Orijinalini görmek için tıklayınız : Gp - Ep TartiŞmasinda Son Nokta
dyonizos
06-07-2005, 16:46
Arkadaşlar bu zamana kadar EP mi GP mi diye herkes tartışıp durdu. Alın size GP helikopterin Fırçasız motorla yapılan gösterisi.
Bence bu helikopter GP olayının sona yaklaştığının göstergesi. Yakında bunu raptor 90 içinde yaparlarsa hiç şaşmam. (belkide yaptılar bilmiyorum)
Video da Raptor 50 helikopterin fırçasız motorla nasıl uçtuğunu ve akrobasi yapabildiğini görebilirsiniz. Açıkçası benim dibim düştü. :D GP ye taş çıkartırcasına uçuyor alet.
siz ne diyosunuz bu işe...
Şuanda linkini bulamıyorum ama alt alta GP ve EP nin kullandığı malzemeler yazılmış ve fiyat çıkartılmış EP pahalı bir fırçasız motor kullanmasına rağmen GP den daha ucuza çıkıyor. Üstelikte yakıt, eksoz, buji, starter derdi yok.
http://www.aydinlarfoto.com/e-raptor50.wmv
Benim de dibim düştü yahu...
!Amorfy.BaRoS+
06-07-2005, 18:11
Ya harbiden ya düşme ne kelime !
Nasıl bir pil nasıl bir motor kullanıyolar nasıllar artıyor yaa :) ama Cidden çok beğendim satışa çıkmışsa satış rekoru kırar valla :P
MAD FOR TAMIYA
06-07-2005, 21:27
Bu helikopter mi? yoksa çekirge mi? ordan oraya zıplıyor.... pes vallahi....
bu aletin aynısının çin versiyonundan satmıştım birine-deek böyle uçutyormuş fırçasız motorlar.
yigit1905
07-07-2005, 16:22
Bende başlığı okuyunca bu alette su ile mi çalışıyor dedim :D:D
yusufcetin
07-07-2005, 16:33
O aletin pille çalışması ve o hareketleri yapması dehşetparane bir durum açıkcası.
piller lipo pil. motorda 40.000 devir atan bir elektirk motor..esc tahminimce sürekli 60 amp- ani olarak 80 amperlik bir esc.
Dr. Mini-Z
07-07-2005, 22:26
Pilotun ustalığı tartışılmaz , cihaz da pilota öyle tepkiler verebildiğine göre cihazın da üstünlüğü tartışılmaz çok güzel bir gösteri.
dyonizos
08-07-2005, 09:58
Arkadaşlar duyduğuma göre bu pilot 17 yaşındaymış. Alan Szabo ydu galiba. Raptoru üreten firmanın dünyada en değer verdiği pilotuymuş.
Aslında hakediyor;oleeea: . Ama bu gösteriyi 17 yaşında yapabiliyor olması canımı sıktı valla :confused: . Bu arada 8 yaşından beri helikopter ucuruyormuş.
Ya gerçekten harika bir şey adam süper uçuruyor. Alette çok güzel . :ddd:
gerçekten dehşet bişey. hele pilotaja diyecek bişey yok zaten.. o nasıl bi ivmelenmedir öyle şaştım kaldım valla :D
yigit1905
08-07-2005, 13:53
Adam acaip baka kalıo insan.Diyecek laf bulamıyorum...
abilerim siz daha bu adamın ne wideoları war görmediginiz runryder.com a falan bi bakın orda tonlarca cok güzel wideo war bi tamesinde raptor 90 ı yere bi parmak kalcak kadar yakınlarştırdıgını görmüştüm adam dünyanın en ii lerinden biri bendede bi ton wideo wardı raptor 90 wideosunu bulabilirisem koyarım buraya
SpaceWalker
10-07-2005, 03:21
Herşey iyi hoş.o kopter baş aşağı nasıl duruyor ? yere düşüp parçalanması lazım değilmi ? perwane devir yönümü deişiyor anlamadım çözemedim gitti.
Ters uçuşta, ana pervanenin ve kuyruk rotorunun yönleri değişmez, sadece ana pallerin pitch açısı tersine çevrilir...
Ancak bu işlemi tam zamanında ve gerektiği biçimde yapabilmek için çok kaliteli ve marifetli bir radyo ve diğer elektronikler gerekli...
vBulletin v4.1.7, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.