PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : ilginç rastlantılar...

axi_welet
02-06-2004, 14:57
bence bu aşağıda ki olay gibi olaylardan ders çıkartmalısınız...

Bir gece, vakit gece yarısına doğru Alabama otoyolunun kenarında duran bir zenci kadın gördüm. Bardaktan boşanırcasına yağan yağmura rağmen, bozulan arabasının dışında duruyor ve dikkati çekmeye çalışıyordu. Geçen her arabaya el sallıyordu. Yanında durdum. 60'lı yıllarda bir beyazın bir zenciye hem de Alabama'da yardıma kalkışması pek olağan şeylerden değildi. Onu kente kadar götürdüm. Bir taksi durağına bıraktım. Ayrılırken ille de adresimi istedi, verdim.

Bir hafta sonra kapım çalındı. Muazzam bir konsol televizyon indiriyordu adamlar, bir de not ekliydi armağanda:

"Geçen gece otoyolda bana yardımınıza teşekkür ederim. O korkunç yağmur sadece elbiselerimi değil, ruhumu da sırılsıklam etmişti. Kendime güvenimi yitirmek üzereydim, siz çıka geldiniz. Sizin sayenizde, ölmekte olan kocamın yatağının başucuna zamanında ulaşmayı başardım. Biraz sonra son nefesini verdi. Allah, bana yardım eden sizi ve başkalarına karşılık beklemeksizin yardım eden herkesi kutsasın!..

En iyi dileklerimle,

Bayan Nat King Cole."

mailuzar
02-06-2004, 17:22
:rolleyes: Yani şimdi her arabası bozulan zenci kadına yardım mı edeceğiz?İyi ama Türkiye'de zenci yok ki?Nasıl yapacağız:rolleyes: :rolleyes:
Şaka bi yana ben dersi çıkardım,print ettirdimve az sonra da ciltciye gidecem bastıracam kitap olarak;)

YoL_GezeR
02-06-2004, 21:20
bunlar ilginç raslantılar değil ama olaylardır;
İşte geçen yıla damgasını vuran ilginç olaylardan birkaç tanesi...

Güzellik Yarışmasına Kör Jüri
Kanada'nın Alberta bölgesinde düzenlenen güzellik yarışmasında, feministlerin tepkisine kulak veren yerel yönetim, jüri üyeleri arasında görme özürlü bir kişiye de yer verdi. 15 yıl önce görme duyusunu kaybeden 51 yaşındaki Harold Grace, "Biriyle el sıkıştığım zaman onun karakter sahibi olup olmadığını anlıyorum. Seslerini dinleyerek de samimi olup olmadıklarını anlıyorum" dedi.

Madeni Eşya Yiyen Kız
İran'da, korkusunu bastırmak ve sıkıntılarından kurtulmak için madeni nesneleri yiyen genç kızın karnından ameliyatla yarım kilogram ağırlığında metal parçalar çıkarıldı. 17 yaşındaki genç kızın karnından çıkarılan madeni nesnelerin arasında jilet ve çiviler de bulundu.

Testi Su Yolunda Kırılır
Dünya dişle kamyon çekme ve dişle çivi eğme şampiyonunun, bir metal boruyu eğmek isterken çenesi çıktı. 40 yaşındaki şampiyon Zdenek Chobot, Slovakya'nın Senec kentinde bir dakikada 10 çivi eğerek Guiness Rekorlar Kitabı'na 4. kez girmek için rekor girişimine başladı. Çivileri eğen Chobot'un çenesi, metal bir tüpü eğmeye çalışırken ihanet etti ve çene çıktı.

Umutsuz Aşık Herşeyi Yapar
Çek Cumhuriyeti'nde, sevgilisi tarafından terkedilen umutsuz aşık, aşkını ilan etmek ve genç kıza geri dönmesi için yalvarmak amacıyla Prag metrosunun vagonlarına ilan verdi. Vagonlara asılan yüz kadar ilanda, birlikte geçirdikleri özellikle İtalya tatillerindeki mutlu ve romantik anları anımsatan çılgın aşığa, bu ilanlar 1.8 milyara mal oldu. Umutsuz aşığın sevgilisine kavuşup kavuşmadığı bilinmiyor.