Orijinalini görmek için tıklayınız : Türkiyenin İlk "RC Televizyon Programı Projesi".............
_yıldırım_
26-10-2009, 21:32
2009 senesinin son aylarında RC ile ilgili Televizyon programı yapmayı düşünen Savaş AKTULUM ve asistanı Abdullah YILDIRIM bu konu hakkında tüm RC severlerden fikir almak için bir konu basşlığı açmak istedik.
Şu an hangi kanalda yayın yapılacağı belli değil.bunun için öncelikle bir arz talep durumuna bakmamız ve sponsor bulmamız gerekmektedir. Program içeriği daha sonra belirlenecektir.
düşünceleriniz nelerdir ve bizlere nasıl yardımcı olabilirsiniz…
Bu proje ciddi bir Şekilde hazırlanacaktır. Diyebilirsiniz ki TV işlerinden anlıyormusunuz?
Savaş Aktulum 2009 senesi Selçuk Üniversitesi İletişim fakültesi Gazetecilik mezunudur. Daha önce yerel bir kanalda bir otomobil programı yapmıştır ve çeşitli yerel gazetelerde çalışmıştır.su an kendisi ulusal bir kanalda otomobil programı için Hazarlıklar yapmaktadır ve yakın bir tarihte yayına başlayacaktır…
Sizlerden isteğimiz ise bize bu konuda nasıl yardımcı olabileceğinizdir?
Çok güzel bir konu olmuş kardeşim, inşallah programı yakında televizyonlarda göreceğiz..Bu rc tutkunları açısındanda iyi olacaktır..Bu arada bu hobby'i bilmeyenler ve bilipte bizim hala çocuk kaldığımızı sananlar, rc nin hobby değilde oyuncak oldugunu sananlar herşeyi gordmuş olacak ve inanıyorumki fikirleri düzelecektir..
Başarılar.
not: Tabi programdada hediyelr bekleriz :)
savasaktulum
26-10-2009, 21:39
içerk konusunda su an ıçın bir tasarlama var kafamızda ancak su an ıçın belırlı degıl onlar en basıt ış hediye olayı:=) bu tarz seyler olacak öneriniz için tesekur ederim
hayata geçerse çok çok güzel olur. sponsor konusuna gelince de türkiyede satış yapan hobi mağazaları sponsor olabilir.
savasaktulum
26-10-2009, 21:43
hobby shoplar sponsor olabılır ancak bızz sadece hobby shoplarla sınırlı kalmak ıstemıyoruz yapılınca ıyı bır yapım olmasını ıstıyoruz bda=para
_yıldırım_
26-10-2009, 21:43
Ya arkadaşlar benim hedefim yani ben bu hobby i çok seviyordum ve küçüklüğümden beri arabalarla felan uğraşıyordum ama hiç bu çaplı professional çaplı oldugunu bilmiyordum taki şans eseri bir ara Türkiyede bir satış sitesine girmiştim orada küçük helileri gördüm ilk sonra baktım konuştum araştırdım ve bu siteyi buldum ve altın gibi bir ekibim oldu şimdi kendimi geliştiriyorum ve bu hobby'i elde ettim,eğer bizde böyle bi amaca ulaşırsak ne mutlu bize ve bu topluma diye düşünüyorum.
melen666
26-10-2009, 21:45
şu an için airport tv de model atolyesi adında bir program var ama cok yuzeysel anlatıyor her gün yayınlanıyor ama yarım saat sadece ve sadece genelde buluşmalarda bi muhabir rccilerle soru cevap şeklinde muhabbet ediyor ve cok cok genel sorular soruyor; yani muhabir de anlamıyor bu işten
ve bu program aslında bu piyasanın içinde olanlara hitap etmiyor izlerken insan sıkılıyor bile
daha detaylı olması lazım ve programda yeni cıkan modeller tanıtılabilir bu sayede sponsor olayı çözülebilir
gerçekten çok güzel olur. benim fikrim hobinin bir kısmına yüklenilmemesi yani sadece kara aracı değil heli uçak vb şeylere de eşit zaman ayırmalı. ortalama bir program çıkarılıp hobi ile ilgilenen herkesin menun olması yönündedir.
