Orijinalini görmek için tıklayınız : Yakın zamanda DLE markasının üretimi durup yerine DLA markası çıkacak
Şu an DL/DLE olarak bilinen benzin motorunun üretici fabrikası DLE üretimini durduğunu sitesinde açıklamış ve artık DLE sorumluluğu taşımadıklarını, yakın zamanda ise DLA markasıyla yeni bir marka çıkaracaklarını belirtmiş.
http://www.feiaomodel.com/ShowNews.asp?ID=1448
Bence DL/DLE almayı düşünenlerin DLA'nın piyasa sürümünü beklemeleri piyasadaki fiyatların değişme ihtimalini düşünmeleri iyi olur.
NOT: Başlık yanlış olmuş, üretimi durmuş bile!!! DLA ise üretiliyor ancak ben henüz bildiğimiz internet satış sitelerinde göremedim.
http://www.dlaengine.com/
Yakın zamanda JBA Benzin motorlarımız hizmetinizdeeeee,ınınındımdımmm.
RedBaronTK
26-12-2009, 11:49
Glow motorlar tarihe gömülcek sanırım...
Abi DLA da çin malı = ) Kardeş bunlar
Ahmet abi JBA Gas motorlarının karbüratörü kendi üretimleri mi yoksa CApon malı Walbro mu?
Sarven abim henüz bilemiyorum.Yılbaşından sonra netleşecek herşey,fiyat bile belli değil.Sadece elk.ateşleme olduğu belli.
Yahu forumda hiç mi benzin motoru kullanıcısı/meraklısı yok.
yazanları tenzih ederim.
RedBaronTK
28-12-2009, 19:31
forumda bir çok benzinli kullanan var ama sanırım DLE(DLA) kullanan yok
Merhaba , os 160 fx motorumu alkolü bıraksın diye (kötü alışkanlık çünkü) karbüratör araştırırken walbronun sadece ismini pazarladığı kanısına vardım zira sitesinde üreticiler başlığı altındaki bütün firmalar çinde üretim yapıyor. Walbro karbüratörde geliştirdigi diyafram sistemini patentliyor ve çinli üreticilerde patent işlerinide halledince ortalık karbüratör cennetine dönüyor en son wt670 (1 den başlayıp numaralandırmışlar) lerde kaldım incelemelerimde her üretici boy hacim vs. ile kod numarası alıyor walbrodan vs. vs.
Yani anladığım kadarıyla artık Walbro karb değil, Walbro tipi karb. kullanılıyor.Eh "ver bir selpak" dediğimizde de büyük ihtimalle İpek kâğıt mamulu mendil aldığımız gibi buna da alışırız.
Yess ve Sarven in dediği oldu.
"1.now Our new DLA56ccand DLA112ccengines have released,If u want to relize ur fly dream,it is ur best choice.
2.And soon our 18cc,32cc,twin cylinder 64cc,172cc and 224cc will released.
3.u can choose to colors of crank case.red?blue?black?all are available."
Kehkehkeh,sattırmicem hiçbirinize hâla bana OS en büyük diye ısrar ederseniz...
18cc verimli olursa işimizi görür.
mustafanuri
18-02-2010, 01:56
süper bir motor
DLA markası www.hobbycity.com da satışa sunulmuş. DLE'den daha bile ucuz buna karşılık daha güçlü ve daha hafif.
DLE nin crankcase i enjeksiyon dökümdü, DLA'nın ki full CNC. Pitts egzozu da krom yada nikel kaplı.
Ayrıca opsiyonel eloksal kaplı renkli aluminium CNC crank case leri de satılıyor.
Motor biraz DA biraz 3W karışımı yakışıklı bir motor.
RCG 26 cc olan için ne diyorsunuz?
http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/uh_viewItem.asp?idProduct=9615&Product_Name=RCG_26cc_Gas_engine_w/_CD-Ignition_2.6HP/1.95kw
DLA markası en başta da belirttiğim gibi 32cc lik motorunu da satışa sunmaya başladı. Henüz yaygın satışını göremedim ama muhtemelen birkaç haftaya bilinen DLA satış sitelerinde yer alacaktır.
http://origin-images.rcuniverse.com/forum/upfiles/221034/Tr51176.jpg
http://www.flyinggiants.com/forums/attachment.php?attachmentid=278693&d=1274363222
Şu an DL/DLE olarak bilinen benzin motorunun üretici fabrikası DLE üretimini durduğunu sitesinde açıklamış ve artık DLE sorumluluğu taşımadıklarını, yakın zamanda ise DLA markasıyla yeni bir marka çıkaracaklarını belirtmiş.
http://www.feiaomodel.com/ShowNews.asp?ID=1448
Bence DL/DLE almayı düşünenlerin DLA'nın piyasa sürümünü beklemeleri piyasadaki fiyatların değişme ihtimalini düşünmeleri iyi olur.
NOT: Başlık yanlış olmuş, üretimi durmuş bile!!! DLA ise üretiliyor ancak ben henüz bildiğimiz internet satış sitelerinde göremedim.
