basitce yapılabilir.
Babam herzaman kamerasını yanında taşır. İlginç Görüntüler çekmek için .Ona böyle bir baret yapıp her an kayıtta olmasını sağlamak istemiştim.

CartaL
06-09-2009, 20:16
mcgyver, benim de çıkış noktam senin düşüncenle paraleldi :)

Ben kafa kamerası yapmaya çalışıyorum kanada takma fikri kimden çıktı !

Dün yeni yaptığım Yak 54 ile biraz uçuş yaptım bunu da kafa kamerası ile kaydetmek istedim ancak ayarlamayı becerememişim daha doğrusu son kontrol yapmamışım. Sonuç pek iyi olmadı ama hover çalışmalarımdan biraz bişeyler çıktı video :

video kaldırıldı

Bu kafa kamerasına hala kafa yormak gerekiyor kanısındayım.

CartaL
06-09-2009, 23:41
Bakın bu adam yapmış ve videosu da gayet başarılı

2873337

emo23
06-09-2009, 23:59
hüseyin zoom olayına taktım ben. :) hadi oldu diyelim bir mekanizma ile peki ayarı nasıl olacak.
bu arkadaş mercek açısını iyi trim lemiş ve dikkat edersen ne yakında nede uzakta tutuyor modeli.

fenercister
07-09-2009, 02:51
model ve modelın yaptıgı hower ve huseyın abının pılotajı olayı bıtırmıs tebrıkler

yenı arge tasarım yapılmıs bır kamera konusunda goruntu hıcte fena degıl bence

huseyın abi selamlar

ucanyurek
18-01-2010, 01:31
Bu arada model uçuşu kafa kamerasından izlemek normal çekimden daha zevkli oluyormuş! Bu gariban hiç model izlemedi de:D

RC_Cankat
29-01-2010, 16:08
modelin görüntünün dışında kalmaması için lcd ekranın önüne aynalar konularak görüntü pilotun önüne getirilebilir.ve ya lcd ekranın yerinden söküp kablosunu uzatarak yine pilotın önüne getirebiliriz ki bence en mantıklısı bu çünkü lcd ekranın altında zoom in\out tuşuda oluyor.bu şekilde bir taşla iki kuş olayını başarabiliriz

onder82
17-06-2010, 02:16
geçen bi yerde gözlük görmüştüm camera gözlük 2 camın arasına yerleştirmişler camerayı oda ilginç bir bakış açsı :)