Orijinalini görmek için tıklayınız : Gümrük ve Ankarada Son Durum
denizfeneri
02-06-2004, 12:21
Size Ankarada gümrükteki son durumu bildirmek isterim;
05/24/2004 tarihinde Towerdan $220.20 kit ve yedek parça
05/24/2004 tarihinde $50.51'lık yedek parça ile iki ayrı siparişim yola çıktı. 50 dolarlık olan dün postacı tarafından iş yerime gümrüksüz olarak teslim edildi ve aynı zamanda haber kağıdımıda teslim etti. Yenimahalleye gittim ve devlet dairelerindeki gibi elimde evrak masa masa dolaşıp işlemleri hallettim. Yüzde 10 komisyon olan 28 milyon (benim siparişim için) ve 20 milyon damga pulunu ödedikten sonra iki buçuk milyonda koli bedeli ödedim. Paketim hiç açılmamış bir şekilde teslim edildi.Bu arada hiç bir memurdan hiç bir ters davraış görmedim. Hatta ikisi ile sohbet bile ettim. Bir tanesi bayram ve yılbaşını takip eden ilk ayda yüzde 10 komisyon yok diye uyardı. Bir ötekisi bunun pahalı bir hobi olduğunu Ankarada sürekli olarak rc parçası ve kit alan yaklaşık 10 kişi olduğunu söyledi. Ters giden hiç bir şey olmadı sonuçta. Paket sağlamdı içinde hava dolu torbalar vardı. Kibar davrandıkça sorun yaşanmaz sanırım. Dikkat edilecek hususlar ise şunlar olabilir:
Siparişinizin %10'nu hesaplayıp hazırlıklı gelin, damga pulu için 20 milyonu unutmayın, çevrede bankamatik yok penim param neredeyse yetmiyordu hazırlıksızdım haberiniz olsun. Araba ile gidecekler; park yeri kesinlikle yok, polis 5 dakika daha gecikseydim yazıyordu.
Benden şimdilik bu kadar. Son durumu sizinle paylaşmak istedim....
Hayırlı olsun yarısı gelmiş benimki 24 ünde yola çıktı hala bir ses yok Patlayacam meraktan :( :(
yigit1905
02-06-2004, 16:58
şimdi ben dielim 350 dlr lık sipariş verdim gidip yeni mahalleden mi alıcam
omer_yildir
02-06-2004, 17:01
evet yıgıt yenımahalleden alcaksın malını..
mehmet tecrübelerini paylaştığın için sağol :)
Car_Maniak
02-06-2004, 18:03
yenmahallede metro istasyonundan sonra ilerde sagda miydi...
evet abi zaten kime sorsan söylerler.. arkadaşlar birde eve tebligat gelmesi beklemeyin.. çünkü o iş bi kaç gün sürebilir yani malzemeniz geldiği halde bi kaç gün fazladan beklersiniz.. ben 10. günde kendim gittim eve bi şey gelmemişti henüz ve 9. günde geldiğini gördüm.. alması son derece kolay hatta istanbuldaki arkadaşlar buraya yönlenebilir eğer anlatılğı kadar zor ise... 1500 dolara kadar % 10 vergi alındığını hatırlatmak isterim.. ve arkadaşlar tekrar edetyim www.rcmart.com adresi daha ucuz ve kargosu daha düşük bi örnek towerda tb02 159 dolar + 40 dolar kargo, rcmarta 135 dolar artı 22 dolar kargo... benden söylemesi tek sorun çeşit az..
denizfeneri
03-06-2004, 07:51
mehmet tecrübelerini paylaştığın için sağol :)
Ne demek efendim zevkle...
denizfeneri
03-06-2004, 07:52
Hayırlı olsun yarısı gelmiş benimki 24 ünde yola çıktı hala bir ses yok Patlayacam meraktan :( :(
Merak etme Agila gelir mutlaka. Mesafe senin için sorun olmazsa bildiri gelmeden gidip sorabilrsin gelip gelmedigini. Hayırlısıyla gelir inşallah.
serkan ÇOK
03-06-2004, 15:43
yenimahallede nerede ben 10 yıl yenimahallede yaşadım ama yerini tam çıkaramadım.
tarif edermisin.mümkünse.