Sarven
DLE motorlarinin uretiminin durdugu yonundeki bilgin yanlis. DLA firmasi olan feiaomodel aslinda DLE satis distrubutoru iken motorlarin kendi uretimi oldugunu musterilerine soyleyince DLE firmasi anlasmalarini durdurmus ve distrubutorlugu almis ellerinden. Bunun uzerine firma cakma DLE yani DLA uretmis. DA yi DLE ,DLE yide DLA clonlamis. Hatta cok daha clon DLE lerde var.
DLE firmasi DLE-20cc DLE-85cc ve DLE-170cc modellerini 1 ay a kadar piyasaya surecekmis.
Beni en cok DLE-170cc bolumu ilgilendiriyor. :D
DLE-111cc ve DLE-30cc yi tavsiye ederim.
Öf ya kafam karıştı kim kimin nesi?
Öf ya kafam karıştı kim kimin nesi?
Kim kimin nesi belli degil.
İçinden gelen sese kulak ver yeter. :D
İçimdeki ses planör uçur diyor
Sarven
DLE motorlarinin uretiminin durdugu yonundeki bilgin yanlis. DLA firmasi olan feiaomodel aslinda DLE satis distrubutoru iken motorlarin kendi uretimi oldugunu musterilerine soyleyince DLE firmasi anlasmalarini durdurmus ve distrubutorlugu almis ellerinden. Bunun uzerine firma cakma DLE yani DLA uretmis. DA yi DLE ,DLE yide DLA clonlamis. Hatta cok daha clon DLE lerde var.
DLE firmasi DLE-20cc DLE-85cc ve DLE-170cc modellerini 1 ay a kadar piyasaya surecekmis.
Beni en cok DLE-170cc bolumu ilgilendiriyor. :D
DLE-111cc ve DLE-30cc yi tavsiye ederim.
Bak sen şu çekik gözlünün yaptığına. Web sitelerinin yalancısıyım ben de abi. Bu zamanda kimseye güven kalmadı vallahi. Gidip görüp konuşmak lazım :P:P
DLE'den ayrılan bir mühendis DLA markasını üretmiş diye okumuştum bir yerlerde.
15-20cc benzinli neden üretirler anlamam valla. Toplam ağırlıklarına göre takılacakları modeller kanat açıklıklarına ve kanat yüklemelerine göre uçan GÜLLE oluyorlar abi.
Anca şu profil TMPro, Mojo(Swanhouse), OMP modelleri için zevkli olabilir heralde.
DLE de tam DA kopyacısıymış be :) 85cc 170cc filan.
Yoksa ikinci bir %40 düşünüyorum deme sakın abi:rolleyes::rolleyes: DLE170 filan:hımm:
Yoksa ikinci bir %40 düşünüyorum deme sakın abi:rolleyes::rolleyes: DLE170 filan:hımm:
Ateş olmayan yerden duman çıkmaz.
Sarven 15 CC benzinliyi JBA kocaman bir helikoptere takmış,gayet güzel uçuruyor.DLA da senin dediğin gibi DLE distribütörü iken ayrılan bir firma.Şimdi DLA markasıyla üretim yapıyor.
http://v.youku.com/v_show/id_XMTg3NjgxMjQ0.html
Ateş olmayan yerden duman çıkmaz.
Cikmaz ,cikmaz..........:cool:
Bak sen şu çekik gözlünün yaptığına. Web sitelerinin yalancısıyım ben de abi. Bu zamanda kimseye güven kalmadı vallahi. Gidip görüp konuşmak lazım :P:P
DLE'den ayrılan bir mühendis DLA markasını üretmiş diye okumuştum bir yerlerde.
15-20cc benzinli neden üretirler anlamam valla. Toplam ağırlıklarına göre takılacakları modeller kanat açıklıklarına ve kanat yüklemelerine göre uçan GÜLLE oluyorlar abi.
Anca şu profil TMPro, Mojo(Swanhouse), OMP modelleri için zevkli olabilir heralde.
DLE de tam DA kopyacısıymış be :) 85cc 170cc filan.
Sarven 15cc mantiksiz ama 20cc motorlarin performans agirlik orantisi daha makul. Profil modellerde gercekten iyi netice aliniyor. Duz akrobasi ve scale modeller ideal.
Cikmaz ,cikmaz..........:cool:
Ateş olan yerden yeni başlık çıkar. Biraz ipucu falan yok mu ?
Ateş olan yerden yeni başlık çıkar. Biraz ipucu falan yok mu ?
Valla ne diyim pes :D Su Yak 54 bitsin uçsun diye bekliyordum....
O zaman başlık da çıksın ; :P
Carden Aircarft desem
%40 desem
Edge 540 desem
3.00mt desem
3W-157cc kit yapımı desem
Valla ne diyim pes :D Su Yak 54 bitsin uçsun diye bekliyordum....