valla rc televizyonu açılsın :D benim tv 24 saat o kanalı gösterir okulda olduğum zaman bile reyting yapması için açık bırakırım tv yi :D
güzel bir adım atmışsınız arkadaşlar ;) tebrik ederim.
programın en güzel olayı istanbul, ankara, izmir gibi katılımın bol olduğu yerlerdeki modelci buluşmalarındaki röportajlar olacaktır kanımca.
savasaktulum
26-10-2009, 21:55
inşallah emrah abi:) bodruma çok sık ugrayazagımız kesin ama:)
yellowaircraf
26-10-2009, 22:16
Savas elimizden bir sey gelirse. Seve seve yardim ederiz...
savasaktulum
26-10-2009, 22:30
sızınle çok fazla gorucsecegiz emrah abi ve cenk abi:) tesekurler
ahmttvsn
26-10-2009, 23:58
Abdullah çok güzel bir proje içindesin başarılar diliyorum.
Bence bu iş tv de anlatılamayacak kadar felsefik:D
gercekten guzel olur tv de bizlere ait bişeyler gormek, bircogumuz bu yuzden tv izleyemiyo eminim :)
Eğer Model Uçak konusuyla ilgilenirseniz biz Orhanlı ekibi olarak zengin bir kadro , model çokluğu , bilgi ve görsel şovlarla yardımcı olabiliriz.
Hem saha kültürü , hem pilotaj hem de atölye çalışmaları konusunda bilgiler, görüntüler verebiliriz.
Savaş;
Kartal'da oturuyorsun sanırım, anadolu yakasında olduğuna göre birgün mutlaka Orhanlı'ya bekleriz.
Bizim forumdaki sayfamız: http://www.hobbyrc.com/forum/showthread.php?p=480943
Konu ile ilgili birkaç model firmasıyla bağlantı kurmanıza da vesile olabiliriz belki.
İyi çalışmalar dilerim.
Yahu abiler,konu dışı olacak biraz özür dilerim,ama yukarda okuduklarım beni zorladı.
Abilerim,sponsor lazım olunca hemen yurtiçi hobi mağazaları gelir aklınıza,ama en ufak bir soketi Çinden Hobbycity den alırsınız.Neden biraz da yurtiçi mağazaları desteklemek gereğini düşünmeyiz?Bari fiş di,kabloydu,kaplamaydı vs bu mağazalardan alalım ki adamlar da yaşasın ve hizmet versin.Madem sponsor aranıyor,bence Hobbycity ve HiModels e bir müracaat edin derim.
rc televizyon güzel bir fikir böyle bir kanal açılırsa türkiyede bu hobiyi duymayan kalmaz ve rc de patlama olur :)
shadowpane
27-10-2009, 12:49
hocam esasında teşviki engellmekten daha çok teşvik icin birşeyler yazmak isterim ama nakadar doğru olur bilinmez benim düşüncelerim şöyle,
radyo kontrollu model araçlar ve işmakniları ile ilgili bir program yapmak istiyrosunuz,
esaında bunlara statik modellerde dahilolmalı,
ama bunu başlı başına bir program yaparsanız, çok daha maliyetli olur. hobi.tv diye bir yayın kuruluşunun yaptığı çalışmalardan örnek alınırak bir başlangıc yapılabilir. işte her hafta farklı araçlar hakkında bilgiler alıp araçları test ediyorlar.
neyse benim fikrim şöyle madem savaş bey bu işte tecrubeli neden otomobil programının bir kısmında model araçlar işlenmesin.örneğin son 10 dk sı programı kapatırken bu araçlara vakit ayrılsa, program içerisinde şifreler verilse yada telefonla seyirci katılımını gercekleştirip bir soru sorulsa ve kendisine model araç hediye edilse gibi şeyler üretilebilir.
tek başına model araç programı olurmu? olur tabiki ama bunun yanında en önemlisi bu işten birazda sizlerin anlması ve kaynaklara nasıl ulaşabileceğinizi iyi bilmeniz.
