Orijinalini görmek için tıklayınız : Bizim haklarımız yokmu ?
sevgili forum sakinleri ben ve bu hobbye gönül vermiş 3 arkadaşım araclarımızı suremıyoruz.ne zaman bulussak veya tek basımıza surmeye kalksak polıs engelıyle karsılasıyoruz.hpı rs4 u yerlesım yerınden uzak bır okulun bahcesıne gıderek oynamayı denıyoruz ama tam 4 kere sıkayet edıldık.Bunu anlayısla karsılayabılıyorum sonucta nıtro bır arac cok ses cıkartıyor.Peki ya tt-01 e-10 bu araclara nediyorsunuz ? üstelik benim aracım brushless ve sesi cok az kendi evimin onunde suremıyorum daha dün bir ekip yolladılar.Lütfen bize hobbymizi devam ettirebilmemiz için bir yol sunun rs4 u surmek ıcın asla ıddalasmam ama tt-01lerimizide artık evımızin onunde surebılelım herkezin hakkına saygı duyuyorum ama benimde haklarımın olması lazım cunku aracımdan gercekten rahatsız edıcı bır ses cıktıgını zannetmıyorum:kütküt::kütküt::kütküt:
reallegend_rc
27-09-2009, 13:23
evet geçenlerde benimde başıma geldi arkadaş kadım bana beni ne hakla rahatsız edersin dedi bende direk nerde oturuyosun ümraniyenin ücra biyeri mal dedim güldüm defol git dedim ama umrumda bile olmuyo böle şeyler polislerle bir kere muhattab oldum ondada verdim bikere kullandı sonra çekip gitti söliyemedinmi polisler sarhoş olup naramı atıyoz efendi gibi arabamızı sürüyoz gidicez deseydin ama böle şeyleri kafana takma kullan sen :D
boranoran
27-09-2009, 13:37
evet geçenlerde benimde başıma geldi arkadaş kadım bana beni ne hakla rahatsız edersin dedi bende direk nerde oturuyosun ümraniyenin ücra biyeri mal dedim güldüm defol git dedim ama umrumda bile olmuyo böle şeyler polislerle bir kere muhattab oldum ondada verdim bikere kullandı sonra çekip gitti söliyemedinmi polisler sarhoş olup naramı atıyoz efendi gibi arabamızı sürüyoz gidicez deseydin ama böle şeyleri kafana takma kullan sen :D
google ingilizce çevirisi gibi olmuş yazdıklarınız,3 kez okudum ama anlayamadığım yerler oldu,muhtemelen hızlı yazıyorsunuz:)
elektrikli modele bu tepkinin gelmesi garip.çevrede daha uygun bir yerler yok mu acaba?
bir müddet şikayet edilen yerden uzaklaşmanız daha iyi olacaktır bence,stres atmaya giderken böyle şeylerle uğraşmak kötü.
Elektronik_35
27-09-2009, 14:29
elektrikli modele bu tepkinin gelmesi garip
Bende katılıyorum, acaba ep sürerken araç sesi değilde belkide siz arkadaşlarınızla sesinizi yükseltmiş olabilirmisiniz ?
Jarjaryan
27-09-2009, 17:30
Kıbrısı bu konuda seviyorum saat 12 ye kadar istedikleri kadar polis çağırsınlar bir yaptirimlari yok
Nitoroyuda elektiriklileride caddelerde amansizca suruyorum. polis geliyor. biraz daha az ses yap diyor çekip gidiyor. bende inadina polis çağiran yerlerde dahaa cok suruyorum :)
Hele yagmur yagdugunda balkona çikip balkondan kullanmak gibi bir zevk yok :)
Heyttt :) yavuz yine döktürmüşsün kardeşim benim
reallegend_rc
27-09-2009, 23:50
yaaa boranoran sinirlenince böle yazıyorum kusura bakmayın. arkadaş böle yazınca benimde başıma buna benzer bişi gelince sinirim zıpladı ya aslında ben bu tarz kişiler kaba kuvvet uyguluyorum ama bayan olunca bişi yapamıyorum hele ogün bide aracımı kullanırken dif sorunu çıkınca iyice sinirlendim böle yazı vermişim pardon :D
birde cocuklar başa bela oluo
bu oyuncak degil. tehlikeli acılın biraz uzakk durun diyorum hic taktkları yok valla. :D
boranoran
28-09-2009, 02:07
yaaa boranoran sinirlenince böle yazıyorum kusura bakmayın. arkadaş böle yazınca benimde başıma buna benzer bişi gelince sinirim zıpladı ya aslında ben bu tarz kişiler kaba kuvvet uyguluyorum ama bayan olunca bişi yapamıyorum hele ogün bide aracımı kullanırken dif sorunu çıkınca iyice sinirlendim böle yazı vermişim pardon :D
önemli değil ;)
bi keresinde polis geldi farlarını yak sunun bı bakayım dedi farları yaktım hadi kaybol dedi valla hiç kusura bakmayın surucem dedim artık yeter yani kullandırtmadınız dedım yok ıste 9dan sonra olmasın surda su gun kullan bısı demezler fılan dedı zıvaladı bısıler gene kımlık kontrolu gıderkende uyarıyor 625 ytl cezası var dıye :S kımseye zorluk cıkartmaya gerek yok oda gorevını yapıyorda benım yasal olarak bır hakkım yokmu acaba sesın bellı bı desıbelı vardır fılan ne bılıım elektırıklı aracı cekmesıde abes ya.Bugunde ahlatlıbelde suruyordum 2kmlık alanda hıc bır yerlesım yerı yok butun ahlatlıbel ınlıyor bu nasıl aletmıs dedı gene geldı kımı rahatsız ettım ne yaptım ? cocuklarıysa hıc sormayın tum keyfımın ıcıne edıolar soruları olsun arabanın onune atlayıp gelınce zıplamaya calısmaları olsun cıldırttılar benı ya
elektrıklı araca kımse bır sey dıyemezde ses konusunda benzınlı bır aracla oynuyorsanız dıkkat edıceksınız yanı sesı gercekten fazla ınsanlar rahatsız olabılır ve o kadar sese rahatsız olmakta haklılar
Tabi bi de benzinli araçlar yüzünden kurunun yanında yanan elektrikli araç sahipleri var, benim gibi...