O zaman başlık da çıksın ; :P
Carden Aircarft desem
%40 desem
Edge 540 desem
3.00mt desem
3W-157cc kit yapımı desem
Ağzımın suyunu silip geliyorum
ACMaintenance
04-09-2010, 01:48
http://modelucak.thk.org.tr/satis1/urunler.php?Kok_ID=1617&Ust_Kat_ID=20&Kat_ID=106&Alt_Kat_ID=7&stok_no=35-01-0005
DLA 32 THK Stoklarında!!!!!
Arkadaşlar
111cc motor da , DLA , DLE arasında seçim yapılacak olursa hangisini tavsiye edersiniz? (sarven DLA nın cilalı görünümünü göz önüne almazsak)
Abi ben DLA'nın yalancı bir firma olduğunu gördükten sonra o markaya karşı bir antipati duydum açıkçası.
Yabancı sitelerde DLA'dan çok DLE'nin adını duyuyorum ve genelde yorumlar hep olumlu.
Hatta Amerika'lılar diyor ki;
Bu cilalı albenili görünümler tamamen ticari. Eloksal kaplama , nikelaj vs bunlar hikaye. Bana göre de hikaye.
Performans konusuna gelince ben sadece iki adet DLA 56 inceleme fırsatı buldum. Biri Bestman'ın sehpadaki motoru. Diğeri ise 50cc lik bir modele takılıydı, uçurdum da. Performansı güzeldi ancak sahibinin dediğine göre kimi kalite kontrol hataları varmış. iki parçalı alt gövdenin üst alın yüzeyleri ki burasının üstüne silindir oturuyor, kot farkı olduğunu söylemişti. Gözümle görmedim, bakmadım ama söylediği buydu.
Kendi DLE 30 'um için çok fazla bir kullanımın olmadı, olamadı, ancak rodaj ve ilk uçuş günü için şunları diyebilirim. Fabrika ayarlarındaki iğne ayarlarında emdirmeden sonra bir kaç vuruşta çalışıyor. Güzel bir rölanti sayıyor. Güzel güçlü bir motor. Yedek parçalarını Towerda bulmak mümkün. Şu an vibrasyonu oldukça fazla ama yakıt yakıp rodajı bitince bunun azalacağını tahmin ediyorum. Ürünün kutusundan çıkan extra aksesuarlar göz doyurucu. Gövdede jigle pushrodu için kılavuz delik dahi yapmışlar. Büyük rahatlık. Gaz kolu için extra uzatma kolu çıkıyor. Ateşleme modülünde extradan digital takometre takmak için fazladan bir soket giriş yeri daha var. Aslında sensör kablosuna y kablo yaparak da bu takometreyi takmak mümkün ama ayrı bir soketinin bulunması daha da güzel. İçinde çıkan buji NGK değil. O yüzden içinden çıkan bujiyi rodajda kullanıp daha sonra NGK CM6'ya geçmek akıllıca olur.
Amerikan giant scale model mağazalarında DLE markasını çok sık görüyorum. DLA yı ise pek göremedim. Belki giderek yaygınlaşabilir.
Yabancı forumlarda ve sitelerde DLA hakkında pek fazla kullanıcı yorumuna rastlamadım. O yüzden bilineni, kullanılmış olanı tercih etmek daha akıllıca olur diye düşünüyorum, öteki türlüsü biraz macera olur. Ben olsam macera hakkımı pahada daha ucuz şeylerde zevkle kullanır ama kritik yerlerde ise maceraya girmeyip kendini ispatlamış ürünlere yönelirdim.
Tunahan kardeşimle de bu DLE/DLA konusunu telefonda uzun uzun konuşmuştuk. Şimdi görüyorum ki imzasındaki DLA32 yakında ibaresi yerine DLE30 yakında yer almış. Sanırım işe yaramış = ))
Hazır HK. 20$ lık farkı regüle etmişken, modelimde gövde üzerindeki alıştırmalar için motorunu isterken, mehmet beyinde önerilerini dikkate almakla, seninde bu son yorumunuda görmişken ve kadayıfın üstüne kartımda yurt dışı alışverişi üçe bölüp kaymak olmuşken farz oldu o zaman DLE yi almak. Yanlız sarven hiç benzinli motor tercübem yok, senin kafanı baya şişircem haberinde olsun :)
Abi ben de yeni yeni tecrübeleniyorum. Bolca yurtdışı forumlarını tarıyorum. Mehmet abi de sağolsun birçok şey kattı bana. Öğrendiklerimi de deneye deneye yavaş yavaş tecrübe haline dönüştürmeye başladım. Aslında kendi adıma bu aşama ve süreç hem keyifli hem de bazen sabırsızlığım tutunca da sancılı oluyor. Aklıma gelen herşeyi denemek isterken bir yandan da kısıtlı zaman içinde mümkün olduğunca çok uçmak istiyorum. Böylece bir takım şeyleri es geçip devam ediyorum = )
Abi kafamı gönlünce istediğin kadar şişir abi, bilemediğim şeyler için de araştırarak yine elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım Aslan abim.
Bu motor için , gerek rodaj aşaması ve gerek normal uçuş için önerilen pervane nedir? Yanlız önerilecek pervane her aşama için ideali olsun lütfen, neden tek boyut pervane dersen, pervaneyi klonlamak istiyorum. Önereceğin pervane, apc boyutu varmıdır, apc den kalıp almak daha iyi olur düşüncesindeyim.