umarım yazdıklarımın faydası olur
türkiye iki bin yılındaki gibi ağır bir ekonomik krizle karşılaşırsa Allah korusun, rc tv hayali de suya düşer bence :(
savasaktulum
27-10-2009, 16:53
amacımız su anda goruslerınızı almaktı:) ve gerçekten guzel şeyler söylüyorsunuz hepinize teşekurler:) ancak daha sitemize sponsor olan magzaların dikkatını çekebilmiş degiliz buda demektir sponsor:) eksigi hala mevcut..... ( HAKAN BEY otomobil programı kısmında ise rc otombobiller ile ilgili bir kısım dusunuyorum zaten)
gerekli desteği sponsoru bulursak bir programa başlamayı düşünüyoruz.bu sadece rc model hediye etme şeklinde olamaz malesef .çunku çekim yapılacak ekibin bir masrafı olacak kanaldan bir yayın saati kiralanacak ve bunun ıçın ortalama bir programın maliyeti 10 15 bin tl gibi bir ramak tutuyor.... ayrıca bu rakamı tutturmalıyız ki programa başlayabilelim...bundan dolayı ben sadece hobby magzaları ile sınırlı kalmak istemıyorum çunku bu rakamı karşılayacaklarını düşünmüyorum.....ayda 60 bin tl gib bir rakam eder bbunu 6-6-7-...... gibi fazla sayıda sponsor karşılar ise o zaman bu iş gerçekleşebilir....sponsorlar destkelerinizi bekliyoruz:) ncak su da var bu rakam karşılanır ve program yapılır iseeeee bu rakam hobby shoplara yada diger sponsorlara fazlası ile dönecektir...diye bilirsinki nerden biliyorsun.? sebebi su bu hobby den maddi imkanı olupta haberi olmayan sadece benım çevremde onlarca kişi var...bu ne demek oluyor? para para para buda kime yarıyor sponsorlara:) ne demek istedigim anlaşılmıstır umarım...
Bütün yazıyı sonuna kadar okudum iyi niyet her zaman işin başı inşallah bu konuda ilerleme olur.
Bir sorum var Konuyu açan Abdullah Bey RC ciler demiş de rc ci ne demek oluyor anlıyamadım?
_yıldırım_
27-10-2009, 19:42
Radio Control'cüler.Anlamadıgınız yer neresi?
rcciler yazmak kolay oluyor :) birçok kişi öyle yazıyor
_yıldırım_
27-10-2009, 20:40
Abicim RC yazarsanız yanına ciler getirmek zorundasınız Türkçede bir kuraldır kısaltmalara uygun getirimesi gerekir :)
bence şimdilik bi arkadaşımızın dediği gibi bi otomobil programının içinde 10-15dk lık (nasıl ayarlarsınız bilemem) bir bölüm daha mantıklı. şöylede diyeiliriz bi hevesle böyle bi düşünceye girmişsiniz ancak şunu da unutmayınki açık denizde boğulmak diyede bi sözümüz var.
hem otomobil programlarını izleyenlerin yarıdan fazlasının bu hobiye ayıracak bütçeleri olan kişiler olduğunu düşünmekteyim. prog. sonunda bu hobiyi görür görür görür görür görür (5 oldu:)) ve iştaha gelir bence.
ama ayrı bi full rc hobi prog. ilk başta insanlarda oyuncak prog. düşüncesini getirecek ve daha 2 cümle bile dinlemeden zaplamalarına sebep olacaktır diye düşünmekteyim. ve buda çok emek az karşılık durumuna gelmektedir ki ulusal kanallar böyle bi durumda sizi en fazla 3hafta tutarlar heralde:(:( sonrasında rc prog. işinden şevkiniz kırılırsa bundan da en büyük zararı rc tutkunları görecektir.
hatta biraz daha maydonoz olup işinize burnumu sokacam kusura bakmayın artık şu aklıma gelenleride söyleyim. son 10dklık bölümde (yada ilk 10 dk herneyse işte) rc dünyasına girerken sunucu bana kalırsa rc mc diye bahsetmektense incelediğiniz modelin adını verip sanki gerçek 1:1 bi araçı tanıtıyormuş gibi gerçekci bi çekimle ilk başta izleyenlere (mesela bmw kepli bi araç için) 'almanlar bu işi biliyor ya' dedirtecek bi videoyla girerseniz bence insanları daha daha bi kitlersiniz.