Merak etme Agila gelir mutlaka. Mesafe senin için sorun olmazsa bildiri gelmeden gidip sorabilrsin gelip gelmedigini. Hayırlısıyla gelir inşallah.
Salı veya çarşamba giderim büyük ihtimalle. Dişimi sıkcam birkaç gün ne yapayım :)
Car_Maniak
03-06-2004, 17:20
serkan bak kizilaydan ankaray di sanirim ya da metro ona bin.. ivedik yazan yerde in ora yenimahelle :) mesela artik umitkoy de yeni mahalle... cok genis yani
yigit1905
03-06-2004, 18:50
arkadaşlar ben şimdi yazın almanyaya gidicem ordan dielim bişi aldım ona gümrük ödermiyim.barkodunu falan ordan geldini belirten şeyleri yırt dedi bi arkadaşım olurmu.
Car_Maniak
03-06-2004, 23:02
koy bavula getir... kutu fln koyma torbaya koy... fatura fln getirme... kumandayi baska bavula koy... arabayi fln baska bavula.. benim babam bana ps2 getirmisti bi sorun olmamisti..
gümrükteki ya da havaalanındaki adamı arabanın kendine ait olduğuna inandırısan mesele yok. hatta tekerlerini biraz kirlet kullanılmış havası ver işin garanti olsun.
hic bi sorun olmaz . Dubai'den plazma ekran getirmiştik hiç bi şey olmadı . Zaten hava alanında adamlar kimi kontrol edeceklerini biliyorlar . Dubai serbest bölge olduğu için millet aç gözlülük yapıp telefonları falan 3'er 5'er atıyorlar bavula fakat en fazla 2 taneye kadar izin veriyorlar . Zaten hava alanında çıkış yerleri ayrı . Orda bütün bavulları açtırıp kontrol ediyor memurlar . Almanya'dakilerde falan bir sorun yok daha doğrusu Avrupa ülkelerinde + Amerika'da da yok . Uzakdoğu ülkelerinde olabilir ona bi şey diyemem . Araba kitini alır eline gelirsin kutusuyla kimse de sana nereye gidiosun kardeşim diyemez . Bir şey derlersede hediye götürüyoruz dersin olur biter . Fakat miktarları abartmamakta fayda var tabi . O zaman sorun çıkabilir..
nerden biliyorsun dersen 6 senedir Almanya'ya fuarda stand açıyoruz ben de 2 seneden beri babama eşlik ediyorum . Vakit bulduğum zaman da alış veriş yapıyorum . Şimdiye kadar hiç sorun yaşamadım . Fransa'da öyle . Diğer Avrupa ülkelerini + Amerika'yı da babamdan biliyorum . Her gittiği yerden 2-3 bavul elektronik eşya , ıvır zıvır getiriyor hiç birisinde de sorun yaşamadık.. Bi tek Dubai'de dikkat etmekte fayda var.. bu arada faturası da sorun olmaz istediğin gibi koy getir..
denizfeneri
04-06-2004, 00:41
yenimahallede nerede ben 10 yıl yenimahallede yaşadım ama yerini tam çıkaramadım.
tarif edermisin.mümkünse.
Eski terminalin oradan araba ile geldigini varsayarak tarif ediyorum; Yeni yapılan kavşaga kadar dümdüz gelip dönme dolabı andıran kavşaga hiç girmeden ilk saga dönüp azıcık ilerlediginde lambaya gelmeden sagda kocaman bir binası var. Bulamamak oldukça zor ama haklısın biraz kuytuda kalıyor...