Bu motor için , gerek rodaj aşaması ve gerek normal uçuş için önerilen pervane nedir? Yanlız önerilecek pervane her aşama için ideali olsun lütfen, neden tek boyut pervane dersen, pervaneyi klonlamak istiyorum. Önereceğin pervane, apc boyutu varmıdır, apc den kalıp almak daha iyi olur düşüncesindeyim.
Abi biraz araştırdım ve hem rodaj hem de normal kullanım için 27x10 ve ortak bir pervane. Rodajda maksimum devrin 6000-6500 civarı , rodajdan sonra ise 6800 max olabilir.
DA 100L'nin manuelinden kopya çektim.
Linki: http://www.chiefaircraft.com/Models/Engines/DesertAircraft/100Manual.pdf
recommended props başlığı altında break in yani rodaj ve normal use yani normal kullanım için pervaneler marka marka sıralanmış.
Bilgi için : Menz ahşap pervanedir. Alman kayın ağacı. Mejzlik Çek yapımı karbon pervane markasıdır.
Airmodels de yine karbon pervane markasıdır.
Kullanım kılavuzunda karbon ve ahşap pervaneler için değişik çap ve hatveler tavsiye edilmiş. Sanırım bu pervanenin ağırlığı ve pervane yükü ile ilgili.
Bunları klonlama yapacağını yazdığın için belirttim abi, çünkü pantografla ahşaptan mı klon çıkartacaksın yoksa kompozitten mi bilemedim. O boyutta APC bildiğim kadarıyla yok, ayrıca benzinlilerde APC pek yaygın da değil benim gördüğüm kadarıyla. Hele ki o boyutlarda hiç.
ACMaintenance
04-09-2010, 23:55
Tunahan kardeşimle de bu DLE/DLA konusunu telefonda uzun uzun konuşmuştuk. Şimdi görüyorum ki imzasındaki DLA32 yakında ibaresi yerine DLE30 yakında yer almış. Sanırım işe yaramış = ))
Yaradı abi yaradı :)
Bunları klonlama yapacağını yazdığın için belirttim abi, çünkü pantografla ahşaptan mı klon çıkartacaksın yoksa kompozitten mi bilemedim. O boyutta APC bildiğim kadarıyla yok, ayrıca benzinlilerde APC pek yaygın da değil benim gördüğüm kadarıyla. Hele ki o boyutlarda hiç.
Sarven, klonlamayı kompızitten yapmayı düşünüyorum. Pantografta sanırım bu denli pervaneyi işlemek için çok hassas bir makina gerekli ki elimin altında yok böyle bir cihaz ve bu yöntemle bir tane alabilirsin ikinci için tekrar aynı işlem gerekir. Kalıp alıp kalıptan pervaneyi yapmak amacım. APC söylememin amacı bu malzemeden daha rijit bir kalıp alınabilir diye düşündüm. Sanırım ahşap pervaneden kalıp almaya çalışmak, üzerindeki vernik deformasyona uğrar bi şekilde, kalıp almak için üzerine (pervanenin) tekrar rijit bir şekilde boyamak gerekecektir, buda ne derece sağlıklı olur denemek lazım, ama diğer tarafta karbon pervane bir polişh yapmakla hemen kalıba almaya hazır duruyor gibi geliyor bana, orhanlıda bu boy karbon pervane kullananda yokki araklasak modelin üzerinden kalıp için :) , 27x10 karbon pervaneyi temin etmek gerekecek.
Bu arada bu boyutlara yakın kırık bir pervane bulabilirsek iç yapısını incelemekte fayda var, aklında olsun
Abi özel mesaj attım konu ile ilgili.
Sarven, klonlamayı kompızitten yapmayı düşünüyorum. Pantografta sanırım bu denli pervaneyi işlemek için çok hassas bir makina gerekli ki elimin altında yok böyle bir cihaz ve bu yöntemle bir tane alabilirsin ikinci için tekrar aynı işlem gerekir. Kalıp alıp kalıptan pervaneyi yapmak amacım. APC söylememin amacı bu malzemeden daha rijit bir kalıp alınabilir diye düşündüm. Sanırım ahşap pervaneden kalıp almaya çalışmak, üzerindeki vernik deformasyona uğrar bi şekilde, kalıp almak için üzerine (pervanenin) tekrar rijit bir şekilde boyamak gerekecektir, buda ne derece sağlıklı olur denemek lazım, ama diğer tarafta karbon pervane bir polişh yapmakla hemen kalıba almaya hazır duruyor gibi geliyor bana, orhanlıda bu boy karbon pervane kullananda yokki araklasak modelin üzerinden kalıp için :) , 27x10 karbon pervaneyi temin etmek gerekecek.
