Orijinalini görmek için tıklayınız : Auto-Drom offroad pisti...
Autodrom daki offroad pisti çok güzel tasarlanmıştı... Hatta su bile düşünülmüş...
İşte bir resim...
http://www.pentasistem.com/hobbyrc/PHOT0004.JPG
aytugcaglar
27-04-2004, 10:23
evet taci off road pıstı super olmus fakat cok buyuk taslarda vardı zarar verıyordu demısınkı su bıle varr bız hazırlıksız gıttık su da servoları mahvettı :))
onroad psıtıde guzeldı fakat pıste yandan cok kum-tas gelıyor o alanı yesıllendırseler guzel olur hemde on-road lar zarar gormez
OFF ROAD PISTI guzelmiydi :confused: sana katilmiyorum barracuda :D Eger kum yerine cim yapsalardi yer yer toprak alanlar olsaydi daha guzel olurdu ayrica pistler kucuk bence araclarin hizlanabilecegi duzlukler olmali elbette benim gorusum bunlar ve elbette elimizdekilerin en iyisi bunlar cunku elimizde zaten baska pist yok :D Ama benim kagithanede gidip off road yaptigim alan daha guzeldi bu pistten :D
Bu arada 2-3 gn icinde bir off road pist kurmus olmalari da onemli birsey
freeman1209
27-04-2004, 13:34
bence güzel bi pist yapmışlar.araçlar güzel gidiyordu.izlemeside zevkliydi :)
aytugcaglar
27-04-2004, 15:32
mehmet tabıkı senın arac saglam cıkar cunku senın off road pıstıne gırdıgnı gormedım :))))))
aytug eger gozun pistte olsaydi gorurdun :D off road aracin var ama aracin dagildiktan sonra sen hic bizim tarafa bakamadin, biz de o pistte off road yarisi filan duzenlemeye calistik :) ama pistin icine dalan tum araclarin dagilmasi yuzunden yaris 4 katilimci ile sinirli kaldi :D
aytugcaglar
27-04-2004, 18:19
mehmet saka yapıyorum umarım kızmıyosun :) evet haklısın valla aracım bozulunca bıraz on-road seyretmek ıcın ve sorunu olan ark. yardım etmek ıcın dolastım benım on-road merakımda var bılıyosun :)))
aytug hem kizdiriyorsun, hem de sonra kizma diyorsun :D yok be aytug ben bu forumun hic bir uyesine kizamam, hepimiz kardesiz su olumlu dunyada :p
aytugcaglar
27-04-2004, 18:30
:)) saolsın mehmet kardes bızde olumlu dunya ıcınde elımızden geldıgınce yardım etmeye calısıyoruz
yigit1905
27-04-2004, 20:42
valla pist güzel gibi görünüyor ne billiiim
pıst bence guzeldı.
:D
o tumsekler flan cok hos ve cok dengelı olmus.
suratlanıp atlandıgında arac cok guzel sekılde dusuyor.
Offroad pisti güzel. Fakat onroad için şu an aynısını söyleyemeyeceğim. Ortadaki alanların çimlenmesi lazım yoksa piste toz toprak geliyor.
Bu arada yukarıdaki yüksek gerilim hattından dolayı 27 mhz ile kullanılamayacak anlaşılan orada. Kullandım trf nin altına attım çizikleri ondan diyorum. :D
freeman1209
28-04-2004, 13:55
evet ep pistinde eksiklikler var.o elektirik direğinin kaldırılması gerek.ayrıca pistin kenarları toprak oralarında düzenlenmesi lazım.yavaş yavaş yaparlar herhalde :rolleyes:
Direğin ordan kaldırılması çok zor. Kalkmaz. 27 mhz leri rafa kaldırıcaz artık ;)
aabi gittiğimiz zaman elektrikleri keseriz... :D
Bak o da iyi fikir Taci. Olmadı kısa devre yaptırırız. :p
Autodrom kül olur , biz vıızzzz vvvııııızzzzz ..... :D
freeman1209
30-04-2004, 14:06
aslında direği 4-5 kişi sallasak devrilirmi.yada jipi olan biri arabasıyla çeksin devirsin kökten kurtulalım :)
Yok yaw biri helikopterini yada ucağını feda etsin bizim için :P
arkadaşlar uyarmasak konu nerelere gidecek. moderatörümüz de coşmuş bu ara :d lütfen konuyu dağıtmayalım.
bence offroad pisti daha iyi olabilirdi, tabii bu pistin kısa bir sürede hazırlandığını düşünürsek bu normal aslında. zamanla eksikliklerin giderileceğini düşünüyorum. ama acilen o pistteki havuz kaldırılmalı :) pistin etrafındaki toprak da düzeltilecektir diye düşünüyorum, ayrıca oraya 1-1.5 metrelik bir yükselti konularak görüş rahatlatılması lazım. pistin zemini konusunda da iyileştirmeler yapılmalı bence.
nitro_rs4
01-05-2004, 13:59
Arkadaşlar fazla yorum yapmak istemiyorum...
Orası şu haliyle Off road pisti falan değil. Sadece 25 Nisan programı için aceleyle off road lar kullansın diye hazırlanmış bir alan !!. Pazar günü güzel denilen o alandan sbir tarafını kırmadan çıkan araç sayısı fazla değil sanırım?