Avrupadan kolunun altında arabayı getirdiğinde hiçbir sorun olmaz. Direk kutusuyla koy bavula.
Şu da varki avrupadaki fiyatlarla türkiye arasında çok da fark yok. Tabi makinanın üretim ülkesine göre farklılık gösterir. Almanyadan kyosho alsan ucuza gelirde serpent almanyada da aynı olur türkiyede de.
Hele ingiltere, aman aman .... :eek:
serkan ÇOK
04-06-2004, 15:55
Car_Maniak
Yeni Üye
Katılım tarihi: Apr 2004
--------------------------------------------------------------------------------
serkan bak kizilaydan ankaray di sanirim ya da metro ona bin.. ivedik yazan yerde in ora yenimahelle mesela artik umitkoy de yeni mahalle... cok genis yani
açıklaman için teşekkür ederim.
yigit1905
04-06-2004, 19:12
ben mt alıyım diorum ben zaten ersin abinin dediği gibi yapmama kalmaz rodajı bitirir oynarım bile orada.yani gümük parası ödemicem o çok iyi.eee ben almanyada doğru düzgün nerde bu shoplar bilmiorum
Platy'nin dediği gibi Avrupa'daki fiyatlarda Türkiye arasında fazla bir fark yok onu belirteyim . Hatta bazı ürünler Avrupa'da daha pahalı . MT burada 550 euro ise Avrupa'da taş çatlasa yuzde 18 kdv farkı olur . Bunun nedeni de yol parası ve vergilerde olan kesintiler falan . Özellikle giyim ürünleri (marka kıyafetler) Avrupa'da Türkiye'dekinden daha pahalı . Elektroniklerinde Türkiye'den aşağı kalır yanı yok . Mc Donalds'ta en son yedigimiz 2 kisilik yemege 20 euro odemistik Almanya'da . O derece pahalı işte . Fakat bu para orada olanlara göre makul geliyor . Neden diyecek olursanız bizim paramızın onların parasının yanında çok değersiz olması . Yani mt Avrupa'da 80 euro falan daha ucuzdur . Hadi diyelim 100 euro ucuz olsun ki bu kadar olacağını hiç sanmıyorum 450 euro yapar . Bu da 650 dolar civarı bir para yapar . Tower'da 320 dolar mt su anda . Yol parası dahil 370 yuzde 10 vergisi 420 dolar falan Türkiye'den alırsın . Aradaki 240 dolar farkı önemsemiyorsan sorun yok ama sonuçta azımsanacak bir para değil . Ayrıca elinde taşıyıp hamallık yapmayacaksın bu da var . Bence Tower'dan almak daha mantıklı . Oraya gittiğinde fiyat konusunda umduğunu bulamayabilirsin ...
ben mt alıyım diorum ben zaten ersin abinin dediği gibi yapmama kalmaz rodajı bitirir oynarım bile orada.yani gümük parası ödemicem o çok iyi.eee ben almanyada doğru düzgün nerde bu shoplar bilmiorum
Almanyayı falan boşver. Varmı tower gibisi.
Serpent alıyosan , hollandadan alırsın.
Hpi alıyosan amerikadan alırsın... Yani fabrikadan çıktığı ülkeden almak en mantıklısı. Şansın yoksa tower yada rcmart.
yigit1905
05-06-2004, 08:12
e amerikaya da annem gidiyo yakında floridaya orda bulursam o zaman ordan mt isteyim.bu arada tower hobbiesin bi sabit mağazası varmı.gidip bakıcaz falan
Car Destroyer
05-06-2004, 09:07
Folrida da bir dolu model ci dükkenı var Adrelerini bulursam yazarım....
yigit1905
05-06-2004, 22:04
ok çok sağol car destroyer senden haber bekliyorum
destroyer bende miami ve washingtona gidicem banada bulabilirsen veya araştırdığın adresi söle ben araştırırım!!!
vBulletin v4.1.7, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.