Bu arada bu boyutlara yakın kırık bir pervane bulabilirsek iç yapısını incelemekte fayda var, aklında olsun
Pervane kalıbı alıp, kompozit pervane yapmak.. Yazmak bile heyecan veriyor.. Şimdiden kolay gelsin. Paylaşımlarınızı bekliyor olacağım.
http://www.flickr.com/photos/fesselflug/sets/72157604664637371/
Pervane riskli bir iş, aslında bunları başkası yapmaya kalksa vazgeçirmeye çalışırdım. Şimdi merakla takipteyim.
Abi özel mesaj attım konu ile ilgili.
Sarven teşekkürler
Pervane kalıbı alıp, kompozit pervane yapmak.. Yazmak bile heyecan veriyor.. Şimdiden kolay gelsin. Paylaşımlarınızı bekliyor olacağım.
http://www.flickr.com/photos/fesselflug/sets/72157604664637371/
Murat bey, özel mesajda sarvenede yazdım cidden hassas bir iş, kalıbı çıkarmak zor gibi görünüyor olsada yapılır diye düşünüyorum, en azından denemekte fayda var, en zor bölüm kanımca, kalıpta pervane kenarlarının en en uc noktalarında kalıp alabilmek ve en ideal lif yönlerini belirlemek kalıbı işlerken, link içinde teşekkürler, geçenlerde basit bir dergi broşür karışımı bir klavuz edindim (lindinger.at) fakat klavuz almanca olduğu için sadece resimleri okumak ve hatim etmekle yetindim.
Pervane riskli bir iş, aslında bunları başkası yapmaya kalksa vazgeçirmeye çalışırdım. Şimdi merakla takipteyim.
Metin abi, kalıp almak için bir pervane temin edince bir başlık açıp (pervane yapımı) hep beraber sonucu görürüz kısmet olursa
Murat bey, özel mesajda sarvenede yazdım cidden hassas bir iş, kalıbı çıkarmak zor gibi görünüyor olsada yapılır diye düşünüyorum, en azından denemekte fayda var, en zor bölüm kanımca, kalıpta pervane kenarlarının en en uc noktalarında kalıp alabilmek ve en ideal lif yönlerini belirlemek kalıbı işlerken, link içinde teşekkürler, geçenlerde basit bir dergi broşür karışımı bir klavuz edindim (lindinger.at) fakat klavuz almanca olduğu için sadece resimleri okumak ve hatim etmekle yetindim.
Arslan Bey,,,
Çok sevdiğim bir söz vardır. 1.000. mil sürecek bir yolculuk ilk adım ile başlar..
Tabiki zor,
Tabiki emek ve dikkat gerektiren bir iş.
Muhtemelen harcanan zaman, emek, malzeme hepsi üst üste konulduğunda hazırını almaktan daha pahalıya gelecek.
Ama dediğiniz gibi yapılmayacak iş değil. Hele sizin için.
Ben niyetinizi duyunca alel acele internet araştırmasında buldum o linki. Arama motorları o kadar geliştiki artık bir kaç saat içinde herhangi bir konunun uzmanı oluveriyor insan. Yeter ki nasıl aranacağını bilsin.
http://mariofer.pagesperso-orange.fr/molds/PMpart1.htm
Seneler önce marblehead sınıfı yelkenlinin dümeninde en uç noktaları oldukça başarılı çıkarabilmiştim. Tabi dümende pervane üzerindeki yükler olmadığı için çok rahattım. :) Kalıbımı bulabilirsem sizinle paylaşırım.
Siz başarırsınız bundan hiç şüphem yok.
Kolay gelsin..
Arslan Bey,,,
Çok sevdiğim bir söz vardır. 1.000. mil sürecek bir yolculuk ilk adım ile başlar..
Tabiki zor,
Tabiki emek ve dikkat gerektiren bir iş.
Muhtemelen harcanan zaman, emek, malzeme hepsi üst üste konulduğunda hazırını almaktan daha pahalıya gelecek.
Ama dediğiniz gibi yapılmayacak iş değil. Hele sizin için.
Ben niyetinizi duyunca alel acele internet araştırmasında buldum o linki. Arama motorları o kadar geliştiki artık bir kaç saat içinde herhangi bir konunun uzmanı oluveriyor insan. Yeter ki nasıl aranacağını bilsin.
http://mariofer.pagesperso-orange.fr/molds/PMpart1.htm
Seneler önce marblehead sınıfı yelkenlinin dümeninde en uç noktaları oldukça başarılı çıkarabilmiştim. Tabi dümende pervane üzerindeki yükler olmadığı için çok rahattım. :) Kalıbımı bulabilirsem sizinle paylaşırım.
Siz başarırsınız bundan hiç şüphem yok.
Kolay gelsin..
Murat bey, linkler süper çok teşekkürler.