siz görüş düşünce sormuşsunuz bende aklıma gelenleri yazdım artık. inş. tek bir cümlelik bi yardımım olursa bile ne mutlu bana. inş güzel bir iş çıkarırsınız da artık arkadaşlarım 'olum ne oyuncağı ver o parayıda biz içek hadi' tarzı söylemlerinden kurtarın beni :D:D:D
bu arada sormayı unuttum sizde hangi modeller araçlar var?
türkiye iki bin yılındaki gibi ağır bir ekonomik krizle karşılaşırsa Allah korusun, rc tv hayali de suya düşer bence :(
bismillahirrahmanirrahim
Böyle bir program olursa çok güzel olur çünkü Türkiyede insanlar rcler hakkında çok bilinçsiz. Örnek olarak bu profesyonel model rc araçları bilmiyorlar ve abuk subuk araçlara oyuncak türü araçlara 200 ytl gibi bir para veriyolar mesela anikko gibi araçlara 200 ytl veriyolar bunlar oyuncak türü araçlar biliyorum doğurus herkes öyle diyor yanlış bilgi vermiyimde neyse 200 ytl gibi bir para vericeklerine bir daha para biriktirip daha kaliteli model araçlar alabilirler. Ama bu model araçlardan haberleri yok var ama oyuncak türü araçlardan haberleri var. Bu şekilde bilgilendirme olursa Türkiyede rccilerin artıcağını tahmin ediyorum. Sonra sponsor konusuna gelirsek Savaş abinin de dediği gibi tek sponsorla olmaz. Hani örnek olarak diyelim çekim olacağı gün 10 kişilik bir grupla bir yere gidiceksiniz hani araç yok diyeimö bir yerden araç kiralanır tabiki parasız program bitiminde o araç kiralandığı firmanın reklamı verilir buna benzer şeyler olabilir. Bu şekilde bazı masraflar kısılabilir diye düşünüyorum ama olurmu olmazmı orasını bilemem. Sonra program oluyo diyelim içeriği olarak program yarışlar düzenlese ayda bir kere falan ve tvden insanları çağırsanız işte şu gün şu saatte yarışlar düzenlenicek gibisinden çoğu kişi gelir modelci arkadaşlardan bilgiler alır sorularını sorar. Bir hafta rc kara araçları başka hafta rc uçaklar falan öyle bazı arkadaşların dediği gibi bir firmanın rc aracını tanıtsanız çok güzel olur. Birde şunu belirtiyim ben burda düşüncelerimi söylüyorum sakın yanlış anlamayın çok biliyo gibisinden değil hani şunlar olabilir şunlar olursa daha güzel olabilir diye düşüncelerimi söylüyorum. Saygılarımla
Selamlar konunun bu kadar hit alması gayet güzel fikride tuttum.Radyo Televizyon okuyorum elimden geldiğince yardımcı olabilirim.Öncelikle bir kaç yerel kanalla bu işe adım atılabilir.Yardımcı olabileceğim birşey varsa her zaman ulaşabilirsiniz..
Gökhan.
ama ayrı bi full rc hobi prog. ilk başta insanlarda oyuncak prog. düşüncesini getirecek ve daha 2 cümle bile dinlemeden zaplamalarına sebep olacaktır diye düşünmekteyim. ve buda çok emek az karşılık durumuna gelmektedir ki ulusal kanallar böyle bi durumda sizi en fazla 3hafta tutarlar heralde sonrasında rc prog. işinden şevkiniz kırılırsa bundan da en büyük zararı rc tutkunları görecektir. rc dünyasına girerken sunucu bana kalırsa rc mc diye bahsetmektense incelediğiniz modelin adını verip sanki gerçek 1:1 bi araçı tanıtıyormuş gibi gerçekci bi çekimle ilk başta izleyenlere (mesela bmw kepli bi araç için) 'almanlar bu işi biliyor ya' dedirtecek bi videoyla girerseniz bence insanları daha daha bi kitlersiniz
İlarven arkadaşımızın dediklerine katılıyorum şu 10 dk kala falan çok iyi 1 saat boyunca insanları sıkabilir araba programında böyle olursa hani reyting de artıyosa öyle bir program yapılabilir. Birde arkadaşımız rc araç tanıtılırken gerçek araba videosu çekiyomuş gibi çekilirse dediya ordan aklıma geldi mesela çoğu kişi araba kullanmayı biliyo veya bilmiyo daha motorun nasıl çalıştığını içindeki pistonların benzine basınç uygulayarak patlamalar sonucu gittiğini bilmiyor. Bu rc araçlarını motorunuda anismasyo şeklinde gösterilirse çok iyi olur diye düşünüyorum Hani ilk önce piston falan çalışma şekli sonra motor bloğu soğutucu falan yavaş yavaş birleşicek o şekilde olursa motorun çalışma mantığını da anlamış olurlar ve soruları giderilmiş olur.