!Amorfy.BaRoS+
01-05-2004, 22:27
Selam Pist guzel gozukuyorda kucuk taslar cogunlukta gıbı Benım arabyı mahveder o taslar ama olsun en yakın zamanda bırdaha orda yarısırsak Hem Benı tanırsınız ehmde Arabayı
kucuk degıl buyuk taslarda var.
zaten orası off road pıstı sonucta her tur boyutta tas olması normal.
!Amorfy.BaRoS+
01-05-2004, 22:33
Hım anlıyorum ama benı m arabayı gorsen Ortada Buyuk bır dıslı fılan gıder gıbı arabanın dıslıler benım ımpulse ben toprakta oynamıyorum
Bir de bana gore pist cimlik filan olsa super olur, hem de temizlik derdi olmaz, off roadda ciddi bir sorun da o. Su olayina da ben servolari yalitimlayip gelmistim ogun o yuzden servolar su icinden 3-5 kez gecsemde birsey olmadi
arabayı temizleyebilmek için sökmek zorunda kaldım o havuzun kesinlikle kaldırılması lazım. arabanın çamur olmayan yeri kalmamış. normalde 1 saatte pırıl pırıl oluyordu 3-4 saattir uğraşıyorum hala temizliği bitiremedim. gerçi savage'in tam bir bakıma girme zamanı gelmişti ama yine de çok yorucu.
neyse savage'in tam bir bakımını yapıp kaldırırım, ne de olsa yaz geliyor, it's serpent time!!! :D
bir yarış düzenlense ne kadar güzel olur değil mi :D kapar serpenti gelirim sadece haftasonu bile olsa.
nitro_rs4
02-05-2004, 12:28
Sevgili Ersin; Dört gözle bekliyoruz...
Olynth: demişsin ki " kucuk degıl buyuk taslarda var.
zaten orası off road pıstı sonucta her tur boyutta tas olması normal."
Değerli kardeşim biz bilmiyoruz sanırım, Off road pisti nasıl olur bize detay verebilirmisin? biz de öğrenelim. Mesela neden sözkonusu alana off road bozkırı değilde pisti deniyor. Yada yaklaşık 1/8 oranında arabalar kullandığımızı düşünürsek bu işi gerçek arabalarla yaparken yaklaşık 40-50 cm çapında kırılmış taşların üzerinde yapmak normalmidir. Vereceğin bilgiler için şimdiden teşekkür ederim.
Oguz abi taslar konusunda haklisin.ikinciside cim off road pisti olmaz Mehmet.Off road pistinde kucuk taslar olabilir ancak buyuk taslar olmamasi lazim.off road pistifazla kirici olmamalidirki arabalar dayanabilsin.Tabiiki zorlu olmali ancak kirici iki turda arabalari mahvetmemelidir.
!Amorfy.BaRoS+
02-05-2004, 14:34
Çim filan olmama konusuna katılıyorum ama Buyuk Taslar Olmamalı ama Bırde Fazla KUcuk tas varlıgı Off roadları dıslılerını ozellıkle sıkıntıya sokar bırde Off roadlar Sonucta saglam olmalıkı cem arkadasımızın dedıgı gıbı zorlu zıplama engelı olmazsa araba ucup dusmezse off road ı tadı ne alsın o zaman herkez 1/8 on road Kumda gıtsın !!!
Pistin resimlerine su anda bakma firsatim oldu.Pistin disi ile pisti ayiran yerlerde plastik hortum,boru vs gibi malzemeden yapilmis korumalar olmali.Ayrica gidipte tecrube edenlerinde soyledigi gibi cukur kalsa bile en azindan ici su dolu olmamali.Ayrica araba kullanilmadan once pist camur haline gelmeyecek sekilde hafifce islatilmalidir.
benim bildiğim offroad pisti kumdan olur.? yanlışta biliyo olabilirim. Ama genelde yurtdışında kum ve kum tepeciklerinden oluşuyor. bence pistin yanlarında çim olması görsellik bakımından iy olurdu ama gerek normal off road alanalrında gerekse rc off road pistlerinde,arabaların girebilceği bir çimlik alan görmedim. Zaten olmasıda bişey değiştirmez çünkü zaten arabalar off road arabası. :D adı üzerinde.
Bencede off road pistindeki havuz kalkmalı. Hernekadar off roadlarla ilgim olmasada, izlenimlerim havuzun kaldırılmasından yana. Yani havuza arabasını sokmaya çekinenler veya hazırlıksız olanlar var. Şuanlık için gereksiz bir ayrıntı bence.
Benim fikrim autodrom yetkililerine o havuzun kaldırlması için mail atmanız. Bi şekilde anlaşıp, toplu bir şekilde mail gönderelim.
Ya bizi ciddiye alıp kaldırırlar havuzu yada kaldıramadıklarına dair bir açıklama yaparlar. Sonuçta bizler sizler gidip yarışıcaz o piste :)
nitro_rs4
03-05-2004, 18:01
Buyrun arkadaşlar inceleyin işte Off-Road pisti.
Bu sadece birisi, tabiiki off road pistinin nasıl olması gerektiği konusuna örnek olacak bir sürü kaynak bulmak mümkün.
http://www.users.bigpond.net.au/bigfix/page7.html
denizfeneri
16-06-2004, 23:18
Biliyorum sormak bile hata ama bu pistte istanbulda değilmi? Ankara çok fakir bu konuda...bi tane var güzel ama çok uzak araba ile bile hele hele araba yoksa çok sıkıcı...
vBulletin v4.1.7, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.