Yapılmaz demek kolay yol :) nedense kompozite ciddi bir ilgim var. Sanırım yıllarca marangozluk yapınca insan ahşapta doyuma mı uğruyor nedir (kesinlikle çalışmasıda doyulacak bir malzeme değil, verdiğiniz emeği size fazlasıyla geri veriyor) , gerçi bıkılacak bir meteryal değil tabiki ahşap, şuna iyisimi alternatif malzeme diyelim. Çoktan beri, pervane çalışmak istiyordum. Artık benim tezgahtaki (%34 EDGE540) inşaat için kısmet olacak. Kafamda, 2 nokta harici pervane yapımı iyice şeffaflaştı. Hala bulanık olan per. hücum kenar radüsünü kalıpta merkezlemesini denk getirmek ve paller arası bağlantı karbon lifleri en iyi şekilde bağlantılı çalışmak. Aksi durumda kalıptan ne pervane çıkar sağlam şekilde nede yüksek devirde dayanımı olur pervanenin, kompozit çalışmayı bildiğinizden yazdım buları, haksızmıyım bu konularda?
Arslan Bey merhabalar,,,
Kompozit uzun zamanlardan beri ilgi alanımda olan bir konu. Çok şükür kendi işimi görebilecek kadar da deneyim ve malzeme edindim. Pervane konusu açıkçası sizin yazdıklarınızı okuyana kadar hiç aklımda olmayan bir konuydu. Ama size şu kadarını söyliyeyim, dün akşamdan beri elimde Zinger 18/5 pervane ile dolaşıyorum :) (Elimde ki en büyük pervane o olduğu için) Epey konu okudum, bir kısmını kaydettim, bir kısmını heyacandan kaydetmeden çıktım. Yazdıklarınızda çok haklısınız hatta kaydetmediğim linklerden birimde pervanenin boydan boya geçerek kalıp dışına çıkan gergi ipleri bile kullanılıyordu. Sağlamlık adına. Tekrar bulabilirsem paylaşacağım. Değişik bir şeyler bulursam sizinle paylaşırım. Bir müddet sonra da bu konuyu ayırmanızı tavsiye ederim..
Kolay gelsin,,
http://www.hobbyrc.com/forum/threads/56818-Kompozit-pervane-yap%C4%B1m%C4%B1
kompozit pervane ile ilgili mesajları yukarıdaki linke kopyalıyorum. Buradakileri silmedim. Oradan devam edelim.
Antalya da 2 adet DLE-111cc 2 adet DLE-30cc 1 adet DLE-55cc var.
Herhangi bir problem yasamadik. Performans olarakda cok iyi diyebilirim.
Ancak motor performans ve omru kullanici ile direk alakali bir konu. DLE ye tavsiye edebilecegim kadar guvenim tam.
Mehmet bey karar verdim DLE 111 :) vermiş olduğunuz bilgiler içinde çok teşekkür ederim
Şöyle tuned pipe lar çıkmış.Şimdilik 50 CC için gördüm.İlgilenen var mı bu konuyla?
http://www.hobbyrc.com/forum/attachment.php?attachmentid=64823&stc=1&d=1284290800
Şöyle tuned pipe lar çıkmış.Şimdilik 50 CC için gördüm.İlgilenen var mı bu konuyla?
http://www.hobbyrc.com/forum/attachment.php?attachmentid=64823&stc=1&d=1284290800
Abi o arka çıkışlı canister. Tuned pipe değil.
Abi bu tuned pipe olarak satılan bir tuned pipe.İmalatcısından iyi mi bilcen?O öyle diyo..
Abi bu tuned pipe olarak satılan bir tuned pipe.İmalatcısından iyi mi bilcen?O öyle diyo..
Çinli mi imalatçısı? O resimdeki kesinlikle tuned pipe değil, canister muffler.
Canister muffler sadece ses düşürüyor abi, ayrıca motorun üst devrinden ve gücünden yiyor, gaz karakteristiğini de bir miktar değiştiriyor.
Tuned pipe ise bildiğin gibi bambaşka geometride bir rezonans tüpü. Şekli şemali bambaşka. İstersen baya bir link gönderebilirim abi.
Sen imalatçısına bir bastır, bu tuned pipe değil canister sen kimi yiyorsun bakiyim , gözleri fazla mı çekik abi senin adamın?
işte bu tuned pipe :
Bu Greeves'in
http://www.chiefaircraft.com/Models/Accessories/Mufflers/Images/DA_EMTDRE3.jpg
Bu da MTW'nin
http://www.chiefaircraft.com/Models/Accessories/Mufflers/Images/DA_EMTDRE3a.jpg
Bu da KS 'in:
http://www.aircraftinternational.com/catalog/exhaust/ks_tuned_pipes/eight_pipes_pl_med.jpg
En iyisi burayı karıştır abi:
http://www.chiefaircraft.com/rcmsec/Models/Accessories/Mufflers/Cannisters.html#tp
Bak bu da canisterin içi:
http://www.cactusaviation.com/gallery/images/3wfactory/factory/Germany20126.jpg
http://www.cactusaviation.com/gallery/images/3wfactory/factory/Germany20123.jpg
http://www.cactusaviation.com/gallery/images/3wfactory/factory/Germany20124.jpg
Sustum.hemen hesap sorayım Çinliye.