dejavu77
27-10-2009, 22:48
gayet yararlı ve gayet ileriye dönük bir düşünce umarım hayata geçer ve bizde bundan mutluluk duyarız bence proğram içeriği her dala hitap edecek şekilde her proğramda farklı bir hobi dalı irdelenmesi daha verimli olur modelci buluşmaları herkesin dikkatini çekmekten uzak olur daha çok yeni ürünlerin tanıtımı yararlı bilgiler Rc kullanma konusunda ince detaylar , yeni başlayacak kişilere öneriler gibi başlıklar irdelendiği taktirde daha yararlı olacağı kanatindeyim
_yıldırım_
27-10-2009, 23:02
Zaten asıl plan Türkiye'ye bu hobby'i tanıtmak bu nasıl olur:her hafta bir bölgeye gidilir veya İstanbul'da ki modelcilerle beraber ilk roportaj yapıp sonra hünerlerinin sergilenmesini istemek ve yeni başlayacaklar için tavsiyeler vs... sizlerin çabalarınızla daha güzel daha yeni ve daha dikkat çekici fikirler sunulabilir.
Simdi bu ayarlamalar sponsorlar nasil olucak hazirliklar var mi varsa nelerdir kanallarla konusuldumu suandaki durum nedir ?
_yıldırım_
28-10-2009, 00:10
O konuda bilgiyi Savaş abi uygun zamanda verecektir.
savasaktulum
28-10-2009, 00:20
su asamada sadece sponsor aradıgımızı en basta belırttım...
Radio Control'cüler.Anlamadıgınız yer neresi?
Evet hala anlıyamıyorum RC deyince neyi radyo ile kontrol ediyoruz ve şu an için model hobicilerin zaten radyo kumandasız bir branşı kaldımıki RC deyince özel bir branş anlıyalım Bence buradaki hobimizin genel adı Modelcilik olmalı.Modelciliğini daha detaylı belirtmek isteyen, model uçakcı, model arabacı filan desin ama Nedense model arabacılar hobilerine RC diyorlar sanki modellerini başka türlü kumanda edebilmek şıkkı varda içlerinden kendilerini ayırmak için RC ci diyorlar.
Bana göre Bu hobiyi RC diye adlandırmak dillendirmek yanlış
Hay yaşa İnce abi,benden önce davranmışsın.Bu abiler RC deyince arabacılığı anlıyorlar.Hani R/K ile kumanda edilen yüzücüler,uçucular,vs vs?.Önce RC cileri bilinçlendirmek lazım ki sonra TV izleyicilerine sıra gelsin.Sadece uçucularda
EP/GP,Motorlu ,motorsuz,dönen kanatlı,sabit kanatlı,glow motorlu,benzin motorlu,tek motorlu,çok motorlu,yarışma,spor, vs vs şeklinde sınıflandırmalar mevcutken RC diye sadece oto cular anlaşılıyorsa önce burada bilinçlenme gerek.