Benzinlilerin yaptığı ses yüzünden şikayet eden vatandaş ben elektrikli aracımla geldiğim zaman beni de kovalıyor tabi...
Aslında bazıları görevlerini yapıyor değil. Bazı insanları çekemedikleri yani yapılan şeylere ulaşamadıkları içinde laf yaptıkları oluyor. Yada bazıları gıcıklık yapmak için özellikle arıyor hiçbirşey demeden uzaklaşıp başka yerlerde kullanmak lazım yoksa iyice uzatıyorlar ve tatsız durumlar ortaya çıkıyor.
tayfun0029
30-09-2009, 22:28
Bu yaz İstanbul halkalıdaki avrupa konutları inşaatının yanında Rs4 ümü kuzenle kullanıyoruz. Baktım ekip otosu diğer tarftan geliyor döndüm hemen ekip otosunu yolda bi geçtim :D bana doğru baktılar. ilerden dönüp geldiler. Polis bu ses ondan mı çıkıyo dedi? Bende evet dedim. Neo o yarış mı yapıyosunuz dedi. bu sefer kuzen yok hava almaya çıkardık dedi :D:D polis biraz bozuldu tabi.ama ben hemen atladım evet memur bey falan:) snra gitti. ben snra napıyosun dedim kuzene? Ne yapcakki oğlum dedi :D :D bugüne kadar da öyle bi şikayetle karşılaşmadım. Aksine sürekli bir izleyici kitlem var hatta mahaledekiler canları sıkılınca çıkarda az izleyelim falan diyor:D
izleyenlere ilk başta güzel geliyo sonra biri emirmi veriyo noluyo şikayete gidiyorlar bazen onuda anlamıyorum :S
Apartmanların bol olduğu yerde kullanmıyorum.Genelde park,pazar yerlerinde kullanıyorum.Bizimde duyarlı olmamız gerekiyor.Çünkü sesli olduğu için rahatsız edebilir.Belki küçük bebeği vardır,hastası vardır sesten rahatsız oluyorlardır.
Sincanı bu yüzden seviyorum istersen yolda kazı çalışması yap kimse bir şey demiyor ;)) elektirikli aracada diyorlarsa size bir düşmanlıları var galiba :D
Scorpion42
02-10-2009, 15:41
Arkadaşlar mesajlarınızı okuyorum sizlerde haklısınız ama polislerinde elektrikli bi araca karışması abes olmuş kimiside inadına yapar he deyip geçin. Ama çocuklara tavsiyem etrafınıza doluştuklarında sıcak motoru bi elletin anam anam ov üf diyen uzaklaşıyor:D denenmiştir tecrübe;):cool:
serdar69
02-10-2009, 16:49
Elektriklinin ne sesi var ki neye kızıyorlar yahu :S. Bizim evin oralarda birkaç villa var önlerinde sürüyorum ağızlarını açmıyorlar valla bu bakımdan güzel buralar :)
belisella
11-10-2009, 21:53
arkadaşlar size bir önerim olacak gerçi olasılık durumu zorda bizim yerel yöneticilerimizden dolayı belediyelerin park ve bahçeler müd lüklerine dilekce verelim parkların yanına biz modelcilere pist yapsınlar bisiklete kaldırımın üstüne yol yapıyorlar bizede bir parkın köşesinde yer yapsınlar biz oraya sıgışırız bu arada aklıma gelmişken bunuda yazayim polenezköyde çok güzel bmx parkuru var ben orada revo 3.3mü çok rahat kullanıyorm saygılarımla sorunum rs4te
arkadaşlar size bir önerim olacak gerçi olasılık durumu zorda bizim yerel yöneticilerimizden dolayı belediyelerin park ve bahçeler müd lüklerine dilekce verelim parkların yanına biz modelcilere pist yapsınlar bisiklete kaldırımın üstüne yol yapıyorlar bizede bir parkın köşesinde yer yapsınlar biz oraya sıgışırız bu arada aklıma gelmişken bunuda yazayim polenezköyde çok güzel bmx parkuru var ben orada revo 3.3mü çok rahat kullanıyorm saygılarımla sorunum rs4te
Hala Türkiye'deyiz değil mi?