Bence bu konuda Sarven haklı
DLE 111 cc Motorum Geldi sonunda, fakat remen şok oldum. Aksesuarlar kapalı bir poşette iyi güzel ama motor açıkta naylon bir poşete koymaya tenezzül etmemişler. Ekteki resimde görünen köpük ambalaj parçaları her tarafını sarmıştı (bu kısmen temizlenmiz hali) gerek egsoz ve gerekse buji yerinden yabancı maddelerin girmediği ne malum, açıkcası bu şekilde yüzeysel bir temizlik yapıp motoru çalıştırmak hiç içime sinmeyecek. Piston kafalarını (soğutucu kafa) söküp iyi temizlik yapıp öyle çalıştırmaya hazırlamak istiyorum. Bu işlem için aman aman sakın sökme şu bu olur diye bir olay varmıdır veya sökerken ve takarken dikkat etmem gereken bir nokta varmıdır?
Ben olsam hic ellemem ellemedim de zaten
Hem 111 hem 30 da ayni sekilde geldi. Piston icine girsede o problem degil. Ancak karburator yakit memesinden giren varsa problem olabilir. Kontrol edeceksen sadece orayi sok tak derim.
Sokmende sakinca varmi aslinda yok .
Ama piston kafalarini sokmek bana cazip gelmiyor.
Köpükler içeri girecek kadar özensiz ambalaylanmışsa toz vb maddeler de girmiş olabilir. Söküp temizlemekte fayda var bence. Üst kapakta sorun yaratacak birşey yoktur herhalde açıp bir hava tutmak, benzinle çalkalamak işe yarar.
Kapağı sökmeyi tavsiye etmem.Bir ihtimal kapak contasını şellaklamışlardır.Sökerken hasarlanabilir sonra araki conta bulasın.Yapılacak iş,şaftı bir matkaba takıp tam gazda motoru döndürmek.İçinde ne varsa atar.
KAÇMAZ57
29-11-2010, 19:11
Bu motor hakkında bilgisi olan varmı veya kullanmış var ise hangi boyut hangi uçakta kullanıldı,teşekkürler.
http://www.hobbycity.com/hobbyking/store/uh_viewItem.asp?idProduct=9675
Pilot Rc Yak54 %26'da kullandım. Model 185 cm kanat açıklığım 5 kilo civarında. 18x8 ve 19x8 pervane ile kullandım.
Bu kombinasyondan sınırsız 3D karakteri sağlanmış oluyordu.
Daha büyük ebatlı spor modellerde de kullanılabilir.
KAÇMAZ57
30-11-2010, 01:04
Sarven ,teşekkür ederim verdiğin bilgiler için.motoru almaya niyetli gibiyim,imzanda şimdi gördüm kullandığını iyide oldu şahsen .alırsam daha başını ağrıtırım rodaj vs vs konularında:).ancak daha stokta yok heralde 26 cc crrs pro da olabilir aslında kararsız kaldım.kullancağım uçak 5 kg civarı 190 kanat açıklığında extra300s gibi düşünüyorum.crrs pro olursa uçak değişebilir.
Girer yakında stoklara. O motor çok hızlı tükeniyor ama devamlı da stoklara giriyor.
Valla ben yazarım yazmasına da sonra rodaj deyince ortalık karışıyor burada, orasını direk sana havale ederim abi = )
KAÇMAZ57
30-11-2010, 13:43
sipariş vereyim ozaman.yok yok bişey olmaz hemen voltranı oluştururum merak etme:D, valla teknik taktik kubik inç vs vs konularda sana güveniyorum:).
Herkese merhabalar,
Forumda DLA ve DLE benzinli motorlardan bahsedilmiş. HB stoklarında yeni bir motor var FTL26cc.
http://www.hobbycity.com/hobbyking/store/uh_viewItem.asp?idProduct=6462
Ben de benzinliye geçmeyi ve Model olarak 1250 mm kanat açıklığı bir sbach342 de kullanmayı düşünüyorum model ağırlığı tahmini 3000 gr civarı olacak. ama bu motor beni biraz düşündürdü. Hem ağır , hem güç az pervane boyutları da büyük ama 26cc ??
Weight: 920g (w/ spark plug)
Carburettor: (Walbro) Diaphragm & Butterfly valve.
Prop Speed: 1800 ~ 10000rpm
Max power: 1.45PS
Suggested prop: 17x8, 17x10, 16x8, 16x10
Ignition: DC-CD (6v only)
Mixture: 28:1 to 40:1
Bore/Stroke: 34x28mm
Size: 130mm high / 120mm wide*
Mount hole: 64mm x 64mm
Dle nin 20cc ise daha güçlü ve hafif gözüküyor. ama stoklarda yok. Bu uçak için FTL kullanabilir miyim? Yoksa bekleyip DLE mi alayım?
O boyutlardaki bir model hele ki o model benzinli motor için uygun değil, glow motor düşünülebilir.
yurdakut
12-12-2010, 15:58
sarvenn bey peki motor için ne dersiniz?çok mu çin malı :)?yada çan çin çon?yoksa işini yapar mı?
FTL yurtdışında yaygınlığına hiç rastlamadığım bir marka. Ancak DLE oldukça popüler. Dolayısıyla DLE'nin kaliteli bir çin malı motor olduğu söylenebilir. Çevremde de kullanan arkadaşlarım var, DLE'nin güzel bir motor olduğunu söyleyebilir. Parça bulma sıkıntısı da yok.
