PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Hacklendİm!!!

Hassank
01-06-2004, 10:41
Arkadaşlar bilgisayarımı bir hacker malesef benim salaklığım yüzünden hackledi.

msn den resim diye yolladığı dosyayı çalıştırınca bilgisayarımı ele geçirdi? şimdi bilgisayarı formatlamak zorundamıyım yoksa bundan kurtulmanın başka bir yolu varmı o gönderdiği dosyayı nasıl bulurum nereye kayıtlanmış olabilir? Birde en önemlisi ctrl alt del yaptığım zaman görev yöneticisine erişemiyorum orası puslu çıkıyor tıklayamıyorum belki nasıl bir virüs gönderdiği hakkında bilginiz vardır bundan bilgisayarı formatlamadan nasıl kurtulabilirim?
ya hiç açmazdım ama gönderdiği dosya resmen acdsee 32 dosyasıydı yoksa exe filan olsa almıyordum hiç ne yapmalıyım bilen anlayan varsa bu işlerden yardımlarınızı bekliyorum.

Cydia
01-06-2004, 10:48
En kesin çözüm format... Sanırım bir izleme trojan'ı yollamış... Bilgisayarına hertürlü erişebilir... Ve dosyanın adını bulman da tamamen şans eseri...

Bu tarz şeyler için firewall programları kullanmalısın... Sygate Personel Firewall - Zone Alarm (ideal) - Norton Internet Security gibi programlardan birtane kulllan.. Giren ve çıkan herşeyi takip ederler... Bütün portları kollarlar...

Ama dediğim gibi bi format at... Sonra sistemini koru.. Hani derler ya grip aşısını grip olmadan önce yapmalısın :D

Hassank
01-06-2004, 11:13
norton var ama hikaye hiç bir işe yaramıyor... bu arada bilgisayarım nete bağlı olmasa bile ben her açısımda bilgisayarımı izleyebilirmi???

Cydia
01-06-2004, 11:21
yok.. netteyken izler sadece...

Hassank
01-06-2004, 11:34
ad aware ve zone alarm programlarıını kurup bilgisayarı güvenli kipte açtıktan sonra taramaları gerçekleştirir sem sorunun ortadan kalkacağını söylüyorlar böylemi yapiyim yoksa formatmı atiyim ya format attıktan sonrada bir ton hardware parçanın sürücülerini ve software larını kurmak zorunda kalaccağım zor iş :(

Cydia
01-06-2004, 11:59
ad-aware registry hatalarını kontrol eder.. trojanlare bi etkisi olmaz... zone alarm da programların önünü keser.. ama sisteminin sağlıklı olması için tavsiyem format + korumalar şeklinde....

tabii keyfin bilir... olmazsa yolla bana ben hallederim 1 saatte :D :D

Hassank
01-06-2004, 12:04
Abi nereye hallediyon bir sürü donanım var software var ne 1 saatinden bahsetiyon aç kapa ça kapa artema gibi en az 3 saat sürer öff öf :)

Cydia
01-06-2004, 12:15
1 saatte tahmininden daha fazla bilgisayarı aynı anda çıkartabilirim.... benim mesleğim bu :D :D

windows 20 dk.. driver'lar 10 dk. programlar 10 dk... bukadar...

!Amorfy.BaRoS+
01-06-2004, 13:03
Haha Gecmiş olsun Cok esKıden Bende Boyle seYLer Yapardım Amam SıMdı aPTalılık OLduguNU anladım c w De Bunun Cozumu var sanırım Gır o sİTeye Bİr Bak GecMİş OLsuN...

M_tech
01-06-2004, 13:45
resim diye ne aldıgını sorabilirmiym?

Hassank
01-06-2004, 14:10
amorfy cv ne dostum tam adresi versene bakiyim..
M_tech tam olarak bilmiyorum işte bilsem resim diye ne dosyası aldığımı sonrada sildim o resim olan dosyayı ama sanırım dosyayı aldıktan sonra başka yerlere yayıldı yer etti kendine yoksa sorun çözülürdü...