Umut fakirin ekmeğidir demişler, çok doğru.
Bu amaçla birçok girişim oldu, memleketteki çoğu "Belediye çalışanı" vizyonsuz olduğu için, hobilerle ilgili herhangi bir girişime destek vermedikleri gibi, birde pişkin pişkin "Yahu bu yaşta oyuncakla mı oynuyorsunuz?" diyebiliyorlar. İstanbul'daki hobi bahçelerini bile kapatmaya kalkan bir zihniyetle mücadele etmekten söz ediyoruz.
Şaka bir yana, gerçekten "sopadan" anlayan insan ülkemizde çok fazla, ilişen hart zurt etmeye kalkan olursa, Recep İvedik usulü "Yürü git LA!" dediğinizde genelde tepkileri sessizce uzaklaşmak oluyor. Biliyorum hoş değil fakat gerçekten elektrikli arabadan bile rahatsız olduğunu "iddia eden" vatandaşlarımız mevcut...
Revo_mehmet
13-11-2009, 21:36
bende baja 1000 var kullanırken çok toplanan olursa ustlerine sürüp
çarpıyorum kimse kalmıyo
yerlesim yerinden uzak kullanıyorum kullandığım yerde çayır çimen yatan ayılar oluyor
bazen birader rahatsız oluyoruz diyorlar çok ağır küfür ederim busebepten geçen hafta üç kişi dövdüm tabi beni örnek almanızı istemem
MutluTEKIR
16-11-2009, 21:06
Hala Türkiye'deyiz değil mi?
Umut fakirin ekmeğidir demişler, çok doğru.
Bu amaçla birçok girişim oldu, memleketteki çoğu "Belediye çalışanı" vizyonsuz olduğu için, hobilerle ilgili herhangi bir girişime destek vermedikleri gibi, birde pişkin pişkin "Yahu bu yaşta oyuncakla mı oynuyorsunuz?" diyebiliyorlar. İstanbul'daki hobi bahçelerini bile kapatmaya kalkan bir zihniyetle mücadele etmekten söz ediyoruz.
Şaka bir yana, gerçekten "sopadan" anlayan insan ülkemizde çok fazla, ilişen hart zurt etmeye kalkan olursa, Recep İvedik usulü "Yürü git LA!" dediğinizde genelde tepkileri sessizce uzaklaşmak oluyor. Biliyorum hoş değil fakat gerçekten elektrikli arabadan bile rahatsız olduğunu "iddia eden" vatandaşlarımız mevcut...
:D:D recep ivedik taktiği güzelmiş:D:D ya bu insanları anlamak zor insan demek bile zor. kardeşim araban yok mu senin? arabana hiç binmiyor musun? hadi geçtim yanın sokak cadde hiiç mi araba geçmiyor onları da şikayet et o zaman.
LAYÜRÜGİT! tekniği genelde her alanda işe yarar bizim ülkede tavsiye ederim. :)
cihanbjk
19-11-2009, 02:52
arkadaşlar tabi ortamlarınızı bilemediğim için aslında sallamam pek doğru değil.ancak kullanılacak yerler bulunabilinir.saat başı çıkıp çıkıp kapının önünde kullanmak isteyenlere zaten bişey diyemem.ama 3 günde bir veya haftada bir kullananlar (ki bence rc'cilerin %80i böyledir) gerekirse 7-8 km yol gidip uygun yerlerde araçlarını kullanabilirler.tartışmaya girildiğinde insanın keyfi kaçıyor sonuçta.yanlış anlamayın hepinize hak veriyorum,sadece moralinizi bozmaya değmez diyorum.adı üstünde bu bir hobi.
Arkadaşlar bunu şikayetlerin gerekçesi ancak gürültü ndeniyle olabilir. Burdada bir limit var ses kaynağında şukdar metre uzakta şu desibeli aşmaycak diye. En fazla da kabahatler kanununa göre işlem yapmaya varır, buda baş ağrıtıcı bir seviyede değil.
Coşkun kardeşim LAYÜRÜGİT, ifadesini çok sevdim :)))
Aynı zaman da yukarıdaki gibi hukuk ve mürekkep bilen bir izlenimde verir ve iş resmileşirse şikayetçiyi bilme hakkınız ve bildirme zorunluluğu olduğunu belirtriseniz, çünkü bazı şeyler için ancak şikayete bağlı işlem yapılabiliyor, dadından yenmez.
vBulletin v4.1.7, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.