Çok heyecan verici bir proje. Umarım hayata geçer ve izlemekten zevk alırız. İşin uçak kısmıyla ilgilendiğim için bu yönde bir tavsiye vermek isterim. Eğer başarılabilirse sanırım tüm sponsorluk gereksinimleri karşılanır. Türk Havayolları veya diğer havayolları ile iletişime geçmeye çalışsanız diyorum. Birinden biri ilgilense sanırım büyük bir adım atılmış olur. Bildiğim kadarıyla halihazırda THYnin sponsor olduğu bazı TV programları mevcut (havacılıkla ilgili). Bu işle de ilgilenebileceğini düşünüyorum. Tabi içerden birileri iletişimde daha iyi olacaktır:)
Not: Konunun tamamını okumadım. O yüzden bu öneri daha önce dile getirildiyse kusura bakmayınız lütfen.
Öncelikle Savaş arkadaşıma böyle bir düşüncesi olduğu için ve yapım aşamasına getirdiği için teşekkür ediyorum.Bende fikirlerimi sunayım.chaylaq arkadaşımın dediği gibi hava yolu şirketleri sponsorluğu kaldırabilecek durumdalar öncelikli olarak onlardan sponsorluk istenebilir. Model üreten ve satan firmalarla diyaloğa geçilebilir.Otomobil üreten ve satan firmalarla diyaloğa geçilebilir.
İlk etepta otomobil programının tam ortasına şöyle bir köşe açılabilir 10 15 dkklık modelcilik ve hobby adı altında ne kadar çeşit varsa her hafta biri tanıtılır ( uçak , helikopter , deniz taşıtları , arabalar vb.) ama bu 10 15 dkk lık süre içinde detaylı bilgi bu hobby nin oyuncaklarla alakası olmadığının dikkat disiplin ve konsantrasyon istediğini anlatan kullandığımız araçların oyuncak gibi tehlikesiz olmadığını ciddiyet isteyen araçlar olduğunu anlatan bir anlatım olması gerekir diye düşünüyorum. Bu etaptan sonra aynı program içinde tutulur ilgi artarsa ayrı bir program yapacağınızı ve orada daha detaylı şekilde anlatılacağını vurgalayıp insanları o programı izlemeye teşvik edebilirsiniz
Saygılarımla ... başarılar dilerim .
ucanyurek
29-11-2009, 01:51
modelcilikle uğraşanlar, söz konusu bir tv programında kendi branşlarının dışında bir şey gördüklerinde sıkılacaklarını sanmam zira model uçakçılar arabaları tekneleri görünce onalrında hoşuna gidecektir. sonuçta 'model' ortak yanımız, bu sadece teknik açıdan değil-bizi bu hobiye çeken psikolojik ögelerden biridir 'gerçek' olmaması....
ayrıca airport tv'nin havacılıkla ilgili tüm programları isimlerinin aksine çok yüzeysel (tartışma -haber v.b. programları hariç)... tv'yle ilgilenebilecek kimseler airport tv'ye de pekala teklif götürebilir....
Trex 600 NSP
08-12-2009, 04:48
Modellerle ilgilenen biri olarak bende bu projeye profesyonel kameram(sony z1u) profesyonel steadicam ve tüm ekipmanlarımla destek vermek isterim.
nurullah332
04-03-2010, 15:33
bencede cok güzel olur acılırsa boyle bir TV programı :D
5 ay gectı halen ses seda yokmu bu projeden yoksa unutuldumu acaba cok ıyı bır proje olacagından emınım beklıyoruz ıyı calısmalar
savasaktulum
05-03-2010, 14:52
bu proje malesef erçeklesemeyecek.
nedenler,ne gel,nce ;
1-görüşmüş oldugum bazı v ler boyle bır programadestek vermek ıstemedıler
2-sponsor sorunumuz oldu ortalama çekım malıyeti program basına 5-7 bin tl arası
bu sartlar saglanamadıgı için proje askıda kaldı herkese güzel dilekleri için teşekkurler ama bir gun bu tarz bir program mutlaka yapılacaktır..
içerk konusunda su an ıçın bir tasarlama var kafamızda ancak su an ıçın belırlı degıl onlar en basıt ış hediye olayı:=) bu tarz seyler olacak öneriniz için tesekur ederim
Savaş çok güzl bir proje umarım hayata geçirebilirsiniz yolunuz açık olsun. . .
atmaca53
05-03-2010, 20:08
bölüm başına o kadar maliyet olacağını düşünmemiştim.gerçekten de türkiye de biraz zor gibi görünüyor...
