Orijinalini görmek için tıklayınız : Havada stop eden Patlar motorlar hakkında
travatan
21-09-2009, 16:44
Classic Tranier'ıma tamamen deneysel amaçlı olarak yapmayı planladığım onboard buji ateşleme sistemi içerisinde kendi başıma henüz gelmemiş olsa bile uçuşlar esnasında sıkça karşılaştığım havada stop eden motorlar için Radyo kumandadan tetiklenebilecek bir sistem iş yarar mı ?
yani motor durdugunda pervaneler o anki ivme ile yeniden start alabilecek hızda en azından bir kaç tur dönebilir mi yoksa motor durdugunda pervaneler de tamamen durar mı?
fenercister
21-09-2009, 17:03
Classic Tranier'ıma tamamen deneysel amaçlı olarak yapmayı planladığım onboard buji ateşleme sistemi içerisinde kendi başıma henüz gelmemiş olsa bile uçuşlar esnasında sıkça karşılaştığım havada stop eden motorlar için Radyo kumandadan tetiklenebilecek bir sistem iş yarar mı ?
yani motor durdugunda pervaneler o anki ivme ile yeniden start alabilecek hızda en azından bir kaç tur dönebilir mi yoksa motor durdugunda pervaneler de tamamen durar mı?
merhaba
evet boyle bır start mekanızması var fakat oldukca pahalı bır sıstem 200 $ 300$ dıye hatırlıyorum
bu mekaızmanın pılı var motoru var dıslı redıksıyonu var ve halıyle modele extra bır agırlık getırecek
motor havada durdugunda ruzgarın gucu duarn motoru cevırmeye yetmez bu dedıgınız olmaz
gelelım asıl konunuza motor sıkca havada stop edıyor demıssınız bununla ılgılı yogunlasmalısınız konuya
guzel ayarlanan motor benzın bıtene kadar stop etmemesı gerek
motor markası ve kaclık motor 46 55 vs gıbı
kullandıgınız pervane kaclık
en basıtınden yola cıkalım bujıyı kontrol ettınızmı
ucus yaparken buyuk ıgne ayarı nedır
kullandıgınız yakıt bılgısı
sonrasında devam ederız
hele sunları bır ogrenelım
travatan
21-09-2009, 17:11
Henüz başıma gelmedi fakat uçuşlar esnasında diğer arkadaşların başına geldiğine rastladım.
bahsettiğiniz sistemleri internette inceledim. Fakat benim anlatmaya çalıştığım böyle bir sistem değil.
sadece merakım motor havada durduğunda kendi ivmesi ile en azından birkaç tur dönüp dönemeyeceğiydi. Bunun haricinde bu ateşleyici sistem yerde çalıştırmak üzere yapmayı planladığım bir sey. Acaba kumandaya bir switch ile bağladığımda havada aniden duran bir motor için faydası olur mu diye bu başlığı açtım.
fenercister
21-09-2009, 17:15
merhaba
malesef bu dedıgınız ımkansız
Sümer Yamaner
21-09-2009, 18:18
Bizim motorlar ve pervaneler havada akan hava akımı ile dönüp çalışamazlar. Yani motor stop edince özel bir starter motoru yoksa bujiyi kızdırmak işe yaramaz. Buna karşın onboard buji ısıtma sistemleri yine de kullanılıyor. Şöyle ki, gaz kolunun belirli bir pozisyonunun altında devreye girecek şekilde bir miks ayarı yapıyorsunuz. Gazı örneğin % 20'nin altına çektiğinizde buji ısıtıcı devreye giriyor.
Çok gerekli mi? Bence değil.
Yapmanızı önereceğim sistem çok daha basit. Bir adet yüksek kapasiteli 1.2 V tek hücreli NiMh, bir basmalı switch ve biraz kablo ile yerdeki çalıştırmada işinizi çok kolaykaştıracak bir ısıtıcı yapabilirsiniz. Forumumuzdaki Bestman adlı arkadaşımız bu işi çok daha çık kablo ve konnektörlerle yapıyor ve biz aramızda buna Bestman Isıtıcısı diyoruz. :) Motorun kafasının ortada durduğu bir trainerde çok anlamı olmasa da cowling içinde özellikle de başaşağı duran motorlarda çok yararlı olacağı açık.
Sümer bey havada arıza YAPMADAN duran bir motoru marş motoru (starter) olmadanda teorik olarak çalıştırabiliriz.ilk şart yeteri kadar irtifanın olması.motoru durdurduk arıza yok yakıt var.gazı çalıştırcak kadar açtık biraz primer yaptık,manyetoların ikisinide on yaptık yani bütün iş sadece pervaneyi çevirmeye kaldı,şimdi tatlı bir dalış ve azıçık saga yatış verdik,sert çektik ve hafifce sola yatırdık pal kesinlikle uygun şekilde dönüyor ve motor çalışıyor
Sümer Yamaner
21-09-2009, 20:32
"Bizim motorlar ve pervaneler" diye özellikle belirtmiştim ama anlaşılamadı sanırım...
travatan
21-09-2009, 21:40
İlgi ve cevaplarınız için tesekkurler
Sümer bey haklısınız bunun modelde olması için modelin biraz agır olması gerek
http://www.fema-modelltechnik.de/Web_engl/uebersicht_engl.html
vBulletin v4.1.7, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.