DLA için aynı şeyleri söyleyemem. Evet o da görsel olarak güzel motor ancak kimi sıkıntılara hem rastladım hem de yabancı forumlarda okudum. Ayrıca parça bulma sıkıntısı var.
Glow motorlara nedense bir türlü ısınamadım. Kendim bir elektrikçi olarak hiç kullanmadım :) ama kullananlardan gördüğüm teferruatının fazla oluşu, yakıtın heryerde bulunamayışı ve pahalı oluşu beni benzinliye yöneltti.
Sanırım 20cc DLE motorun HK stoklara girmesini bekleyeceğim. Motoru alacağım ama modele daha karar vermedim.
1250 mm kanat açıklığı 90gr /dm2 yükleme yapıyor. Biraz yüksek. Belki aynı modelin 1600mm sini alırım. Yada kendim başka bir model yaparım. Önümüz kış nasıl olsa. :)
20 cc ile kullanılabilecek başka modeller için önerilerinize her zaman açığım.
Bir de tüm formu takip edenlere soruyorum sizce akrobasi yeteneği iyi bir model için en ideal kanat yüklemesi nedir?
Aşağıda izlediğim 58" slide hoşuma gitti açıkçası...Arkadaş sanki depron uçuruyor. elden falan atmalar...:)
iITfTPpQya0&feature=related
Okuduğum kadarıyla DLE,Çin e motor vermeyi durdurmuş.Sadece Çin dışı bayilere satış yapacakmış.
Tırsak_Pilot
17-12-2010, 09:29
Bende şimdi yeni zlini toplamaya başlar gibi oldum son 2 hafta içinde benzin motor konularının açılması güzel bir durum.
26 cc düşünüyorum zline fakat motor seçimindeki tek sıkıntım karbiratörün yanda olması bana göre arkada olması kendini korumaya alması daha güzel fakat şimdi ayar istenilindiğinde cawlingi sökmek işkence =)
DLE 20cc ve 30cc Hobbyking stoklarda yok backorder gözüküyor ve ne zaman gireceği belli değil. Towerhobbies te DLE 20cc ocak ortası, 30cc stok mevcut. ama 20cc de 70$ gibi bir fiyat farkı var.
Bir de Hobbyking te turnigy 26HP-s 26cc mevcut. 189$
1. tercih 20cc Sizce hangisini yapmalıyım ?
1. Zamanın var nasıl olsa Hobbyking stoklarına girmesini bekleyip ucuza al,
2. Towerhobbies biraz pahalı olur ama garanti olur 70$ için değmez al geç,
3. Turnigy de DLE kadar iyidir onu da alabilirsin,
4...
Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler...
Tırsak_Pilot
18-12-2010, 15:43
DLE 20cc ve 30cc Hobbyking stoklarda yok backorder gözüküyor ve ne zaman gireceği belli değil. Towerhobbies te DLE 20cc ocak ortası, 30cc stok mevcut. ama 20cc de 70$ gibi bir fiyat farkı var.
Bir de Hobbyking te turnigy 26HP-s 26cc mevcut. 189$
1. tercih 20cc Sizce hangisini yapmalıyım ?
1. Zamanın var nasıl olsa Hobbyking stoklarına girmesini bekleyip ucuza al,
2. Towerhobbies biraz pahalı olur ama garanti olur 70$ için değmez al geç,
3. Turnigy de DLE kadar iyidir onu da alabilirsin,
4...
Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler...
abii 20 cclik model 120 lik nitroyla eşdeğer fakat hangi modelde kullanıcaksın ?
2 ncisi 20 cc ve 15 cc çok pahalı ben senin yerinde olsam 26 cc alırım bir büyük modelde d gönül rahatlığıyla kullanırım.
bende zline kurşunsuz motor takıcam 2 zmaanlı 120 4 ü 160 ama gerek yok 120 likl taksam yakıt parası çok yüksek saten rodaj kısmında 1 galon bitirir =):D
160 lıkta 4 zamnlı bir ton para okadar para verip nitro ile çalışan bir motor almak kendi fikrrimce akıl işi değil.
bu yüzden 20 cc benzinli düşündüm ama herzman modelde yazan stn. motor ebatının bir büyüğünü takmayı tercih ederim.bu yüzden 26 cc karar verdim. hemde 20 cc motordan daha iyi ve daha da ucuz.
not : Himodele de bakabilirsin.motorlar için.
http://www.himodel.com/engines/RCGF_20cc_Petrol_Gas_Engine_for_Radio_Control_Aero plane_Rear_Induction.html
20cc motoru 1600 -1700 mm kanat açıklığı bir modelde kullanmayı düşünüyorum. Tabi gönül ister ki al 100cc bir motor %32 2,5 -3 m kanat açıklığında kullan. Lakin onun için arabayı da değiştirmem gerek :) Birazcık masraflı oluyor.
vBulletin v4.1.7, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.