savasaktulum
05-03-2010, 20:26
Savaş çok güzl bir proje umarım hayata geçirebilirsiniz yolunuz açık olsun. . .
tesekkurler önder ama sanırım artık hayal:) en azından simdilik
cihanbjk
06-03-2010, 03:21
bir tanım karmaşası oluyor galiba. herkes rc programından bahsediyor. ama konu rc tv üzerine sanırım. çünkü binlerce liradan bahsediliyor. zaten şu an yaban tv'de güzel bir program yapılıyor haftalık.
magellan
06-04-2010, 15:53
kesinlikle yapılmalı
SadButTrue
06-04-2010, 16:21
Bu konuda Yaban Tv ile bir fikir alış verişi yapılabilir.Tabii ki teknik ayrıntıları bilmiyorum ben ama site içerisinde her hafta hatta haftada 2-3 gün uçaklarıyla,rc arabalarıyla buluşan üyelerimiz var.Materyal bol :D
yıldıray
07-04-2010, 14:27
slm herkese proje mutis ama soyle bir sorun var amac siz profosyonelleremi sunulcak yoksa bu ise benim gibi yeni baslayan yada is gucten firsat bulamamis neyin ne oldugu bilmeyen ama bilgiye son derece ac olan kisileremi..belki buyuk kanal deil aama yerel kaanallar butur programlara yer verir ve cekim icin cok profosyonel bir ekibede ihtiyaciniz yok sitede arabasini ucagini yada helikopterini cekim icin verebilcek bir cok arkadas var zaten bir arkadasta camerasini veriyor ilk programin sponsorlugunu hobyy rc olsa ulasim nakliyeyide ben ustlensem bu program hayata girer kim ugrasicak derseniz ugrasicak arkadas inanin cok var ama ilk basta yerel kanallardan bir tanesiyle gorusulmesi lazim ve program icerigi bence amatorden baslamasi lazim cok teknik detaylara deil de daha basite indirgemesi lazim...neyi nerden temin ederiz tarzinda yanlisim varsa af ola her zaman yardima acigim herkese saygilar...
yıldıray
07-04-2010, 14:33
5-7 binliraya ne satin aliniyor ben anlamadim.....hic bir kanalin destegini almayin sadece yayinlasinlar geriye ne eksik kaliniyor herkese arabasini ucaggini ucurmuyormu bir gunde program icin ucursun yada sursun bu paraya ne yapilcak benim kafam inan basmadi he eger cast ekibi sonderece teknolojik ekipmanlardan dusunuyorsaniz haklisiniz..ama bence amator cekimle 5 programdan sonra sponsorda buulunur kanalda program basina parada verir bir dunya rc market var hic birimi program icin de reklam vermez...? herkese saygilarr
5-7 binliraya ne satin aliniyor ben anlamadim.....hic bir kanalin destegini almayin sadece yayinlasinlar geriye ne eksik kaliniyor herkese arabasini ucaggini ucurmuyormu bir gunde program icin ucursun yada sursun bu paraya ne yapilcak benim kafam inan basmadi he eger cast ekibi sonderece teknolojik ekipmanlardan dusunuyorsaniz haklisiniz..ama bence amator cekimle 5 programdan sonra sponsorda buulunur kanalda program basina parada verir bir dunya rc market var hic birimi program icin de reklam vermez...? herkese saygilarr
ben alman kanalında seyretmiştim bu proje gibi yapmışlar traxxas e-revoyu tanıtmışlardı.eger böle bişi gerçekten yapılacaksa araç tanıtımları,yurdum insanının rcye bakış açısı, buluşlamalardan kareler gibi degişik bişey olabilir diye düşünüyorum bence en güzelide böyle olur program haftada 1 yayınlanır sanırsam oda ya cumartesi yada pazar bence çok hoş olur program başlamadan öncede her reklamda yakında başlıgında reklamda verilir bide reytingler çogalırsa program tutulur ama tutulması içinde güzel bir yapım ekibine ihtiyaç var 4 gözle bekliyorum saygılarımla...
vBulletin v4.1.7, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.